19 Ιαν 2012

Μήπως να κλειναμε τα BLOGS (και να...)




''Mην τα γράφεις εδώ , πάρε μια ντουντούκα και βγές έξω και πές τα . Βγές συντρόφισσα έξω και μην σκέφτεσαι καθόλου ότι θα σε πούνε κάπως . Ετσι και αλλοιώς ότι και να κάνουμε , λένε. ΕΞΩ ΟΛΟΙ αφήστε τα μπλογκς να πιάσουμε τα πεζοδρόμια όσο υπάρχουν , μέχρι να αρχίσουμε να τα «ξηλώνουμε» ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΑ. ΑΝΕΡΓΟΣ μετά απο 30 χρόνια σκληρής δουλειάς, τι άλλο θέλεις''

Το παραπανω σχολιο, που λεει μια μεγαλη αληθεια,  ετυχε να το διαβασω σημερα στο blog της φιλης blackbedlam, που θιγει στην αναρτηση της, εκτος των αλλων, κι ενα μεγαλο θεμα, τη μαστιγα των ναρκωτικων, οπως και την αδιαφορια, τη παθητικη σταση της κοινωνιας, οχι μονο απεναντι σ αυτο το προβλημα, αλλα και στη τωρινη πολιτικη κατασταση, που ενω η πλειοψηφια του λαου υποφερει, δεν παρατηρει κανεις τις αντιδρασεις που θα περιμενε.
Η συζητηση γινεται και πανω στο πως θα μπορεσει κανεις να προσεγγισει αυτη τη μεριδα λαου που για καποιο λογο δεν εχουν πειστει σε ποιο χωρο ειναι το συμφερον τους, ως ταξη πια, γιατι το προβλημα ειναι καθαρα ταξικο, εκτος και αν ορισμενοι πιστευουν τα ..ΜΜΕ και τις δημοσκοπησεις του...ΣΚΑЇ !!

Απο σχολια στην αναρτηση της blackbedlam, διαλεγω μερικα:


«…Πλέον οι εικόνες στην Αθήνα δεν είναι απλά ίδιες, αλλά πολύ χειρότερες (απο την Αγγλια). Ξεπεράσαμε την «γραφικότητα» μας όπως αναφέρουμε, γίναμε «πολιτισμένοι» και αγνοούμε όχι μόνο τους άστεγους, τους νεκρούς στο δρόμο από το κρύο, την πρέζα, την ανέχεια, αυτούς που αυτοκτονούν κάτω από τις νέες συνθήκες και τόσα άλλα «πολιτισμένα»…. 

«Πως θα νικήσει το φόβο του ο «κιοτής», όπως λες, το «τρομαγμένο ανθρωπάκι»; Μόνο με αριθμούς θα τον αγγίξεις; Μου θύμισες με τα παραπάνω λόγια σου, σε εισαγωγικά, κάποιες παλιές εποχές που τα «πλάνα» έπρεπε να «πιαστούν» πάση θυσία, αδιαφορώντας για τους τρόπους και τα πρόσωπα. Να μην κάνουμε τα ίδια λάθη bb. 
Δεν φτάνει να έχουμε δίκιο για τα αυτονόητα, (δυστυχώς)...Τον τρόπο πρέπει να ψάξεις να βρεις,που θα προσεγγίσεις τον «κιοτή», το «τρομαγμένο ανθρωπάκι», να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί, ν’ ακουμπήσει σε σένα, να του δώσεις δύναμη και να σε στηρίξει, και να τα δώσει όλα για σένα (άρα και για τον εαυτό του) όταν θα έρθει η ώρα».


Ετσι με αφορμη τα παραπανω, ισως χρειαζεται να θιξουμε και παλι το θεμα του τι φταιει και τι χρειαζεται να γινει, εφ οσον θελουμε να προσεγγισουμε αυτον ακριβως τον κοσμο που σημερα ειναι σε δεινη θεση και δεν βλεπει διεξοδο.....

Μηπως, ομως, κανω λαθος και μιλαμε για μια....μειοψηφια;

60 σχόλια:

  1. Η μόνη πληροφόρηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι μέσα από το διαδίκτυο...Αρκεί να ξέρεις και να ξεχωρίζεις τις κακοτοπιές...Μάλλον θα πρέπει να εντονωθούν οι προσπάθειες...Η ¨ντουντούκα¨ έχει πάρει κι άλλη μορφή... Βλέπω μια τάση αποδόμησης του διαδικτύου από το ΚΚΕ. Ας προσέξει διότι θα απομονώσουν τελείως τη φωνή του. Είδη δεν υπάρχει στα ραδιόφωνα και στις tv. Ο κόσμος έχει απαγοητευτεί από το ¨πεζοδρόμιο¨ εντέχνως. Στους χώρους δουλειάς ναι. Αλλά χρειάζονται ΟΛΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ πολεμάς και με τα ¨εργαλεία¨τους. Θα είναι ΜΕΓΑΛΟ λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε5:04 AM

      Συμφωνω οτι η μονη πληροφορηση ειναι το διαδίκτυο και ο ορος που θετεις δειχνει το προβλημα. Eιναι γεγονος οτι οι νεωτεροι και απ αυτους οσοι εχουν δυνατοτητα ειναι αυτοι που εχουν προσβαση στο Ιnternet.
      Mετα, το θεμα του διαδικτυου ειναι κατι που εγω θεωρω πολυ σημαντικο ωστε να προωθηθουν και ετσι τα μηνυματα μας και να υπαρξει μια καλυτερη ενημερωση, εφ οσον ειναι γεγονος οτι η φωνη του ΚΚΕ δεν ακουγεται ουτε στα ραδιοφωνα ουτε στη Τιβη! Ολοι ακουμε τη κριτικη που γινεται, αλλα φυσικα ολα πρεπει να γινουν με προσοχη και διαθεση για να προχωρησει κανεις μακρια απο κακοτοπιες που ειναι σιγουρο οτι το συστημα εχει σχεδιασει.

      Βαλε ομως κι ενα nick οταν ξαναγραψεις, σε παρακαλω!

      Διαγραφή
  2. αν περιμενε το κκε η φωνη του να ακουστει απο το νετ θα ηταν τραγικο, ολεθριο λαθος. η ΦΩΝΗ του ΚΚΕ ακουγεται εκλαικευετε στους εργασιακους χωρους, στις γειτονιες προσωπο με προσωπο και δραση την δραση.
    καλο το νετ, καλα και τα αλλα αν περιμεναμε το καθε ΜΜΕ για να παει μπροστα το κομμα και το κινημα ζητω που καηκαμε. δλδ το 43 την απεργια το ΕΑΜ πως την εκανε; απο το ραδιο και τις εφημεριδες; ή οι μεγαλες κινητοποιησεις (απεργιες) ηταν αποτελεσμα των μπλογκ;; πεξανε ενα ρολο σε ενα συγκεκριμενο κομματι του κοσμου αλλα μεχρι εκει. το νετ εχει αποτελεσματα σε κινησεις τυπου δαση το 07 και αγανακτισμενοι, απροσωπα δηθεν κτλ. για αυτο μην κανουμε το μεσο ποιο μεγαλο απο οτι ειναι, προσγειωθειτε
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. modesto

      Δεν λεει κανεις οτι θα πρεπει να στηριζεται το ΚΚΕ μονο στο διαδικτυο! Αυτο που αναρρωτιουνται πολλοι και με καλη διαθεση ειναι το κατα ποσο οι μεθοδοι και οι τακτικες που ακολουθουνται σημερα εχουν απηχηση σ ενα μεγαλο κομματι του κοσμου που ενω νιωθει οτι δεν τον εκφραζουν οι σημερινες ηγεσιες παρολα αυτα δεν προσεγγιζεται ευκολα. Επισης εγω δεν θα το επικεντρωνα μονο στο διαδικτυο, αλλα γενικα θα ελεγα οτι εκτος απο τα παραδοσιακα μεσα καλο ειναι να βρεθουν και αλλοι τροποι εκτος απο τους γνωστους...
      Επισης δεν θεωρω χρησιμο να συγκρινουμε το..1943 με το 2012! Οσο και αν το συστημα ειναι ιδιο, οι καιροι αλλαξαν και καλως ή κακως ισως κι εμεις πρεπει να βαδισουμε με αυτη τη λογικη...

      Διαγραφή
  3. Μέσα στο μυαλό μου είσαι Εlva.Πρίν λίγο είχα μια σύντομη συζήτηση με ένα συγγενικό μου πρόσωπο που μου ανέβασε την πίεση!Η προπαγάνδα του υπάρχον συστήματος όλα αυτά τα χρόνια έχει ποτίσει όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα του.Δεν μπορούν να δουν τι τους φταίει και όταν πας να τους εξηγήσεις τα τσουβαλιάζουν όλα μαζί και τα κάνουν ένα.Συνεχής ενημέρωση χρειάζεται απο παντού και όχι να κλείσουν blogs,πρέπει να εξοπλιστούμε ιδεολογικά όλοι εμείς οι απλοί εργαζόμενοι- και όχι μόνο- ώστε να μπορέσουμε να πείσουμε και τον διπλανό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stelth

      Χαιρομαι που συμφωνουμε. Εθεσα το θεμα αυτο που φυσικα δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται, εδω, τετοια συζήτηση επειδη κι εγω εχω γνωστους που μου ...ανεβαζουν την πίεση μετα απο αναλογες συζητησεις και καταληγουν να μου λενε περιπου αυτα που ολοι φανταζομαστε!
      Το ξερω οτι η προπαγάνδα του συστήματος έχει ποτίσει τα ..εγκεφαλικά κύτταρα μιας μεγαλης μεριδας του κοσμου, αλλα χρεος ειναι να ακουμε και την κριτικη που γινεται, καλοπροαιρετη και μη!

