2 Ιαν 2012

Ευτυχισμένο το δυστυχισμένο 2012



Μπήκαμε (απ)αισίως και στο 2012, την χρονιά που τα ημερολόγια σταματούν και οι προφητείες έχουν προβλέψει το τέλος του κόσμου. Μέχρι πριν μερικά χρόνια αυτές οι προφητείες φάνταζαν γελοίες, τώρα ακόμα και στον νου του μεγαλύτερου σκεπτικιστή, όπως είμαι εγω, ίσως έχει ανοίξει μια μικρή ρωγμή που του επιτρέπει να σκεφτεί «βρε μήπως είμαστε στα τελευταία μας;».

Όχι δεν πιστεύω ότι ένας απομονωμένος πολιτισμός μπορούσε να προβλέψει την καταστροφή του κόσμου, όταν όμως έρχομαι αντιμέτωπος ολοένα και περισσότερο με το ενδεχόμενο ενός μετά-αποκαλυπτικού περιβάλλοντος, απλά αναφωνώ «για δες σύμπτωση αδερφέ…».

Και πως αλλιώς να το πει κανείς αυτό που αντιμετωπίζουμε πέρα από μετά-αποκαλυπτικό; Μαγαζιά σωρηδόν κλειστά, άδειοι δρόμοι, ταμεία όχι απλά άδεια αλλά υπό του μηδενός, ενώ τα επαγγέλματα του μέλλοντος μοιάζουν να είναι η επαιτεία, η ανεργία και η δουλεία. Τσουβάλια νέοι φόροι στον σάκο του Αϊ Βασίλη, νέα μέτρα που κάνουν τις 7 πληγές του Φαραώ να μοιάζουν με αστείο, κανείς να μην στέκει πια όρθιος, όλοι να γονατίσουμε και να υπομείνουμε το μαστίγιο(το καρότο μας τελείωσε).

Όμως εκτός από τους νέους φόρους, που από κάποιο σημείο και πέρα, όταν θαμένουμε σε αντίσκηνα, ίσως θα πάψουν να μας απασχολούν, εκτός από την οικονομική εξαθλίωση, τον σιωπηλό δηλαδή πόλεμο, προετοιμάζεται το έδαφος και για ηχηρό πόλεμο, από αυτούς που αφήνουν πίσω τους ερείπια και διαμελισμένα κορμιά. Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν σταμάτησαν ποτέ να γίνονται τέτοιοι, μιας και ένας μεγάλος αριθμός από κράτη, στα οποία δεν μπορούσε η Δύση να εισχωρήσει και να τα αποτελειώσει οικονομικά αποσπώντας τους όλο τον πλούτο, έχουν πληρώσει το τίμημα της απειθαρχίας τους με αίμα, σπασμένα κόκκαλα και απόγνωση πέρα από κάθε ανθρώπινο όριο. Όμως τώρα πάμε για κλιμάκωση της έντασης, να μπουν στο χορό νέα κράτη, Συρία, Ιράν, και δεν συμμαζεύεται, με σκοπό αυτό που λέμε «ευρεία μέση ανατολή»(δεν λειτουργεί και το site του ριζοσπάστη για κάποιο λόγο να έδινα μερικά links).

  Το σύστημα αναζητά νέους πόρους, νέα θύματα, καθώς αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να παρατείνει για όσο ακόμα μπορεί το αναπόφευκτο της ανατροπής του. Αυτό για τους λαούς του κόσμου σημαίνει δυστυχία, πείνα, θάνατο και αμέτρητα γιατί. Γιατί άνθρωποι καθημερινοί θα πληρώνουν ακριβό τίμημα για αμαρτήματα που έχουν διαπράξει άλλοι, παιδιά, γέροι, δεν κάνει διακρίσεις το θηρίο, όσο πιο πολύ θα πλησιάζει στο τέλος του τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει η λύσσα του.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς απέναντι σε όλα αυτά; Μπορούμε απλά να αποφασίσουμε ότι δεν ήμαστε σκλάβοι, δεν είμαστε όμηροι, δεν θα μετατρέψουν αυτοί τον κόσμο μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης! Μπορούμε και πρέπει να αποφασίσουμε ότι είμαστε πολεμιστές, πολεμιστές και στον σιωπηλό οικονομικό πόλεμο, στον δρόμο που χάραξαν οι χαλυβουργοί, αλλά και πολεμιστές ενάντια στο ενδεχόμενο του πραγματικού πολέμου που ετοιμάζουν, γιατί μην γελιέστε, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο τα όπλα θα βγουν από τα θηκάρια τους και για εμάς. Οφείλουμε και πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, πέρασε πια η εποχή που οι ραγιάδες αφηνόταν στην βολή τους, τώρα είμαστε όλοι υποψήφιοι για σφαγή. Και όσο αντιστεκόμαστε οι δυνάμεις μας θα μεγαλώνουν, η ψυχή μας θα αναντρανίζει, το πραγματικό ανάστημα μας θα φανεί καθώς θα ξεκουλουριαζόμαστε από την στάση του φοβισμένου ικέτη και θα μετατρεπόμαστε σε κύμα, ικανό να φέρει την αλλαγή, χωρίς αφέντες, χωρίς αυτόκλητους σωτήρες.

