25 Μαΐ 2012

ΚΚΕ: Τις πταίει; Ή τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;



Του TRASH

Με αφορμή τις διάφορες καλοπροαίρετες ή μη, κριτικές απέναντι στο ΚΚΕ, που βλέπουν το φως το τελευταίο διάστημα, μου ήρθε στο νου μία από τις πρώτες αναρτήσεις αυτού του μπλογκ με τίτλο «ενοχλήστε τους κομμουνιστές».
Ξανακοιτάζοντας το, βλέπω πως σήμερα πως μπορεί να είναι και πιο επίκαιρο από τότε που γράφτηκε, σχεδόν ένα χρόνο πριν. Θα παραθέσω λοιπόν αυτούσιο ένα απόσπασμα από εκείνο το άρθρο, που απαντάει και στην ερώτηση «τις πταίει;»


Λοιπόν για αρχή φταίω εγώ. Που μπορεί να απεργήσω, να πάω το χάραμα στην περιφρούρηση και πρωί στην πορεία, αλλά την Κυριακή το πρωί να μην πάω στην συνέλευση του σωματείου μου, ή αν πάω να ψηφίσω την εισήγηση και να φύγω, για να προλάβουμε μετά να «πάμε για κανένα μπάνιο», και παρόλα αυτά να μην έχω κανένα πρόβλημα με την ταξική μου συνείδηση.
Μετά φταις εσύ συνάδελφε, που όταν έρχεσαι στις εργατικές συσκέψεις, δεν βάζεις όλα τα θέματα που σε απασχολούν, από φόβο μήπως κουράσεις ή από ντροπή μην σε πάρουν για «αδιάβαστο».
Φταίμε εμείς που αν δεν πέσει το τηλέφωνο για την χρέωση «δουλειάς», αλλάζουμε ανακουφισμένοι πλευρό αντί να τηλεφωνήσουμε εμείς για να ρωτήσουμε το τι ανάγκες υπάρχουν.
Φταις εσύ εργάτη/ρια που δεν βαράς τα κουδούνια από τις ΚΟΒ για να πεις τους προβληματισμούς σου. Λες να σε διώξει κανείς;
Εχεις παράπονα από την δράση των κομμουνιστών; Καλά κάνεις! Ελα και πέστα! Κάντους με την συμμετοχή σου καλύτερους! Κωλοχέριασε τους, αλλά μην μένεις θεατής και κριτής εκ του μακρώθεν, λες και είναι κάτι έξω από εσένα.
Θεωρείς πως υπολειτουργούν οι λαϊκές επιτροπές στην γειτονιά σου; Εμπα και λειτούργεισε τις καλύτερα! Εχεις πρόβλημα με την λειτουργία του ΠΑΜΕ; Πάρε τον λόγο στις συνελεύσεις! Μην ντρέπεσαι! Κανείς δεν θα σε αποπάρει, και αν κάποιος το κάνει κατάγγειλε τον!
Ενόχλησε!
Τι νομίζεις εργάτη πως είναι τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος; Κάτι το ανώτερο ιεραρχικά με την αστική έννοια, από εσένα; Οχι φυσικά! Εργάτες σαν και εσένα είναι οι περισσότεροι, που απλά έχουν συνειδητά αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις. Απέναντι σε ποιόν νομίζεις πως έχουν αναλάβει τις υποχρεώσεις αυτές;
 Στον Μαΐλη, την Παππαρήγα, την Κ.Ε., τα ντουβάρια του Περισού ή τον μακαρίτη τον ...Μπρέζνιεφ;