      Κι εγω πιστευω φυσικα οτι χρειαζεται συνεχης ενημέρωση και οτι δεν πρεπει να κλείσουν τα blogs, ασχετα αν για να προκαλεσω εβαλα ενα τετοιο τιτλο.Ειναι μονο η γνωμη ενος σχολιαστη ο οποιος δυσανασχετωντας ειπε κατι τετοιο!

      Δες ομως και τι εγραψε καποιος στο δικο μου blog, ενα ζητημα που συνεχως ακουγεται σε καθε συζητηση και απο αρκετο κοσμο!

      ’’Κοίτα Έλβα, ο κόσμος είναι απογοητευμένος γιατί δεν βλέπει που θα μπορούσε να στηριχτεί. Και πώς να το δει, όταν προχθές στην απεργία το ΠΑΜΕ δεν έκανε πορεία στη Βουλή και περιορίστηκε στη συγκέντρωση στην Ομόνοια. Μπορείς να το εξηγήσεις εσύ αυτό;’’ (Timoros)

      Διαγραφή
  4. Εννοείται ότι θα χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα... άλλωστε ποιοι είναι αυτοί που θα μας υποδείξουν τι όπλα θα χρησιμοποιήσουμε? Κι έχω ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα... πριν λίγα λεπτά βλέποντας ολιγόλεπτο δελτίο ειδήσεων στον ALPHΑ: το ρεπορτάζ αναφερόταν στην παρέμβαση του ΠΑΜΕ στον ξεπουλημένο διάλογο και οι εικόνες-πλάνα που έπαιζαν παράλληλα έδειχναν σπασμένα αυτοκίνητα έξω από τον ΣΕΒ και κάποιο άτομο που του παρείχαν πρώτες βοήθειες στο οδόστρωμα... κάποιος άσχετος-ανυποψίαστος που δεν έχει ιδέα για το τι έγινε χθες τι συμπεράσματα θα έβγαλε άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο

      Δεν νομιζω οτι το θεμα εχει να κανει με τις..υποδειξεις αλλων! Η ολη συζητηση ξεκινησε κυριως επειδη αρκετοι, που τυχαινει να ειναι δικοι μας ανθρωποι, θεωρουν οτι θα επρεπε να υπαρχει μεγαλυτερη συσπειρωση σημερα, ετσι οπως ειναι η κατασταση.
      Δεν γνωριζω για το ρεπορταζ που λες, δεν το ειδα, αλλα ξερω βεβαια τι συνηθως δειχνουν τα ΜΜΕ και πως πανε να το πλασαρουν. Ομως δεν θα επρεπε και γι αυτους τους λογους να ειχαμε και αλλους τροπους ενημερωσης, ετσι ωστε να μην μενουμε πισω και να μην βρισκομαστε συνεχως σε μειονεκτικη θεση εξ αιτιας της προπαγανδας που γινεται εναντιον μας;
      Αυτα τα γραφω καλοπροαιρετα και με σκοπο να φτασει η φωνη του ΚΚΕ παντου και κυριως οπου γινονται προσπαθειες για φιμωση!

      Διαγραφή
    2. ELVA δεν διαφωνούμε... το ερώτημα που θέτω είναι ρητορικό και εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι με το να αφήνουμε στην άκρη κάποια "όπλα" ακόμα κι αυτά είναι μικρής εμβέλειας και αποτελεσματικότητας κάνουμε χάρη στον εχθρό ο οποίος είναι "οπλισμένος" σαν αστακός... δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα συσπείρωσης έχει να κάνει με το blogging στο οποίο είναι αυτονόητο ότι δεν βασιζόμαστε αλλά κι αυτό μπορεί να βάλει το λιθαράκι του όσο μικρό κι αν είναι... σίγουρα αν φτάναμε στο άλλο άκρο να γράφουμε από το πρωί ως το βράδυ στο internet και από εκεί και πέρα να μην ξεμυτίζαμε καν για να συσπειρωθούμε σε χώρους εργασίας, σε γειτονιές και αλλού τότε θα είμασταν άξιοι της μοίρας μας... πράγμα το οποίο χαρακτηρίζει άλλους πολιτικούς χώρους... τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία των συντρόφων που γνωρίζω προσωπικά ασχολείται από ελάχιστα έως καθόλου με το νετ για να εκφράσουν την αγωνιστικη τους διάθεση... είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε παντού και να δίνει ο καθένας το μέγιστο από το δικό του μετερίζι...



      ’’Κοίτα Έλβα, ο κόσμος είναι απογοητευμένος γιατί δεν βλέπει που θα μπορούσε να στηριχτεί. Και πώς να το δει, όταν προχθές στην απεργία το ΠΑΜΕ δεν έκανε πορεία στη Βουλή και περιορίστηκε στη συγκέντρωση στην Ομόνοια. Μπορείς να το εξηγήσεις εσύ αυτό;’’

      Το θέμα είναι να σου εξηγήσει ο γνωστός σου τι θα άλλαζε αν το ΠΑΜΕ πηγαινε για χιλιοστή φορά πάλι στη Βουλή και οχι στο υπουργίο εργασίας ... θα παράταγαν αιφνιδιαστικά τις δουλειές τους οι χιλιάδες απεργοσπάστες? και συγχώρα με αλλά τον βρίσκω λίγο ανενημέρωτο γιατί η προχθεσινή εργασία έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης σε εργαζομένους συγκεκριμένων εργοστασίων που πλήττονται, οπότε ήταν λογικό η πορεία να έχει προορισμό το υπουργείο εργασίας... αν το πρόβλημα άρχιζε και τελείωνε στο κτίριο της Βουλής θα το είχαμε ήδη λύσει...

      Διαγραφή
    3. Γιώργο

      Αυτο δα ελειπε να..διαφωνουμε! :) Απλα λεμε ..παραπλησια πραγματα! :) Κανεις δεν λεει οτι θα πρεπει να στηριχτουμε αποκλειστικα και μονο στο..Ιντερνετ, το οποιο παιζει φυσικα το ρολο του και πολυ καλα κανει και υπαρχει.
      Εγω μιλαω για την αναγκη εξευρεσης νεων τροπων προσεγγισης του κοσμου και οπως καταλαβαινεις δεν αναφερομαι ΜΟΝΟ στο Ιντερνετ! Θα γραψω και εδω το σχολιο που αφησα στην φιλη blackbedlam.

      "Πρεπει να βρεθουν τροποι ωστε να μας εμπιστευτεί το «τρομαγμένο ανθρωπάκι» και ο καθενας που αυτη τη στιγμη δυσανασχετει με την κατασταση, αλλα παρ ολα αυτα δεν τολμα, δεν ξερει πως, εχει παραπληροφορηθει (;), ειναι προκατειλημμένος, δε ξερω κι εγω πως να το πει κανεις, αλλα το αποτελεσμα ειναι οτι δυστυχως δεν φτανει ο λογος μας παντου, ουτε καν σε αυτους που θα επρεπε να φτασει και μιλαω για ολους οσους θιγονται αυτη τη στιγμη απο τη πολιτικη αυτη και τα μετρα λιτοτητος, οπως και τους χιλιαδες ανεργους, που μονο αυτοι να κατεβαιναν θα γεμιζε το κεντρο της Αθηνας! Αρα, κατι δεν γινεται οπως θα επρεπε προκειμενου να γινουμε προσιτοι και εκει ακριβως θα επρεπε να δωθει περισσοτερο βαρος, κατα τη γνωμη μου."

      Οσο για το σχολιο, που αναφερθηκες, το αντεγραψα απο σχολιαστη του blog μου, (οχι απο γνωστο μου!) οποτε μπορει καλιστα να ειναι, οπως λες, ανενημέρωτος, ή και κακοβουλος, οπως τα σχολια πολλων που διαβαζουμε καθημερινα και απορουμε για το αν τα λενε ...επιτηδες, ή αν υπαρχει προβλημα με τα μυαλα μερικων!

      Διαγραφή
  5. Ενημερωτικά:
    Προχθές στο υπουργείο εργασίας γίνοταν η συνάντηση της "τριμερούς" (εργάτες-εργοδοσία-υπουργείο).
    Το ερώτημα λοιπόν που μπαίνει δεν είναι: γιατί το ΠΑΜΕ πήγε στο υπουργείο εργασίας, το ερώτημα είναι: Οι άλλοι έξω από την βουλή, τι ακριβώς πήγαν να κάνουν;
    (να τελειώνουμε επιτέλους με τον φετιχισμό της πλατείας συντάγματος- έχουμε δει που οδήγησε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤRASH

      Με την ευκαιρια να πουμε, επισης, οτι οταν καποιοι δεν θελουν να καταλαβουν, οσο και να τους ενημερωνει κανεις, αυτοι θα λενε τα δικα τους...
      Σ ευχαριστω παντως για τη διευκρινιση!

      Διαγραφή
  6. Να πω κι εγώ τη γνώμη μου.
    Το ΚΚΕ, εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια, προσπαθεί να αλλάξει την ελληνική κοινωνία, με ένα και μοναδικό τρόπο.

    ΚΑ-ΤΑ-ΠΡΟ-ΣΩ-ΠΟ !
    Α-ΝΟΙ-ΧΤΑ !

    Το μπλόγκινγκ (συμφωνώ κι εγώ ότι χρειάζεται) στηρίζεται - κυρίως - στην ανωνυμία αυτών που ασχολούνται!
    Αυτό, κατά τη γνώμη μου, παρουσιάζει πολλά προβλήματα.
    Πρώτα πρώτα δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις ...

    Άρα, κατά τη γνώμη μου, καλό το μπλογκινγκ, αλλά ο Αγώνας δίνεται στα εργοστάσια, στους δρόμους, στην καθημερινή κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο !
    Το μπλογκινγκ είναι ένα παιχνίδι, έτσι πρέπει να το βλέπουμε.

