11 Μαΐ 2012

Για το επικοινωνιακό του ΚΚΕ

Ποιός σας είπε ότι θέλω εγώ να γίνω γραμματέας πουλάκια μου;
Πολλά λέγονται για το επικοινωνιακό του ΚΚΕ, και ιδιαίτερα τώρα τελευταία που το εκλογικό αποτέλεσμα στεναχώρησε «ανεπανόρθωτα» πολλούς ψηφοφόρους του κόμματος, οι οποίοι όμως στο σύνολο τους μάλλον δεν έχουν καταλάβει πολλά για την διεξαγωγή του ταξικού αγώνα, κυρίως επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να συμμετέχουν σε αυτόν εκεί που δίδεται(στους δρόμους, στα σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές κλπ).
Τεσπα δεν θα κάτσω να αναλύσω εδώ το γιατί η επαφή με τον αγώνα και το κόμμα βοηθάει τον κόσμο να βγάλει ορθότερα συμπεράσματα, αν και ίσως το κάνω σε κάποιο άρθρο αργότερα. Προς το παρόν ας αρκεστούμε σε μερικές διαπιστώσεις  σχετικές με το επικοινωνιακό, όπως άλλωστε υπόσχεται ο τίτλος του άρθρου.
Καταρχήν την περίοδο αυτή, τα ΜΜΕ διαχειρίστηκαν τα πράγματα προς όφελος του συστήματος με πάρα πολύ αποτελεσματικό και έξυπνο τρόπο. Όσον αφορά το ΚΚΕ συγκεκριμένα, φρόντισαν να το εξαφανίσουν, μη καλώντας εκπροσώπους μας στις διάφορες εκπομπές, και στη θέση του, να παρουσιάζουν εντέχνως τα ίδια αυτά αστικά μέσα μια στρεβλή εικόνα για το τι είναι και το τι δεν είναι το κόμμα. Έτσι βγήκαν διάφορα όπως:
-        Η Αλέκα δεν θέλει να κυβερνήσει
-        Το ΚΚΕ δεν θέλει πάνω από 10% στις εκλογές
-        Το ΚΚΕ δεν έχει πρόγραμμα
-        Κάντε ΓΓ την Κανέλλη
Και τα λοιπά και τα λοιπά