Απέναντι σε εσένα, την εργατική τάξη, τις έχουν αναλάβει. Ελεγξε τους λοιπόν, ζήτα τους λογαριασμό, αλλά ανάγκασε τους με την συμμετοχή σου να δουλέψουν καλύτερα!
Τι νομίζεις πως είναι το κομμουνιστικό κόμμα; Ενας ακόμη αστικός οργανισμός που θέλει την εξουσία για να μοιράσει λεφτά και οφίτσια στα μέλη και τους οπαδούς του;
Οποσδήποτε όχι! Το Κ.Κ. είναι το όπλο με το οποίο η εργατική τάξη (δηλαδή εσύ!), Θα πάρει την εξουσία για να καταργήσει τις τάξεις! Αντιμετώπισε το ανάλογα.
Σκέψου - ενόχλησε - προβλημάτισε - να συμμετέχεις!
Δώσε δύναμη στην δύναμη σου, συνδιαμόρφωσε την δράση της, και ζήτα της τον λογαριασμό για το τι έκανε. Τόσο δύσκολο είναι;
Οχι δεν φτάνει η οικονομική ενύσχιση, δεν φτάνει να σου πέφτουν τα χέρια από τις αφίσσες, δεν φτάνει μόνο να μαλλιάζει η γλώσσα σου στην δουλειά. Συναποφάσισε επιτέλους!
Κατάγγειλε τα στραβά, και δημιούργησε κάτι πιο όμορφο ο ίδιος.
Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη, θα μπορούσε χωρίς εσένα να ξεπεράσει το δικό σου Κόμμα τις αδυναμίες του;


(Θα θεωρήσω ευκόλως εννοούμενο, πως οι αναγνώστες καταλαβαίνουν σαν δεδομένο, πως μιλάω για κριτική εντός του κόμματος)

31 σχόλια:

  1. Εσυ και ο φαρος προσφατα φτιαχνετε κειμενα ετοιμα για μπροσουρα, to the point και οπως πρεπει εκλαικευμενα. Πρωτοι εσεις να χτυπησετε την πορτα του κομματος με αυτη σας τη δουλεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Θα θεωρήσω ευκόλως εννοούμενο, πως οι αναγνώστες καταλαβαίνουν σαν δεδομένο, πως μιλάω για κριτική εντός του κόμματος)

    είσαι θεός!!
    γιατί δεν διευκρινίζεις λοιπόν όταν λες εργάτη εννοείς εργάτη-μέλος του ΚΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοεί την κριτική να την απευθύνουμε στα μέλη του κόμματος και μην κάνουμε μπαντιέρα τα στραβά και τα ανάποδα του σε όποιον βρίσκουμε μπροστά μας, πετώντας και το γνωστό και "εγώ ΚΚΕ ψηφίζω τόσα χρόνια αλλά με αυτή την ηγεσία δεν πάμε μπροστά και δεν έχουμε αυτό και δεν έχουμε εκείνο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρνει καλύτερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γαμάει και δέρνει και τα λοιπά γνωστά..."

      Διαγραφή
    2. @avanti_maestro:
      Δεν θα αποκαλύψω κάποιο περιφρουρημένο συνωμοτικό μυστικό εάν σε πληροφορήσω, πως εδώ και χρόνια το ΚΚΕ διοργανώνει πλατειές συσκέψεις με την συμμετοχή εξωκομματικών φίλων του κόμματος ή απλά εργατών, όπου ο καθένας μπορεί να θέσει προβληματισμούς και να πάρει απαντήσεις σχεδόν επί παντώς επιστητού. Στα άλλα δύο σημεία μιλάω για τις λαϊκές επιτροπές και τα συνδικάτα, όπου επίσης δεν υπάρχει η προϋπόθεση της κομματικής ιδιότητας προκειμένου να αναπτύξει ο ο,ποισδήποτε τις αιτιάσεις του.
      Κατά συνέπεια το σχόλιο σου είναι προϊόν:
      1)Εμπάθειας
      2)Αγνοιας
      3)Αφέλειας
      4)Συνδιασμός κάποιων ή όλων από τα παραπάνω

      Υ.Γ.
      Οχι δεν είμαι θεός, ημίθεος είμαι... (εγώ και ο Βαμβακούλας)
      Υ.Γ.2
      Να χρησιμοποιούμε λιγότερο στόμφο όταν αναφερόμαστε σε πράγματα που αγνούμε; (Η γελοιότητα απέχει μόλις μισό βήμα από την μεγαλοπρέπεια)

      Διαγραφή
  3. τι γαμάτη η 1η εικόνα


    διονυσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεκτές κριτικές αλλά ευγενέστερα παρακαλώ.

