11 Μαρ 2012

Οι παρελάσεις, τα φασιστόμουτρα και η στρουθοκάμηλος


“Επεισοδιακή ήταν χθες στη Ρόδο η παρέλαση για την επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, όπου παρευρέθηκαν ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντής και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας. Πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους “επισήμους”, έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και εκσφενδόνισαν προς την εξέδρα των επισήμων αυγά, γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση και να τραπούν σε φυγή οι πολιτικοί αφήνοντας στην εξέδρα τους εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας.”
Αυτά κατάλαβε η Αυγή την επόμενη μέρα των γεγονότων της Ρόδου στις 7/3/2012. Μένοντας σ’ αυτό το δημοσίευμα θα πίστευε κανείς ότι πρόκειται για ακόμα μια αντιμνημονιακή διαμαρτυρία που η αριστερά οφείλει να περιθάλψει, όπως έκανε στις πρόσφατες εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, που σύμφωνα με την πλέον διαδεδομένη αριστερή ύστερη αφήγησή τους, θεωρήθηκαν κλιμάκωση της 48ωρης γενικής απεργίας 19-20 Οκτώβρη που υποχρέωσαν τον Παπανδρέου σε άτακτη φυγή. Αλλά μια “νίκη” που παρεμπιπτόντως κανένα δεν απασχόλησε ποιος ήταν ο νικητής. Εκτός και αν ο Παπαδήμος είναι το προϊόν της “νίκης του κινήματος”.
Η αφήγηση αυτή μπορεί να βολεύει την αριστερά όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης στις 28 Οκτώβρη δεν διεκόπη από κανένα κίνημα γενικώς, αλλά κυρίως από την οργανωμένη δράση εκατοντάδων παρακρατικών φασιστών που ούρλιαζαν για προδότες, μασόνους και δεν σταμάταγαν να τραγουδάνε στιγμή τη  Μακεδονία ξακουστή… μαζί και διάφορα άλλα πατριωτικά και ρατσιστικά άσματα. Αυτά φυσικά δεν τα άκουσε ποτέ η αριστερά γιατί απλά της χάλαγαν το λαϊκό κινηματικό πανηγυράκι και τα άκριτα κομπρεμί με τους κάθε λογής απολίτικους και χειραγωγήσιμους αγανακτισμένους που ονειρεύονται τη μια τεχνοκράτες και την άλλη συνταγματάρχες.

Ότι σπέρνεις θερίζεις

Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα της κολεγιάς του καλοκαιριού στο σύνταγμα και της ειρηνικής συνύπαρξης της πατριδοσύνης στην πάνω πλατεία μαζί με διάφορους που ονειρεύονται ότι θα φτιάξουν με τους παρακρατικούς “εφέδρους αξιωματικούς” το νέο ΕΑΜ και των χίπηδων στην κάτω πλατεία που μαζί με την “κινηματική” και “κάτω τα κόμματα” αριστερά εξασκούνταν σε ένα χωρίς αρχή και τέλος γκρουπ θέραπι, χωρίς καν να τους περνάει από το μυαλό ότι μπροστά τη μύτη τους εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού.
Παρακολουθώντας κανείς τα βίντεο που κυκλοφόρησαν για τα γεγονότα της Ρόδου αντιλαμβάνεται ότι το φίδι κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους. Αυτοί που η Αυγή και μαζί της κάποιοι “Αγανακτισμένοι χίπηδες” έβλεπε σαν “πολίτες” δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εκκολαπτόμενα φασιστόμουτρα, που ούρλιαζαν το σύνθημα κατατεθέν του συγκεκριμένου χώρου “αλήτες προδότες πολιτικοί” και τα συναφή μασόνοι, εβραίοι κλπ. κραδαίνοντας τις ελληνικές σημαίες, και με την αστυνομία να μην μπορεί τάχα να τους συγκρατήσει (ούτε δακρυγόνα, ούτε γκλοπ) οι οποίοι αφού εξεδίωξαν από την εξέδρα τους “πολιτικούς” στη συνέχεια σε στάση προσοχής μπροστά σε παπάδες και καραβανάδες και σε κλίμα που θύμιζε μόνο την επταετία παρακολουθήσαν σαν ευυπόληπτοι εθνικόφρονες πολίτες την παρέλαση, τραγουδώντας μάλιστα και διάφορα στρατιωτικά εμβατήρια. Όσο για τις συλλήψεις αυτές μάλλον όπως λένε και οι ίδιοι οι “χίπηδες” αφορούσαν 6 απ’ αυτούς, κατόπιν εορτής, χωρίς να έχουν λάβει μέρος στην επίθεση και όχι φυσικά τους παρακρατικούς με τα γαλανόλευκα σημαιάκια. Αυτό ας το σκεφτεί καλά όποιος επιμένει να διαδηλώνει μαζί με το “λαό που μόλις σηκώθηκε από τους καναπέδες” και να χαίρεται ακόμα κι αν αυτός ο λαός ονειρεύεται λοχαγούς και παπαδόπουλους. Κι ας προσέχει επίσης όταν μαζί με όλα αυτά τα καθάρματα φωνάζει “να καεί το μπουρδέλο η βουλή” μην βρεθεί στο τέλος στη ίδια θέση με κάποιον άλλο που το Φλεβάρη του 1933 κατηγορήθηκε ότι πυρπόλησε το Ράϊχσταγκ.  Αλλά τι λέμε τώρα; Εδώ είμαστε λίγο πριν το νέο ΕΑΜ και σεις συνεχίζετε να βλέπετε φαντάσματα από τη δεκαετία του 30.

Ο χρόνος τελειώνει

Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να περιμένει κανείς πότε θα καταλάβει και ο τελευταίος τι μεθοδεύεται με το παραμυθάκι της “αγανάκτησης κατά των πολιτικών”. Ο χρόνος τελειώνει και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Η γνωστή ναζιστική συμμορία βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στη βουλή και το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι το ακριβές ποσοστό της. Όσοι περίμεναν ότι ο Καμένος και ο ανανήψας Καρατζαφέρης θα της έκοβαν τη φόρα βρέθηκαν για ακόμα μια φορά γελασμένοι. Το αποτέλεσμα πλέον είναι να έχουμε μια ακροδεξιά κοντά ίσως και παραπάνω από το 12% με τον ναζιστικό της βραχίονα στο 1/3 της. Η ΝΔ στην προσπάθειά της να ακολουθήσει το ρεύμα προσαρμόζει ταχύτατα τη ρητορική της ύστερα μάλιστα από την μεταγραφή των Βορίδη και Γεωργιάδη. Τα αποκαίδια του ΠΑΣΟΚ, αφού ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους με ότι έχει απομείνει να θυμίζει Αντρέα, εκλιπαρούν τη ΝΔ και ποιος ξέρει και ποιον άλλο να συνεχίσουν να συγκυβερνούν, δηλώνοντας σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. Η Ρεπούση που πολιτεύεται με τον Κουβέλη το μόνο που είπε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε μια συνέντευξη της είναι ότι πρέπει να τελειώνουνε με τις τραμπούκικες μειοψηφίες της αριστεράς στα πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας φυσικά την κατάργηση του ασύλου. Το τηλεκόμμα του Κουβέλη τονίζει επίσης σε όλους τους τόνους ότι δεν θα συνεργαστεί με τα κόμματα της αριστεράς, αλλά μόνο με όποιον επιμένει στην επιλογή της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Όλα αυτά έχουν μια σημασία για να δει κανείς ποιος σέρνει από τη μύτη το παραπαίον μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, ετοιμάζοντας έτσι τη διάδοχη λύση. Μια λύση που τα παρακρατικά αποβράσματα επιθυμούν να συμμετάσχουν αποφασιστικά, παίρνοντας έτσι τη ρεβάνς του Πολυτεχνείου, ανασυγκροτώντας μια νέα εκδοχή μεταεμφυλιακού κράτους.