    Λίγο να ασχοληθεώ με το θέμα που πήγε ή δεν πήγε το ΠΑΜΕ.
    Αν και απαντήθηκε πολύ καλά το θέμα, θέλω να πω το εξής: - Είναι σίγουρο ότι αν το ΠΑΜΕ έκανε πορεία στη Βουλή, κάποιοι θα βρίσκονταν να πούνε "γιατί πήγε το ΠΑΜΕ στη Βουλή και δεν πήγε στο ... Εργασίας" !!!
    Μάθαμε πλέον που αποσκοπούν τέτοιες "ερωτήσεις" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Θα ξεκινησω απο το τελος. Συμφωνω απολυτα με την ...απαξιωση σου στην παγεια τακτικη που εχουν καποιοι να κανουν ...τέτοιες "ερωτήσεις" και τη ξερουμε καλα. Ειναι ...παλια οσο και οι λασπες! :)

      Ομως να σε ρωτησω τι εχεις να πεις για το αλλο θεμα, που εθιξαν καποιοι στο blog της ΒΒ, δλδ. την αναγκη εξευρεσης επιπλεον τροπων και δεν αναφερομαι στο Ιντερνετ, ωστε να γινουμε περισσοτερο προσιτοι σε μια μεγαλη μεριδα λαου που αυτη τη στιγμη δεν εχει για τον Α, ή Β λογο, καταλαβει οπως ειπαμε, που ειναι το συμφερον του.
      Πως αλλιως να εκλαβει κανεις το γεγονος οτι ενω οι περισσοτεροι ειναι δυσαρεστημενοι, αυτο δεν μεταφραζεται με αντιστοιχη συσπειρωση προς τα εμας και δεν νομιζω οτι μπορουμε παντα να ριχνουμε την ευθυνη στα κακα...ΜΜΕ.
      Αυτο που λεω ειναι μηπως ειναι καιρος να δουμε τι αλλο μπορει να γινει εκτος απο τις ...παραδοσιακες μεθοδους που ισως δεν φτανουν εκει που πρεπει, ή δεν επαρκουν στα 2012;

      Διαγραφή
  7. Παραθέτο κομματι απ'το αρθρο του Κυριακατικου ΡΙΖΟσπαστη για την Παναττικη Απεργεια:
    <>
    Πιστευω γινεται προφανες απ το παραπάνω κείμενο το τη γραμμη μπαινει και το τι τακτικη ακολουθείται.Ειναι οπως είπε πολυ σωστα(κατα την γνωμη μου παντα) ο faros οτι το ΚΚΕ τοσα χρονια (και ειναι και ενας λογος που εχει αυτη τη σχεση αλληλεπιδρασης και εμπιστοσυνης με την εργατικη ταξη και τα λαικα στρωμματα) με περισεια περιφανια και χωρις μασκες και προσωπεια κανει δουλεια εργατη τον εργατη, ατομο το ατομο, στο εργοστασιο , στο χωραφι , στις λαικες γειτονιες και στους χωρους δουλειας των μικρομεσαιων στρωμματων της πολης.
    Και ακριβως επειδη υπαρχει αυτη η στενη σχεση της εργατικης ταξης και του κομματος της το δευτερο ειναι σε θεση να γνωριζει το με ποια μεσα θα ειναι καλυτερη και αποδοτικοτερη η ενημερωση της, ουτως ωστε να να το παρει αποφαση να ριζοσπαστικοποιηθει να οργανωθει και να απαιτησει την εξουσια.
    Νικος Χανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΙΚΟΣ ΧΑΝΙΑ
    το κομματι στο οποιο αναφερεται το παραπανω σχολιο:

    Οργάνωση και αντίσταση παντού

    Οι ταξικές δυνάμεις ήδη συνδυάζουν τη δουλειά της απεργιακής μάχης με την ανάγκη περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα(...)Η κλιμάκωση, ωστόσο, του αγώνα για να γίνει και να έχει επιτυχία, χρειάζεται να έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και βασικότερο όλων είναι η οργάνωση στους τόπους δουλειάς και η αντίσταση απέναντι σε κάθε αντεργατικό μέτρο που προωθείται τόσο από την εργοδοσία, όσο και από την κυβερνητική πολιτική.

    Ολη η χώρα, κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργοτάξιο και γραφείο, κάθε λαϊκή γειτονιά να γίνει κάστρο αντίστασης. Να μην αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί» την εργοδοσία και τα τσιράκια της, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Απαραίτητο στοιχείο για να γίνουν πράξη τα παραπάνω, είναι ο αγώνας, τόσο μπροστά στην απεργία, όσο, κυρίως, για την κλιμάκωση της μάχης μετά, να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Δεν υπάρχει εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, φτωχός αγρότης, νεολαίος ή γυναίκα των λαϊκών στρωμάτων, που να μην χτυπιέται από αυτή την πολιτική.

    Είναι, λοιπόν, απαραίτητο:

    1 Στην οργάνωση του αγώνα να μπουν όσο περισσότερες δυνάμεις της εργατικής τάξης κατά κλάδο και χώρο δουλειάς.
    2 Δουλειά με συσκέψεις, συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς, που θα βάλουν στη δράση τα μέλη του κάθε σωματείου και άλλους εργαζόμενους.
    3 Σε κάθε τόπο δουλειάς οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες συζήτησης για την απεργία και την αναγκαιότητά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ανωνυμια ειναι ενα ζητημα, αλλα ακομα ενα ζητημα ειναι το ποσο πιο μαρκυα φτανει η φωνή σου.

    Στο κατω κατω οταν προπαγανδιζεις τι σε πειραζει η ανωνυμια; Σαμπως αυτος που θα παρει την προκυρηξη η που θα διαβασει την αφισα στον τοιχο ξερεις ποιος ειναι;

    Το ιντερνετ δεν υποκαθιστα των αγωνα, αλιμονο, σαν υπαρκτο μεσο προπαγανδας παντως, πρεπει να χρησιμοποιηθει οχι ως παιχνιδι οπως λες φαρο, αλλα ως οπλο.

    Το ιδιο και τα blog

    Γιατι το ιντερνετ σε σχεση με τα παραδοσιακα μεσα εχει καποια πλεονεκτήματα
    -ειναι φτηνο
    -ειναι αμεσο
    -του δινει μεγαλη σημασια η νεα γενια(απο 40 και κατω τεσπα)
    -Η πληροφορια μπορει να κανει 1 λεπτο να ανεβει και το δευτερο λεπτο να την εχουν διαβασει 10000 ατομα
    -Δινει τη δυνατοτητα να απευθυνθεις και να συζητησεις με πολυ μεγαλυτερο αριθμο ατομων απο οτι στην πραγματικη σου ζωη

    Με λιγα λογια καθε αλλο παρα να αγνοησουμε την προπαγανδα μας εκει πρεπει, αντιθετα το σωστο ειναι να την ενυσχιουμε, και εγω σε αυτο ειμαι καθετος.

    Απλα χρειαζεται και η κατάλληλη "εκπαίδευση", ωστε να αποφευγονται οι κακοτοπιες, οι οποιες φυσικα και υπαρχουν, όπως αλλωστε και παντου αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το οπλο αμα δεν μαθεις να το μανιτζεβελαρεις σωστα και το χεις για παιχνιδακι, θα σκασει στη μουρη σου

      αρα τα οπλα δεν πρεπει ουτε να τα χαρισουμε στον εχθρο μας, ουτε να τα υποτιμισουμε οταν τα εχουμε στα χερια μας

      Διαγραφή
    2. "Απλα χρειαζεται και η κατάλληλη "εκπαίδευση", ωστε να αποφευγονται οι κακοτοπιες, οι οποιες φυσικα και υπαρχουν, όπως αλλωστε και παντου αλλου"

      "Και το οπλο αμα δεν μαθεις να το μανιτζεβελαρεις σωστα και το χεις για παιχνιδακι, θα σκασει στη μουρη σου"

      Λίγα λόγια παραπάνω, Edgar;

      Διαγραφή
    3. Αν εννοείς αυτά που έχουν γράψει και τα παιδιά από πάνω, μην τα γράψεις άδικα, δεν είχα διαβάσει όλα τα σχόλια, τα διαβάζω τώρα...

      Διαγραφή
    4. Α, και χρόνια πολλά για χθες...

      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BD%CF%84%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%81_%CE%86%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD_%CE%A0%CF%8C%CE%B5

      Διαγραφή
  10. Δεν μπορώ να πω παραπάνω χωρις να μπω σε εσωκομματικα

    οταν λεω εκπαίδευση παντως, ετσι για να το περιγραψω γενικα οπως το χω στο μυαλο μου, ειναι να γινει δουλεια με τα μελη(κυρίως τους πιο νεους που τους αφορα) για το πως να το χρησιμοποιουν, έτσι ώστε να γινεται η δουλεια της προπαγανδας απο την μια, και να μην "παραδιδονται" στους εχθρους μας πληροφορίες που δεν θα έπρεπε να παραδωθούν απο την αλλη.

    Δεν ξερω αν με εννοείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την εκπαιδεύση νεότερων μελών που γράφεις, νομίζω ότι το καλύτερο μάθημα, όχι μόνο για τους νεότερους, αλλά για όλους, είναι να διαβάζουμε επιχειρήματα και σχόλια που έχουν γράψει άνθρωποι που εκτιμάμε κτλ.,
      και να θυμόμαστε που τα έχουμε διαβάσει, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.
      Π.χ τα στοιχεία του Τρας για τον Όργουελ, ούτε εγώ τα ήξερα, και αν κάποιος άρχιζε τις μαλακίες θα έπρεπε να ψάχνω κτλ.

      Για τα υπόλοιπα, νομίζω, σε εννοώ.