      Διαγραφή
  5. Ειναι δυνατον κοσμος που ψηφισε το ΚΚΕ στις 6 του Μαη να ψηφισει τους ευρωταλιμπαν Νεο Πασοκους στις 17;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ότι από τον κόσμο, ΟΛΑ είναι δυνατά !

      Εκείνο που προέχει, είναι η καθημερινή επαφή μας με τον κόσμο, να τον ενημερώνουμε, να απαντάμε στα ερωτήματά του, στους προβληματισμούς του, να συζητήσουμε όχι αφ΄υψηλού, αλλά με καλή διάθεση, υπομονή και επιμονή, με επιχειρήματα, ώστε να πειστούν οι περισσότεροι για την μεγάλη αξία της ψήφου στο ΚΚΕ.

      Διαγραφή
  6. Aν είσαι εργάτης, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις

    http://followtheredriver.blogspot.com/2012/05/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://folders.skai.gr/main/theme?id=37&locale=el
    ένα ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει απαντήσεις στο πως κάποιοι ετοιμάζονται να ξανάκανουν το ΚΚΕ κόμμα συνιστώσα
    Η αλέκα δίνεις τις απαντήσεις της και πραγματικά ειλικρινά αν και δεν ανήκω στο ΚΚΕ βλέπω τις αλήθειες που έχουν γίνει και η ιστορία ξανακάνει κύκλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Το παιδί της Πλατείας:
      Τι εννοείς "να ξανάκανουν το ΚΚΕ κόμμα συνιστώσα";
      Ηταν ποτέ τέτοιο πράγμα, για να το ΞΑΝΑκάνουν;

      Διαγραφή
  8. Ρε γαμώτο αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό για την γλώσσα που χρησιμοποιούνε στο ΚΚΕ. Διαβάστε τον τίτλο του παρακάτω δημοσιεύματος (και απο τον Μαιλη κιόλας!):
    http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=27/5/2012&id=14054&pageNo=11&direction=1
    Αν είναι δυνατόν, "ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ"!!!
    Παραθέτω την ερμηνεία της λέξης από wikipedia:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
    Έλεος ρε παιδιά, λες και το κάνουν επίτηδες για να διώξουν τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bill: Να με συμπαθάς, αλλά δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα στο άρθρο αυτό !

      Λέει πουθενά ψέματα ;
      Δεν είναι τα πράγματα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέει ;

      Τώρα, αν οι διάφορες προβοκατόρικες και αντιΚΚΕ ιστοσελίδες (καλά ειδικά αυτή που αναφέρεις, επιτρεψέ μου ούτε καν να την "ακουμπήσω" γιατί θα λερωθώ) πρωτοστατούν στον αντικομμουνισμό και τον αντιΚΚΕ ρόλο, έ, τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να το ... αποφύγουμε !

      Ας μην μας πτοούν αυτά !
      Και, φίλε μου, ούτε η αλήθεια διώχνει κόσμο.
      Στο κάτω κάτω, να πούμε και το εξής.
      Αν η ΑΛΗΘΕΙΑ διώξει κόσμο, αυτό θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ προσωρινό !
      Μόλις ο κόσμος που θα φύγει από το ΚΚΕ, δει ότι οι άλλοι του λένε ψέματα (κι αυτό θα αποδειχθεί πολύ γρήγορα), ότι τον παραμύθιασαν, να είσαι σίγουρος ότι θα γυρίσει κοντά μας με μεγαλύτερο φανατισμό από πριν !