Οι γκοτζαμάνηδες δεν είναι φίλοι μας

Η αριστερά και όλοι όσοι έχουν επενδύσει στον αντιμνημονιακό υπέρ πάντων αγώνα, έχουν χάσει εντελώς από τα μάτια τους αυτή την προοπτική. Νομίζουν ότι γλύφοντας τις πατριωτικές αυταπάτες και τον κάθε βλάκα που νομίζει ότι του παίρνουν την πατρίδα ενώ του έχουν πάρει τη ζωή, έχουν κάτι να κερδίζουν ή έστω να εκφράσουν τη “γνήσια λαϊκή οργή”. Δυστυχώς η αριστερά δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτα με αυτή τη στάση. Η εξοργιστική αδράνεια που δείχνει απέναντι στη ραγδαία άνοδο του εθνικισμού με ότι σημαίνει αυτό, πολύ γρήγορα θα μετασχηματιστεί σε δράση εναντίον της. Η προπαγάνδα ότι τελικά για την κρίση ευθύνεται η αριστερά που “μπορεί να μην κυβέρνησε αλλά επέβαλε με τις παράλογες απαιτήσεις της την δική της πολιτική (μονιμότητα, αυξήσεις στο δημόσιο και ΔΕΚΟ, φοιτητικό άσυλο κλπ κλπ) οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία”, διαδίδεται με ταχύτητα dt, ετοιμάζοντας το αυριανό πογκρόμ εναντίον της αν τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. Χιλιάδες ηλίθιοι υιοθετούν με απίστευτη ευκολία την ελεεινή αυτή προπαγάνδα όπως ήδη έχουν ενστερνιστεί τις ξενοφοβικές ανοησίες και τις αντίστοιχες ρατσιστικές συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες

Ύστερα από μερικές δεκάδες γενικές απεργίες και τρεις μεγάλες μέρες στο δρόμο (5/5/2010, 19/10/2011 και 12/2 2012) μια κόπωση φαίνεται να εμφανίζεται στις διαθέσεις των ανθρώπων που βρέθηκαν τόσες φορές στο δρόμο. Η αριστερά και κάθε άλλη συνειδητή δύναμη (που παλεύει για μια άλλη κοινωνία) χάνει τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, νομίζοντας ότι αυτές θα συνεχίζουν να παρουσιάζονται μέχρι να “ωριμάσουν οι αντικειμενικές και οι υποκειμενικές συνθήκες”. Δυστυχώς η ιστορία δεν έχει δικαιώσει τέτοιες αναμονές. Το κενό διεξόδου που αφήνει η αριστερά γιατί δήθεν δεν έχει ακόμα τις δυνάμεις, έχουν βαλθεί να το καλύψουν όλοι αυτοί που ανοιχτά πλέον καλούν σε μια εθνική εξέγερση. Τίποτα το περίεργο σε αυτή την εξέλιξη. Όποιος έχει μια στοιχειώδη σχέση με την ιστορία δεν ξαφνιάζεται με αυτή την εξέλιξη. Απλώς εξεγείρεται με την αδυναμία της τάξης μας και πολύ περισσότερο των πολιτικών υποκειμένων που μιλούν στο όνομά της να συγκρατήσουν τα πιο στοιχειώδη από τη πρόσφατη ιστορία.
Στο βαθμό που η κοινωνική αριστερόστροφη δυναμική αρχίζει να εξαντλείται και ταυτόχρονα η νέα πραγματικότητα γίνεται μια νέα συνήθεια για τους καταπιεσμένους τότε κάθε αντεπαναστατική λύση έχει ανοιχτό το έδαφος για να επιβληθεί. Η μορφή που θα πάρει είναι ένα δευτερεύων ζήτημα. Σ’ αυτό το κλίμα οι προσδοκίες να εκφραστεί στην κάλπη η κοινωνική δυσαρέσκεια θα φέρει ακόμα μια απογοήτευση σε όσους τις περιμένουν. Αν ο κόσμος απογοητευτεί, αν θεωρήσει ότι αυτό ήταν, τότε ακόμα κι αυτά τα δημοσκοπικά ποσοστά που κάνουν ορισμένους να φαντάζονται τον διπλασιασμό των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, θα αποδειχτούν στο τέλος μια φενάκη.

Πίσω από την πατριωτική αγανάκτηση έρχονται οι φασίστες

Ήδη μετά τις 12/2 την πρωτοβουλία την έχει ξανά το αστικό σύστημα. Η υπογραφή του Psi και η νέα δανειακή σύμβαση τους δίνει έναν επιπλέον αέρα. Στις 25 Μαρτίου αν φοβούνται κάτι δεν είναι την αριστερόστροφη διαμαρτυρία, αλλά την δυναμική παρουσία της άκρας δεξιάς που ακονίζει τα μαχαίρια (1) της και έχει κηρύξει για την μέρα αυτή πανστρατιά, επιδιώκοντας να κάνει μια επίδειξη δύναμης. Σε αυτό το στόχο κινητοποιούνται εκατοντάδες παρακρατικές, ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες. (2) Αν η αριστερά σκέφτεται να κάνει κάτι εκείνη τη μέρα, αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί στις γνωστές “αντιμνημονιακές” καταγγελίες, παριστάνοντας τη στρουθοκάμηλο με τα φασιστικά αποβράσματα που θα αλωνίζουν γύρω της. Η εποχή της αντιμνημονιακής ζύμωσης έχει πλέον τελειώσει. Τώρα σημασία έχει η λύση ή αν προτιμάει κανείς αλλιώς η κάθαρση. Σε αυτό την πρωτοβουλία την έχει η εθνικόφρων δεξιά. Όποιος θέλει να πετάξει αυγά στις 25 Μάρτη θα πρέπει να κοιτάξει ποιος είναι δίπλα του. Η αριστερά δεν μπορεί να εθελοτυφλεί πλέον. Το μέτωπο πρέπει να ανοίξει μια και καλή με τους νοσταλγούς της χούντας και του Μεταξά. Μια ακόμα διακριτική παρουσία της αριστεράς (ως “δάσκαλοι, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, πλητώμενοι και γονείς”) στις παρελάσεις, και δίπλα τα φασιστόμουτρα να κατεβάζουν ανοιχτά και με τσαμπουκά το σύνολο του προγράμματός τους και να το επιβάλλουν σε κάθε μαϊντανό που θα βρίσκεται τριγύρω θα είναι μια τραγική ήττα για το κίνημα. Αν δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε στις 25, αν νοιώθουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι ας μην είμαστε εκεί και ας ετοιμαστούμε για ότι μέχρι τώρα έχουμε αδιαφορήσει. Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Αν τώρα υπάρχει αριστερά που νομίζει ότι όλο αυτό το πατριδομάνι των βλαμμένων που βλέπουν πολιτικούς και βγάζουν αφρούς, ενώ κάθονται σούζα μπροστά στο παπαδαριό, τους καραβανάδες και τους εφοπλιστές προέδρους των ΠΑΕ, ότι έχει να μοιραστεί κάποια αγωνία μαζί τους, τότε αυτή η αριστερά είναι άξια της τύχης που της επιφυλάσσει όλος αυτός ο υπόκοσμος.
Και τι θα γίνει τώρα θα πει κανείς. Θα αφήσουμε τον αντιμνημονιακό αγώνα στα χέρια των εθνοκάπηλων, και εμείς θα περιοριστούμε στον αντιφασιστικό αγώνα; Όχι βέβαια. Φυσικά δεν παραιτούμαστε από τον αντιμνημονιακό αγώνα. Όμως δεν θα τον μοιράσουμε και με κανένα καθίκι που βρίζει τη μεταπολίτευση για να φέρει τη χούντα και ταυτόχρονα πιστεύει ότι όποιος διαταράσσει την εθνική ομοψυχία δηλαδή οι αριστεροί, οι αναρχικοί και οι μετανάστες, άντε και μερικοί “πλουτοκράτες” και τοκογλύφοι” θα πρέπει να κρεμαστεί μαζί με τους 300 της βουλής στο γουδί. Και όποιος δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, απλώς έχει συνθηκολογήσει για να μην πούμε ότι έχει ήδη ανανήψει.
Ήρθε η ώρα η αριστερά να μιλήσει ανοιχτά, όσο τουλάχιστον μιλάνε και οι φασίστες. Ο κόσμος αυτή την ώρα θέλει ξεκάθαρες λύσεις και όχι μισόλογα. Η μεταπολίτευση και η αστική δημοκρατία ψυχορραγούν μαζί με την κρίση και την κατάρρευση της μεταπολεμικής καπιταλιστικής ισορροπίας. Δεν είναι δική μας δουλειά να σώσουμε τίποτα από αυτά. Ούτε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω. Δεν είμαστε νοσταλγοί αυτής της εποχής. Η αριστερά και το κίνημα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από θεσμούς που καταρρέουν ο ένας πίσω από τον άλλο. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη επιλογή των καπιταλιστών και των νέων πολιτικών τους κέντρων. Οι φασίστες που αναπτύσσονται στο έδαφος του εθνικισμού και του ρατσισμού μπαίνουν στη μάχη για να κάνουν ότι δεν μπορεί το επίσημο αστικό κράτος. Τα αντιμνημονικά και πατριωτικά παραμυθάκια τους είναι φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να τσακίσουν την αριστερά, τους αναρχικούς και ολόκληρο το κίνημα για να διαπραγματευτούν στη συνέχεια μια καλή θέση στην πυραμίδα της νέας τάξης πραγμάτων. Τα μαντρόσκυλα αυτά, αν η αριστερά θέλει να είναι και αύριο εδώ, πρέπει να συντριφτούν χωρίς κανένα έλεος και μαζί και όσοι τολμήσουν να συνδέσουν την τύχη τους μαζί τους.
Κ. Μαραγκός
Αναδημοσίευση από Praxis/ Πηγή Avantgarde
  1. Τα «τάγματα ασφαλείας» ξανάρχονται
  2. http://www.rizospastis.gr/page.do?id=13948&publDate=9%2F3%2F2012&direction=&pageNo=9

