29 Δεκ 2011

Kαι οι διαδηλώσεις...δωρεάν είναι!


 
Ενας γνωστος, απο Eλλαδα, μας ελεγε οτι πηγε τις αλλες με τη γυναικα του σε μια εκδήλωση για νεα ζευγαρια που μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Μας εκανε εντυπωση, γιατι ο ανθρωπος αυτος δεν ειναι ψηφοφορος του ΚΚΕ, ειπαμε οτι ηταν θετικο και ετοιμαστηκαμε για ''μπραβο, ξυπνησε τελικα ο Αντωνακης''!
  
Ομως, απ ο τι μετα καταλαβαμε, ο μονος λογος που πηγε εκει ηταν επειδη ηταν ..."δωρεαν" (!) και "υπηρχε και ...παιδοτοπος" ωστε οι γονεις μικρων παιδιων να μπορουν να παρακολουθησουν πιο ανετα τη συζήτηση που περιλαμβανε θεματα για την οικογενεια, τα νεα δηλαδη ζευγαρια, αναλυοντας τις διαφορες μεταξυ παροντος και παρελθοντος, την αυξηση του οριου ηλικιας των μητερων και μαλιστα του εκανε εντυπωση οτι το ζητημα μεταθεσης του οριου της ηλικιας για το ξεκινημα της οικογενειας, εχει "κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αίτια", κατι που ειναι φυσικο να μη ...συνειδητοποιουν οσοι δεν ασχολουνται, ουτε συζητουν για πολιτικη, αλλα νομιζουν οτι ολα ειναι...τυχαια και τιποτα δεν ειναι ...αλληλενδετο! Βολικη σκεψη και σιγουρα ειναι κι αλλοι που σκεφτονται, ετσι, σαν τον Αντωνακη!...


Ακουσε, επισης, στην εκδηλωση (ηταν αραγε η πρωτη φορα;!!), οτι στις σοσιαλιστικές χώρες, υπηρχαν "παροχες σε στέγη, σε παιδικό σταθμό, οτι η δουλειά που θα ειχε ενας πτυχιουχος ήταν κανονισμένη και επομένως οι γονεις έκαναν παιδιά οταν ηταν πολυ νεοι", αλλα επρεπε και να πεταξει και το καρφακι του, "εκει ομως δεν υπηρχαν ελευθεριες", αλλα δεν προχωρησε, γιατι και τη γνωμη μας ξερει καλα πανω σ αυτα τα ζητηματα, αλλα κι εμεις τον ρωτησαμε ''ποσο ελευθερος'' αισθανεται oταν ακουει οτι απο δω και περα θα υπαρχουν και μισθοι ...601,11 ευρώ (μικτά), ή ''ποσο ελευθερος'' ειναι τη στιγμη που εξαναγκαζεται να πληρωσει ενα σωρο χρηματα σε δυσβασταχτα χαρατσια, ενω αλλοι δεν θα πληρωσουν ποτέ και μαλιστα θα βγουν κι απο πανω και θα ζητανε απο το λαο τα ρεστα!!

Ο Αντωνακης, ομως, οπως πολλοι αλλοι νεοελληνες,  γνωστοι μας, προσπαθει κι αυτος να ...''ξεχνιεται'' με αλλες ενασχολησεις, απο το να δει τη πραγματικοτητα! 
Μαζι με καποια φιλικα ζευγαρια πηγαινουν τακτικα, λεει, οοοχι σε ...διαδηλωσεις, (''που να μπλεκεις, δε βλεπεις τι…φασαριες γινονται!'') αλλα, σε διαφορες...επιμορφωτικες εκδηλωσεις και προσπαθουν να ενημερωνονται, τρεχοντας σε trendy πολιτιστικα στεκια, σε βιβλιοπωλεια, σε οτιδηποτε χωρους  προσφερουν δυνατοτητα για συζητησεις, αλλοτε ακουγοντας ποιηση και αλλοτε συμμετεχοντας σε συζητησεις για τη ...ψυχολογια των παιδιων!

"Ειναι μια ευκαιρια για επιμορφωση, για εμας που δεν πηγαμε Πανεπιστημιο, ειπε..Το καλο ειναι που ειναι δωρεαν, αλλιως θα ηταν δυσκολο να παρακολουθησουμε ολα αυτα που μας ενδιαφερουν!", ελεγε σε μια συζητηση, δειχνοντας μαλιστα και τα προγραμματα καποιων Δημων που προσφερουν δωρεαν παραστασεις, ειδικα τωρα τις γιορτες!