      Ένα να ξέρουν όλοι.
      Το ΚΚΕ δεν λέει ψέματα ούτε για ψήφους ...

      Διαγραφή
    2. Φίλε Φάρο την συγκεκριμένη ιστοσελίδα την επικαλέστηκα για να δείξω την ερμηνεία της λέξης "φανατισμός" και όχι για να αντλήσω στοιχεία για τον κομμουνισμό. Για εμένα το ΚΚΕ δεν είναι ούτε ποδοσφαιρική ομάδα, ούτε θρησκεία ώστε να φανατιστώ, αλλά μια πολιτική παράταξη για την οποία θα πω και τα σωστά, που είναι σαφώς περισσότερα, αλλά και τα λάθη που κάνει. Τώρα θα μου πεις στη περίοδο αυτή που πραγματικά γίνεται πόλεμος προς το ΚΚΕ, εμένα με πείραξε μια λέξη. Θεωρώ ότι σε κάθε περίοδο πρέπει να τονίζουμε τα λάθη αν θέλουμε να τραβήξουμε κόσμο προς το ΚΚΕ, ο οποίος θα έρθει όχι επειδή δεν θα έχει που αλλού να πάει αλλά επειδή θα έχει κατανοήσει τι ακριβώς πρεσβεύει το κόμμα

      Διαγραφή
    3. Λέμε όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση: Σε αγαπάω με φανατισμό !
      Κάνω την δουλειά μου με φανατισμό !
      Αν δεν φανατιστείς, δεν πετυχαίνεις αυτό που θέλεις !

      Λέμε ...
      Νομίζω, ότι οι λέξεις, από μόνες τους δεν κάνουν την διαφορά. Την διαφορά την κάνει αυτός που τις χρησιμοποιεί και για τον σκοπό που τις χρησιμοποιεί.

      Η έκφραση "παλεύουμε με φανατισμό να αλλάξουμε την Κοινωνία", δεν νομίζω ότι προσδίδει αρνητική χροιά, ίσα - ίσα, εγώ πιστεύω ότι "ντύνει" τα επιχειρήματά μας με ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ !

      Τώρα, να πάω σε κάτι άλλο.
      - Το ΚΚΕ δεν θα το κρίνεις σαν "πολιτική παράταξη", αλλά σαν την Πρωτοπορία, σαν τον Κόμμα της Εργατικής Τάξης, αν θέλεις σαν ένα Πολιτικό Πανεπιστήμιο που μαθαίνει τον κόσμο πως να έρθει στην εξουσία, πως να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, πως να γίνει αφέντης στον τόπο του !
      Δεν θα το βάλεις στην ίδια πλευρά όπως τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα !

      - Ασφαλώς και θα πεις και τα σωστά, αλλά και τα λάθη ή τις παραλείψεις στην πορεία προς την ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων του λαού. Αρκεί αυτά να τα λέμε για να γίνουμε ΟΛΟΙ καλύτεροι, να φέρουμε πιο κοντά τη μέρα εκείνη που θα κάνουμε την Έφοδο στον Ουρανό !

      Πολύ πολύ σωστά υπογραμμίζεις ότι "ο κόσμος θα έρθει προς το ΚΚΕ, επειδή θα έχει κατανοήσει τι ακριβώς πρεσβεύει το Κόμμα" !
      Και, θα μου επιτρέψεις να πω, ότι το τι ακριβώς πρεσβεύει το Κόμμα, δεν θα φανεί από τις λέξεις, αλλά από την ερμηνεία των λέξεων, των φράσεων, της Ιδεολογίας του γενικά.

      υ.γ.: φυσικά και δεν θα σου πω ότι δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις την κριτική σου στις λέξεις, στις φράσεις σε όλα όσα χρησιμοποιεί το Κόμμα στο λόγο του (προφορικό ή γραπτό). Κι εγώ αφορμή πήρα από το σχόλιό σου για να πω τις δικές μου απόψεις. Έτσι να το δεις σε παρακαλώ.

