9 Μαΐ 2012

όποιος Αριστερός θέλει να επιχειρήσει να κυβερνησει στον καπιταλισμό μπορεί να το κάνει.

Από σχόλιο στο blog του Γιώργου Σαρρή:

Όποιος Αριστερός θέλει να επιχειρήσει να κυβερνήσει στον καπιταλισμό μπορεί να το κάνει. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα μ αυτό, ούτε μπορώ να πείσω κάποιον που δεν θέλει, να δεχτεί τη δική μου άποψη και την άποψη του ΚΚΕ ως σωστή. ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕI ΝΑ ΜΠΛEΞΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΜΩΣ Σ ΑΥΤO.
Το τι θα συμβεί στο κίνημα αν τελικά υπάρξει τώρα η αργότερα μετά από τις εκλογές του Ιουνίου Αριστερή κυβέρνηση το ξέρουμε όλοι μας με απόλυτη σιγουριά. Θα πάνε σπίτια τους και θα γυρίσουν στους καναπέδες μέχρι νεωτέρας οι περισσότεροι. Εδώ υποχώρησαν έστω για λίγο μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου και με την κυβέρνηση Παπαδημου που τους έλεγαν αηδίες και ακατανόητα ψέματα και δε θα υποχωρήσουν τώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα τάζει κατάργηση του μνημονίου; Αυτά τα πράγματα τα έχω δει ακριβώς ίδια με το ΠΑΣΟΚ του '81.

Από 450-500 άτομα που συμμετειχαν στις τοτε συνελεύσεις του φοιτητικου συλλόγου που ανήκα ξαφνικά σε χρόνο μηδέν βρεθήκαμε 40-50 που κοιταζόμασταν. Οι υπόλοιποι τόσκασαν ενω οι πασοκοι έλεγαν οτι τα προβλήματα θα τα έλυνε η σοσιαλιστικη κυβερνηση. Τότε υπηρχε η πολυτέλεια να γινει αυτό. Τωρα οχι. Τίς όποιες λύσεις και το όποιο κέρδος θα το δείς οτι δεν θα μπορέσει να τις δώσει κάποια Αριστερή ή άλλη κυβερνηση αλλά το κίνημα αν είναι δυνατό και ζωντανό. Καθε υποχώρηση είναι για μενα αρνητικό σημείο. Ηδη αισθάνομαι ότι έχουμε παρακαθήσει χωρίς κάποια μεγάλη πανελλαδικη κινητοποίηση τη στιγμή που άνθρωποι υποφερουν και εργαζόμενο χανουν τις δουλειές τους.
Εσεις πιστεύετε, όπως πολλές άλλες φορες, οτι οι λύσεις θα δοθούν απόπάνω. Το ΚΚΕ ακριβώς ανάποδα. Αν έλεγε ο Τσίπρας κάτι που να δειχνει οτι θα ζητήσει από το λαό να είναι παρών και σε ετοιμότητα θα σκεφτόμουνα μηπως έχω άδικο. Τωρα δεν πιστευω καθόλου τα τολμηρά μεν λόγια δέ που τα έχω ξανακούσει. Η κυβερνητική εξουσία δεν είναι παρά μια οθόνη όπου προβάλλεται ένα έργο που εκπέμπεται από αλλού. Δεν μπορεί να επηρρεάσει αποφασιστικα τα πράγματα ειδικά αν δεν υπάρχει πίσω της ένα παντοδύναμο κίνημα που να ελέγχει και να σπρώχνει προς τα μπρός και να μην αφήνει κανενα περιθώριο για πισωγυρίσματα.
Επίσης σκέφτομαι οτι η πολυπόθητη δυστυχώς, για τον ΣΥΡΙΖΑ απομόνωση του ΚΚΕ, θα έχει σαν αποτέλεσμα το ΚΚΕ Κ ΤΟ ΠΑΜΕ να μείνουν μόνα στο δρόμο και με το βομβαρδισμό από τα ΜΜΕ αρνητικης προπαγάνδας που θα δημιουργει αντιπάθεια στον πελαγωμένο κόσμο για τις κινητοποιήσεις που θα κάνει "ένα μόνο κόμμα και μια συνδικαλιστική παράταξη κόντρα στη θέληση όλων των άλλων" (αλλά όχι του λαού) θα βάλει σε σοβαρό κίνδυνο όχι μόνο το κίνημα ή τις όποιες κατακτήσεις έχουν μείνει αλλά και τα ίδια τα άτομα που θα συμμετέχουν που το σύστημα θα ψάξει τρόπους για να χτυπήσει και με το νόμο και με τη βία.Αυτα για την ώρα. ΔΥΣΤΥΧΩς ΑΚΌΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΊΘΩ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΆΜΕΣΑ.