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, ο κόσμος του ΚΚΕ που ήξερε μια χαρά τις θέσεις του προσπαθούσε να εξηγήσει στον υπόλοιπο κόσμο ότι το ΚΚΕ δεν είναι ελέφαντας. Χρειαζόταν κάθε φορά, πριν πάει η συζήτηση σε πιο ουσιαστικά πράγματα, να απαντήσει σε όλη τη λασπολογία που διασπείρονταν από τα ΜΜΕ. Συχνά μάλιστα, και το λέω αυτό από προσωπική εμπειρία, εξηγούσα επί ώρες κάποια πράγματα σε φίλους μου, και μετά από μια βδομάδα ερχόταν πάλι και μου λέγανε τις ίδιες μαλακίες, σαν να τους είχε κάνει κάποιος πλύση εγκεφάλου.
Ακόμα ένα ενδεικτικό παράδειγμα το οποίο δείχνει τα αποτελέσματα της κατασυκοφάντησης μας από τα αστικά μέσα ήταν οι εκπομπές του Χατζηνικολάου e-nikos. Όποιος παρακολούθησε τις δυο εκπομπές όπου κλήθηκαν εκεί αρχικά η Αλέκα και αργότερα η Κανέλλη, θα παρατήρησαν ότι είχαν να αντιμετωπίσουν ένα εξαγριωμένο πλήθος το οποίο τους έκανε «επίθεση» έχοντας ως επιχειρήματα τις ίδιες ακριβώς βλακείες που διέδιδαν τα κανάλια. Η πλάκα είναι, ότι μετά την Αλέκα μίλησε ο Τσίπρας και ύστερα ο Κουβέλης, κανένας από τους δυο δεν είχε να αντιμετωπίσει ένα τόσο εξαγριωμένο κοινό. Στην περίπτωση δε της Κανέλλη, μαζί της στο πλατό βρισκόταν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, αντί ο κόσμος να κάνει όμως «επιθέσεις» προς εκείνους, οι οποίοι τον έφτασαν στην σημερινή κατάντια, προτίμησε να στρέψει τα βέλη της κριτικής στην Λιάνα.
Προσπαθούσα να καταλάβω εδώ και καιρό, αν ο κόσμος είναι τόσο αφελής και πολιτικά απαίδευτος ώστε να μην καταλαβαίνει κάποια βασικά πράγματα. Τελικά κατέληξα ότι ναι μεν υπάρχει και πολύς κόσμος που δεν καταλαβαίνει, αλλά υπάρχει και μια μερίδα του κόσμου που καταλαβαίνει αλλά δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Έτσι δεν είναι ότι κανείς δεν ξέρει ότι το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα, είναι ότι τους συμφέρει κάποιους να λένε ότι το ΚΚΕ δεν έχει πρόγραμμα για να δικαιολογούνε στον εαυτό τους και στους άλλους το γεγονός ότι μένουν απαθείς απέναντι στις εξελίξεις. Έτσι όταν το κόμμα καλεί σε αγώνα, δεν είναι εκείνοι ότι βαριούνται-διστάζουν-περιμένουν από άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα, είναι και καλά ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει άρα δεν έχει νόημα ο αγώνας.
Σχετικό με το παραπάνω είναι και κάτι που έχω εκφράσει τελευταία σε διάφορα σχόλια, το γιατί είναι πιο εύκολο ένα κόμμα σαν τον Σύριζα να κάνει κάποιον να το ψηφίσει. Πολύς κόσμος λοιπόν συμπεριφέρεται σαν τον ασθενή που πηγαίνει στο γιατρό και εκείνους του λέει, «κύριε έχετε μια πολύ σοβαρή ασθένεια και πρέπει να ακολουθήσετε μια ιδιαίτερα επίπονη θεραπεία». Ο ασθενής λοιπόν ευχαριστεί το γιατρό, αλλά επειδή τα νέα δεν ήταν ευχάριστα, προτιμάει να επισκευθεί και άλλον γιατρό προκειμένου να πάρει μια δεύτερη γνώμη. Όταν και ο δεύτερος γιατρός του πει το ίδιο, εκείνος αποφασίζει ότι η παραδοσιακή ιατρική δεν του κάνει και στρέφεται σε εναλλακτικές θεραπείες(βελονισμό, φραπελιά, μαγνητικά πεδία, μαγικά βότανα, κ.α) οι οποίες όμως δεν καταπολεμούν την ασθένεια, απλά τον βοηθούν να ξεχαστεί και του φτιάχνουν, έστω και προσωρινά την διάθεση.
Έτσι ακριβώς κάνει και ο Σύριζα, τάζει στον κόσμο πολιτικές λύσεις ματζούνια για κάθε νόσο και κάθε μαλακία, οι οποίες είναι ευκολοχώνευτες και ελκυστικές για τον κόσμο, άσχετα αν τελικά θα τον φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Αντίθετα το ΚΚΕ, δείχνει τον δύσκολο δρόμο της αρετής, ο οποίος δεν είναι καθόλου στρωμένος με ροδοπέταλα και καμιά εγγύηση δεν υπάρχει για το αν θα καταφέρει ο καθένας να φτάσει στην πολυπόθητη λύτρωση τελικά. Το να διαλέξει κάποιος το δρόμο του ΚΚΕ θέλει αρχίδια πώς να το κάνουμε, απαιτεί να:
-        Έρθει κάποιος σε σύγκρουση με τον εαυτό του και με τα όσα πίστευε μέχρι χθες, αυτό είναι κάτι πολύ επίπονο.
-        Αρχίσει κάποιος να βλέπει το δικό του, ατομικό καλό, μέσα από συλλογικές διαδικασίες και να καταλάβει ότι πρέπει να παλεύει ενωμένος με τους άλλους ανθρώπους και όχι μόνος του σαν φτερό στον άνεμο.
-        Πρέπει να σταματήσει να στηρίζεται σε ηγέτες που θα του δώσουν εύκολες λύσεις φαστ φουντ, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην περιμένει από τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Πρέπει να τριφτεί, να διαβάσει, να ενδιαφερθεί, να μάθει.
Αυτά και άλλα πολλά είναι οι προϋποθέσεις ή τα όσα πρέπει να κατακτήσει κάποιος στην δύσκολη πορεία προς τη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης του και για αυτό είναι δύσκολο κάποιος έστω και να ψηφίσει ΚΚΕ, πόσο μάλλον να το συντροφεύσει στους αγώνες. Οι άσχημες συνθήκες από μόνες τους δεν αρκούν για να ριζοσπαστικοποιηθεί κάποιος, χρειάζεται χρόνος για να διαλυθούν οι αυταπάτες και κόπος από μέρους μας για να οδηγηθεί προς την σωστή κατεύθυνση.
Από εκεί και πέρα όσον αφορά τη δική μας προπαγάνδα, πρέπει ο κόσμος που είναι φιλικά προσκείμενος στο κόμμα να γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει τόσο ακριβή και τόσο μαζική όπως αυτή των κομμάτων που πρόσκεινται στο σύστημα. Επίσης θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση, ο κόσμος έχει πολλά σκατά στο μυαλό του τα οποία εμείς πρέπει να τα φτυαρίσουμε(είναι μια βρώμικη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει:). Αυτό πάντως που μας διαφοροποιεί από τους άλλους, και για αυτό το κόμμα επιμένει σε στο συγκεκριμένο, είναι η τετ-α-τετ επαφή μας με τον κόσμο που είναι διαρκής και πολυεπίπεδη και δεν περιορίζεται στο διάστημα πριν τις εκλογές απλά και μόνο για να αρπάξουμε καμιά ψήφο. Αυτού του είδους η άμεσε επαφή, εκτός του ότι μας μαθαίνει ο λαός και συνειδητοποιεί θα μας έχει δίπλα του(θέλει δε θέλει:), μας βοηθάει και εμάς να μάθουμε το λαό και να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στην αποστολή μας.  Πρωτού βιαστεί κάποιος να με συμπληρώσει, ναι, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, ναι πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που υπάρχουν διαθέσιμα, όμως ταυτόχρονα πρέπει και να προσέχουμε τις κινήσεις μας γιατί έχουμε διδαχθεί σαν κόμμα, δια του παθήματος, ότι πολλά πράγματα που μας φάνηκε ότι θα μας κάνουν καλό, γύρισαν τελικά μπούμερανγκ και μας χτύπησαν στην μούρη.
Τέλοσπαντων, δεν θα επεκταθώ και δεν θα κουράσω τον αναγνώστη παραπάνω, θεωρώ ότι είπα κάποια στοιχειώδη πράγματα τα οποία οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη μας έτσι ώστε να αποφεύγουμε τα βιαστικά συμπεράσματα και τις απογοητεύσεις, αλλά και να μην πέφτουμε εμείς οι ίδιοι στις παγίδες τους.
~.~
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