47 σχόλια:

  1. Δηλαδή να καταλάβω βρε TRASH, ακροδεξιοί διέλυσαν τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Yuri:
      Το 'και οι ακροδεξιοί", οι οποίοι έδωσαν και τον πολιτικό τόνο σε ό,τι έγινε, σου κάνει σαν απάντηση;

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι δεν θα χάριζα έτσι εύκολα αυτό τον κόσμο στην ακροδεξιά. Ειδικά τώρα, που πιστεύω ότι τους έχει πιάσει καούρα να μην πάθουν παρόμοιο κάζο με την 28η Οκτωβρίου, δεν θα έβγαινα να καταγγείλω ουσιαστικά προκαταβολικά ό,τι γίνει.

      Εκτός κι αν αυτό το θεωρείς ακροδεξιό τραγούδι: http://www.youtube.com/watch?v=yIa4PQvfmaU

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Όροι Σχολιασμού:
      (σχετική καρτέλα στο πάνω μέρος της σελίδας)
      * Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ με την προϋπόθεση της επιλογής από μέρους του διακριτικού ψευδώνυμου για διευκόλυνση του διαλόγου κι αποφυγή συγχίσεων. Η επιλογή ψευδωνύμου γίνεται είτε με την τεχνική δυνατότητα που παρέχεται από τον φορέα του ιστολογίου (blogger - λογαριασμός Google), είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID, είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη στο παράθυρο σχολιασμού στο blogger, είτε με διακριτή υπογραφή στην αρχή ή το τέλος, εντός του σχολίου.
      * Κάθε σχολιαστής μπορεί να σχολιάσει όσες φορές επιθυμεί και με οποιαδήποτε έκταση.
      * Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες του ιστολογίου ή άλλους σχολιαστές (trolling) θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
      * Σχολιαστής που θεωρεί ότι προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο άλλου σχολιαστή μπορεί να ζητήσει απ' τους διαχειριστές τη διαγραφή του εν λόγω σχολίου.
      * Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο (όχι greeklish) και με μικρά γράμματα (όχι κεφαλαία).
      [...]
      Οι διαχειριστές επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δεν προάγουν το διάλογο και δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Οι όροι σχολιασμού, δημοσιεύθηκαν και από επάνω.
      Τους επαναλαμβάνουμε για τους βραδύνοες:
      -Υβριστικά- προσβλητικά σχόλια -διαγράφονται!
      -Για όποιον δεν θέλει να γραφτεί στις υπηρεσίες διαδυκτίου ή να χρησιμοποιήσει το οpen ID, υσχίει ο περιορισμός να χρησιμοποιεί ένα σταθερό ψευδώνυμο στην αρχή ή το τέλος του σχολιασμού του, προκειμένου να μπορεί να γίνει συζήτηση.
      -Οι διαχειριστές διατηρούν το δικαίωμα να προβαίνουν στην διαγραφή των "εκτός θέματος" σχολίων...
      Τα σχόλια που διαγράφτηκαν έχουν παραβιάσει πάνω από έναν από τους κανόνες σχολιασμού.
      Οποιος θεωρεί εαυτόν θύμα "λογοκρισίας" δεν έχει παρά να επαναδιατυπώσει την άποψη του, τηρώντας τους παραπάνω απλούστατους κανόνες, προκειμένου να κάνουμε κουβέντα (εάν όντως θέλει κάτι τέτοιο).

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    9. Ξέχασες το ψευδώνυμο.

      Διαγραφή
    10. Αν ο λαος θελει να αποτρεψει να κυβερνησει η ΝΔ,τοτε μπορει να το κανει.
      Δεν χρειαζεται το ΚΚΕ να το κανει ΓΙΑ αυτον.
      Δεν ειναι Πασοκ και ΝΔ το ΚΚΕ να "σωνει" το λαο.
      Ο λαος μονος του θα πρεπει να σωθει.Αυτο του λεει το ΚΚΕ,οταν τον καλει να συστρατευθει μαζι του.

      Παντως αν δεν θες να κυβερνησει η ΝΔ(η κακια δεξια) μπορεις να ψηφισεις Πασοκ και Δημαρ ή και Συριζα.Παντως τους καπιταλιστες και την ΕΕ τους, δεν θα μπορεσεις να τους αποτρεψεις να κυβερνουν και να εφαρμοζουν τα μνημονια τους,ψηφιζοντας αυτους που προανεφερα(το δηλωνουν οι ιδιοι οτι ειναι με την ΕΕ).Το αντιθετο,θα εδραιωθει περισσοτερο ο "ευρωμονοδρομος" που οδηγει το λαο σε αδιεξοδο.

      Ο στοχος δεν ειναι να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ να κυβερνησει ο ταδε ή ο δεινα,αλλα ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ο λαος και συγκεκριμενα η ταξη που ζει απο τον δικο της μοχθο.

