23 Μαρ 2012

Δεν σας φταίει η Μέρκελ

Ι. Το Ακάθαρτο Εθνικό Προϊόν. Αν έγραφε κάποιος για την Τουρκία ή το Ισραήλ:  «Η χώρα αυτή είναι βόθρος! Μια χαβούζα με βοθρολύματα, που ζέχνει εκατοντάδες χιλιόμετρα γύρω και μολύνει όλη την γύρω περιοχή», πώς θα τον χαρακτήριζες;
Χρυσαυγίτη; Απροκάλυπτο ρατσιστή; Αποθρασυμένο φασίστα; Νεάντερνταλ;
Αν το γράψει για την Ελλάδα, όπως ο Νίκος Δήμου, γιατί άραγε είναι τόσο διαφορετικό; Επειδή είναι Έλληνας; Ρατσισμός μπορεί να νοηθεί μόνο εις βάρος άλλων λαών; Όταν αυτού του είδους η "κριτική" και οι αφορισμοί σαφέστατα δεν περιλαμβάνουν εσένα τον ίδιο και δεν συνιστούν αυτοκριτική, αλλά τους μετέρχεσαι ακριβώς για να εκφράσεις τη διαφοροποίηση σου από τη μεγάλη μάζα των συμπατριωτών σου για την οποία έχεις αυτήν την άποψη, γιατί ο λόγος σου δεν είναι ευθέως ρατσιστικός;
«Η χώρα αυτή είναι βόθρος! Μια χαβούζα με βοθρολύματα, που ζέχνει εκατοντάδες χιλιόμετρα γύρω και μολύνει όλη την Ευρώπη»: δεν πρόκειται απλώς για μια -ακραία έστω- καταδίκη νοσηρών φαινομένων, αλλά μπαίνει μαζί της και η διαχωριστική γραμμή. Δεν είμαστε μια μηχανή παραγωγής σκατών σκέτα. Είμαστε μια μηχανή παραγωγής σκατών η οποία μολύνει με το ακάθαρτο εθνικό προϊόν της την αρία Ευρώπη, που διαφθορά και σκατό δεν ξέρει τι σημαίνει. Είναι τόσο προηγμένη, που ό,τι τρώει μένει μέσα της και μοσχοβολά, χωρίς να μετατραπεί ποτέ σε περίττωμα. Η δυστυχία να είσαι σε μια χώρα που ο λαός της χέζει.
ΙΙ. Ή να έχεις πελάτες ή να μην έχεις.
«Τα αποκαλυπτόμενα κρούσματα ευρείας διαφθοράς όχι για να σχολιαστούν μόνα τους, αλλά για να χρησιμοποιηθούν ως επιχείρημα "Δεν σας φταίει η Μέρκελ"», μέρος δεύτερο. Μετά το Νίκο Δήμου και ο Φώτης Γεωργελές γράφει -πολύ πιο εμπεριστατωμένα και μερικές κλάσεις καλύτερα, για να είμαστε στοιχειωδώς δίκαιοι- για όσα έρχονται τελευταία στο φως. «Οι αριθμοί είναι ασύλληπτοι. 50.000 walking dead που εισέπρατταν συντάξεις, 40.000 ανάπηροι που δεν εμφανίστηκαν, 50.000 προνοιακά επιδόματα που δεν προσήλθαν προς απογραφή, 17.000 συντάξεις του ΟΓΑ χωρίς δικαιολογητικά. Από τον πρώτο μόλις έλεγχο γίνεται φανερό ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σ’ ένα όργιο λεηλασίας που στοίχιζε πολλά δις στο ελληνικό Δημόσιο». Το άρθρο μιλάει και ξαναμιλάει για τις πελατειακές σχέσεις, το πελατειακό κράτος, την κομματική πελατεία. Στο σκέλος που αναφέρεται στη συστημικότητα του φαινομένου δυσκολεύεσαι να διαφωνήσεις. Ναι, της πουτάνας γινόταν και προφανώς γίνεται ακόμα. Ώρα να καταλογιστεί λοιπόν η ηθική χρεοκοπία για αυτό το πελατειακό κράτος. Ποιός να είναι ο ηθικά υπόλογος για αυτά τα φαινόμενα, ποιός να επέτρεψε να λειτουργεί έτσι το σύστημα, ποιός να ωφελήθηκε από αυτά τα φαινόμενα; Ο φάκελος ανοίγει. Με ένα όχι ευκαταφρόνητο λόγικο άλμα, το όσκαρ της ηθικής χρεοκοπίας παίρνει (ο φάκελος ανοίγει, καρδιοχτύπια στα πλήθη) ... ηηηη..... Αριστερά. Η Αριστερά ακούει το όνομά της με κατάπληξη, σαν αυτή που έχει συνήθως η Μέριλ Στριπ, όταν ακούει να βγαίνει από τον φάκελο το δικό της. Οι συνυποψήφιοί της χειροκροτούν με ζήλεια, μεταμφιεσμένη σε δέος για το ανυπέρβλητο εκτόπισμα της. 
 