Έχοντας χάσει τα όποια υλικά αγαθά, και έχοντας μείνει μοναχά με την υλική μας υπόσταση, ας το δούμε αυτό έστω ως μιας μορφής κάθαρση που θα αφαιρέσει της παρωπίδες μας και θα αρχίσουμε να κοιτούμε αριστερά και δεξιά, τον συνάνθρωπο μας, και να τον βλέπουμε όχι μόνο ως συνάνθρωπο αλλά και ως συναγωνιστή. Μόνο έτσι θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι το 2012, και κάθε 2012, δεν θα φέρει το τέλος του δικού μας κόσμου, αλλά ενός άδικου, απάνθρωπου και σάπιου κόσμου, που έπρεπε από καιρό να είχε πεθάνει. Και από μέσα από τη σάπια φυλακή του να βγει νέα ζωή, το είδος της ζωής εκείνο που θα κόψουμε και θα ράψουμε στα δικά μας τα μέτρα, του λαού, των εργατών.

Καλό Αγωνιστικό 2012

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Και το τραγούδι σταθμός για ακόμη μια φορά:)


12 σχόλια:

  1. Περιδιαβαίνοντας το νετ, (πχ ΣΚΑΙ) βλέπω σχόλια ανθρώπων πίσω από ψευδώνυμα, που την τρέχουσα κατάσταση την θεωρούν επιβεβλημένη, τους αρέσει, την υποστηρίζουν και αν θα μπορούσαν θα έπαιρναν τη θέση του Αρτέμη Μάτσα στη γνωστή ταινία.

    Δεν ξέρω αν αυτή η συμπεριφορά υπαγορεύεται από την ανωνυμία του διαδικτύου, αλλά πολλοί απ' αυτούς σίγουρα δεν κάνουν πλάκα και αυτό με ανησυχεί ακόμα περισσότερο από το τρέχον επιβληθέν καθεστώς.

    Εν κατακλείδει φοβάμαι περισσότερο τους κάθε λογής νεοδοσίλογους, καποιους από τη "διπλανή πόρτα", περισσότερο από την Μέρκελ, τον Παπαδήμιο και τη συμμορία τους.

    Καλή μας Χρονιά με καθαρό, ψύχραιμο και αναλυτικό μυαλό και δύναμη στις ψυχές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://redflyplanet.blogspot.com/2011/12/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Spiral, υπαρχουν και τετοιοι, αλλα δεν ειναι ετσι ολοι ευτυχως.

    Ετωμεταξυ εβλεπα κατι δηλωσεις του Παπουλια, που ελεγε για την προσπαθεια που την ζηταμε ΟΛΟΙ! Η καπως ετσι!

    Πραγματικα το ολοι που το βλεπει; Δεν βλεπει οτι τα ποσοστα του δικομματισμου εχουν παρει την κατιουσα; Το βλεπει και το καλοβλεπει, αλλα πρεπει να δημιουργηθουν φυσικα οι αναλογες εντυπωσεις.

    Τωρα που ειδαν τα ζορια κατηργησαν και τις εκλογες, επιλεκτικη δημοκρατια να το ονομασουμε αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να εδω προς υποστηριξη Πρωθυπουργαρα

    ολοι μαζι λεμε οτι ηταν αναγκαια η προσπαθεια,
    ολοι μαζι τα φαγαμε,
    γιατι εμεις εξακολουθουμε να πειναμε; Μαλλον ειμαστε αχορταγοι ε;
    http://olympia.gr/2012/01/02/%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%BC%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BA-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας παρακαλω κυριοι...
    Απαισιοι απαισιοδοξοι...!!
    Το τελος μπορει να πλησιαζει...Αλλα εμεις...Οφειλουμε να βλεπουμε τη θετικη πλευρα...!!
    Ολα τα παραμυθια τελειωσαν...
    Και πλεον μενει μονο η αληθεια, γυμνη...!!!
    Και δεν ειναι και σεξυ, παναθεμα την...!!!
    Ο δρομος...
    Δεν ειναι πια καταντια...Ειναι κατασταση...
    Και ο αγωνας...Μονοδρομος...!!!
    Τα λεφτα...Που μαζι τα φαγανε, καπιοι...Οχι εμεις...Δεν εχουν πια αξια...!!!
    [οχι οτι ειχαν ποτε] Και τωρα...
    Μεσα απο τραγουδια, με πονο...Θα ερει ο αγωνας σαν αποτελεσμα...
    Τελεσιδικο και αναποφευκτο...!!!
    Ειπε ο Αρχων Παπουλιας...Φετο...Θα αποτυχουμε οριστικα...!!!
    Ας σκεφτουμε λοιπον...Καθαρα...
    Στην πτωση μας,ποιον θα παρουμε μαζι...!!!
    Απο τους φαγωμενους...Τους χορτατους...Τους αδιαφορους, και τους βολεμενους...
    Της διπλανης πορτας...!!!
    Διοτι το καρροτο το δινεις...
    Για να μη δαγκωσει εσενα, ο πειναλας...!!
    Κι αφου τελειωσε...
    Ας σφιξουν τα δοντια μερικοι...Μην τους ερθει
    νταμπλας...Απο τον πονο της δαγκωματιας...Που ερχεται...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωρες ωρες νοιωθει κανεις οτι και τα λογια μας..
    ''στερεψαν'' και ο, τι ειχαμε να πουμε το ειπαμε, oλο αυτο το διαστημα, που τους αφησαμε να μας βαλουν στο τοιχο χωρις να αντισταθουμε μαζικα και να τους εμποδισουμε!