      Εαν δεν γινει αυτο, η οποια αποτροπη θα ειναι προσκαιρη,αφου ο καθενας απο τη "συμμαχια αποτροπης" θα εχει διαφορετικους στοχους.
      Ουσιαστικα εδω βρισκεται και η μεγαλυτερη υποκρισια αυτων που κατηγορουν το ΚΚΕ ως κομμα αρνησης.Ενω ειναι αυτοι οι οποιοι στο μονο που μπορουν να συμφωνησουν ειναι στην αρνηση και στον εταιροπροσδιορισμο απεναντι σε Πασοκ και ΝΔ,μη εχοντας ουσιαστικα ανεξαρτητη προταση(αφου μη ανατρεποντας το συστημα,ολες οι προτασεις ειναι ιδιες,δηλαδη Καπιταλισμος και τετοιος δεν υπαρχει κακος και ανθρωπινος,ειναι ενας και ειναι απανθρωπος).

      Το ζητημα ειναι συμφωνια στην καταφαση.Στο στοχο.
      Και οχι συμφωνια στην αρνηση.Τετοια συμφωνια (στο στοχο)με το ΚΚΕ,δεν υπαρχει.
      Το ΚΚΕ θελει αντροπη του συστηματος που δημιουργει τα μνημονια,ενω καποιοι αλλοι θελουν αντροπη των μνημονιων αφηνοντας απειραχτο το συστημα που τα δημιουργει(οτι να'ναι δηλαδη).
      -------------------------------------------------
      "Δεν σας ενδιαφερει ο λαος,αλλα η πλουτοκρατια"
      -χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααα!!Ελεος!
      Θα ηταν καλυτερο για σενα να κοπει και αυτο το σχολιο σου,αφου σε εκθετει.


      W.T

      Διαγραφή
  2. Το ιστολόγιό σας αυτοπροσδιορίζεται ως ιστολόγιο που «υποστηρίζει και προωθεί την κομμουνιστική ιδεολογία» και δηλώνει ότι «οι συντάκτες του συμφωνούν με τις θέσεις και την πολιτική ανάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας». Είναι το άρθρο αυτό συμβατό τα παραπάνω; Καθόλου, υποστηρίζω. Μάλιστα στον αναγνώστη που δεν έχει καθαρό πόσο απέχει σήμερα, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, ο όρος «αριστερός» από τον όρο «κομμουνιστής» το συγκεκριμένο άρθρο μονάχα ζημιά μπορεί να κάνει. Αλλά κι αν δεν συμφωνείτε σ' αυτή μου την εκτίμηση (στο πλαίσιο ενός σχολίου δύσκολο να την αναπτύξω), ποιο όφελος αποκομίζει κανείς από την ανάγνωσή του; Ποιο κέρδος έχει παρακολουθώντας τα αδιέξοδα της «Αριστεράς» (που εννοείται -πρέπει να εννοήσει ο αναγνώστης δηλαδή- ότι είναι η αριστερά όλων πλην των κομμουνιστών, διότι και μεις οι κομμουνιστές τι είμαστε; Δεξιά ή Κέντρο; Όχι, Αριστερά, αλλά αναγκαζόμαστε για αντιδιαστολή από τους υπόλοιπους αριστερούς, τους μη κομμουνιστές, να χρησιμοποιούμε τον όρο «Κομμουνιστική Αριστερά»). Αυτής της Αριστεράς που, κατά το άρθρο, «χάνει τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, νομίζοντας ότι αυτές θα συνεχίζουν να παρουσιάζονται μέχρι να “ωριμάσουν οι αντικειμενικές και οι υποκειμενικές συνθήκες”». Της Αριστεράς που εγκαλείται, διότι «δεν έχει δικαιώσει τέτοιες αναμονές (σ. δική μου: διεξόδου)» και παραπέρα: «Το κενό διεξόδου που αφήνει η αριστερά γιατί δήθεν δεν έχει ακόμα τις δυνάμεις, έχουν βαλθεί να το καλύψουν όλοι αυτοί που ανοιχτά πλέον καλούν σε μια εθνική εξέγερση». Της Αριστεράς που «δεν μπορεί να εθελοτυφλεί πλέον» και πρέπει να «μιλήσει ανοιχτά». Της Αριστεράς που αγωνιά διότι «Η εποχή της αντιμνημονιακής ζύμωσης έχει πλέον τελειώσει» και «Τώρα σημασία έχει η λύση ή αν προτιμάει κανείς αλλιώς η κάθαρση»(!) Και ποια είναι αυτή η λύση; Διατυπώνεται στο κλείσιμο: «Τα μαντρόσκυλα αυτά [σ. δική μου: οι φασίστες], αν η αριστερά θέλει να είναι και αύριο εδώ, πρέπει να συντριφτούν χωρίς κανένα έλεος και μαζί και όσοι τολμήσουν να συνδέσουν την τύχη τους μαζί τους»! Τέτοια σαφήνεια! Όχι, ΚΚΕ και «Κομμουνιστική Αριστερά» δεν υπάρχει, κι ας σαρώνει η "ανάλυση" όλο το πολιτικό φάσμα. Όχι, διέξοδος με ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος («αντικαπιταλιστική πάλη», ας μου επιτρέψει ο Αλέκος να το πω έτσι -βλέπετε ο όρος «αντιιμπεριαλιστική πάλη», όπως θα ήθελε, θα ήταν το ίδιο νεφελώδης και άστοχος όσο το πόνημα του Κ. Μαραγκού για τον... πόνο της Αριστεράς) δεν υπάρχει. Δεν πειράζει, αν είναι μύωπες οι της «Αριστεράς πλην κομμουνιστών», ας μείνουν με τα αδιέξοδά τους. (Διευκρινίζω: υπάρχουν αριστεροί μη κομμουνιστές που ακολουθούν το ΚΚΕ· εννοείται ότι αυτούς δεν τους χαρίζουμε σ' αυτήν την «Αριστερά πλην κομμουνιστών»).
    Μια σύσταση για τους συντελεστές του γλόμπινγκ: Όταν δημοσιεύετε τέτοια άρθρα να τα σχολιάζετε, να τα κριτικάρετε, αλλιώς προτιμότερο να μην τα δημοσιεύετε. Ο σχολιασμός στο πεδίο των σχολίων της ανάρτησης, έστω από τους συντελεστές του ιστολογίου, δεν υποκαθιστά αυτή τη λειτουργία. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας:
      Ελπίζω να σε κάλυψαν τα σχόλια που έκανα στην συνέχεια...

      Διαγραφή
  3. δεν ξέρω αν ο trash ή το praxis ειναι υπερβολικό όμως κάτι "ψήνεται" και τέτοια δημοσιεύματα δεν είναι τυχαία http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/316439/ta-nea-tagmata-asfaleias-einai-edo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλοντας από την αρχή να πω ότι εν πολλοίς συμφωνώ με το€ σχόλιο του Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας, θέλω να βάλω κι εγώ κάποια ζητήματα:

    1.Τι είναι αυτό το Praxis και για ποιο λόγο πρέπει εμείς να το ... διαφημίζουμε ;

    2. Ποιος είναι αυτός ο Κ. Μαραγκός ; Δημοσιογράφος ; Πολιτικός ; Τι ;

    3. Μιας και δεν προσδιορίζει, σε τι αναφέρεται χρησιμοποιώντας τον όρο "Αριστερά", πραγματικά χρειάζεται μια μεγάλη διευκρίνηση ότι ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ Κ Κ Ε !

    4. Αν κάποιοι θέλουν να δουν πως εκκολάφθηκε το αυγό του φιδιού, ας κάνουν τον κόπο να ρίξουν μια ματιά στης αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ικαρία !
    Ας σκεφτούν ποιος έβαλε τον Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση και όμως εξακολουθούν οι ίδιοι να στηρίζουν στο συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑ"ΣΟ"Κ !

