30 Ιαν 2012

Επίδειξη δύναμης της “Χρυσής Αυγής” στο κέντρο της Αθήνας; – τα αυριανά Τάγματα Εφόδου είναι εδώ;

Το θέμα το βρήκα στον erodoto. Το παραθέτω ως έχει (εκτός από το video, που θα το βρείτε εκεί*), μαζί με τον δικό μου σχολιασμό και την αιτιολόγηση της μικρής αλλαγής στον τίτλο:



Επίδειξη δύναμης της “Χρυσής Αυγής” στο κέντρο της Αθήνας – δείτε το βίντεο της πορείας για τα Ίμια – τα αυριανά Τάγματα Εφόδου είναι εδώ!

Σημείωση: Το βίντεο αναρτήθηκε από την ίδια την Χρυσή Αυγή
Το ρεπορτάζ του “Έθνους”:
"Δύο τραυματίες, 42 προσαγωγές και… καμία σύλληψη ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στην Ομόνοια. Είναι το… αποτέλεσμα της πορείας που είχε οργανώσει η «Χρυσή Αυγή» με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.
Οταν οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν, θερμόαιμοι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε μετανάστες που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο μετρό. Η Αστυνομία προσήγαγε 42 άτομα, τα οποία άφησε ελεύθερα λίγη ώρα μετά… Οι δύο τραυματίες, ένας Κύπριος και ένας Πακιστανός, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου.

Ολα ξεκίνησαν μετά την πορεία που είχε εξαγγείλει η «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης» και στην οποία συμμετείχαν ακροδεξιές οργανώσεις. Το προκαθορισμένο ραντεβού είχε οριστεί στο μνημείο των Ιμίων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β. Σοφίας. Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, όπου οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.
Μάλιστα δεν έλειψαν και οι… αποχωρήσεις από την πορεία, καθώς «ούτε ένα σύνθημα δεν ακούστηκε για τους νεκρούς των Ιμίων. Οι χρυσαυγίτες είχαν μετατρέψει την πορεία σε προεκλογική συγκέντρωση και όλα τα συνθήματα μιλούσαν για το πώς θα μπούνε στη Βουλή» μας είπε ένας από τους συμμετέχοντες. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ όμως, κι ενώ η πορεία είχε ολοκληρωθεί, ομάδα 200 ατόμων επιβιβάστηκε στους συρμούς του μετρό από το Μέγαρο Μουσικής με κατεύθυνση το Σύνταγμα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι θερμοκέφαλοι δημιούργησαν προβλήματα στους επιβάτες.
Στο μετρό Συντάγματος τους περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία τους κυνήγησε μέχρι και το Μοναστηράκι. Μια μικρή ομάδα των νεαρών κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια, όπου επιτέθηκε σε πολίτες, τραυματίζοντας 2 από αυτούς. Εκεί παρενέβη η Αστυνομία, προσάγοντας 42 άτομα προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες των τραυματισμών. Λίγη ώρα μετά και οι 42 αφέθηκαν ελεύθεροι… Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η συμπεριφορά των τραμπούκων συνεχίστηκε και στον σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, όπου πολλοί μετανάστες τραυματίστηκαν από τη δράση των ακραίων εθνικιστών.
Το αβγό του φιδιού εξακολουθεί να εκκολάπτεται στις περιοχές του Κέντρου, με πρόσφορο έδαφος την αδιαφορία της Πολιτείας. Σήμερα στο Εφετείο αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση της επίθεσης μελών της ομάδας «Αυτόνομοι Εθνικιστές» σε μετανάστες και αλληλέγγυους, πριν από δύο χρόνια στην περιοχή της Πανόρμου.”
Διάφορες εκτιμήσεις στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για 4.000-10.000 άτομα"
Σχολιασμός, (δικός μου):
Το ρεπορτάζ του έθνους, είναι κατά πάσα πιθανότητα ανακριβές. Χθες το βράδυ που άκουγα στο ράδιο (spor fm!) κάποιες μαρτυρίες-καταγγελίες παρόντων εκείνη την στιγμή στην Ομόνοια, έκαναν λόγο για 1000 το πολύ άτομα (αριθμός πολύ μεγάλος για τα δεδομένα της Χ.Α. που δεν έχει μαζέψει πάνω από 150 νοματαίους σε συγκέντρωση, αλλά πολύ κάτω από τις 4.000-10.000 που λέει το έθνος). Οι επιθέσεις έγιναν κυρίως στην ομόνοια, και δεν αφορούσαν μόνο “ξένους”, αλλά και έλληνες φυσικά (μήπως οι Κύπριοι δεν είναι “Ελληνες” κατά τους “Έλληνες” “εθνικιστές”;), που ήταν αρκετοί και διαμαρτυρήθηκαν για το αίσχος που έβλεπαν. Το δε πογκρόμ στην ομόνοια έγινε κάτω από την επιδεικτική ανοχή της αστυνομίας, που επενέβει αρκετές ώρες μετά, με την δικαιολογία πως …δεν είχε ενημερωθεί!
Εντυπωσιακό είναι πως το ρεπορτάζ του έθνους αβαντάρει τους ναζιστές με τρεις τρόπους:
-Αφήνει υπερμεγέθη στοιχεία για την μαζικότητα τους, αφού τους βγάζει 4 με 10(!) φορές περισσότερους.
-Αφήνει να εννοηθεί πως οι επιθέσεις αφορούσαν μετανάστες, πράγμα που δεν είναι αληθές. Οι ναζί χτυπούσαν οποιονδήποτε δεν τους κάθοταν καλά στο μάτι. Αποκρύπτεται το γεγονός πως από την “δράση” των υπανθρώπων αυτών, κυνδινεύουν κυριολεκτικά οι πάντες.
-Δεν αναφέρει το γεγονός της πλήρους κάλυψης από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. των επιθέσεων στην ομόνοια. Σε λίγο θα μας τους βγάλουν και …αντιεξιουσιαστές ενάντια στο “κατεστημένο”, πράγμα που οι ίδιοι οι ναζί ισχυρίζονται εξάλλου στην προπαγάνδα τους.
Το πολύ νέο, είναι μάλλον η στήριξη του αστικού τύπου στους ναζί, παρά η (αμεληταία) μαζικοποίηση των τελευταίων. Που το πάει η ελληνική αστική τάξη;
υ.γ.1
Νομίζω πως θα ήταν σκόπιμο θα μπει ένα ερωτηματικό στον τίτλο της ανάρτησης. Ας μην βοηθάμε άθελα μας στην δημιουργία κλίματος τρόμου.
υ.γ.2
Στου κουφού την πόρτα/
βαράτε τους φασίστες!
(παλιά κινέζικη παροιμία)
*Από άποψη αρχής, αρνούμαι να διαδώσω προπαγανδιστικό υλικό των φασιστών, ακόμη και αν είναι για να τους καταγγείλω.