      Διαγραφή
  11. Λολ ευχαριστώ για τα χρονια πολλα, αλλα μην περιμενεις κερασμα:)

    Ασχετο αλλα εχει ενδιαφερον ενα διηγηματακι του ποε"διαλογος με μια μουμια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το google δεν βγάζει τίποτα για αυτό το διήγημα.
      Μήπως δεν το είχε εκδώσει καν, και το έχεις μόνο εσύ, κάπου στο μυαλό σου, ως μετενσάρκωση; :)

      Διαγραφή
  12. Κουβεντα με μια μουμια η καπως ετσι
    ζωντανευει μια μουμια και συζηταει με εναν για το πως ηταν ο κοσμος τοτε και πως τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (1845) Some Words with a Mummy (Μερικές κουβέντες με μια μούμια ή Κουβεντιάζοντας με μια μούμια)
      Όταν βρω χρόνο θα το διαβάσω.

      Διαγραφή
  13. Η ΚΝΕ για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

    http://rizobreaker.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση ;
    Πως ενώ ΟΛΟΙ οι σχολιστές, μιλάτε επί παντός επιστητού, όμως, στην τελική, το θέμα της ανυπαρξίας ευθιξίας από πολιτικούς που μας κυβερνάνε (και που φέραν τη χώρα στο σημείο που τη φέραν) και που εμπλέκονται με τους φερόμενους ως "στελέχη" στις 4 συμμορίες της Θεσσαλονίκης, θέμα που θίγεται στο ΑΚΡΙΒΩΣ προηγούμενο ποστ, το έχετε αφήσει στο ... απυρόβλητο ;

    Μόνο εμένα έκανε εντύπωση, το γεγονός ;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oλο...παραπονα εισαι, faro! :)
      Παντως απο εμενα, τουλαχιστον, δεν πρεπει να εχεις! :))

      Διαγραφή
  15. το γιατι πηγε η πορεια εκει απαντηθηκε και απαντηθηκε και επι τοπου γιατι ανεβηκαν επανω για συνωμιλιες και γιατι η απεργια ηταν με συγκεκριμενη στοχευση.
    παντως εγω πηγαινοντας απο το ενα κοκκινο μπλογκ στο αλλο μου προκυπτει οτι ειναι πολυ λιγοτεροι αυτοι που συμμετεχουν εστω μονο διαβαζοντας το μπλογκ, απο την κυκλοφορια του "Ρ". ασε που τις περισσοτερες φορες ειναι αναδημοσιευσεις απο τα κομματικα μεσα (εκτος απο καποια εκτακτα). αρα λοιπον απευθυνονται κατα κυριο λογο στο ιδιο ακροατηριο, που εχει χρονο να το κανει αυτο (εργαζομανοι γραφειου, φοιτητες, ανεργοι) και μαλιστα υποσυνολο του γενικου. ΔΕΝ ΜΗΔΕΝΙΖΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ. η διαφορα λοιπον εγκειται στα γραφικα (ειμαι φαν του κοκκινου πλανητη :) ), στο αμεσο καποιον γεγονοτων που τα αξιοποιησα και εγω οταν ελειπα ταξιδι, και το γεγονος οτι ολο και καποιος απο τους "κακους" θα μπει οποτε θα μπορεσεις να βγαλεις και κανα αποθυμενο ή να τεσταρεις τα επιχειρηματα σου για την "πραγματικη" ζωη και να μαθεις τι παπαρα θα σου αραδιασουν.
    απο την αλλη υπαρχουν μπλογκ που κανουν υπουλη δουλια στα πλαισια της "ενοτητας της αριστερας", που προβοκαρουν (μλκ μεγαλη που εφυγε το δοκιμιο πριν την τελικη μορφη, αλλα αν εχεις την στοιχειωδη κομμουνιστικη λογικη δεν θα το ανεβασεις στο νετ ακομα και αν εχεις διαφωνιες με το ΚΚΕ)εκτος και αν θες να το εξαργυρωσεις καπου.
    υπαρχει λοιπον σαν επικοινωνια κυριως και ανταλλαγης πληροφοριων αλλα το γεγονος της ανωνυμιας κρυβει πολλα.
    π.χ.εγω ως modesto εχω συγκεκριμενο προφιλ μελος του ΚΚΕ και το υπερασπιζομαι σθεναρα και πολλες φορες υπερβαινοντας τα εσκαμμενα. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ;;;;αν εγω λοιπον το κανω με εντολη και την κρισιμη ωρα διαφωνησω και αρχισω διαφορα "ζητηματα" αλλα ζηνοβιεφ δεν θα σπειρω ζιζανια σε οσους με ακολουθουσαν στα μπλογκ και θα βαζουν και αυτοι τα ιδια; θα εχω κανει μια αριστη φραξιονιστικη δουλια και μαλιστα χωρις να ξερει κανεις ποιος ειμαι
    συνεχιζεται
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσοι ειναι να κανουν φραξιονιστικη δουλεια θα την κανουν ετσι και αλλιως, δεν θα σεβαστουν ουτε το κομμα ουτε τιποτα.

      Αμα απαρνηθουμε το ιντερνετ σαν φορεα προπαγανδας, και ιδεολογικης σύγκρουσης, η το υποβαθμίσουμε, θα αφήσουμε ολους εκεινους που θελουν να κανουν κακο, και που δεν σεβονται τιποτα, να αλλωνιζουν ελευθεροι.

      Και κατα τη γνωμη μου τα blogs, δεν ειναι ενα copy paste του ριζοσπαστη, ούτε και τα διαβαζει λιγοτερος κοσμος, εγω πιστευω πολύ περισσοτερος και ατομα που ειναι μαλλιστα απλα συπαθουντες του ΚΚΕ που δεν παιρνουν καν ριζοσπαστη,ουτε τον διαβάζουν στο ίντερνετ(μια ματια στα στατιστικα διαφορων blog να ριξει κανεις θα δει οτι οι επισκεψεις δεν ειναι και λιγες, απλα οι περισσοτεροι δεν σχολιαζουν, 1/100 σχολιαζει και αν).

      Αυτα, περιμενω τη συνεχεια

      Διαγραφή
  16. και δεν νομιζω οτι πρεπει να αρχισουμε τα αχτιφ και να τρωμε ωρες στα γραφεια αντι να ειμαστε στον δρομο.
    καταλαβαινω το αγχος της προσεγγισης και με διαφορετικο τροπο τον λαο, ομως: πως θα προσεγγισει ο ασχετος με το κομμα; θα πρεπει να ξερει οτι ψαχνει "κοκκινο" μπλογκ, αλλα αν ψαχνει να το βρει στο νετ, το ψαχνει και εκτος, οποτε τι ειναι προτιμοτερο, να τον βρουμε εδω ή καταπροσωπο; εγω προτιμω το δευτερο παντως, η αλλη λυση ειναι να διαφημισουμε το εκαστοτε μπλογκ, αλλα πλεον αλλαζει μορφη, σωστα;
    ασε που δεν νομιζω παρολη την προσπαθεια ολων να εγινε κανεις απο το νετ ΚΚΕ.
    εν κατακλειδι, γινεται μια σημαντικη δουλια απο πολλους σ/φους στην προσπαθεια για ενημερωση απο την σκοπια του κομματος, με κοστος πολυεπιπεδο,χρονο, χρημα κτλ
    απο την αλλη ομως, υπαρχουν και απο την αλλη πλευρα αλλοι που το χρησιμοποιουν με την αντιθετη σκοπια και δεν μιλαω για το "χρυση αυγη μπλογκ" αλλα για αλλα "φιλια" στο θεωρητικο.τουλαχιστον σε πρωτη φαση θα μπορουσαν οι σ/φου που εχουν τα μπλογκ μα μην εχουν λινκς σε τετοιου ειδους μπλογκ. οχι οτι αν θελει καποιος δεν θα τα δει/βρει, αλλα ας το κανουμε και λιγο ποιο δυσκολο, δεν πειραζει.
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φιλε μοντεστο, δεν πρεπει να ξημεροβραδιαζομαστε συμφωνω, και ουτε θα σου μιλήσω για την επανασταση του ίντερνεν, που ειναι απλα ενα μεσο, κυριαρχο μέσο βεβαια θα έλεγα, και οχι ενημέρωσης αλλα επικοινωνιας(ασχετα οτι δεν υποκαθιστα με τιποτα τις διαπροσωπικες σχέσεις). Απλα επειδη οι περισσότεροι νεοι σύντροφοι και φίλοι ετσι και αλλιως μπαινουν, και ετσι και αλλιως γραφουν ή σχολιάζουν, καλο θα ειναι να ξερουν τι να προσέχουν ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα.
    Αυτό που αποκομίζω ως συμπέρασμα από τη στάση του κόμματος απέναντι στο διαδίκτυο, είναι μια "αρνητική" προδιάθεση και επιφύλαξη, όπως με κάθε τι που δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα. Χωρίς να παραγνωρίζω πως το πεδίο της μάχης είναι πρωτίστως οι χώροι δουλειάς, το διαδίκτυο μπορεί να γίνει φονικό όπλο σε όποιον καταφέρει να το χρησιμοποιήσει σωστά. Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. POE
    βαζεις 5 πλεονεκτηματα του νετ (σχεδον παντα συμφωνω μαζι σου, αλλα τωρα θα διαφωνησω σε ολα
    1)ειναι φτηνο, αν βαλεις το κοστος της προκυρηξης ισως, αλλα ειναι ποιο ακριβο απο το να κανω μια συσκεψη
    2)ειναι αμεσο, ειναι αμεσο ως προς το ανεβασμα, αλλα ως προς την θεαση; σαφεστατα και δεν ειμαστε στο 43, αλλα φανταστειτε οτι εγινε απεργια τοτε με παλλαικη σχεδον συμμετοχη και ειχες μονο παρανομο τυπο και τα ποδια σου. τωρα προυποθετει οτι ολοι εχουν σμαρτφον με μονιμη συνδεση στο νετ, αλλιως ασε βραστα. αποδειξη οτι απανταω μετα απο ποση ωρα και ειμαι και μπροστα στο πισι. ποιο αμεσω σε κρισημα γεγονοτα να βουτηξεις την ντουντουκα και να σβαρνισεις τις γειτονιες.
    -του δινει μεγαλη σημασια η νεα γενια(απο 40 και κατω τεσπα), ακριβως και αναμασανε οτι διαβαζουν χωρις τεκμηριωση. αν την μπαρουφα του βηματος με τον ερντογαν την ειχαν κανει και στο νετ θα ειχε γινει ποιο χοντρο σουσουρο γιατι θα το πιστευαν περισσοτεροι και ας το ειχαν δει με τα ματια τους ή μαλλον δεν το ειχαν δει.αποδειξη για αυτο το τεστ που εκαναν αγγλοι δημοσιογραφοι πριν χρονια με μια βρωμα για τον καινουργιο πελε στην λευκορωσια (υπαρκτος ο πιτσιρικας αλλα αμπαλος) με αποτελεσμα φρενιτιδας στα μεγαλα κλαμπς για να τον κλεισουν.
    -Η πληροφορια μπορει να κανει 1 λεπτο να ανεβει και το δευτερο λεπτο να την εχουν διαβασει 10000 ατομα. σιγουρα αν εχει το μπλογκ αυτη την θεαση. αν εισαι το reuters, ο ζουγκλας κτλ ισως, το twitter της σακιρα μπορει, αλλα ενα ταπεινο αγωνιστικο κοκκινο μπλογκ οχι, ασε που αν χακευτει μπορει να γινει ζημια ανεπανορθωτη, θα επανερθω στο παραδειγμα του ζηνοβιεφ, φανταζεσαι να βγει ο συγχρονος ζηνοβιεφ και στις 8 το πρωι να πει το μεσημερι το κομμα κανει την εφοδο στους ουρανους αλλα εγω διαφωνω και καθομαι σπιτι;;;;;;
    -Δινει τη δυνατοτητα να απευθυνθεις και να συζητησεις με πολυ μεγαλυτερο αριθμο ατομων απο οτι στην πραγματικη σου ζωη, επισης διαφωνω. ενας κομμουνιστης μελος ή μη με την στοιχειωδη δραση 1εξορμηση/βδομαδα, θα ερθει σε επαφη με πολυ περισσοτερο κοσμο και φατσα/φατσα και σε ποιο σταθερη βαση, πχ σταθερες εξορμησεις σε εργασιακους χωρους και με την δυνατοτητα να ψυχολογεις και με την κακη και με την καλη εννοια τον αλλο, οπως και εκεινος. δεν θα εισαι ο modesto απο το πληκτρολογιο, αλλα ο τζωνυ βαβουρας που μενει στην οδο τρελας 13 και εχει τηλ 666-6666666 και οτι και να του τυχει ξερει που να σε βρει, δλδ ξερει που θα βρει το κομμα, το ΠΑΜΕ. αποδειξη για αυτο αν μαζεψει ο καθενας τα νικνειμς ολων μας στα μπλογκ κκε/φιλοκκε/αντιθετους ολους/ανωνυμους και αν ειναι περισσοτεροι απο οσους εχει ερθει σε επαφη στην πραγματικη ζωη, χωρις να προσβαλω κανενα και οχι με κακια, αλλα μαλλον θα πρεπει να αρχισει να βγαινει ποιο πολυ εξω, και για εξορμησεις και για βολτα.
    αλλωστε παντα ειμαστε ΚΚΕ και εκπροσωπουμε το κομμα, ειτε παμε για καφε, ειτε παιζουμε μπαλα ή πλεκουμε πουλοβερ ;)
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @POE
    αυτο που λες ψιλολυνεται, ως πρωτο μετρο προτεινω το ξεμπροστιασμα "κακοβουλων" μπλογκ :). επιμενω να μην υπαρχουν ως λινκ, ως προταση ετσι; δεν επιβαλλω για το ονομα του λαου :)