    5. Για άλλη μία φορά φαίνεται ξεκάθαρα, ότι το βασικό στρατηγικό κριτήριο για να χαραχτηρίσεις μια πολιτική δύναμη, μια πολιτική δράση κλπ. είναι:
    Με τα μονοπώλια ή με τον εργαζόμενο λαό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @faros:
      Το praxis είναι ένα μπλογκ μαρξιστικού προβληματισμού, μη στρατευμένο σε κάποιον οργανωμένο πολιτικό χώρο. Οστώσο έχει "κατηγορηθεί" αρκετές φορές για "φιλο-ΚΚΕδισμό". Αλλα και εκεί αναδημοσιεύεται από το avantgarde.
      Δεν θεωρώ όμως ζήτημα το να ψάξουμε να βρούμε το τι είναι ο καθένας, αλλά να κρίνουμε το ΤΙ λέει. Αν το "avantgarde" που είναι ένα τροτσκιστικό μπογκ, ξεσκίζει κυριολεκτικά τόσο τον "επίσημο", όσο και τον "αριστερίστικο" οπορτουνισμό, και μάλιστα χρησιμοποιώντας σαν στοιχεία δημοσιεύματα του "ριζοσπάστη", εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην γίνει κουβέντα επάνω σε αυτό.
      Το γιατί μου φάνηκε αυτονόητο πως οι αιτιάσεις του κειμένου δεν αναφέρονται στο ΚΚΕ, το έγραψα σε άλλο σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα τίποτα ...

      Απλά, δεν ξέρω ούτε το μπλογκ ούτε τον συγγραφέα και ρώτησα ...

      Σίγουρα, πάντως, το να αναφέρεται κάποιος στην "αριστερά" χωρίς να προσδιορίζει σε ποιους αναφέρεται, έ, αυτό δεν είναι και τόσο αθώο ...
      Στις μέρες μας ...

      Λέω εγώ ...

      Διαγραφή
  5. Νομίζω ότι ο κ. Παπαδέας έχει δίκιο. Διότι προσωπικά μπερδεύτηκα σε ποια αριστερά αναφέρεται ο Κ. Μαραγκός στην αρχή του άρθρου και ποια αριστερά εγκαλεί στο τέλος του. Διότι αν αναφέρεται στο σύνολο του άρθρου στον Συνασπισμό και τους αριστεριστές τότε δεν καταλαβαίνω τι περίμενε από αυτούς και ότι τρέφει αυταπάτες αν περιμένει από αυτούς την αντιμετώπιση που προτείνει. Αν αναφέρετε σε αυτούς στην αρχή και στο ΚΚΕ στο τέλος, τότε μάλλον θα πρέπει όντως να τοποθετηθεί κριτικά ο σύντροφος που αναδημοσιεύει το κείμενο διότι οι "κατηγορίες" που εκτοξεύονται προς τους κομμουνιστές, είναι άθλιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. stelth: Μήπως τέτοια δημοσιεύματα, πέραν όλων των άλλων, σκοπό έχουν να εκφοβίσουν τον κόσμο ;

    Ρωτάω, τώρα, εγώ ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αληθεια να λεγετε:1)Η Χρυση Αυγη εχει υποτιμηθει και αυξανεται ολοενα κατα τα προτυπα της ανοδου του Χιτλερ στην Γερμανια.Η αστικη ταξη εν τελη χρειαζεται τον φασισμο και θα τον χρεισημοποιησει για να προταξει τα συμφεροντα της στην αυξηση της αριστερας και ιδιαιτερα του ταξικου κινηματος που αναπτυσσετε οχι στις πλατειες αλλα στους χωρους δουλειας.
    2)Οι συγκεντρωσεις δηθεν και μη αγανακτησμενων ειναι εμποτισμενες με φασιστικα και ακραια συνθηματα απορροια των τεραστιων προβληματων που εξωθουν την λα'ι'κη οικογενεια σε λυσεις γεματες αιμα και κρεμαλες.
    3)Η Χρυση Αυγη που δηλωνει εθνικιστικο επαναστατικο κινημα δεν χανει ευκαιρια να προσεταιριστει κοσμο σε τετοιες συγκεντρωσεις χωρις να αποκλυει τον κοινοβουλευτικο δρομο λεγοντας ανοιχτα πως Χρυση Αυγη=λυση στο προβλημα δινοντας ετσι την ευκολη και γρηγορη εκδοχη που καποιοι αναζητουν εναγωνιως και απελπισμενα θεωρωντας πως το ΚΚΕ δεν θελει να κυβερνησει μιας και αυτο συνεχιζει να πιστευει στην δυναμη του λαου ο οποιος μπορει να οικοδομησει μια σοσιαλιστικη κοινωνια οταν το επιλεξει.
    -Σε γενικες γραμμες δεν πρεπει να πανικοβαλομαστε απο την λογικη ανοδο του φασισμου αλλα πρεπει να τονισουμε την εναλλακτικη αυτη του συστηματος ωστε να μην αυταπαταται ο λαος.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κατω τα κομματαΚυρ Μαρ 11, 11:55:00 μ.μ. EET

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λάμπρος: Ο φασισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πτυχή του ίδιου συστήματος, του καπιταλισμού !

    Ή ένα από τα "κεφάλια" του.

    Η προσπάθεια δεν είναι να κόψεις ένα "κεφάλι" και να αφήσεις τα άλλα άθικτα ...
    Όπως ευαγγελίζεται η σοσιαλδημοκρατία ή ο οπουρτουνισμός.

    Χρειάζεται ριζική ανατροπή, ολοκληρωτική ανατροπή τους συστήματος, του καπιταλισμού για να τελειώνουμε ΚΑΙ με τις παραφυάδες του !

    κατω τα κομματα: Δεν σου αρέσει να μιλάς σωστά, έ ; Προφανώς ...
    Ποιος από μας σε αποκάλεσε φασίστα εσένα ; Ή φαντάζεσαι ότι γίνεσαι πιστευτός από κανέναν λέγοντας αυτές τις αντιστόρητες χαζομάρες για τους κομμουνιστές ;
    Οι μόνοι που είναι παρατρεχάμενοι της αστικής εξουσίας (όχι της εκάστοτε, απ΄αυτή και μόνο την αναφορά δείχνεις εντελώς απολίτικος) είναι αυτοί που παρουσιάζοναι σαν δήθεν ακομμάτιστοι ή δήθεν αγανακτισμένοι ...

    Ποιος σας εμπόδισε, αγαπητέ, να εισβάλετε στη Βουλή από τις 20 Οχτώβρη και μετά ;
    Έ ;;;;
    Πάτε ... αύριο !
    Άσε το παραμύθι ... ούτε εσύ δεν το χάβεις ...

    Ποιος αποκάλεσε τον ελληνικό λαό φασίστα ; Προφανώς μόνο οι φασίσες ...
    Ποιος πολεμάει το ... "κίνημα" της πατάτας ;
    (και προφανώς εννοείς κάποιους μεγαλοπαραγωγούς που τρέχουν στα αστικά κανάλια για προβολή και τίποτα άλλο, ή μήπως δεν ξέρεις ότι αυτό που κάνουν κάποιοι μικροπαραγωγοί το κάνουν εδώ και ... διακόσια χρόνια στα παζάρια ;)

    Δεν ξέρω αν κουκουλοφόροι καταφεύγουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ας απαντήσουν αυτοί γι αυτό, αλλά ξέρω ότι οι κουκουλοφόροι ΔΕΝ έχουν καμμία σχέση με το λαϊκό κίνημα που παλεύει για μια άλλη κοινωνία.