Τι να πω; Αν και ειναι ''αισιοδοξο'' οτι ο κοσμος τρεχει για καποια δωρεαν πολιτιστικα γεγοντα, δεν καταλαβαινω γιατι δεν δειχνουν το ιδιο ενδιαφερον, δηλωνοντας εμπρακτα την αντιθεση τους και κατεβαινοντας σε διαδηλωσεις ολοι οσων τα συμφεροντα θιγονται σημερα και δεν ειναι και λιγοι, αλλα αντιθετα αυτοι προτιμουν να....''κρατoυν αποστασεις'' και να ελπιζουν οτι το κακο θα περασει, σαν μια μπορα και ολα μετα απο λιγο θα ειναι οπως ....πριν!!

Στο κατω κατω και με τη λογικη του ...Αντωνακη και οι διαδηλωσεις....δωρεαν ειναι!!


11 σχόλια:

  1. Το καλό είναι που υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται να αυτομορφοθούνε. Μακάρι να ήταν πολλοί αυτοί, θα είχαμε και περισσότερες ευκαιρίες να μιλήσουμε με κόσμο.
    Το κακό είναι, πως μπορεί οι διαδηλώσεις να είναι δωρεάν, αλλά τα νοσήλεια από το ξύλο καθόλου. Πράγμα που γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνώντες μας, που κάνουν ότι μπορούν για κρατήσουν τον Αντωνάκη σπίτι του.
    Πάντως, ακόμη για το δωρεάν, αν έρχεται κόσμος να ακούσει πέντε πράγματα, κάτι καλό γίνεται. Παλιά ακούγανε "κομμουνιστές" και κόβανε λάσπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRASH

    Και βεβαια ειναι καλό που υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ''αυτομορφωθούν'', ομως ας βαλουμε κι ενα ερωτηματικο οσον αφορα μερικες περιπτωσεις, γιατι πολλες απο τις δωρεαν αυτες εκδηλωσεις δεν εχουν να κανουν με ..μορφωση, αλλα με προωθηση προϊοντων και μονο!
    Ετσι χρειαζεται να εχει κανεις το νου του και να αξιολογει το ειδος των ..δωρεαν εκδηλωσεων ωστε να μη χανει το χρονο του, οπως οταν π.χ καθεται και ακουει τα καναλια των κυβερνώντων, που οπως λες ''κάνουν ότι μπορούν για κρατήσουν τον Αντωνάκη σπίτι του''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό από την μια μεριά να πηγαίνεις σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ και να ακούς πέντε πράγματα.Κακό να μην βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα και ουσιαστικά από την μια να μπαίνουν και από την άλλη να βγαίνουν.Το μετέωρο βήμα του πελαργού ή αλλιώς του Αντωνάκη ,πρέπει να γίνει κανονικό βήμα.Αλλιώς με ένα μπαμ "ενημέρωσης", τα πρασινομαυρογαλάζια κανάλια της τηλεόρασης θα στείλουν τον Αντωνάκη στην κάλπη να ψηφίζει Κουβέλη στην καλύτερη των περιπτώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, ίδια είναι η ελευθερία στην μόφωση, την υγεία, την πρόνοια, την εργασία, τον πολιτισμό ... με την ελευθερία να είσαι όποτε θέλεις άνεργος (καλά και όποτε το θέλουν άλλοι), να κοιτάζεις τις βιτρίνες γεμάτες αγαθά (καλά και να μην μπορείς εσύ να αγοράζεις τίποτα), να βρίζεις στα ... καφενεία, να συμμετέχεις στα κοινά (τι θα πει, λίγο είναι να ψηφίζεις κάθε τέσσερα χρόνια;;; μπααα);;;;;;

    Εεεεε ;;;
    Ίδια είναι ;;;
    Τον Αντωνάκη δεν τον νοιάζει ούτε η υγεία, ούτε η παιδεία, ούτε ... αρκεί να μπορεί να βλέπει και να μιλάει ... ελεύθερα !!!

    Πως του ζητάς να πάει στην διαδήλωση ...
    Εκεί θα πρέπει να βάλει τον εαυτό του στην διαδικασία της πραγματικής συμμετοχής στα κοινά. Μα, αυτού, του φτάνει που ψήφισε ... αντιπρόπερσυ !!!