    @οικοδομος
    να υπενθιμισω οτι το κομμα ηταν απο τους πρωτους αν οχι ο πρωτος φορεας που ανεβασε στο νετ, εφημεριδα θεσεις κτλ και σε εποχες πολυ δυσκολες.
    για να το κανεις (φονικο οπλο) πρεπει να εχεις στρατο να διαθεσεις για να το χειριζεσαι.αυτη την στιγμη εκτιμω οτι ειναι προτιμοτερο αν εχεις πλεοναζων "στρατο" να τον ριξεις εφεδρεια στον δρομο, παρα να τον χωσεις στα καταφυγια και να ριχνει πυραυλους.
    αρνητικη προδιαθεση δεν υπαρχει και αυτο ειναι επιχειρημα αντιστοιχο του η Σ.Ε. δεν ειχε τεχνολογια και ηταν πρωτογονοι.....
    ασε που το ελεγχει δεν καταλαβαινω πως το βαζεις. παραδειγματα εφερα ποιο πανω ειδικα για την ανωνυμια και τι μπορει να κανει κανεις, και εφερα παραδειγμα των εαυτο μου κιολας. δλδ ειναι κανενας απο πανω μου οταν ξυπναω την μερα μου και με ελεγχει;;;; οχι φυσικα, αλλα εκπροσωποντας το κομμα καθε μερα εχω την φατσουλα μου και το ονομα μου και "ελεγχομαι" καθημερινα απο τους συναδελφους μου, τους φιλους μου τις επιρροες μου, τους σ/φους μου και τους αντιπαλους αν εκπροσωπω το κομμα σε καποι φορεα. σε οποιοδηποτε μπλογκ που δεν εχει καμερα για να βλεπεις ποιος ειναι απεναντι σου, εσυ πως ελεγχεις ποιος ειναι αυτο που στο λεει και τι σου λεει;
    πριν χρονια σε ενα σαιτ (για βουνα) ειχαν γραψει οτι σκοτωθηκε καποιος και αρχισαν τα συλληπητηρια και γνωστοι του περναν τηλ σπιτι του να συλληπηθουν στην οικογενεια και ο χριστιανος ζουσε.μεχρι να το καταλαβουν οι δικοι του ειχαν μαζικα εγκεφαλικα και ανακοπες. λοιπον ναι ο ελεγχος καταρχην πρεπει να ειναι απο εμας και το κομμα ξερει τι να κανει.
    οταν λοιπον υπαρχουν ιστοσελιδες με φιλοκομματικο ονομα και στην πραγματικοτητα υποσκαπτουν την πολιτικη του, χωρις κανενας να γνωριζει ποιος ειναι αυτος τι ειναι; συμβολη; ή φραξια.
    πιστευω οτι ολοι καταλαβαινουμε για ποια μπλογκ μιλαω
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προσωπικα μοντεστο, αν και δεν ειμαι μελος, συμμετεχω σε δρασεις του κομματος, αλλα και εκτος των αλλων λογο της δουλειας μυο(σερβιτορος) ερχομαι σε επαφη με πολλα ατομα.

    Στις εξορμησεις του κομματος λοιπον(πχ εξορμηση ριζοσπαστη), συνηθως εχεις 1 με 2 λεπτά να μιλήσεις με τον καθένα, στις κινητοποιήσεις ισως λιγο παραπανω, αν ειναι μεγαλες οι κινητοποιησεις βεβαια τοσο το καλύτερο γιατι εκει γινεται κοινωνικη ζυμμωση και οχι μονο ιδεολογικό παζάρι, όπως ειναι το ιντερνετ.

    Το ιντερνετ λοιπον ειναι ολα τα κακα αυτα που ανεφερες μαζι, και ακομη παραπανω, αλλα θα ειναι ολα αυτα τα κακα και ακομα παραπανω ειται δραστηριοποιουμαστε εκει ειτε δεν δραστηριοποιούμαστε. Θα δανειστω το παραδειγμα απο τον ριζοbreaker με την τιβι, που λεει οτι τα καναλια ανήκουν στο μεγαλο κεφάλαιο, αυτο δεν σημαινει οτι τα στελέχη του κκε δεν πρέπει να εμφανιζονται σε αυτα.

    Το ιντερνετ ομως εκτος απο κακα εχει και καλα, εμενα για παραδειγμα μου χρησιμευει ως εργαλειο μαθησης, ως εργαλειο επικοινωνιας(κουβεντες πολιτικες, οπως αυτη, που εχω κανει εδω μεσα, δεν εχω ευκαιρια να τις κανω καθημερινα στον "έξω κόσμο", ας πεις εσυ οτι δεν βγαίνω πολυ:). Προσωπικα εγω, εχοντας δειξει ενδιαφερον, εχω γινει καλύτερος κομμουνιστης χρησιμοποιωντας το ιντερνετ, και θεωρω οτι εχω βαλει και το λιθαρακι μου στην προπαγανδα του κομματος, και μεσα απο εδω. Και φυσικα υπαρχουν ανθρωποι που βαστανε αυτο το κομμα 100 φορες περισσότερο απο εμενα, απλα μελη δεν μιλάω ουτε καν για στελέχη, που ειναι μεσα σε ολες της δουλειες και ολες τις κινητοποιήσεις και ουτε προσπαθω να αποδειξω οτι η δουλεια που κανουν αυτη ειναι λιγοτερο σημαντικη απο αυτη που γινεται στο ιντερνετ. Το ιντερνετ το θεωρω ανωτερο ως εργαλειο μονο σε ζητηματα προπαγανδας, οχι κομματικής δρασης ή οργάνωσης, αλίμονο.


    Οσο για το ποσοι διαβαζουν τα αρθα, να ξερεις οτι σε μετριου βεληνεκους blog, όπως το δικο μας, τα hits μπορούν να φτασουν τις 4.000-5.000 την μερα, στο ρεντφλαυ ακομα πιο πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Modesto, καταννοώ τους φοβους και τους προβληματισμούς σου
    ομως θεωρω οτι το ζητημα των φραξιων δεν πρεπει να το πιάσουμε εδω, γιατι ισως χρειαζεται να αναφερθουμε σε ζητήματα που δεν ειναι για τον αερα(δεν ειναι λογια το αερος δηλαδη:).