    Τι θα πει λαθρομετανάστης ; Οι δικοί μας που βγαίναν κρυφά από τα βαπόρια στις ΕΠΑ ή στην Αυστραλία και τελικά μεγαλούργησαν, λαθρομετανάστες ήταν ;
    Για πες μου ...

    Έχεις πρόβλημα φίλε μου με την αλήθεια ...
    Χοντρό πρόβλημα ...
    Ίσως σε παρασέρνουν κάποιοι ...
    Δεν ξέρω ...
    Ένα μόνο ξέρω. Ότι, δεν μπαίνεις σε ένα μπλογκ, να σχολιάσεις βρίζοντας ...
    Εχτός αν πήρες τέτοια ανατροφή από τους δικούς σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. pote ksana fasizmos
    i ekloges plisiazoun enimerosi ke agonas se oli tin ellada, ean anevoun ta % tha dosi mia othisi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -σβήστηκαν 2 σχόλια που παραβίασαν τους κανόνες σχολιασμού (ανώνυμα- υβριστικά)
    -Διαβάζοντας όλο το κείμενο, θεώρησα πως ήταν φανερό πως ο ορος "αριστερά" δεν αναφέρεται στο ΚΚΕ, τόσο από τα συμφραζόμενα, ("Η αριστερά και όλοι όσοι έχουν επενδύσει στον αντιμνημονιακό υπέρ πάντων αγώνα","οι εναγκαλισμοί της πλατείας συντάγματος", που δεν μπορεί παρα να αφορούν ΣΎΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣYΑ, κλπ), όσο και από τις παραπομπές στον ριζοσπάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ό,τι ενδεχομένως αφορά το σχόλιό μου:
      Το ΚΚΕ ανήκει στη αριστερά. Όποιος ανήκει στην αριστερά δεν είναι κατ' ανάγκη ΚΚΕ. Γι' αυτό εμείς οι κομμουνιστές φροντίζουμε στον λόγο μας να χρησιμοποιούμε πιο διαφανείς όρους: ΚΚΕ και «κομμουνιστές» εμείς, «αριστερά» και «αριστεροί» οι «άλλοι», δηλαδή οι μη κομμουνιστές αριστεροί. Τον διαχωρισμό αυτό δεν τον κάνει ένας μη κομμουνιστής αρθρογράφος, σχολιαστής, ομιλητής. Και ο Κ. Μαραγκός καταλαβαίνουμε μάλλον, κι ας μην τον γνωρίζουμε, ότι δεν είναι κομμουνιστής (αν δεν το καταλαβαίνουμε, ακόμη χειρότερα όσον αφορά την κατανόηση του άρθρου). 'Αρα, δεν είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι μιλώντας για την αριστερά συμπεριλαμβάνει και το ΚΚΕ; Και, εν πάσει περιπτώσει, οι κομμουνιστές πού βρίσκονται στην ανάλυση του Μαραγκού; -Πουθενά, θα μου απαντήσετε, γιατί μιλάει για τους «άλλους», οι οποίοι και χρεώνονται όσα τους καταλογίζει (αδιέξοδα, χαμένες ευκαιρίες κ.λπ.). Αλλά ένα ιστολόγιο που «υποστηρίζει και προωθεί την κομμουνιστική ιδεολογία» δεν έχει απάντηση σ' αυτά; Και πού να την αναζητήσει ο αναγνώστης του αναδημοσιευόμενου άρθρου του Μαραγκού; Στα σχόλια, αν και εφόσον τα παρακολουθήσει και αν και εφόσον το φέρει η κουβέντα (των σχολίων) και διατυπωθεί αυτή η απάντηση; Γι' αυτό υποστηρίζω (και αυτό είναι το κύριο στο σχόλιό μου, αγνοήστε όλα τα υπόλοιπα, όχι όμως αυτό, παρακαλώ) ότι ΠΡΕΠΕΙ σε κάθε τέτοιο άρθρο να υπάρχει ο σχολιασμός και η κριτική από τον συντελεστή του γλόμπινγκ! Προσέξτε το αυτό, δεν είναι πρώτη φορά που διαπιστώνω τέτοια, κατ' εμέ, παράλειψη, και έχω και άλλη φορά κάνει τέτοια παρατήρηση σε ανάρτηση από την Έλβα.

      Διαγραφή
  12. Εκτος απο ηθελημενη ή αυθορμητη και παθολογικη απωλεια ψυχραιμιας τα διαφορα σχετικα αρθρογραφηματα διακρινονται και απο αμετροεπεια. Για παραδειγμα το παρον κειμενο κανει λογο για εκατονταδες παρακρατικες, ακροδεξιες και φασιστικες ομαδες που δραστηριοποιουνται. Αληθεια, ο αρθρογραφος τις εχει καταμετρησει μια προς μια και εχει φτασει στο αποτελεσμα των εκατονταδων οργανωσεων? Επειτα, δεν γινεται κατανοητος ο λογος για τον οποιο αναπαραγεται ως βεβαιοτητα η στοχευμενα προπαγανδιστικη απο τα ΜΜΕ και τις ψευδεπιγραφες δημοσκοπησεις τους ανοδος της επιρροης των νεοναζιστων στο γενικο πληθυσμο (πολεις και επαρχια)? Το γεγονος οτι διαφορες αριστερες συνιστωσες του ΣΥΝ διαφημιζουν τις υπεραπλουστευμενες, χοντροειδεις, απολιτικα αντικοινοβουλευτικες, ποδοσφαιρικα φωνασκιζουσες και στον πυρηνα τους ρατσιστικες και σωβινιστικες διαμαρτυριες ενος μερους του πληθυσμου (και ιδιαιτερα εκεινου που εκφραζεται απο το νοημα και την αισθητικη των στρατιωτικων παρελασεων) ειναι συνεπεια του καιροσκοπικου χαρακτηρα της πολιτικης παρεμβασης του χωρου του ΣΥΝ καθως και της απο καιρον χρόνιας επιλογης του να υποβαθμισει τη συνεπη συνδικαλιστικη δραση και την αντισυστημικη κριτικη. Ετσι προσπαθει να μετατραπει σε κεντρικη εναλλακτικη δυναμη εξουσιας ακολουθωντας την κλασικη μεθοδο του ψαρεματος σε θολα νερα (και δυστυχως γι αυτο το χωρο, στην προκειμενη περιπτωση δεν υπαρχουν ψαρια για το αγκιστρι του) προς αγραν ψηφων. Με λιγα λογια, θα ηθελα να σημειωσω οτι οσο επικινδυνο ειναι να κλεινεις τα ματια σου μπροστα στις απαιτησεις της πραγματικοτητας με συνεπεια να χανονται οι ευκαιριες να λαμβανονται καιριες συλλογικες και μαζικες λαικες πρωτοβουλιες, αλλο τοσο και ισως περισσοτερο επιζημιο ειναι η απωλεια της ορθολογικης αναλυσης, το παραφουσκωμα των κινδυνων και των συνεπειων απο τη δραση των διαφορων πολιτικων αντιπαλων ακομα και των πιο μικρων και για την ωρα αδυναμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Πνουρος:
      Σίγουρα οι παρατηρήσεις σου έχουν μια λογική βάση, και σε μεγάλο μέρος τους με βρίσκουν σύμφωνο. Όμως για να γίνω πιο κατανοητός όταν μιλάω για "φασισμό", ρίξε αν θέλεις μια ματια, σε μια σειρά άρθρων που είχα γράψει σε τελείως ανύποπτο χρόνο:

      1)http://fadomduck.webnode.com/news/h%20%E2%80%9C%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7%20%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%E2%80%9D%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%20%CE%B1%CF%85%CE%B3%CF%8C%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%86%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D/
      2)http://fadomduck.webnode.com/news/%CE%B7%20%22%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7%20%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%22%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%20%CE%B1%CF%85%CE%B3%CF%8C%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%86%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D%20%232/
      3)http://fadomduck.webnode.com/news/%CE%B7%20%22%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7%20%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%22%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%20%CE%B1%CE%B2%CE%B3%CF%8C%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%86%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D%20%233%20%28%CE%B5/