38 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
    Υ.Γ.ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΦΡΑΠΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω σε φιλε. Οσο για την φραπελια, διαχρονικη αξια:)

      Διαγραφή
    2. Ημουν μεταξυ αυτης και του μασεζοκορσε σλιμ
      αλλα επειδη ειμαι απο την κρητη διαλεξα την φραπελια

      Διαγραφή
  2. Αυτονόητα όσα λες και εύκολο να τα δει κάθε ψύχραιμος παρατηρητής που κατανοεί βασικές αρχές της ταξικής πάλης και της διαμόρφωσης της ανθρώπινης συνείδησης...

    Αλλά κάποιοι θα χαίρονταν πιο πολύ με μεγαλύτερα ποσοστά και τις ευλογίες ΣΕΒ και ΜΜΕ....

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι, πριν αρχίσει ο καθένας μας να ζηταει την συνειδητοποιηση και τη ριζοσπαστικοποιηση των αλλων, πρεπει οι ιδιοι να εξεταζουμε να δουμε κατα ποσο συνειδητοποιημενοι ειμαστε.

      Διαγραφή
  3. Μερικές φορές οι άνθρωποι χρειάζονται κάποιον ή κάτι να τους εμπνεύσει. Ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές.

    Μια δυό επισημάνσεις. Τα λόγια να γίνουν πράξεις. Οι όποιες αδυναμίες είμαι σίγουρος ότι είναι γνωστές. Θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις για τις επερχόμενες εκλογές. Ελπίζω να μην γίνουν τα ίδια λάθη. Θα ήταν κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμεις για να κανουμε τα λαθη σωστα και τα καλα καλυτερα παλευουμε μη φοβασαι

      Διαγραφή
  4. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να ασκείς αντιπολίτευση?
    Ευκολάκι είναι να κυβερνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε;
      Τεσπα φιλε ανωνυμε βαλε ενα ονοματακι παρακαλουμε

      Διαγραφή
  5. πεστα σφε Φραγκισκο.ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φραγκίσκε γεια! Καλησπέρα σε όλους!
    το επικοινωνιακό "παιχνίδι" με την έννοια όχι της, απλά και μόνο, προσέλκυσης ψήφων, αλλά με την έννοια της προπαγάνδισης - διαφήμισης του προγράμματος και των θέσεών μας δεν είναι καθόλου μέσα στα πλάνα μας?? Δεν το βλέπουμε καθόλου δηλ και λειτουργούμε απέναντί του αφοριστικά??

    Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε παναγιωτη γεια και χαρα
      ναι εινα στα πλανα του ΚΚΕ κατι τετοιο ενοειται
      αλλα και απο τη μερια μας, ολοι εμεις οι φιλοι, αναλογα με τη σταση που κραταμε και με το τι λεμε εκπροσωπουμε το κομμα θελουμε δεν θελουμε
      στην τελικη και εμεις μερος της προπαγανδας του κομματος ειμαστε
      αυτος ειναι και ο λογος που πρεπει να ειμαστε ενημερωμενοι-ψαγμενοι-δραστηριοι και προσεχτικοι οσον αφορα το τι λεμε.

      Διαγραφή
  7. Για αυτό εκλογές εδώ και τώρα για να διορθώσει ο λαός την ψήφο του και να ψηφίσει ΚΚΕ που χει πρόγραμμα που φυσάει λαική εξουσία λαική οικονομία που το έχει εξηγήσει τόσο κατανοητά στον κόσμο (όπως η Παπαρήγα στην εκπομπή του Χατζηνικολάου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παλι πιστευω πως εσενα στα εξηγει καλυτερα ο Αλεξης
      βεβαια την αλλη μερα πρεπει να στα ξαναεξηγησει γιατι λεει αλλα πραγματα καθε μερα(εχει βαλει μαλλον στοχο να φτασει τον Καρατζαφυρερ)
      Και βαλε και ενα nickname παρακαλω

      Διαγραφή
  8. Πολύ σημαντικό άρθρο, έρχεται να βάλει πολλά πράγματα στη θέση τους !

    Να προσδιορίσει ακριβώς την στρατηγική του ΚΚΕ.

    Μια παρατήρηση γενικής μορφής.
    Αδυναμίες πάντα θα υπάρχουν, ακόμα και στον σοσιαλισμό. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, έχουν να παίξουν αυτόν τον δύσκολο αλλά πολύ ωραίο ρόλο.

    Κάθε φορά, να εντοπίζουν αυτές τις αδυναμίες, να τις αίρουν, ώστε να προχωράμε μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      ''Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, έχουν να παίξουν αυτόν τον δύσκολο αλλά πολύ ωραίο ρόλο. Κάθε φορά, να εντοπίζουν αυτές τις αδυναμίες, να τις αίρουν, ώστε να προχωράμε μπροστά''.

      Eγραψες! ;)Εκει ακριβως ειναι η ουσια! Ας παμε λοιπον ενα βημα πιο μπροστα!

      Διαγραφή
  9. "Συχνά μάλιστα, και το λέω αυτό από προσωπική εμπειρία, εξηγούσα επί ώρες κάποια πράγματα σε φίλους μου, και μετά από μια βδομάδα ερχόταν πάλι και μου λέγανε τις ίδιες μαλακίες, σαν να τους είχε κάνει κάποιος πλύση εγκεφάλου."


    Πολύ μεγάλη αλήθεια είπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ! Επιτέλους ένα ορθολογικό και ολοκληρωμένο άρθρο επί του θέματος.
    Αντε γιατί μας τα ζάλισαν τόσο καιρό με το επικοινωνιακό (κυρίως στο internet) και τι να πρωτοεξηγήσεις σε ένα απλό σχόλιο;
    Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι οτι :
    Είναι πάρα πολύ σημαντικό σήμερα για το ΚΚΕ να διαχωρήσει ακόμα πιο δυναμικά και ξεκάθαρα την θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μη μείνει κανείς με την σκέψη οτι έχουν οτιδήποτε κοινό! Γιατί όταν το σύστημα κάψει το χαρτί "ΣΥΡΙΖΑ" και απογοητευτεί ο κόσμος είναι κρίμα να πέσει στην παγίδα "όλοι ίδιοι είναι τελικά, ακόμα και η αριστερά". Όταν γίνει αυτό ο κόσμος πρέπει να ξέρει οτι υπάρχει ΚΚΕ, οτι δεν είναι ίδιο με αυτούς και οτι ήταν και θα είναι δίπλα στον εργάτη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και πιέσεις! Είναι υπερ μας η αλύγιστη στάση του κόμματος και σύντομα θα αποδειχτεί , όποιοι λένε οτι είναι αντιεπικοινωνιακή πρέπει να μάθουν να βλέπουν και λίγο μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι και καλα εκανες και το ειπες(σιγα μην τα ειπα ολα στο αρθρο μου ετσι και αλλιως), μπραβο και σε σενα φιλε.

