9 Μαρ 2012

Ο εφιάλτης στο δρόμο προς τις εκλογές...

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sday.gr για τις πολιτικές εξελίξεις και τις επικείμενες εκλογές.
Όσοι θέλουν να βλέπουν μπροστά έχουν ήδη καταλάβει τι μας περιμένει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Θα είναι οι πρώτες από τη μεταπολίτευση όπου ο πολιτικός λόγος των κομμάτων θα έχει ελάχιστη σημασία. Θα μεταβληθεί σε απλό παραφερνάλιο της εκλογικής μάχης. Οσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε θα τα ξεχάσουμε. Το μέγα δίλημμα των εκλογών δεν θα το θέσουν στους ψηφοφόρους οι πολιτικοί αρχηγοί.
Θα το θέσουν κατευθείαν οι δανειστές με πρώτη και καλύτερη την Γερμανία.
Το δίλημμα θα είναι ή ψηφίζετε τα κόμματα που συμφωνούν με τη δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο ή ψηφίζετε τα κόμματα που διαφωνούν και οδηγείστε στη χρεωκοπία.
Τόσο απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης δεν θα έχει προηγούμενο. Μη νομίζετε όμως πως θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο από τα πολιτικά κόμματα που θα πάρουν μέρος στις εκλογές.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα αποδεχτούν επί της ουσίας τον ωμό εκβιασμό και θα επιχειρήσουν να τον μεταφέρουν στο εκλογικό σώμα.

"Ψηφίστε μας για να μην πτωχεύσουμε" θα είναι το μόνιμο μοτίβο των δύο μεγάλων (;) κομμάτων.
Από κοντά κι εκείνα τα μικρότερα κόμματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αποδεχτούν τον εκβιασμό.
Σκηνικό τρόμου, εκβιασμού και εκφοβισμού θα στηθεί από τη μια ως την άλλη άκρη της χώρας. Ενα καταρρέον πολιτικό σύστημα θα επιχειρηθεί να στηθεί και πάλι στα πόδια του. Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που θα στηρίζουν το μνημόνιο θα μεταβληθούν σε θλιβερούς κομπάρσους της προεκλογικής περιόδου. Ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σαρκοζί και ο Όλι Ρεν θα μεταβληθούν σε πραγματικούς πρωταγωνιστές της προεκλογική διαπάλης. Αυτοί θα αναλάβουν το "βαρύ έργο" της τρομοκράτησης των ψηφοφόρων. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ πρόθυμα θα διαμεσολαβούν για να "φτάνουν" οι... απόψεις τους στο εκλογικό σώμα.
Αναλυτές και οικονομολόγοι της μιας δραχμής και για μια δραχμή, θα μας εξηγούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Η ελληνική κοινωνία θα απειληθεί με ένα βαθύ διχασμό. Οχι ανάμεσα σε αυτούς που θα προπαγανδίσουν τον ωμό εκβιασμό και σε όσους τον αρνούνται. Ο διχασμός θα γίνει ανάμεσα σε αυτούς που τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι θα κατηγορούν τους υπόλοιπους ότι θέλουν να τους οδηγήσουν στον αφανισμό. Δεν θα πρόκειται για πολιτικό αλλά για βαθύ κοινωνικό διχασμό.
Για τέτοιες καταστάσεις οφείλουν να προετοιμαστούν όσες πολιτικές δυνάμεις λένε και θα συνεχίσουν να λένε όχι στο νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Σήμερα έχουν την άνεση από τις συγκεντρώσεις, τα έδρανα της Βουλής και τα μικρόφωνα να αντιτίθενται στο μνημόνιο, σε όσους το ψήφισαν και σε όσους το επέβαλαν.
Αύριο μεθαύριο είναι πιθανό να έχουν απέναντι τους όχι τους πολιτικούς αντιπάλους αλλά μερίδα από τους ίδιους τους πολίτες που θα τους κατηγορούν ότι θέλουν την καταστροφή της χώρας και των "νοικοκυρέων" της.
Μοιάζει σενάριο αλλά θα γίνει πραγματικότητα. Ας μην ξεχάσουν το περιεχόμενο αυτών των γραμμών οι αναγνώστες...

Σχόλιο μπλόγκερ: Δεν καταλαβαίνουμε βέβαια αν ο συγγραφέας του άρθρου είναι υπέρ ή κατά της ΕΕ, και του μνημόνιου κατά συνέπεια, αλλά για τον τρόπο που θα επιχειρηθεί να στηθεί η πόλωση που ετοιμάζεται, νομίζω πως μιλάει για υπαρκτές μεθοδεύσεις που είναι και οι μόνες δυνατές, προκειμένου να αποκτήσει και "λαϊκό έρεισμα" η επιχείρηση εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού....

10 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τι είναι ο συντάκτης το γνωρίζουμε όλοι. Και για όσους δεν το γνωρίζουν, υπάρχει σχετικό link. Το θέμα όμως είναι άλλο. Η προοπτική που περιγράφει, είναι ή δεν είναι πιθανή;
    -Παρακαλώ ένα ψευδόνυμο στην αρχή ή το τέλος των σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Είπαμε ένα ψευδώνυμο στην αρχή ή το τέλος του σχόλιου. ("κανόνες σχολιασμού" στο πάνω μέρος της σελίδας).
      -Τα δύο ανώνυμα σχόλια διαγράφονται.