    υ.γ.: σωστός ο Κουκουελλαδίτης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουκουελλαδίτη PCV

    Aυτο ακριβως ειναι το ζητημα. Πως να τραβηξει κανεις κοσμο, που σαν τον..Αντωνακη, παραμενει εγκλωβισμενος στα ''στεγανα'' του και δεν κανει το βημα να προχωρησει, εφ οσον ηδη ειναι απογοητευμενος απο τη σημερινη κατασταση! Εκει βεβαια παιζει ρολο και το πως τον προσεγγιζει κανεις και πανω σ αυτο θεωρω οτι οι εκδηλωσεις αυτες που γινονται απο το ΚΚΕ ειναι ενα πολυ καλο βημα προς αυτη τη κατευθυνση, αλλα χρειαζονται πολυ περισσοτερες και πανω σε διαφορα θεματα, ωστε να τραβηξουν κι αλλο κοσμο που ειτε θελει να ενημερωθει πανω σε κοινωνικοπολιτικα θεματα, ειτε για το τι ισχυει σημερα μεσω των προτασεων του ΚΚΕ, το οποιο θεωρω εκτος των αλλων και ενα μεγαλο σχολειο με στελεχη που εχουν και γνωσεις αλλα και εμπειρια πραγματα που χρειαζεται να βγουν προς τα εξω, εστω κι αν τα ΜΜΕ προσπαθουν για το αντιθετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα faro

    Σιγουρα υπαρχει μια διαδικασια πριν να φτασει ο καθε..Αντωνακης να καταλαβει τι ακριβως σημαινει ''ελευθεριες'' και ποιοι του τις καθοριζουν, αλλα μεχρι να φτασει να συνειδητοποιησει καποια πραγματα,αν δεν βαλει μεσα σε καποια χρονια, το μυαλο του να δουλεψει, θα εχει περασει μια ζωη και τοτε θα ειναι αργα, γιατι και θυμα εκμεταλλευσης θα εχει πεσει και ο μισθος του θα εχει περικοπει χωρις αυτος να διαμαρτυρηθει,(γιατι θα εχει καταπιει το χαπι περι ...θυσιων και κρισης!) και τα σχολεια των παιδιων του θα υπολειτουργουν και η Υγεια θα εχει δωθει στους ιδιωτες και...και...
    To θεμα ειναι οτι πολλοι ..Αντωνακηδες δεν εχουν καταλαβει οτι απο εμας ολους εξαρταται να διεκδικησουμε καποια πραγματα, αλλιως αν περιμενουμε το κεφαλαιο να μας ..λυπηθει και να μας εκμεταλλευθει...λιγοτερο,(!) τοτε θα περιμενουμε αιωνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμα ξεκινησουμε τα ωραια που ακουει ο καθενας μας ειδικα τωρα στις γιορτες απο παλιους φιλους ... θα γελασει και ο καθε πικραμενος ... ειδικα στο σημειο που αγχωνονται "λες να γινομαι κομμουνιστης? γιατι συμφωνω?τι παιζει?" οποτε σου πετανε μια βορειο κορεα , εναν σταλιν, μια τυποεκδοτικη (μονο για γερμανο δεν εχω ακουσει φετος) και ξεμπερδαψαμε αγανακτηση στην επομενη μειωση μισθου

    Το βιντεο του 902 για την Χαλυβδουργια θα το ανεβασει κανενας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια, έχετε κάτι να πείτε για την έκδοση από τις εκδόσεις Παττάκη του βιβλίου "Το χρήμα χορεύει για'σένα" νε κείμενα από τα νεανικά χρόνια του Μαρξ; Εγώ, δίχως να το έχω διαβάσει, είμαι επιφυλακτικός. Επειδή έχει διαφημιστεί από εφημερίδες όπως π.χ το "Ποντίκι", όπου πέφτει θάψιμο στους "μαρξιστές-λενινιστές οι οποίοι θεοποίησαν τον διανοητή Μαρξ". Σκέφτομαι πως και η εισαγωγή του θα είναι σα να σκοτώνεις την ουσία του Μαρξ, αν την εισαγωγή την έχει γράψει αρθρογράφος της Λε Μοντ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Elva: Που λες, το θέμα είναι ο κάθε Αντωνάκης να μην γίνει ... κυρ Παντελής !

    Που, μάλλον θα γίνει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε, αυτό εννοείς ;

    http://www.youtube.com/watch?v=RiIHPkhgjvU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. oxi to spotaki to afierwmataki pou eixe pempth kata tis 10 to brady psaxnw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...