      Διαγραφή
  11. Σύμφωνω απόλυτα με το άρθρο και επαινώ γενικότερα την προσπάθειά σας! θα γυρίσω στα φοιτητικά μου χρόνια (είμαι πολλά χρόνια στο ΚΚΕ) και θα θυμηθώ τα Αριστερα Σχήματα (έτσι λεγόταν η ΚΟΕ τότε) που μας κατηγορούσε ότι είμαστε του συστήματος και άλλα τέτοια και τώρα συμμετέχει στο ΣΥΡΙΖΑ και ονειρευεται υπουργεία με τις ευλογίες του ΣΕΒ !!!! αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να ξεφτυλιστεί κάποιος...Σύντροφοι μην μασάτε, εμείς δεν γινόμαστε διαχειριστές της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας και γενικότερα του σάπιου καπιταλισμού όσο και να κωλοχτυπιούνται κάτω !!!!!!!
    hasta la victoria siempre........
    Φώτης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να ηταν τα πραγματα για ολους τοσο ξεκαθαρα οσο ειναι και για σενα φιλε Φωτη
      Ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια

      Διαγραφή
  12. Σόρι που παρεμβαίνω διαστημικά (εννοώ κατά διαστήματα δηλ) αλλά δεν μου επιτρέπεται σήμερα διαφορετικά!
    θα συνεχίσω την παρέμβασή μου λέγοντας ότι αρκετά από τις παραπάνω τοποθετήσεις συντρόφων με βρίσκουν σύμφωνο όπως και το άρθρο του φίλου Φραγκίσκου φυσικά, θα θέσω ένα ερώτημα τύπου "επικοινωνιακής πολιτικής" και θα επανέλθω αργότερα το βράδυ μετά από μία τοπική εδώ συνεύρεση φίλων και μελών του ΚΚΕ...
    Πιστεύετε λοιπόν ότι επικοινωνιακά (με την έννοια όπως την έβαλα στο πρώτο μου σχόλιο) το ΚΚΕ λειτούργησε σωστά?? λειτούργησε καλά?? λειτούργησε προς όφελός του?? Έκανε σαφείς τις θέσεις του σε σχέση με τις συνεργασίες πρώτιστα αλλά και σε σχέση με το αν έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης στην παρούσα φάση??
    Κατά την γνώμη μου (να την πω και αυτήν από πριν) επικοινωνιακά λειτούργησε (και συγγνώμη για την έκφρασή μου),,, άθλια! Σαν μικρό παιδί απερίσκεπτα! ,,, μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλες εκφράσεις και πιο αιχμηρές και πιο κομψές αλλά καλύπτομαι πιστεύω από τις προαναφερθείσες,,,,
    ,,,, και το αποτέλεσμα?? να βρίσκεται ο φίλος μου ο Φραγκίσκος, όπως και άλλοι σύντροφοι, όπως και γω στην δυσάρεστη θέση να "εξηγούμε" από μηδενική (και λάθος) βάση αδυνατώντας να κάνουμε το βήμα παραπέρα μέσα στον πολύ κόσμο, αδυνατώντας να δώσουμε μια μικρή ώθηση στο λαικό κίνημα,,, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι εντελώς διαφορετικό να πούμε "Δεν συνεργαζόμαστε" (αυτό που είπαμε δηλ) και μετά να εξηγούμε άτονα (κατά την γνώμη μου) και ΑΝ μας δοθεί η ευκαιρία ή ο χρόνος το γιατί, από το ..
    "συνεργαζόμαστε κάτω από τη σκέπη ενός, δύο,, πέντε σημείων που αποτελούν πάγιες και ανυποχώρητες θέσεις μας" (κάτι βέβαια που προβλέπεται και από το πρόγραμμά μας οφείλω να τονίσω),,,, νομίζω πως έτσι η κάθε συζήτηση θα περιστρεφόταν και θα επικεντρωνόταν μοιραία σ αυτές τις θέσεις και δεν θα εστιαζόταν στο "δεν συνεργάζομαι" όπου ο κάθε καλοθελητής θα το προβάλλει ως ΤΗΝ θέση του ΚΚΕ και θα δώσει λαβές να γίνουν ακόμη και συζητήσεις για εμάς αλλά χωρίς εμάς,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sonap: Αγαπητέ μου, θέλω σε παρακαλώ, να μας πεις λίγο πιο συγκεκριμένα τι εννοείς με τα ερωτήματά σου.