    Γενικα παντως, επειδη μαλλον αναφερεσαι στο blogroll μας, να ξερεις πως οταν εγω τουλαχιστον δω κατι τραβηγμενο στα blogs που υπαρχουν στο blogroll(οπως ειχε γινει με τον παραλληλογραφο) το αναφέρω στην ομαδα και τον αφαιρουμε και το ιδιο κανουνε και οι υπολοιποι. Οχι ομως οταν απλα διαφωνει σε καποια πραγματα και εκφραζεται με τιμιότητα, αυτο για μενα δεν ειναι κριτήριο, αλλά όταν γκαιμπαιλίζει.

    Τεσπα, εγω οπως εχεις δει, και για να εχουν μεγαλυτερο κυρος αυτα που λεω, επελεξα να γραφω επωνυμα και να μιλω με ανοιχτα χαρτια(με ειχε εκνευρισει και ο παγγαλος τοτε που ελεγε για την ανωνυμια και μετρησε και αυτο στο να αποφασισω να βαζω απο κατω το ονομα μου για να μην νομιζει οτι τον φοβαμαι:). Προς λαου που λες και εσυ, για να μην παρεξηγηθω, δεν υποννοώ κάτι για οσους γραφουν ανωνυμα, μια χαρα κατανοώ τους λογους που του κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. και τελος

    οπως θα εχεις δει και απο το blog μας

    εμεις δεν περναμε το μυνημα

    "να παρουν φωτια τα πληκτρολογια"

    αλλα το μύνημα

    "να παρουν φωτια τα παπούτσια στους δρομους του αγωνα"

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. λοιπον χωρις να το θελω και με την προυποθεση οτι λες αληθεια, καλοπροαιρετα το λεω, προσεξε ποσες πληροφοριες εδωσες για σενα, που στην τελικη δεν χρειαζεται και να τα ξερουν οι κακοι: δεν εισαι μελος, τι δουλια κανεις, νομιζω οτι εχει παρει το ματι μου και απο που εισαι/μενεις. εδωσες πληροφοριες για τις συνηθειες σου στο νετ κτλ.
    φαντασου οτι μπορουν με αυτο τον τροπο να μας χαρτογραφησουν χωρις κοπο και με τροπο. δεν νομιζω να υπαρχει κανεις που να πιστευει οτι οι κρατικες υπηρεσιες απλα βλεπουν τι γραφουμε και δεν φιαχνουν προφιλ του καθενος μας.
    η διαφορα η βασικη που ειναι και μεγαλη μου ενσταση, οτι οποιος βγαινει στην τιβι, ειναι με ονομ/μο και ολοι ξερουν οτι εκπροσωπει το κομμα εκει.
    δεν μηδενιζω και δεν λεω μαχαιρι κομμενο τελος κτλ. επισης ολοι μας, οσοι δουλευουν ακομα τελος παντων, εχει τυχει να γυρισουν σπιτι και να μην θελουν ουτε απο το δωματιο να βγουν και να μενουν μεσα για μερες, αλλα θα κλεισω και το πισι.
    συμφωνω οτι ειναι ανωτερο για ζητηματα προπαγανδας και οτι θα πρεπει να βελτιωθουμε (παντα αλλωστε πρεπει να βελτιωνεσαι), αλλα πολλες φορες ειτε απο αδυναμια φυσικη ή μη πολλοι αντικαθιστουν την δραση μετο πληκτρολογιο
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις όποιες πληροφοριες, που οι "υπηρεσιες" ετσι και αλλιως τις εχουν(οι κινησεις μας στο ιντερνετ καταγραφουν(και βασει νομικου καθεστωτος μαλλιστα) και το που μενουμε και τι λεμε το ξερουν ή καλύτερα μπορουν να το βρουν οταν θελουν), εγω τις εδωσα συνειδητα. Σε ολα αυτα που ειπα δε, δεν θεωρω οτι κρυβεται κανενα μεγαλο μυστικο, προσεχω παντα τι λεω για να μην εκθετω αλλους εκτος απο μενα, και με το αλλους δεν εννοω μονο άτομα.

      Και εγω δυστυχως εχω κατι φιλους τετοια ατομα που λες που εχουν υποκαταστησει την ζωη τους με τον υπολογιστη και μενουν για μερες ή ακομα και για μηνες στο σπιτι. Και οσο τα χρηματα τελειωνουν θα δουμε και χειροτερα, δηλαδη αντι να το ριχνει ο κοσμος εξω(οχι στα μπουζουκια αλλα στον αγωνα) θα κλείνεται ολο και περισσοτερο στον εαυτο του. Ευτυχως υπαρχουν και μερικοι που το ρινχουν εξω(στον αγωνα παντα) αλλα προς το παρον δεν ειναι αρκετοι φυσικα, και οι περισσοτεροι δεν το κανουν με τον καλύτερο δυνατο τροπο(βλεπε αγανακτισμενοι).

      Διαγραφή
  24. δεν αναφερομαι σε εσενα προφανως.
    ενα παραδειγμα για την προπαγανδα και οχι για αλλους λογους. υπαρχει ενα ζητημα που απαιτει την παρουσια μας εκει! αν το διαβασω απο μπλογκ, ακομα και απο δω που το εμπιστευομαι ( αλλα δεν ξερω και ουτε μπορω να ξερω αν σας χακευσει κανεις) δεν θα το εμπιστευτω σε καλεσμα για να κατεβω στον δρομο. και σαν συμβουλη σας το λεω να το αποφυγεται και εσεις. θα εμεπιστευτω την οδο που ξερω και εμπιστευομαι. το ξαναλεω, οτι δεν αναφερομαι σε εσας ως προβοκατορες,αλλα ως θυματα προβοκατσιας
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα οταν λεμε για συγκεκριμενες δρασεις αναδημοσιευουμε απο ριζοσπαστη συνηθως η απο ΠΑΜε την αντιστοιχη ανακοινωση με το λινκ της και ολα.

      οταν λεω οτι λεμε στον κοσμο να βγει εξω, εννοω οτι τα αρθρα μας προωθουν την οργανωμενη ταξικη δραση, οχι οτι κανονιζουμε απο εδω μεσα συναντήσεις, καμια σχεση.

      Διαγραφή
  25. καταλαβαινω τι εννοεις μοντεστο και εχεις δικιο, εχουμε υποφερει και εμεις απο τετοιου ειδους προβοκατσιες που λες και πραγματικα με εχει προβληματισει πολυ ολο αυτο γιατι σου προκυπτει ωρες ωρες απο εκει που δεν το περιμενεις.

    Ευχαριστω και για την εμπιστοσυνη που μας εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ modesto.
    Έγραψα το προηγούμενο σχόλιό μου με ειλικρινή και καλή διάθεση. Εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και όχι το κόμμα. Στηρίζω και προωθώ τις θέσεις του κόμματος, χωρίς να είμαι επίσημος εκπρόσωπός του. Αυτό, μου δίνει και την ευχέρεια να διαφωνήσω δημόσια σε ότι θεωρώ ελλιπές, όπως για παράδειγμα την προσέγγισh του κόσμου, που είμαστε πίσω ακόμα. Όταν θέλω την επίσημη θέση ή γραμμή του κόμματος για κάτι, ενημερώνομαι από τις επίσημες ιστοσελίδες του κόμματος, δεν ανατρέχω σε "κόκκινα" μπλογκς, τα οποία επισκέπτομαι, ανταλλάσουμε απόψεις με τους διαχειριστές τους, αλληλο-αναδημοσιεύουμε αναρτήσεις και τα φιλοξενώ στο μπλογκ μου. Πρέπει να είσαι νέος στην ηλικία. Συνομιλώντας με πολλούς οργανωμένους στο κόμμα, κάποιας ηλικίας, εισπράττω αυτό που έγραψα και προηγουμένως, τουλάχιστον δυσπιστία. Αυτό αποκόμισα διαβάζοντας και στον οδηγητή τις θέσεις της κνε για το θέμα. Το να μου γράφεις πως:

    "αρνητικη προδιαθεση δεν υπαρχει και αυτο ειναι επιχειρημα αντιστοιχο του η Σ.Ε. δεν ειχε τεχνολογια και ηταν πρωτογονοι....."

    ...δεν με αφορά. Είναι και λίγο προσβλητικό να με αφορίζεις επειδή διαφωνούμε. Δεν χρησιμοποιώ τέτοιου είδους επιχειρήματα και λυπάμαι αν κατάλαβες αυτό, διαβάζοντας το σχόλιό μου. Όσο για την ανωνυμια στα μπλογκς, πολλοί είναι αυτοί που δεν την θέλουν, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας. Θετικά να βλέπουμε τις νέες τεχνολογίες, σου το λέει ένας εργάτης οικοδόμος αυτό, όχι κανένας ψευτοδιανοούμενος, να μην τις φοβόμαστε, και να εξαντλούμε τα πλεονεκτήματα που μας δίνουν στην επικοινωνία μας με τον έξω κόσμο.
    Φιλικά. Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μου κάνει εντύπωση που ίδιες απόψεις και αξιόλογες εκφράζονται ανώνυμα...
    Κάτι παρόμοιο παίζει και στο blog του Rizobreaker όπου και άφησα το παρακάτω σχολιο, αν και δε συνηθίζω να κοπυπαστάρω. Βιάζομαι, γιατί έχω προπόνηση στο ποδόσφαιρο:

    "@ANώNYME
    Βολεμένος καλά στην καρέκλα του γραφείου μου, αφού τελείωσα τα μαθήματά μου, μπήκα να επαναστατήσω λίγο και σερφάροντας έπεσα πάνω στο επίμαχο.
    Κατ αρχήν η ΚΝΕ της οποίας είμαι νέο μέλος δημοσίευσε στον Οδηγητή, άρθρο για τις σελίδες κοινοτικής (αντικοινωνικής) δικτύωσης. ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΥΚΤΥΩΣΗΣ το τονίζω είναι τα FACEBOOK & TWITTER κυρίως. Θέσεις που γενικά με βρίσκουν σύμφωνο.
    Κ.δ. δεν είναι τα σάιτς, ούτε καν τα μπλογκς, δεν είναι οι ηλεκτρονικές εφημερίδες ούτε και τα θεματικά φόρουμς. Θα μπορούσαν να παίξουν και αυτό το ρόλο όμως και τα μπλογκς. Αυτά είναι το ΝΕΤ2, είναι ζωντανή δημοσιογραφία.
    Ύστερα κοντά στο νου κι η γνώση μια προσεκτική ανάγνωση του άρθρου του "Ο" θα σας πείσει γιαυτό που λέω, το άρθρο δίνει σωστές κατευθύνσεις που στους άσχετους όμως, κυρίως μεγάλης ηλικίας ή και στους άμπαλους δίνει δυνατότητες παρερμηνειών.
    Το όπλο που λέγεται διαδίκτυο - πληροφορική είναι ένα αγαθό, είναι πολύ ισχυρό "όπλο", οι υπολογιστές είναι αγαθό που το κατασκεύασαν εργάτες, το χρησιμοποιείς και ΠΟΥ στρέφεις τα πυρά σου είναι το ζήτημα.
    Ο Λένιν πάντως έλεγε ότι ο καπιταλιστής θα σου πουλήσει και το σχοινί που θα τον κρεμάσεις.
    Ελέγχεται το διαδίκτυο τα κινητά τα σταθερά;
    Σαφώς! και παρακολουθούνται χωρίς αμφιβολία. Εσείς τι κάνετε το αγνοείτε και το φοβάστε; Μαθαίνοντας ξέρετε να φυλαχτείτε, αγνοώντας αφορίζετε και απομονώνεστε.
    Αλλά η ταξική πάλη σαν είναι γάτα με το ποντίκι. Είναι μια ανειρήνευτη κατάσταση.
    Είναι μια διαρκής αγεφύρωτη μάχη. Πάντως το νομοσχέδιο SOPA(Stop Online Piracy Act) κάτι πρέπει να μας λέει.
    Δείτε και αυτά και δείτε πως σωστά αναφέρονται:

    Ριζοσπάστης 1

    ΟΔΗΓΗΤΗΣ 2

    gekoudi3

    Πάντως είναι άδικοι και μπαμπέσικοι οι χαρακτηρισμοί σας για τον Rizobreaker μιας και είναι ανώνυμοι. Και μάλλον είναι αφοριστικοί.
    Και που ξέρετε εσείς κε ή και πιθανόν σ/φε ανώνυμε τους αγώνες του κάθε ενός; και ποιος σας έβαλε κριτή; Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του, των γράψεών του.
    Ώσπου να πληκτρολογήσετε εσείς τα κεφαλαία στο πληκτρολόγιό σας και με τα ορθογραφικά σας, ο άλλος έχει αναρτήσει και έχει πάει και στην πορεία του.
    Μήπως πρέπει να σπάσουμε τα PC μας; Βγάλτε την κουκούλα και μιλήστε. Με την πρόοδο και την επιστήμη όχι με την συσκότιση.
    Μπορεί και να σας αδικώ αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή. Σας χρειάζεται. Ο Λένιν έλεγε τρία πράγματα να κάνουμε.
    Γιώργος Γκέκας Μαθητής Γ' τάξης του Γυμνασίου Κολινδρού"

    Χαιρετισμούς πολλούς, Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν και η κουβέντα πήγε στο ίντερνετ (μάλλον φταίει και ο τίτλος σε αυτό), είναι ενδιαφέρουσα και θα την συνεχίσω. Για αρχή λοιπόν αντιγράφω ως έχει, ένα σχόλιο που είχα κάνει στον rizobraker (http://rizobreaker.blogspot.com/2011/12/blog-post.html) πάνω στο ίδιο θέμα:
    "...Ενδιαφέρουσα η κουβέντα. Η θέση της ΚΝΕ είναι πράγματι αφοριστική. Ενώ έχει απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά το γεγονός πως το νετ δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να υποκαταστήσει την επαφή στους χώρους δουλειάς, παραγνωρίζει το γεγονός πως μπορεί πράγματι να χρησιμεύσει σαν μέσο προπαγάνδας - ενημέρωσης - ζύμωσης - ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας, ταυτόχρονα.
    Από την άλλη νομίζω πως προσπαθεί να απαντήσει στις θεωρίες περί των "νέων κινημάτων του facebook" και άλλες τέτοιες μεταμοντερνιές, απλά και δραστικά, χωρίς να μπερδεύει την νεολαία. Είναι δηλαδή η λογική του πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι, αλλά σε κάποιους νεότερους ίσως είναι αναγκαία.
    Ενα τρίτο σημείο είναι το προβληματικό της οργανωμένης παρέμβασης όπως την εννοεί το κόμμα. Και νομίζω πως είναι και το μεγαλύτερο αλλά ανομολόγητο πρόβλημα. Φαντάζεστε, τόσα μπλογκ φιλικά στο κόμμα, να γράφαμε με "κεντρική γραμμή"; θα λέγαμε καθημερινά ακριβώς τα ίδια. Μηδέν αναγνωσιμότητα- μηδέν δυνατότητα προπαγάνδας! Αυτοακύρωση της παρέμβασης δηλαδή.
    Τα περί συνομωτικότητας, συγνώμη αλλά τα ακούω βερεσέ. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να δηλώσεις στο διαδύκτιο ή κάπου αλλού αν είσαι ή όχι μέλος του κόμματος. Αλλά όταν χρησιμοποιούνται σαν εκλογικοί αντιπρόσωποι μέχρι και φίλοι του κόμματος, τα ονόματα των οποίων φυσικά και δηλώνονται και καταγράφονται από τις αρχές, η επίκληση των συνομωτικών κανόνων για το νετ, μοιάζει προσχηματική.
    Το εάν το ιντερνετ, όπως και οτιδήποτε άλλο στον καπιταλισμό, ελέγχεται από καπιταλιστές, δεν λέει κάτι. Με αυτήν την λογική δεν θα έπρεπε ούτε άλλα μέσα προπαγάνδας, όπως εφημερίδες (ποιός ελέγχει τα πρακτορεία τύπου;), ράδια-τηλεοράσεις (ποιός ελέγχει τις συχνότητες;), να χρησιμοποιούν οι κομμουνιστές... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Ελβα και λοιποι φιλοι!
    Ενδιαφερον πολυ το θεμα σου και ευστοχα τα σχολια σου.
    Συμφωνουμε: Το Διαδικτυο ειναι εργαλειο και επ ουδενι δε πρεπει να υποτιμηθει η να θεωρηθει ως παιχνιδι.
    Ομως και ο Φαρος εχει δικιο, οταν μιλαει για τη πραγματικη ζωη: Εκει θα κριθουν ολα, εκει εξω.
    Το αλλο θεμα ειναι: Υπαρχει πια το ¨"Εκει Εξω;" Η μηπως η μεγαλη λαικη πλειοψηφια ειναι βυθισμενη σε μια εικονικη πραγματικοτητα, ανικανη να ξεχωρισιει το Ψευτικο-Τεχνητο,
    απο το Πραγματικο;

    Οπως γινεται αντιληπτο, ειναι πολυ μεγαλη συζητηση και δεν υπαρχουν ευκολες απαντησεις. Ειμαι πεπεισμενος οτι το Διαδικτυο, και κατ'επεκταση τα μπλογκς,
    ριζοσπαστικοποιουν και παθητικοποιουν ταυτοχρονα,
    οσο αντιφατικο κι αν ακουγεται αυτο.
    Στο χερι μας ειναι να αποτρεψουμε τη δευτερη κατασταση, οσο δυσκολο κι αν φαινεται, σημερα που η παθητικοτητα ειναι ραγδαια κ καλπαζουσα..
    (Και για αυτο, εν μερει ευθυνεται και ..το Ιντερνετ!)

    Δεν τα γραφω εγω μπερδεμενα, η Πραγματικοτητα ειναι μπερδεμενη και ξεκαθαρα συμπερασματα δε μπορουν να εξαχθουν.

    Προχωραμε, αυτο ειναι το μονο ξεκαθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα επιχειρησω μια...μαζικη απαντηση σε οσους φιλους δεν εχω απαντησει και μας τιμησαν με τα σχολια τους.

    Δυστυχως δεν εχω τον απειρο χρονο για μεμονομενες απαντησεις, αλλα να πω και οτι η συζητηση πηρε αλλη τροπη και επικεντρωθηκε περισσοτερο στο Ιντερνετ, ισως λογω τιτλου, οπως ειπε και ο ΤRASH.

    Ο σκοπος μου ηταν να θιξω περισσοτερο την αναγκη εξευρεσης επιπλεον και κυριως νεων τροπων, (περαν των παραδοσιακων,που ειναι καλοι μεν και σε μερικες περιπτωσεις εντελως ..απαραιτητοι,π.χ η επαφη στους χωρους δουλειας, κλπ δρασεις) προκειμενου να πλησιασουμε ενα μεγαλυτερο μερος του κοσμου.

    Οπως ειναι τα πραγματα δεν καταφερνουμε να επηρεασουμε ολους οσους αυτη τη στιγμη πληττονται απο τις απανθρωπες πολιτικες, οποτε το σκεπτικο μου ειναι τι μπορει να ''φταιει'' γι αυτο;
    Ορμωμενη λοιπον απο ενα σχολιο επανελαβα κι εγω το ''μηπως να κλεισουμε το Ιντερνετ'' (π.χ και να δουμε τι αλλο μπορουμε να κανουμε, υποννοωντας οτι χρειαζεται κατι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ να γινει!)

    Ομως στη συζητηση αυτη βγηκαν πολλα, ''στη ..φορα'' και ελπιζω η αναρτηση αυτη να ειναι μια αφορμη για καποιες σκεψεις και πανω στο Ιντερνετ, αλλα και στην αναγκη για να προχωρησουμε, συντροφοι, χωρις ...παρωπιδες και φοβιες, σχετικα με τις τεχνολογιες και τη χρηση τους.