      Διαγραφή
    4. Με βρίσκεις σύμφωνο. Σε ευχαριστω που ασχολήθηκες με την ανάρτηση μου.

      Διαγραφή
    5. ΕΓΩ σ΄ευχαριστώ για τους σχολιασμούς σου.

      Άλλωστε πάντα βοηθάνε οι διάλογοι.

      Διαγραφή
  9. 1.Φανταστείτε...τον Τσίπρα να παίρνει τηλέφωνο στη ΝΕΤ παρόντος ενός βουλευτή του στο πανελ, να την πέφτει στους δημοσιογράφους γιατί δεν άφησαν -υποτίθεται- την Μπατζελή του ΠΑΣΟΚ να "κάνει επίθεση εκεί που νομίζει" όταν άρχισε να κάνει κριτική στο ΚΚΕ. Πως σας φαίνεται;

    http://www.youtube.com/watch?v=36nK_6q-N6M

    2. Φανταστείτε... τον ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα "Μην εμπιστευεστε το ΚΚΕ"
    Πως σας φαίνεται

    Κρίμα, αδέρφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάσου το ΚΚΕ να στέλνει παραμονή των εκλογών non-paper κείμενο στα αστικά ΜΜΕ της χώρας και να διαδίδει ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαιρεμένη στα δύο 10-11 υπερ του να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να απορροφήθεί από το ΠΑΣΟΚ (με τα νούμερα τυχαία γιατί δεν θα πολυασχοληθούμε κιόλας γιατί έχουμε "καλό" σκοπό)? Τουλάχιστον οι κομμουνιστές έχουν τα παπάρια να ασκούν κριτική ενυπόγραφα και δεν σβήνουν στο photoshop τα σφυροδρέπανα μην και τους πουν σταλινικούς. Και τα αδέρφια και τα σύντροφοί αλλού. Στους αυριανιστές και στον Κουρή που σας πλέκει διθυράμβους στις φυλλάδες του.

      Διαγραφή
  10. Καλημερα σύντροφοι. Επειδη τα είχα πει και κάποιοι με αμφισβητησαν μπορεί κανεις να μου εξηγήσει; Συμβαίνει στ΄αλήθεια κι αν ναι;http://neaspora.blogspot.com/2012/05/blog-post.html

    Μπάμπης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπάμπης Σ.: Αλήθεια, περνάει έστω και για μια στιγμή από το νου σου, ότι θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο ;

      Πόσες φορές άραγε πρέπει να καταγγέλουμε τις προβοκάτσιες ...

      Και επίσης, αυτοί που τις χρησιμοποιούν, που τους έχουν αναδείξει σε ... επιστήμη, που στοχεύουν ;
      Να πούμε στο αδυνάτισμα του ΚΚΕ ;
      Έστω λοιπόν ότι το πετύχουν ...
      Έ, και ;
      Αυτό θα είναι προς όφελος ή προς ζημία του λαϊκού κινήματος ;

      Αυτό ας σκεφτεί ο καθένας ...

      Διαγραφή
  11. δηλαδή είναι προβοκάτσια; Κι ας καλούν να ψηφιστεί το ΚΚΕ;Μακαρι! Απλά τις ανησυχίες τους τις εχω ακούσει και από σ. Αλλωστε θα δείξει μετά τις εκλογές.
    Μπαμπης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @μπάμπης Σ.:
      Τα πράγματα είναι καθαρά και ξάστερα. Κανένα στέλεχος-μέλος-φίλος του ΚΚΕ, δεν ανοίγει ανώνυμο μπλογκ για να επιτεθεί κατά της ηγεσίας που ο ίδιος εξέλεξε και κατά της πολιτικής που η ίδια η κομματική βάση αποφάσισε. Αν έχει αντιρήσεις, τις καταθέτει στα αρμόδια κομματικά όργανα μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες. Αυτό είναι αλφάβητο για κάθε κομμουνιστή που σέβεται τον εαυτό του.
      Αρα μιλάμε για 100% χαφιέδες (αφού μιλάνε και στο όνομα του ΚΚΕ, χωρίς να έχουν καμμία εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο από κανέναν), και αυτό δεν έχει σε τίποτε να κάνει με τις εκλογές. Δεν καταλαβαίνω πως τα συνέδεσες....