UPDATE: 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

10 σχόλια:

  1. kala afta ta xouligania dixos kamia organosi ke me ligosta meli, boroun na organosoun toso kozmo?, fovero anatrixiastiko, simera malista pou dekades xiliades fevgoun metanastes, afta ta zoa xrisimopioun ta idia simvola me tous nazi ton eki xoron pou kinigane ellines(oxi oti ean itan kati alo alazi, ala telos panton, gia tous vlakes afto ine pio efkolo na to lipothoun/katalavoun
    xitleriki apovrazmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To θέμα είναι, τι κάνει το εργατικό κίνημα. Χθές βρίζαν τους μετανάστες, τώρα αρχίσαν να βρίζουν τους συνδικαλιστές και τους απεργούς. Η αντιφασιστική δράση είναι προυπόθεση για ένα επαναστατικό κίνημα που σέβεται τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρώτος ανώνυμος είναι διαπιστωμένα φασιστικό τρολ. Το σχόλιο ειναι κομμάτι από πιο "τραβηγμένο" σχόλιο στον erodoto, με copy-paste.
    Ανώνυμε νο2 (βάλτε ένα ψευδώνυμο να μπορούμε να μιλήσουμε!):
    Οταν οι μέχρι τώρα "πούροι" αντιφασίστες, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να την πέσουν από κοινού με τους πούρους φασίστες, ενάντια στους απεργούς του ΠΑΜΕ τον Οχτώβρη, τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ότι δείχνουν με την πρώτη ματιά. Δύο απλά ερωτήματα:
    -Είναι παραδοσιακά φασιστική δράση η επίθεση σε απεργούς εργάτες;
    -Αν ναί, τότε δεν αντιφασιστική δράση το ξυλοφόρτωμα των αναρχικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. trash είσαι φάουλ. ΠΟΥΡΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι οι κομμουνιστές, περισσότερο απο κάνεναν άλλο. Ο σύντροφος Στάλιν ήταν αυτός που κατέδειξε την σημασία του δημοκρατικού αντιφασιστικού μετώπου, η Rot Front ήταν που έβαλε φρένο μέχρι την απαγόρευση της στον Χίτλερ, ο Κόκκινος στρατός ήταν που τσάκισε τον ναζισμό. Ασε τους αναρχικούς. Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα.Δεν μπορεί να περιμένεις απο διαταξικά πολιτικά μορφώματα όπως είναι οι σημερινοί αναρχικοί να σταματήσουν τον φασισμό. Μόνο οι ταξικές δυνάμεις μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι θα παρατηρήσεις το "πούροι" αντιφασίστες, το έχω βάλει σε εισαγωγικά, οπότε μάλλον με παρερμήνευσες. Δεν διαφωνούμε κάπου.
      Αλωστε νομίζω πως και τα εισαγωγικά να μην δεις, τα δύο ερωτήματα που βάζω στο τέλος, πιστεύω πως ξεκαθαρίζουν την θέση μου.
      Βάλε εάν θέλεις ένα ψευδώνυμο, για να μπορούμε να συζητάμε.