Από το blog "Old boy"

13 σχόλια:

  1. για όλα φταίει η Αριστερά και το παιδί της πλατείας!!!
    Το πόρισμα αυτό ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα παπαγαλάκια στη σκηνή ...

    Πήραν αμπάριζα και γράφουν ... γράφουν ... γράφουν ό,τι τους κατέβει, ό,τι σημαίνει η φράση "ό,τι θυμάσαι, χαίρεσαι", αρκεί .. αρκεί:

    Να ΜΗΝ γράψουν ούτε λέξη για τον πραγματικό φταίχτη: Το μεγάλο συγκεντρωμένο και συσσωρευμένο κεφάλαιο !
    Αρκεί να ΜΗΝ γράψουν την αλήθεια ...

    υ.γ.: το πως κανείς σχολιάζει σαχλαμάρες, είναι άλλο πράγμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eιναι γνωστος ο ζηλος του Ν. Δημου και καθε..Δημου να υπερασπιστει την ..''αμωμη'' Ευρωπη, που μονο αυτος φανταζεται οτι υπαρχει, γιατι οσοι απο εμας ζουμε στη σημερινη Ευρωπη βλεπουμε οτι οσα λεει (και παραληρει) δεν εχουν απολυτως κανενα ρεαλιστικο υποβαθρο!
    Αυτη τη στιγμη γινεται μια συστηματικη προσπαθεια αποπροσανατολισμου και χειραγωγησης της κοινης γνωμης, ωστε να μη διακρινεται το προβλημα και φυσικα να απομακρυνθει οποιοσδηποτε συσχετισμος του με τις αιτιες δημιουργιας του, που δεν ειναι αλλες απο το απανταχου κεφαλαιο και τους υπηρετες του.
    Τι πιο βολικο λοιπον απο το να ζητηθει και η ..συμβολη των συνηγορων της ταξης αυτης;


    ''Μια χαβούζα με βοθρολύματα, που ζέχνει εκατοντάδες χιλιόμετρα γύρω και μολύνει όλη την Ευρώπη. Κι έχουμε το θράσος να τα βάζουμε με την τρόικα, τη Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ (τους νεοναζί του Στάθη), όταν επί χρόνια δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να κλέβουμε ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί το κράτος (δηλαδή, πάλι εμάς). Αναρωτιέμαι: εκείνοι που βρίζουν το μνημόνιο (και είναι η πλειονότητα) συνειδητοποιούν, άραγε, τη δική μας συμβολή που του άνοιξε την πόρτα; Αν δεν κλέβαμε, δεν εξαπατούσαμε και πληρώναμε τους φόρους μας, θα χρειαζότανε;''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ν. Δήμου είναι ένας γέρος. Ένας μίζερος γέρος που τρώγεται με τα ρούχα του. Μια ζωή με το αίσθημα του "αδικημένου" και τώρα βγάζει όλη του την κακία. Δεν αξίζει να ασχολείστε. Χυδαίος αντικομμουνιστής ήταν μια ζωή. Και βέβαια, τι να περιμένει κανείς από άνθρωπο που στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια έβγαλε το Κολλέγιο Αθηνών.

    Ο Ν. Δήμου αφήνει καλό έργο τόσο στη φιλοσοφία όσο και στη λογοτεχνία. Επίσης, αν και όχι τόσο οργανωμένα, έχει προσφέρει και στη φιλοσοφία της ψηφιακής τεχνολογίας - ίσως και ο ίδιος να μην κατάλαβε πόσο σημαντικά ήταν τα κείμενα που έγραφε κατά καιρούς περί τεχνολογίας. Αξίζει να ταξινομηθεί και να μελετηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος:
      Ο Δήμου δεν είναι παρά ένας κομπλεξικός ο οποίος αισθάνεται πολύ μειονεκτικά που οι παππούδες του τρώγανε φέτα και όχι έμενταλ. Δεν είναι το πρώτο του, αλλά μέρος σειράς ολόκληρης άρθρων όπου βρίζει με τον χυδαιότερο τρόπο την Ελλάδα και τους Ελληνες. Ο κ.Γεωργελές δε ανήκει και αυτός στην ίδια κατηγορία των life-style νεοφιλελεύθερων φραγκολεβαντίνων.
      Οχι ευχαριστώ, έχω να κάνω καλύτερα πράγματα τον χρόνο μου, από την μελέτη και ταξινόμηση των παραπάνω κυρίων...
      (άλωστε από ότι είδες, τους "ταξινόμησα" ήδη...)
      -Βάζε αν θες ένα ψευδώνυμο, στην αρχή ή το τέλος των σχολίων σου για να μπορούμε να κουβεντιάσουμε...