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ με το σχόλιο του μπλόγκερ .Η πόλωση θα εντείνετε ακόμη και με την υποψία εκλογών , πόσο μάλον αν προκηρυχτούν εκεί θα γίνουν όργια , αλλά και όσο θα μεγαλώνει η αντίδραση με στόχο την ανατροπή τα ίδια θα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι θα πάμε στις εκλογές (στις 29 Απρίλη ή 6 Μάη), με άκρως εβιαστικά διλλήματα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

    Το "σκηνικό", στήνεται εδώ και καιρό, πιο πρόσφατο είναι αυτό που πάνε να στήσουν στις 25 Μάρτη, όπως καταγγέλει το ΚΚΕ και το θίξαν ακροθιγώς κάποιοι δημοσιογράφοι το πρωί, τρέμοντας στην κυριολεξία !

    Όμως, η πολιτική ζωή του τόπου μας, έτσι "πορεύεται" από τ 1975, για όποιον θυμάται ή έμαθε το γνωστό "Καραμανλής ή τανκς" !

    Δεν είμαστε δα και η πρώτη χώρα που γίνεται αυτό.
    Σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο γίνεται έτσι.
    Για όποιον θυμάται, είναι ενδεικτικό τι έγινε σε όσες χώρες κάναν διάφορα δημοψηφίσματα ... Γαλλία, Ισλανδία κλπ.

    Τώρα, μια παρατήρηση.
    Τα εκβιαστικά διλλήματα ΔΕΝ τα βάζει η Τρόϊκα.
    Το ΠΑ"ΣΟ"Κ και η ΝΔ (και οι ... παραφυάδες τους, δεξιοί κι "αριστεροί") βάζουν τους τροϊκανούς να λένε αυτά που λένε !
    Να μην έχουμε αυταπάτες ...

    Ξέρει κι η ΝΔ και το ΠΑ"ΣΟ"Κ ότι αν πάμε σε νορμάλ εκλογές θα πάθουν πατατράκ !
    Και παίρνουν τα μέτρα τους ...

    Για μας, για κάθε σκεπτόμενο άτομο, το δίλλημα είναι ΕΝΑ !

    - Με τα μονοπώλια ή με το λαό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά το έγραψα και στο "αδερφό" μπλογκ: Έχουμε χρεοκοπήσει και επισήμως ήδη. Η "ενεργοποίηση των cds" και το "πιστωτικό γεγονός" αυτό σημαίνει. Μη κοιτάτε που τα λένε...αδιάφορα, με χαμόγελα και...φυσικότητα, ουσιαστικά μιλάμε για χρεοκοπία.

    Απλά θα την νοιώσουμε μετά τις εκλογές, γιατί το σημαντικό γι αυτούς είναι να επιβιώσει η εξουσία τους σε κατάσταση χρεοκοπίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Yuri: Σωστός !

    http://faros.wordpress.com/2012/03/10/katalavate/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι είναι αλήθεια, "πιστωτικό γεγονός" είναι η λέξη της ξύλινης γλώσσας των γιάππηδων για την χρεοκοπία. Και όλα αυτά έγιναν για να μην χρεοκοπήσουμε ...'ετσι; Και μετά για όλα φταίει το ΚΚΕ, και οι ...πατάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά είναι φως φανάρι, μας δουλεύουν ψιλό γαζί, πανηγυρίζουν επειδή χρεοκόπησαν και επίσημα την χώρα!!!

      Τα cds είναι ασφάλιστρα έναντι αθέτησης πληρωμών. Εισπράττονται όταν χρεοκοπήσεις. Είναι σα να λέμε ότι η ασφάλεια ζωής που είχε κάνει ο Μήτσος εισπράχτηκε, αλλά ο Μήτσος είναι ολοζώντανος! Εμ δεν γίνεται: Πρέπει πρώτα να πεθάνει ο κακομοίρης για να εισπραχτούν τα ασφάλιστρα έναντι θανάτου! Απλή λογική. Και βγαίνει ο Βενιζέλος και μας λέει "δεν μας αφορά το πιστωτικό γεγονός".
      Σώπα καημένε, σιγά μη μας αφορά. Απλά χρεοκοπήσαμε, δεν πάθαμε και τίποτα το σπουδαίο...τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι εκλογές!

      Υγ: Είναι κάτι σαν την "διόρθωση" του χρηματιστηρίου, αν την θυμάστε. Όταν το χρηματιστήριο ανέβαινε μας έλεγαν "νέα ΑΝΟΔΟΣ του χρηματιστηρίου". Όταν κατέβαινε η είδηση ήταν "ελαφρά ΔΙΟΡΘΩΣΗ του δείκτη σήμερα στο χρηματιστήριο"!!
      Μόνο που τότε γελάγαμε με τους αλητήριους, τουλάχιστον όσοι δεν παίζαμε.
      Τώρα αν δεν τους σουτάρουμε στα γρήγορα θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...