      Διαγραφή
  5. Trash file min me prosvalis se parakalo, leo tin aposi mou, eleos!!
    ke den ime troll epidi egrapsa se dio foroum ELEOS, malista den ine copy past!
    epidi beno sixna se aftes tis dio selides kako ine na grapso dio grames??
    malista tha se parakalousa poli na min me ksanapis fasista, ipa tin apopsi mou, ean esi afto pou egrapsa to vlepis iper tou fasizmou, aposi sou, ego den vlepo tpt na ine iper to antitheto, ean enois oti ixan kozmo stin diadilosi gia ta imia, ne distixos ixan, tiflos den ime, eleos pou ides to trolarizma? ke tin stiriksi ston fasizmo? den to katalava ala telos panton, foroum ine oti tou katevi tou kathena grafi
    -kapios apo makria-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε από μακριά, το σχόλιο σου στο Erodotos Weblog, είναι τραγικό.
      Οπότε, αντί να κατηγορείς τον Τρας, καλύτερα ασχολήσου με αυτά που γράφεις εσύ.

      Διαγραφή
    2. Με κάλυψε ο Ιβάν...
      Από εκεί και πέρα, τα φασιστοειδή που βαράνε βάρδιες στο νετ, έχουν και κάποια τυποποιημένα χαρακτηριστικά:
      -Ανωνυμία (έστω και στα ψευδώνυμα)
      -Greeklish (πραγματικά γελοίο για ..."εθνικιστές")
      -Κρύψιμο πραγματικής πολιτικής ταυτότητας.
      Οπότε δεν είναι μόνο το τι, αλλά και το πως το έγραψες, που με οδήγησε στα συμπεράσματα μου.
      Εάν παρόλα αυτά, τελικά σε παρεξήγησα, πρόσεχε και εσύ λίγο να μην δίνεις λαβές.
      -Επί της ουσίας του (ίδιου) σχολίου σου, εδώ και στον erodoto, συνεχίζω να αρνούμαι να κουβεντιάσω, καθώς είναι εκτός τόπου και χρόνου, και αναρωτήσου:
      Δηλαδή ένας πραγματικός φασίστας (αν υποθέσουμε πως δεν είσαι τέτοιος), πόσο διαφορετικά θα έγραφε σε ένα "κόκκινο" μπλογκ για να περάσει την (κουτοπόνηρη) προπαγάνδα του;

      Διαγραφή
  6. den katalveno pou ine o propagada, telos panton, ean ine etsi i propagada, diladi otan kapios grafi etsi stis pories tou KKE xirokrotaton esi, ego den tha to kano

    malista kapios otan grafi me greklish ean apo afto vgeni se ti pistevi kalos,den xriazete perisotero sizitisi, ego sto ti pistevi to vgazo apo afta pou grafi,esi vgalta apo oti nomizis provlima sou

    ivan to sxolio oute edo oute sto erodotos blog, ine tragiko to tragiko ine oti mazevoun kozmo, den ksero pou ides to tragiko ean den tous pas tous nazistes, sto na tous epokalis akrivos afto pou ine, diladi xouligan, ke dixos logo politiko,to na les oti atoma me ta idia simvola pou exoun afti(ke tis idies idees) xtipane ellines sto eksoteriko, isos gia esena ine tragiko, gia emena den ine ine i alithia isos gia ton trash ke esena na ine ke diafimisi fasistiki gia emana ine to karivos antitheto, ke pistevo ke gia ton kathe fasista pou toso iperaspizete ta dikeo tou ellina, otan ta eki aderfa "komata" xtipane tous agapimenous tous ellines

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, το ότι δύο άνθρωποι σου λένε το ίδιο πράγμα, θα έπρεπε να σε προβληματίσει, αλλά δεν...
      Νομίζω ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις: να είσαι φασίστας ή να είσαι αφελής.
      Αν είσαι φασίστας, βλέπεις ότι, εδώ, δεν τσιμπάει κανείς, οπότε πήγαινε κάπου αλλού.

      Αν είσαι αφελής προσπάθησε να ακολουθήσεις, με τη σειρά, τα παρακάτω βήματα:
      1) Διάβασε, προσεκτικά, την τελευταία πρόταση της ανάρτησης (αυτή με τον αστερίσκο)
      2) Διάβασε, προσεκτικά, το σχόλιο σου στο Erodotos Weblog
      3) Διάβασε, προσεκτικά, την τελευταία πρόταση στο τελευταίο σχόλιο του Τρας.
      Κατάλαβες; Αν όχι, ακολούθησε τα τρία βήματα, ξανά.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...