      Διαγραφή
  5. Κοίτα τώρα τι παθαίνω ο άνθρωπος... Δεν προλαβαίνω να γράψω για το "εάν οι προλετάριοι έχουν πατρίδα", και έρχεται ο κάθε Δήμου να ξυπνήσει τον ......φουστανελά μέσα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ν. Δήμου δεν είναι μόνο κομπλεξικός, είναι και αμόρφωτος. Συγγραφέας βιβλίων μικρότερης αξίας από αστυνομικά τσέπης. Διέπρεψε ως σχολιαστής σε περιοδικά αυτοκινήτου και υπολογιστών, αφού οι γνώσεις του είναι κυρίως γύρω από τέτοια θέματα. Ένας αστός που κουβαλάει πάνω του όλη την μιζέρια και την ψεύτικη, δήθεν προοδευτικότητα της αστικής μας τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1448338

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ μπράβο...τόσο τομάρια λοιπόν στην Χαλυβουργία Βόλου...

      Διαγραφή
    2. όχι απλώς έχω μερμελάδα στα μάτια που με εμποδίζει να δω την πραγματικότητα αλλά παίρνω και πολλά παραισθησιογόνα που με κάνουν να βλέπω πράγματα που δεν υπάρχουν.
      Να, για παράδειγμα, πιστεύω οτι αυτοί που κυβερνάνε φταίνε όταν ένας τόπος δεν κυβερνιέται όπως πρέπει και βλέπω μόνο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να κυβερνάνε.
      Βλέπω τους εργαζόμενους να παίρνουν τρεις κι εξήντα και να λοιδορούνται για τεμπελίκι, συνδικαλισμό (φτου κακά)και τόσα άλλα.
      Βλέπω τους εφοπλιστές να μην πληρώνουν φόρους (νομίμως, λόγω φοροαπαλλαγών).
      Βλέπω την περιουσία της πατρίδας μου να ξεπουλιέται και αυτό να το λένε ανάπτυξη.
      Βλέπω τους δημοσιογράφους να προσπαθούν όχι να ενημερώσουν αλλά να διαμορφώσουν γνώμες κατά πως συμφέρει τα αφεντικά τους.
      Βλέπω να κατηγορούνε για την κατάντια μας όποιον εργάζεται(δασκάλους, ναυτεργάτες, φαρμακοποιούς) και όχι όποιον βγάζει εκατομμύρια με την δουλειά των άλλων (Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κωστόπουλος)

      Διαγραφή
    3. λευτερης

      αντί νa κάθεστε εδώ να τα τα γράφετε αναμεταξύ σας και να τα διαβάζετε αναμεταξύ σας, καλο δεν θα ήταν κα εξαπλωνόσασταν στο internet εκεί που υπάρχει και άλλος κόσμος???? σε μεγάλα blog , για παράδειγμα στο blog τις ζούγκλα γίνετε τις πόπης από φασίστες και αντικομμουνιστές

      Διαγραφή
    4. @λευτερης:
      Από ότι βλέπεις δεν τα γράφουμε και τα διαβάζουμε "αναμεταξύ μας", αφού μας διάβασες και εσύ!
      Ακόμη, από μία δημοσκόπηση που έκανα στο δικό μου μπλογκ, τα αποτελέσματα με εξέπληξαν και εμένα! Το 1/4 των αναγνωστών μου δεν είναι ΚΚΕ, ενώ ο 1 στους 10 δεν είναι καν "αριστερός"! Και μιλάμε για ιστοσελίδα στην "είσοδο" της οποίας βλέπεις το σφυροδρέπανο!

      Διαγραφή
  8. λευτερης,

    δεν ξέρω, εάν είναι έτσι καλο είναι, ούτε εννοούσα ότι ένα κόκκινο blog είναι κακό πραγμα το αντίθετο μάλιστα, αυτό που λέω είναι ότι εσείς που ασχολείστε με το internet και ξέρετε από αριστερά, ΚΚΕ κλπ καλο θα ήταν να γράφετε και σε αλλα site που έχει κόσμο που δεν είναι αριστερή, κομμουνιστές κλπ, τώρα που κοντεύουν και η εκλογές, γίνετε μεγάλος πόλεμος, και υπάρχουν σελίδες που τις διαβάζουν δεκάδες χιλιάδες κόσμος καθημερινά

    καλους άγονες VENCEREMS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...