5 σχόλια:

  1. Πράγματι, η εμπειρία με το ΠΑΣΟΚ, μας κάνει να βλέπουμε με καθαρότητα τις σημερινές κινήσεις.

    Όπως το ΠΑΣΟΚ τότε, το 81, και λίγο μετά, με συνθήματα για "ο λαός στην εξουσία", "στις 18 σοσιαλισμό" κλπ. - που είδαμε τελικά τι έγινε - έτσι και σήμερα με συνθήματα για "αριστερή κυβέρνηση", "δημόσιος έλεγχος των τραπεζών" κ.ά., γίνεται μια προσπάθεια να διατηρηθεί η αστική τάξη στην εξουσία της.

    Αν και εδώ που τα λέμε, υπάρχουν κάποια πράγματα, όπως η διγλωσσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (άλλα λέει π.χ. ο Παπαδημούλης για το μνημόνιο - αναδιαπραγμάτευση, άλλα λέει ο Λαφαζάνης - για καταγγελία του μνημονίου), που όσα φτιασίδια, όσες μεταμορφώσεις κι αν επιχειρηθούν ο κόσμος καταλαβαίνει.

    Το προεκλογικό παραμύθι της ... "αριστερής κυβέρνησης", παίρνει τέλος όπου να ΄ναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς φάρε,
      εγώ το παραμύθι δεν το βλέπω να παίρνει τέλος πριν κυβερνήσουν, και αφού μας συρρικνώσουν πρώτα δραματικά. Βέβαια η πτώση τους θα γίνει με μεγαλύτερο πάταγο από του ΠΑΣΟΚ!
      Τα σοσιαλδημοκρατικά παραμύθια έχουν πολύ κοντα ποδάρια εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης.
      και καλό θα είναι να μην ξεχνάμε πως είναι και το τελευταίο χαρτί του συστήματος πριν τον φασισμό, που δυστυχώς επελαύνει...

      Διαγραφή
  2. Trash σωστό αυτό που λες αλλά ακόμα και ο φασισμός για να εδραιωθεί (όχι απλά να έχει μεγάλη άνοδο όπως η σοσιαλδημοκρατία) δεν θα πρέπει πρώτα και αυτός να δώσει απαντήσεις στην κρίση και να ικανοποιήσει κάπως τις μάζες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιώργος:
      Ο φασισμός δεν χρειάζεται πολλά καρότα, έχει το μαστίγιο...
      Από εκεί και πέρα έχει και κρατικοκαπιταλιστικές και μερκαντιλιστικές απαντησεις, τουλάχιστον σαν προπαγάνδα. Αλλά καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε το πόσα χρόνια κυβέρνησε ο Πινοσέτ στηριγμένος ΜΟΝΟ στην ωμή βία...

      Διαγραφή
  3. To 81 το κίνημα πήγε σπίτι, γιατί ο Αντρέας το τάισε αυξήσεις κλπ. Τώρα τα προβλήματα τρέχουν και φαί για 81 δεν υπάρχει. Ο παραλληλισμός που κάνετε δεν ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...