      Διαγραφή
    2. Μπαμπης Σ.: Κοίτα, ο αμερικάνοι που είναι ... μανούλες στην προβοκάτσια, διδάσκουν το εξής: Για να έχει αποτέλεσμα μια προβοκάτσια (αυτοί φυσικά μιλάν για προπαγάνδα, για αλλαγή στη σκέψη κλπ.), πρέπρει να πατάει και σε κάποια αλήθεια.

      Αν δηλαδή ο προβοκάτοράς μας (ο συγκεκριμένος), έλεγε π.χ. "ψηφίστε ΣΕΚΜ", δεν θα καταλάβαινε ο καθένας ότι πρόκειται για προβοκάτσια ;
      Θα το καταλάβαινε !

      Γι αυτό και καταλήγει "ψηφίστε ΚΚΕ", ώστε να πιστέψει ο κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης, ότι και στην αρχή αλήθειες λέει ...

      υ.γ.: διάβασε καλά σε παρακαλώ το σχόλιο του TRASH ...

      Διαγραφή
    3. Τα καταλαβαίνω αυτά που λέτε σύντροφοι. Και θελω να τα καταλάβω. Αν λεω κατιλαθος συγχωρείστε με δεν είμαι μελος του κόμματος. Απλά εμπειρίες από τις επαφες με το κόσμο μαζευω και λέω να σας τις πω. Αν οχι πείτε το μου. Αλλά πιστευα ότι είναι δικό μας μπλογκ. Για να το λέτε πάω πάσο.

      Μπάμπης σ.

      Διαγραφή
    4. Μπάμπης σ.: Πολύ καλά κάνεις που μας τα λες.

      Αλλοίμονο ...

      Από τη άλλη όμως, νομίζω ότι και εμείς πρέπει να απαντάμε.
      Να μην αποφεύγουμε τον διάλογο.
      Έτσι δεν είναι ;

      Αυτό κάνουμε, έτσι σε παρακαλώ να το δεις.

      Δεν κάνουμε παρατηρήσεις στους σχολιαστές, δεν έχουμε καν αυτό το δικαίωμα.
      Όμως, πρέπει και να διαφυλάσσουμε το Κόμμα από κάθε ύπουλο χτύπημα.

      Έτσι, λέμε το εξής: Ο κάθε ένας που βγαίνει στο ιντερνετ και λέει ότι είναι του ΚΚΕ δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι. Άλλωστε το Κόμμα μέσω του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ έχει κάνει πολλές καταγγελίες - που τις αναπαρήγαμε κι εμείς από αυτό το μπλογκ - για προβοκατόρικες ιστοσελίδες.

      Μόλις πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν καταγγελίες για διαψεύσεις ότι π.χ. στο φέϊσμπουκ και στο τουίτερ ΔΕΝ υπάρχει καμμία συμμετοχή του Κόμματος (ούτε φυσικά στα μπλογκς).
      Το ΚΚΕ έχει ως επίσημες σελίδες το www.kke.gr και ό,τι περιλαμβάνεται και παραπέμπει αυτό (λινκς όπως το www.rizospastis.gr, www.kne.gr κλπ. κλπ.).

      Τι κάνει το παρόν μπλογκ ;
      Είμαστε μια ομάδα μελών και φίλων του κόμματος, που ακριβώς μέσα στον γενικό χαμό της ανωνυμίας των μπλογκς προσπαθούμε να προωθήσουμε την κομμουνιστική ιδελογία, τις επίσημες θέσεις του Κόμματος και ασφαλώς και ζητήματα της επικαιρότητας έχοντας φυσικά την προσωπική πινελιά των συντελεστών.