    Για μενα ειναι ενα θεμα που θα επρεπε να το δει πιο θετικα το κομμα,πιστευω.
    Ζουμε στα 2012 και καλο ειναι να σκεφτομαστε και ετσι,εχοντας βεβαια στο μυαλο μας τις γνωστες κακοτοπιες, αλλα αν ειμαστε προετοιμασμενοι και ενημεροι,τοτε δεν εχουμε να χασουμε τιποτα, αντιθετα θα ωφεληθουμε απο τη σωστη χρηση τους!

    Υ.Γ

    Συμφωνω απολυτα με το gekoudi και πραγματικα τον συγχαιρω για το πως σκεφτεται για την ηλικια του. Μπραβο, Γιωργο, ..''βαζεις τα γυαλια'' και σε μεγαλυτερους, συνεχισε ετσι! Εχουμε αναγκη απο μια τετοια πραγματικα προοδευτικη νεολαια!

    Eυχαριστω τον poe για τη βοηθεια του στα σχολια, οπως και τον spiral για το ...dedication! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και μετά το ωραίο ...κλείσιμο της Elva, μια ερώτηση-πρόταση: Γίνεται να συντονίσετε την ώρα στη νέα φόρμα σχολίων, με την πραγματική, για να μην προκαλεί σύγχυση; Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθησα, φιλε οικοδομε, αλλα δεν βλεπω...αποτελεσμα! ;)
      Ισως καποιος αλλος απο την ομαδα να μπορεσει να βοηθησει;

      Διαγραφή
  32. Καλέ περιμένετε και μένα που πάτε;Καλησπέρα σε όλους τους παροικούντες την γειτονιά του κοσμοδρόμιου.
    Διάβασα και το ποστ και όλα τα σχόλια.
    Εκείνο που μου έκατσε στο μυαλό τελικά, είναι μια διατύπωση για την "Ελευθερία"
    Ελευθερία, λέει είναι, " Η γνώση της αναγκαιότητας".
    Μόνον όταν γνωρίζεις, ξέρεις και να διαχειριστείς όλες τις καταστάσεις.
    Μόνον και μόνον τότε, μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό με το οποίο θα βρεθείς αντιμέτωπος.
    Μόνον και μόνον με την γνώση, μπορείς να είσαι απαλλαγμένος από ιδεοληψίες, από αυταπάτες, μπορείς να πάψεις να είσαι ευάλωτος, να ξέρεις ποια στιγμή, με ποιες μεθόδους και με ποιους τρόπους θα αντισταθείς,θα αμυνθείς, θα επιτεθείς, θα χτυπήσεις αποτελεσματικά, νικηφόρα.
    Όταν κατέχεις την γνώση, τότε μπορείς να εκτιμήσεις τις ανάγκες των καιρών και της ιστορίας.
    Μόνον όταν είσαι ελεύθερος δεν φοβάσαι, δεν τρομοκρατήσαι, δεν αποπροσανατολίζεσαι, γίνεσαι πιστικός, γίνεσαι αποτελεσματικός
    Αν δεν γνωρίζεις, όποιον τρόπο, όποια μέθοδο,όποιο μέσο και αν χρησιμοποιήσεις, λάθος θα κάνεις.
    Και αν δεν κάνεις λάθος και ζημιά θα είναι μόνον από σύμπτωση.

    Εκείνος που δεν γνωρίζει είτε βγει στο πεζοδρόμιο, είτε βγει στην μπλοκόσφαιρα, το ίδιο αναποτελεσματικός θα είναι
    Οφείλουμε βέβαια να πούμε ότι η τριβή στους δρόμους του αγώνα, θα τον πλουτίσουν πολύ περισσότερο, πολύ πιο γρήγορα.
    Οι εμπειρίες που θα αποκομίσει θα τον κάνουν περισσότερο αποτελεσματικό στην δράση του και η δράση του θα μπορεί να φέρνει αποτελέσματα.
    Μεγάλος δάσκαλος το πεζοδρόμιο.
    Στο Νετ όταν με τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε περιχαρακωνόμαστε, εγκλωβιζόμαστε, κάνουμε γύρω γύρω από την ουρά μας, τι αποτελέσματα μπορεί να έχουμε;

    Ακόμα και ένα μέλος ΚΚ, αν δεν είναι πλήρως εξοπλισμένο με την Μαρξιστική θεωρία, με τον Λενινιστικό τρόπο αντίληψης και αντιμετώπισης, δεν μπορεί να ερμηνεύσει, μόνον δέχεται,δέχεται ότι του πουν, το εφαρμόζει λαθεμένα συνήθως, αναποτελεσματικά κατά κανόνα.

    Φίλε Ανώνυμε Modesto,σιγά μην η αντίδραση, μην οι μαύρες υπηρεσίες περίμεναν από το νετ να καταγράψουν την πορεία μου, το προφίλ μου, την προσωπικότητα και την δράση μου. Την δική μου, του Poe, της Elva, την δική σου έστω και αν είσαι ανώνυμος.
    Μόνον αν κάνεις επανάσταση δωματίου.(συγνώμη για το δεύτερο ενικό δεν εννοώ εσένα, αλλά ξέρω πολλούς που κάνουν επανάσταση δωματίου)
    Αυτό είναι αυταπάτη.
    Αυταπάτη για όποιον πιστεύει κάτι τέτοιο.
    Θα ήταν πολύ ανόητη η αστική τάξη ή δεν θα φοβόταν (υπολόγιζε) το ΚΚΕ καθόλου, αν δεν είχε πολύ κοντά στις οργανώσεις του, ανθρώπους που ξέρουν τις κινήσεις μας.
    Αν πάλι εμείς νομίζουμε ότι είναι ανόητη η αστική τάξη, τότε είμαστε αφελείς εμείς.
    Εκτός και αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει λόγος να μας υπολογίζει και να μας φοβάται.
    Και σιγά δηλαδή που θα ήταν η πρώτη φορά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χα! Από την βιάση μου να σας προλάβω μην κάνετε χωρίς εμένα την επανάσταση, τα μπουρδούκλωσα και έγραψα και ένα κατεβατό και, δεν "ολοκλήρωσα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. BB! Mε την ησυχια σου,εμεις παντως (σε) περιμενουμε... :)

      Διαγραφή
  34. και εγω συμφωνώ Εlva οτι έπρεπε να επικεντρωθούν τα σχόλια στο τι διαφορετικό θα έπρεπε να γίνει ώστε να επηρεαστούν περισσότεροι άνθρωποι και όχι τόσο στο μεσο.Οσον αφορά τώρα το μέσο αυτο ,εμένα προσωπικά με βοηθάει πολύ στην ενημέρωση μου αφού ούτε άμεση επαφή έχω με κάποιον απ το κόμμα ούτε φανατικός αναγνώστης του ριζοσπάστη είμαι.Αυτό που μου αρέσει εδώ -δεν εννοώ μόνο το γλόμπινκγ-είναι οτι μπορώ να σχολιάσω,να ρωτήσω,να απαντήσω πράγματα που σε άλλα μέσα δεν μπορείς να τα κάνεις.Αλήθεια δεν θα ήταν ωραίο στην ηλεκτρονική έκδοση του ριζοσπάστη στα άρθρα του να υπήρχε σχολιασμός όπως και αλλού;Τέλος θα ήθελα να πω οτι αν το gekoudi πηγαίνει στην τρίτη γυμνασίου εγώ θα έπρεπε να είμαι στο δημοτικό!Το ζηλεύω το παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. stelth

      Συμφωνω απολυτα! :)
      Σ ευχαριστουμε, επισης, για τα καλα σου λογια για το γλομπινγκ!

      Διαγραφή
  35. καλημερα! ολοι καταλαβαινουν οτιειναι αλλο πραγμα εστω να προσπαθησουν να τα παρουν (τα στοιχεια μας) και αλλο να τους τα δινουμε στο πιατο. επισης τα ονοματα στις εκλογες ειναι μονο ονοματα και τπτ αλλο, εδω υπαρχουν πολλα. επισης φανταζομαι οτι απο τα πισια που γραφετε στα μπλογκ δεν εχετε και αρχεια αλλα μεσα...
    ειναι αλλο πραγμα να σε παρακολουθησουν και να προσπαθησουν να παρουν πληροφοριες και αλλο να τις δινεις μονος σου και μιλαω για προσωπικα ζητηματα, χαρακτηρα, αναγκες κτλ. δλδ ανεργος με 2 παιδια που ζοριζεται κτλ ειναι αλλο πραγμα απο φοιτητη ή απο ενα μαγκουφη που εχει μονο το τομαρι του να θρεψει. μην επεκταθω παραπανω. ειναι αλλο πραγμα η δημοσιευση γεγονοτων και σχολιασμος τους και αλλο αυτο που κανουμε εδω τωρα που δεν θα επρεπε ουτε εγω να το κανω.
    αυτο που θελω να πω ειναι προσοχη τι γραφουμε, απο που το γραφουμε και γιατι.

    οικοδομε
    ειναι σιγουρο οτι το ΚΚΕ δεν εχει φοβιες στα συγχρονα μεσα, αλλα ειναι προφανες οτι αν ειχαμε οργανωτικο φιλελευθερισμο δρασεις που εγιναν, δεν θα ειχαν πετυχει γιατι ολο και καποιου θα του ξεφευγε σε κανα προσωποβιβλιο, μπλογκ κτλ και δεν το λεω οτι θα το κανει σωνει και ντε απο κακια, αλλα απο ενθουσιασμο.
    καλα τα λεμε, αλλα πρεπει να εχουμε ενα οριο στο ποσο μακρια την παμε την κουβεντα. αν θελετε μπορουμε να συζηταμε ωρες, να μαζευτουμε να πιουμε και κανα κρασι και να τα λεμε και να βλεπομαστε κιολας να μην κοιταμε τις οθονες και να φανταζομαστε τον αλλο :)
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...