    Γιατί, εγώ, θεωρώ πολύ σωστή την επικοινωνιακή πολιτική του Κόμματος.
    Με αυτό δε, εννοώ ότι έβαλε επιταχτικά στην κοινωνία την στρατηγική του για Λαϊκή Εξουσία τόσο ξεκάθαρα !

    Ξεκαθάρισε ότι σε συνθήκες καπιταλισμού να μην περιμένει κανείς να βρεθούν φιλολαϊκές λύσεις, οριοθέτησε τις διαφορές του με τις αστικές δυνάμεις και τα οπορτουνιστικά κόμματα, ξεμπρόστιασε τι λένε οι άλλοι, τις κοροϊδίες.

    Δεν έπεισε στο βαθμό που θα περιμέναμε ;
    Άλλο είναι αυτό.

    Το θέμα συνεργασίες, το ξεκαθαρίσαμε κι αυτό πολλές φορές.
    Δεν μπορούμε να πούμε ψέματα στο λαό (όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ), δεν μπορούμε να παίξουμε θέατρο, για λίγες ή και πολλές ψήφους !
    Ο κόσμος έχει μάθει ότι το ΚΚΕ λέει ΠΑΝΤΑ την αλήθεια.
    Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε Παπαχρηστοπουλε
    με τον Συριζα μας χωριζουν ετη φωτος, καμια βαση για συνεργασια δεν υπαρχει, στα σωμματεια, στην ικαρια, στα ευρωενωσιακα, παντου εκει τους βρισκουμε απεναντι μας , τι ειδους συνεργασια να κανουμε;
    Αλλα ακομα και αυτα που λενε να μην ελεγαν, δεν τους εχουμε καμια εμπιστοσυνη, ξεχναμε το παρελθον και τι παρολιγο να παθουμε;
    Επισης δεν ξερω τι βιωνεις εσυ
    αλλα εγω που ερχομαι σε επαφη καθημερινα με ατομα αυτου του χωρου, δεν μπορεις να φανταστεις τι αερα εχουν παρει και πως μας αντιμετωπιζουν, ολο ειρωνια και κοροιδια, με αυτους θα συνεργαστω;

    Εγω τουλαχιστον τους κοντραρω αλλα δεν μιλαω για συνεργασιες, ειμαι συννεπης, αυτοι μας κοντραρουν σε ολα τα επιπεδα, αλλα τολμανε και μιλανε για συνεργασια, ελεος δηλαδη.

    Για τα υπολοιπα σου απαντησε καλυτερα αποσο θα μπορουσα εγω ο Φαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. " Τελικά κατέληξα ότι ναι μεν υπάρχει και πολύς κόσμος που δεν καταλαβαίνει, αλλά υπάρχει και μια μερίδα του κόσμου που καταλαβαίνει αλλά δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Έτσι δεν είναι ότι κανείς δεν ξέρει ότι το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα, είναι ότι τους συμφέρει κάποιους να λένε ότι το ΚΚΕ δεν έχει πρόγραμμα για να δικαιολογούνε στον εαυτό τους και στους άλλους το γεγονός ότι μένουν απαθείς απέναντι στις εξελίξεις."
    πολύ σωστή ανάλυση
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ενώ έχω φάει τα λυσακα μου να εξηγήσω σε φίλο όλα τα παραπάνω ερωτηματα "Η Αλέκα δεν θέλει να κυβερνήσει
    - Το ΚΚΕ δεν θέλει πάνω από 10% στις εκλογές
    - Το ΚΚΕ δεν έχει πρόγραμμα
    - Κάντε ΓΓ την Κανέλλη"
    το μόνο που πήρα ήταν μια μονολεκτική απάντηση "α μάλιστα"
    στο καπάκι μου αλλάζει θέμα και μου λέει "έχεις δει ότι μας ψεκάζουν με κάτι τα αεροπλάνα σε ανύποπτο χρόνο"???
    έμεινα κόκκαλο, χωρίς όμως να τον αρχίσω στα μπινελίκια και υποδυόμενος τον ψαρωμενο του είπα: " κάτι έχω ακούσει, λες να είναι αλήθεια "???
    εκείνος: " ναι ρε σου λέω, έχει βουίξει ο τόπος, το λένε και στην TV " στο EXTRA για όσους ενδιαφέρονται χαχαχα
    εγώ: " τι λε ρε φίλε, και τι θα κάνουμε τώρα? κάτι πρέπει να κάνουμε γιαυτό, κάπως πρέπει να αντιδράσουμε βρε αδερφέ "
    εκείνος: "δεν γίνετε τίποτα, τι μπορείς να κάνεις, ότι είναι να γίνει θα γίνει"

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ μερικοί άνθρωποι ακούνε και πιστεύουν μόνο αυτά που θέλουν να πιστέψουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια θεωρία συνωμοσίας που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κάτσεις στο καναπέ και να εισπνέεις το δηλητήριο που σε ψεκάζουν.