    Απο εδω και περα, ομως, ας φροντισουμε το 2012 να ειναι η χρονια συνειδητοποιησης του τι ΠΡΕΠΕΙ να γινει μια και καλη προκειμενου να απαλλαγουμε απο τον δικομματισμο και τις κυβερνησεις που μονο για τον λαο και το καλο της χωρας δεν ενδιαφερονται!

    Υ.Γ Οσο για τα λογια καποιων που ως αλλες... Μαριες Αντουανεττες, δεν θελουν να δουν τη πραγματικοτητα και τον λαο που υποφερει, ας μην τρεφουν αυταπατες! Ο λαος, αργα, ή γρηγορα τιμωρει οσους τον εξαπατουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Adrian Salbuchi !
    Τον ξέρετε τον παραπάνω κύριο ;
    Μάλλον όχι έ ;
    Το λοιπόν αυτός είναι ένας αναλυτής (πολιτικός), ο οποίος "προβλέπει" για το 2012, να γίνεται μια παγκόσμια (προφανώς ιμπεριαλιστική) κυβέρνηση, που θα βάλει στη γωνία τους λαούς όλου του κόσμου!

    Πως θα γίνει αυτό ;
    Κρατηθείτε και ... διαβάστε:
    1. Με νέους πολέμους ενάντια χωρών, από την Βενεζουέλα μέχρι την Β. Κορέα !
    2. Με την γιγάντωση της κρίσης (όσοι πιστεύουν ότι η κρίση είναι τεχνιτή, διακιώνονται!).
    3. Με την επίκληση του ... Θεού ή ακόμα και ίσως και ... εξωγήινων !
    4. Με προβοκάτσιες ολκής από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες - δολοφονίες σημαντικών πολιτικών ή και θρησκευτικών ηγετών.
    5. Με μιά νέα ακόμα πιο θανατηφόρα "γρίπη" ή κάτι παρόμοιο !
    6. Τρομοκρατικές "επιθέσεις" πολύ χειρότερες ακόμα και από αυτήν της 11 Σεπτεμβρίου !!!

    Ουφ ...
    Φτάνουν αυτά ;

    Όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου:
    Ευτυχισμένο το ... δυστυχισμένο 2012 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονιά,

    Στις 31/12 βγήκε νέο εργατικό δελτίο του ΠΑΜΕ

    Ο σπαστικός :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Μαχαιρη, να υποθεσω οτι δεν θεωρεις το ιδιο το αρθρο απαισιοδοξο; Το αρθρο αυτο, απλα προσπαθει να θεσει τα ζητηματα στην ορθη τους βαση μιας και ο καιρος για χαριτωμενιες εχει τελειωσει.

    Περισσοτερο αισιοδοξο μυνημα απο το να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα μας δεν υπάρχει, αυτο ειναι η αρχή των πάντων, αλλα φαίνεται πως για να ξεκινησουν μερικοι να το κανουν ωφείλουν πρώτα να κόψουν τους βλαβερούς τους δεσμους με το παρελθόν, οπως και εσυ σωστά εννοείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετσι ειναι Ελβα, στερέψανε γιατι λεμε τα ιδια και τα ιδια, αλλά και η επανάληψη καμιά φορά καλή είναι, αλλωστε και ο αντιπαλος βομβαρδισμους επαναλήψεων των μυνηματων του κάνει για να πετύχει η προπαγάνδα του.

    Τεσπα

    Αν και ο λαος τις περισσότερες φορες εγω πιστεύω δεν τους τιμωρει αυτους που τον εξαπατουν, ακόμα και τις λίγες φορες που βγαίνει νικητής.

    Προσωπική μου εκτίμιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαρο, μας εκανες την καρδια περιβόλι:)

    Ας ερθουν εξωγηινοι τουλάχιστον να μας ξεπατωσουν να μην γραψει η γαλαξιακη ιστορια οτι οι άνθρωποι αυτοκαταστράφηκαν, αλλα οτι πολέμησαν θαρραλέα τους αρειανους η δεν ξέρω και εγω ποιους:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανωνυμε καλα τα λες, το βλεπω και εγω μερες και επειδη δεν το εχω ξανααλλαξει βαριεμαι να ψαξω να δω πως αλλαζει.

    Αλλα τωρα που μας έκραξες θα κανω μια προσπάθεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...