      Διαγραφή
  13. Αποό χθες παίζει παντού μια καταγγελία της Αλέκας, αυτή εδώ:
    tvxs.gr/node/87618

    Θα ήθελα, αν φυσικά ξέρει κάποιος, να μου πει τι ακριβώς φοβάται η Αλέκα:
    1. Πως, με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ, σε μια εκδήλωση στην οποία δεν υπάρχει κάλεσμα για κάποια παρέμβαση;
    2. Ποιός θα μπορούσε να είναι ο στόχος της διάλυσης της παρέλασης από τους ακροδεξιούς; Συγκεκριμένα, όχι "να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα" (πολύ γενικό).
    3. Για ποιό λόγο σπεύδει να καταδικάσει κάτι προκαταβολικά και να το κατατάξει(-χαρίσει) στην ακροδεξιά ρητορεία;
    4. Αν είναι έτσι, γιατί δεν καταδίκασε δημοσίως αυτά που έγιναν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου; (Δεν θυμάμαι τέτοια καταδίκη, αν υπάρχει βάλτε την)

    Προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ μου σε παρέλαση κι ούτε σκοπεύω να πάω τώρα. Όμως εδώ έχουμε το εξής φαινόμενο: Το ΚΚΕ που δεν καταδίκαζε τις παρελάσεις ως ακροδεξιές/εθνικιστικές εκδηλώσεις να δίνει ακροδεξιό χαρακτήρα σε ό,τι γίνει στην παρέλαση και ο ΣΥΝ που καταδίκαζε τις παρελάσεις ως ακροδεξιού και εθνικιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, σήμερα να τις θεωρεί πεδίο...παρέμβασης!

    Ισορροπήστε το λίγο παιδιά, γιατί κάπου υπάρχει αν όχι θέμα, τουλάχιστον ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Yuri:
      - Η ΓΓ αναφέρεται σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, εκ των οποίων τα περισσότερα, υπάρχουν σε link στην αρχική ανάρτηση. Αν θέλεις ρίξε μία ματιά...
      -Αν το κάλεσμα για ενεργοποίηση των παραστρατιωτικών οργανώσεων έφεδρων καταδρομέων ενάντια στους "πολιτικούς" σου φαίνεται κάτι "πολύ γενικό", έχουμε σίγουρα πολύ διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει "κύνδινος για το λαϊκό κίνημα".
      -Το ΠΑΜΕ είχε κάνει παρέμβαση στις 28 Οχτώβρη στις παρελάσεις. Είναι προφανές πως διδάχτηκε από το πόσο εύκολα μπορούν κάποιοι άλλοι να δώσουν τον τόνο σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Πάντως από ότι θυμάμαι και τότε είχε διαφοροποιηθεί από συγκεκριμένες πρακτικές και συνθήματα.
      -Οταν βλέπεις οργανωμένο σχέδιο ακροδεξιάς παρέμβασης, δεν οφείλεις να το καταγγείλεις από τα πριν; Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Να στείλεις το ΠΑΜΕ να κάνει ...περιφρούρηση; Αυτό και αν θα ήταν αστοχία ολκής!
      -Το ΚΚΕ ουδέποτε πήρε θέση υπέρ ή κατά των παρελάσεων, γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκε με ένα εξαιρετικά δευτερεύων ζήτημα. Ο ΣΥΝ πάλι έχει παρελθόν στο ψάρεμα στα θολά νερά ΚΑΙ του εθνικισμού. Ηταν το μόνο "αριστερό" κόμμα που συμμετείχε στα συλλαλητήρια για την "Μακεδονία", με τον Κύρκο τότε να καταδικάζει το ΚΚΕ για την αποχή του από αυτά, και με ηχητικό υπόβαθρο το "λαϊκό αίτημα" -"τσεκούρι και φωτιά/ στα σκοπιανά σκυλιά".
      -Το γεγονός πως ο "λεβέντης εύελπις" της 28ης Οκτωμβρίου που έμεινε να παρελαύνει με το άγημα του τραγουδώντας την "μακεδονία", αφού αποχώρησαν οι "πολιτικοί", είναι ο ίδιος που αποβλήθηκε λιγότερο από ένα μήνα μετά γιατί έβαλε τους πρωτοετείς να τραγουδάνε χουντικά τραγούδια, κατά την επέτειο του πολυτεχνείου, μάλλον ή έχει ξεχαστεί , ή δεν έχει προβληματίσει κανέναν...

      Διαγραφή
    2. Κοίταξε, οι ακροδεξιοί πάντα έχουν πολύ "θορυβώδεις" ονομασίες, αλλά σπανίως ανταποκρίνονται στην θλιβερή τους πραγματικότητα και φυσικά η Ελληνική άκρα δεξιά ακόμη πιο σπανίως έκανε κάτι δίχως την έγκριση του κράτους. Γι αυτό άλλωστε λέγεται και "παρακράτος", δεν είναι τυχαίο. Δεν νομίζω λοιπόν ότι το κράτος έχει σκοπό να διαλύσει τις παρελάσεις. Μάλλον για να φοβίσει τους χρησιμοποιεί. Εκτός κι αν ετοιμάζει κάτι χοντρό (για να αναβάλλει π.χ. τις εκλογές, λέω εγώ τώρα), πράγμα όμως από το οποίο δεν μπορείς να φυλαχτείς, γιατί άμα θέλει προβοκάτσια σου βάζει π.χ. και μια βόμβα στο μετρό και "καθαρίζει"...

      Δεν είπα φυσικά να κάνει περιφρούρηση το ΠΑΜΕ, θα ήταν και αστείο, όμως κατά τη γνώμη μου δεν ήταν η άκρα δεξιά που έδωσε τον τόνο στην 28η Οκτωβρίου, παρόλο που το κοινό των παρελάσεων δεν είναι και το καλύτερο δυνατό κι αυτό είναι γνωστό, μη κοροϊδευόμαστε τώρα.

      Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να "χαρίσει" τυχόν μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο χώρο της ακροδεξιάς (γιατί τις μαζικές φοβούνται, όχι 5 τυπάκους σε μια γωνιά με το πανό τους). Δεν νομίζω ότι έχει καμιά δουλειά το ΚΚΕ, όταν μάλιστα δεν καλεί το ίδιο, να χαρακτηρίσει εκ των προτέρων γεγονότα, ειδικά μάλιστα όταν -φανερά για μένα- το άγχος του κράτους είναι η ομαλή διεξαγωγή των παρελάσεων. Δεν ξέρω την πραγματική αιτία, αλλά η εικόνα που φαίνεται είναι φοβισμένη και θα ήθελα να ξέρω αν αυτό έχει κάποια πραγματική βάση, πέραν των διαδικτυακών ανακοινώσεων, οι οποίες κηρύττουν επαναστάσεις και πραξικοπήματα ανά μισάωρο.

      Πάντως αυτό που λες είπα κι εγώ: Ότι το ΚΚΕ "δεν καταδίκαζε" ενώ ο ΣΥΝ καταδίκαζε. Το ότι ο χώρος του ΣΥΝ έχει παίξει με τα εθνικιστικά είναι γνωστό και μάλιστα έπαιζε και πολύ πριν τις γνωστές μακεδονικές διαδηλώσεις, όταν ακόμη λεγόταν ΚΚΕ(εσ). Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί, είναι λίγο τυχοδιώκτες οι άνθρωποι.