    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ τι νομιζες, δεν τα λεω τυχαια,ειναι βγαλμενα απο τη ζωη:)

      Διαγραφή
    2. Και ολα αυτα βεβαια περιλαμβανονται και μεσα στο πρωτοκολλα των σοφων της σιων

      τα εχει πει και ο παησιος

      Διαγραφή
  16. Νικόλας: Αυτό που περιγράφεις, είναι μια άλλη εκδοχή των παλαιών χρόνων, που κάτι παππούδες κυρίως σου λέγανε:
    - Δίκιο έχεις, αλλά εμείς έτσι τα βρήκαμε, έτσι πάμε !

    Έχουμε πολύ δουλειά για να αλλάξουμε συνειδήσεις που διαμορφώθηκαν σε πολλά πολλά χρόνια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό το άρθρο κι' απεικονίζει, πετυχημένα, τη σκληρή πραγματικότητα. Μόνο από τη φωτό "Σκύψε ευλογημένη", αντιλαμβάνεται ο φιλοξενούμενος αναγνώστης, ότι αναφέρεται στον ξεδιάντροπο δυνάστη φαταούλα που ως μεσάζοντας δολερός, καταβροχθίζει τις παραγόμενες υπεραξίες σε βάρος των εργαζομένων, των παραγωγών πρωτογενών προϊόντων αγροτοκτηνοτρόφων, τους αδύναμους αυτοαπασχολούμενους και τους καταναλωτές που με δυσκολία καταφέρνουν ν' επιβιώσουν από την διπλή καταλήστεψη και ως βιοποριστών και ως καταναλωτών με τις υπερτιμήσεις που κονταίνουν την αγοραστική τους δύναμη.
    Μ’ άρεσε το άρθρο του συντρόφου Φραγκίσκου και το προσυπογράφω, όπως και την πληθώρα των άρθρων που γράφει με τόση άνεση, ευθύβολα και καθαρότητα.
    Εκείνο που με ζεματάει και μου προκαλεί εγκαύματα μέχρι και τρίτου βαθμού, είναι ο παρατεταμένος διχασμός των αριστερών δυνάμεων που άρχισε από τα Δεκεμβριανά, τις παραμονές της Συμφωνίας της Βάρκιζας, συνεχίστηκε στην δεκαοκτάμηνη περίοδο, μετά την παράδοση των όπλων από τον ηρωικό ΕΛΑΣ, μονομερή εμφύλιο, συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια των σκληρών αγώνων του Δ.Σ, αλλά και μετά την ήττα του το 49. Και ολοκληρώθηκε στις σοσιαλιστικές χώρες, όπου φιλοξενήθηκαν, ως πολιτικοί πρόσφυγες, για δεκαετίες, μέχρι και την οριστική διάσπαση του ΚΚΕ που προκάλεσε και την αυτοχειρία του εξόριστου από τον Χρουτσώφ, Ν. Ζαχαριάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει μελέτη το θέμα, φίλε μου, πολύ μελέτη.

      Μπορεί ο ταξικός εχθρός, διαχρονικά, να χρησιμοποιεί διάφορους για να κάνει τη δουλειά του ...

      Δυστυχώς οι Ιούδες έχουνε πολλαπλασιαστεί από τότε ...

      Διαγραφή
  18. Μόνη παρήγορη περίοδος, όπου εμφανίστηκαν ενωμένες οι Αριστερές δυνάμεις ήταν με τη σύσταση της ΕΔΑ, από τον αείμνηστο Γιάννη Πασσαλίδη που σε δύσκολους καιρούς πήρε τις 80 περίπου βουλευτικές έδρες και κατατρόμαξαν οι ντόπιοι και ξένη δυνάστες.
    Πιστεύω και δημοσίευσα και προεκλογικά την πάγια και σταθερά πολύχρονη πίστη μου, σε βαθμό πάθους, στο Φαίης μπουκ, τη λαχτάρα μου, ότι στις εκλογές της 6ης Μαϊου, συσπειρώνοντας όλα τα κόμματα της Αριστεράς σ' Ενιαίο Αγωνιστικό κι Αντιμνημονιακό Μέτωπο. Εάν είχαν παραμεριστεί, έστω και προσωρινά, αυτά που μας χωρίζουν, μ' εκείνα που μας ενώνουν, σήμερα η Αριστερά θα ξεπερνούσε σε ποσοστά, ίσως και το 60% του Εκλογικού Σώματος.
    Ήταν και είναι πολύ ωριμασμένες οι συνθήκες. Είμαι πολύ κουρασμένος κι απελπισμένος από αυτόν τον αγιάτρευτο διχασμό που κρατά από το 44 έως και σήμερα, περί τα 68 χρόνια. Είμαι 77 βασανισμένων ανοίξεων, έχω δύο παιδιά στη μαύρη ξενιτιά και μου φεύγει και το τρίτο, γιατί όπως το καταντήσαμε, στη χώρα μας δεν απέμεινε ελπίδα καμιά, για ένα μέλλον, έστω κι υποφερτό, για τη νέα γενιά και τις επερχόμενες.
    Νοιώθω ντροπή κι' απελπισία. Εσείς σύντροφοί μου, πώς νοιώθετε; Μήπως είναι καιρός να δοκιμάσουμε ση συλλογική μας βούληση κι’ ορμή, για ένα νικηφόρο και υπερβέβαιο αγώνα; Γιατί δεν δοκιμάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι έκανε τελικά η ΕΔΑ ;

      Άφησε να δολοφονηθεί ο Μπελογιάννης !

      "Βοήθησε" να διαλυθουν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ !

      Ας μην πούμε άλλα.

      Φίλε μου ΔΕΝ υπάρχουν κόμματα της Αριστεράς !
      Υπάρχει το ΚΚΕ και ένα σωρό άλλα κόμματα που είναι πιστά στον καπιταλισμό, στην ΕΕ, στην πλουτοκρατία.
      Δεν έχει σημασία τι φρασεολογία χρησιμοποιούν αλλά ποιο είναι το πρόγραμμά τους !

      Τα κόμματα χωρίζονται σε:
      α. Φιλομονοπωλιακά
      β. Αντιμονοπωλιακά

      Όχι σε αριστερά και ... δεξιά !
      Ούτε φυσικά σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά !

      Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο, πες μας ποια είναι τα αντιμνημονιακά και που στηρίζεις την πεποίθησή σου !

      Έτσι, για να κάνουμε διάλογο !

      Διαγραφή
  19. Μόνη παρήγορη περίοδος, όπου εμφανίστηκαν ενωμένες οι Αριστερές δυνάμεις ήταν με τη σύσταση της ΕΔΑ, από τον αείμνηστο Γιάννη Πασσαλίδη που σε δύσκολους καιρούς πήρε τις 80 περίπου βουλευτικές έδρες και κατατρόμαξαν οι ντόπιοι και ξένη δυνάστες.
    Πιστεύω και δημοσίευσα και προεκλογικά την πάγια και σταθερά πολύχρονη πίστη μου, σε βαθμό πάθους, στο Φαίης μπουκ, τη λαχτάρα μου, ότι στις εκλογές της 6ης Μαϊου, συσπειρώνοντας όλα τα κόμματα της Αριστεράς σ' Ενιαίο Αγωνιστικό κι Αντιμνημονιακό Μέτωπο. Εάν είχαν παραμεριστεί, έστω και προσωρινά, αυτά που μας χωρίζουν, μ' εκείνα που μας ενώνουν, σήμερα η Αριστερά θα ξεπερνούσε σε ποσοστά, ίσως και το 60% του Εκλογικού Σώματος.
    Ήταν και είναι πολύ ωριμασμένες οι συνθήκες. Είμαι πολύ κουρασμένος κι απελπισμένος από αυτόν τον αγιάτρευτο διχασμό που κρατά από το 44 έως και σήμερα, περί τα 68 χρόνια. Είμαι 77 βασανισμένων ανοίξεων, έχω δύο παιδιά στη μαύρη ξενιτιά και μου φεύγει και το τρίτο, γιατί όπως το καταντήσαμε, στη χώρα μας δεν απέμεινε ελπίδα καμιά, για ένα μέλλον, έστω κι υποφερτό, για τη νέα γενιά και τις επερχόμενες.
    Νοιώθω ντροπή κι' απελπισία. Εσείς σύντροφοί μου, πώς νοιώθετε; Μήπως είναι καιρός να δοκιμάσουμε ση συλλογική μας βούληση κι’ ορμή, για ένα νικηφόρο και υπερβέβαιο αγώνα; Γιατί δεν δοκιμάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...