      Επίσης εγώ δεν μίλησα για κανένα λεβέντη εύελπι, μίλησα π.χ. για την μπάντα του δήμου της Πάτρας που έφυγε παίζοντας Θεοδωράκη. Δεν κατατάσσω αυτό τον κόσμο στους ακροδεξιούς και να πω και τούτο: Αν αρχίσουμε τα καλά των ΣΥΝ/τροτσκιστών/αναρχικών να κατατάσσουμε στους εθνικιστές όλα τα πατριωτικά καλέσματα (με όλο τον αχταρμά που έχουν μέσα τους), μάλλον αβάντα και νούμερα στον εθνικισμό δίνουμε.

      Το καλό που είχε ένα κομμάτι της αριστεράς (/κομμουνιστικού κινήματος, πες το όπως θέλεις, απλά εγώ δεν μπορώ να μιλώ για κομμουνισμό όντας ανοργάνωτος) ήταν ότι έβλεπε το εθνικό περιεχόμενο της ιμπεριαλιστικής καταπίεσης.
      Αν σήμερα το αποβάλει αυτό εντελώς, τότε
      -πρώτον είναι εκτός πραγματικότητας, γιατί έχουν και εθνικό περιεχόμενο αυτά που γίνονται και
      -δεύτερον, σπρώχνει όσους (λανθασμένα φυσικά) βλέπουν μόνο αυτό (το εθνικό κομμάτι) προς εθνικιστικούς χώρους

      Τέλος πάντων, για μένα η καταγγελία ήταν άστοχη, τουλάχιστον μέχρι να δω κάτι που να με διαψεύδει.

      Διαγραφή
  14. Ρε παιδιά τι γίνεται το τελευταίο καιρό με το ΚΚΕ:
    http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/fobiko-klima-allilokarfomatos-sto-kke-kraygi-agonias-ek-ton-eso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τερμα οι "αποχρωσεις" του πολιτικου φασματος.
      Τωρα πλεον διακρινεται με ευκολια οτι τα "στρατοπεδα" ειναι μονο δυο!!

      W.T

      Διαγραφή
    2. Μαλλον θες να πεις καλυτερα τι γινεται τον τελευταιο καιρο με τους πιστους και υποτακτικους παπαγαλους των επιχειρηματιων-καναλαρχηδων που αναπαραγουν αισχρες και ψευδεις αντι-ΚΚΕ βρωμιες.Και ειμαστε ακομα στην αρχη μιας περιοδου βρωμικου ιντερνετικου πολεμου..

      Διαγραφή
    3. @Βill:
      Να το βρώμικο πόλεμο; Θα το πω. Το μπλογκ της πρώτης δημοσίευσης πάντως, είναι γνωστό και μη εξαιρεταίο....

      Διαγραφή
    4. Μετά τον πασοκοδίαιτο κολυκογλου στην ίδια γραμμή και ο ΔΟΛ
      http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=447940

      Δεν φοβούνται απλά... Τ Ρ Ε Μ Ο Υ Ν...

      Διαγραφή
  15. Είναι φανερό ότι βαδίζουμε προς τις εκλογές ...

    Επίσης είναι φανερό ότι η αστική τάξη φοβάται ...
    Φοβάται την άνοδο του Ταξικού Λαϊκού Κινήματος !

    Η αναφορά, λοιπόν, της σ. Αλέκας Παπαρήγα και στην Καβάλα:

    "Τα ψέματα τέλειωσαν. Εμείς προχωράμε στην εκλογική εκστρατεία και ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε συκοφαντίες, προβοκάτσιες, βρωμιές, τα πάντα. Όχι μόνο εμείς, αλλά και ειδικά το ΚΚΕ. Η θεωρία που αρχίζει και την έχει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα δύο άκρα".

    Είναι εντελώς ξεκάθαρη.
    Δεν θα είναι η πρώτη φορά, απλά αυτόν τον καιρό παίζονται πολλά ...
    Κυρίως η ριζοσπαστικοποίηση πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

    Έτσι, από αυτό το πρίσμα βλέποντας κανείς τα πράγματα, καταλαβαίνει πολύ εύκολα τι θα γίνει και τι δεν θα γίνει εξ αιτίας των αποκαλύψεων ...

    Από τη μία πρέπει να είσαι έτοιμος, απ΄την άλλη καλό είναι να προλαβαίνεις κάποια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαος οταν ειναι να κανει κανενα ανεγκεφαλο ντου ή να στηθεί στην ουρα για να αγοράσει πατάτες είναι πρώτη γραμμή, ή τέλοσπαντων αυτος ο λαος που εσυ λες. Οταν ειναι ομως να μπει στις λαικες επιτροπες και να συμμετεχει σε οργανωμενη δραση που και αποτελεσμα εχουν και νοημα λεει, "μπα, δεν βαριέσαι, έτσι και αλλιως τιποτα δεν αλλάζει"

      Ε λοιπόν εμεις του "λαου" τετοιου ειδους νοοτροπιες δεν θα του τις ενισχύουμε δια της συμμετοχης ούτε δια της επικρότησης

      Διαγραφή
    2. @OXI ALLO KARBOYNO:
      Θεωρείς πως εκτός της πρώτης σου πρότασης, το σχόλιο είναι εντός θέματος;
      Εάν θέλεις να κάνεις κουβέντα για ό,τι νά'ναι στην κυριολεξία, στείλε μας ένα λέηλ με ένα κείμενο σου, να το αναδημοσιεύσουμε και σου απαντήσουμε. Δεν σκοπεύω να ξαναασχοληθώ με ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  17. Ασχετο
    αλλα το κειμενο στρεφεται εμμεσως(πλην σαφως) και εναντιον του ΚΚΕ
    Εκει που λεει για "μη ετοιμοτητα του λαου" κλπ
    αυτα ειναι πράγματα που, δικαίως κιόλας, τα λέει το κόμμα μας.
    Δικαίως και δυστυχώς θα έλεγα
    αλλά τι να κάνουμε, έτσι έχουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. pedia den pistegvo oti prepi na zvinonte ta sxolia pou diafonoun, prepi na apantiounte, isos ine kozmos pou den gnorizi, iparxoun ke poli ali pou diavazoun dixos na grapsoun
    ean ine na grafoun 5 atoma pou simfonoun me to KKE(ke tis 99% apo tis fores ine ta idia ta atoma pou exoun kani tin anartisi ke exoun to blog) pios o logos iparksis tou blog? iparxi ke o rizospastis
    -kapios apo makria-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @-kapios apo makria-:
      Δεν σβήστηκαν "σχόλια που διαφωνούν". Σβήστηκαν σχόλια που πρόλαβαν να μας αποκαλέσουν σε 10 αράδες, ηλίθιους, τσογλάνια, ψεύτες και προβοκάτορες.
      Υπομονή να μιλήσω με διαφωνούντες, έχω δείξει κατά καιρούς απέραντη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι και τον κάθε κομπλεξικό που εκτονώνεται μέσω πληκτρολογίου. Ο Τύπος του όπiου τα σχόλια σβήστηκαν, μπήκε εξ αρχής για να προκαλέσει. Αν ήθελε απλά να διαφωνήσει, θα έγραφε σε άλλο τόνο, και πάνω από όλα δεν θα χρειαζόταν 3 διαγραφές δικών του σχολίων, για να διαβάσει ,ότι του απαντάνε οι άλλοι με τους "ορους σχολιασμού".
      Αν έχεις τεχνικό πρόβλημα και χρησιμοποιείς greeklish, ρίξε μια ματια εδώ: http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

      Διαγραφή
  19. ok εάν είναι έτσι αλλάζει, ηπα μήπως ?
    καλή συνεχεια, και ευχάριστο για το link
    -κάποιος από μακριά-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...