      Στα πλαίσια αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεμπορστιάζουμε και τους προβοκάτορες και τις προβοκάτσιες.

      Ελπίζω να με (μας) καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα.
      Καλά κάνετε εφ' όσον είστε βεβαιοι ότι είναι προβοκάτορες. Ελπίζω να είναι έτσι.Αλήθεια το λέω. Απλά με προβλήματισε επιπλέον και η δηλωση της Αλέκας ότι "τρεξτε τωρα και όποια διαφωνία τη λύνουμε μετά τις εκλογές". Το έβαλε πολύ σωστά γιατί τωρα πρεπει να τρέξουμε,αλλά αυτό που είπε από την άλλη σημαίνει ότι υπάρχουν διαφωνίες. Ψάχνομαι πολύ θα μου πει κάποιος,αλλά ετσι χρειάζεται.
      Μπάμπης Σ.

      Διαγραφή
    6. Μπάμπης Σ.: Κοίτα, η Αλέκα μιλάω για τον κόσμο που είναι εκτός ΚΚΕ !

      Δηλαδή που δεν είναι ούτε μέλη, ούτε φίλοι του.

      Ξεκάθαρα πράγματα: Τα μέλη του αν έχουν (το τονίζω, αν έχουν) την όποια διαφωνία την λένε στις Οργανώσεις που ανήκουν.
      Οι φίλοι, τις εκφράζουν στις συσκέψεις που καλεί το Κόμμα ακριβώς για να γίνονται ελεύθερες συζητήσεις.

      Οι άλλοι, φυσικά και μπορούν να τις εκφράζουν ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, όμως στην παρούσα φάση, καλούνται σε συστράτευση γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το λαό - αμέσως μετά τις εκλογές μπορούμε να συζητήσουμε αν θες πιο χαλαρά με την έννοια ότι ΤΟΤΕ θα έχουμε θέμα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ.

      Άλλο πράγμα η ψήφος ισχυροποίησης του Κόμματος, άλλο πράγμα οι όποιες διαφωνίες και ενστάσεις.

      Όταν έγινε το ΕΑΜ δεν συμφωνούσαν όλοι με το ΚΚΕ, όμως το φτιάξαν για να αντιμετωπίσουν τον τότε ταξικό εχθρό ακόμα και με τα όπλα.

      Σήμερα, καλούμαστε σε ένα νέο Μέτωπο (με το ΚΚΕ και πάλι), για να αντιμετωπίσουμε τον νέο εχθρό που ακούει στο όνομα πλουτοκρατία - συνεργάτες της (αστικά κόμματα, οπορτουνιστικά κόμματα, μέσα ενημέρωσης, ξένοι και ντόπιοι μηχανισμοί), που επιδιώκει την εξαθλίωση του λαού για τα δικά της κέρδη, όχι πια με πόλεμο στρατιωτικό, αλλά με πόλεμο οικονομικό.

      Διαγραφή
  12. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DuDPrcrJUug

    ΝΑΙ!!!!!!!!! Με φανατισμό όπως με φανατισμό χτυπάνε την επιβεβαιώμενη γραμμή του ΚΚΕ! όπως με φανατισμό το σκυλολοι των αστικών ΜΜΕ επιτίθενται στην ηγεσία του ΚΚΕ! όποτε τα έβαζαν με την ηγεσία του ΚΚΕ πάντα ήθελαν να ξεκάνουν τη γραμμή του ΚΚΕ! δες ιστορικά παραδείγματα με Φλωράκη και Ζαχαριαδή! με πείσμα κομμουνιστικό, με ταξικό μίσος ενάντια στα σχέδια αποδυνάμωσης του ΚΚ που κρατάει ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης, που τα πανό του έγιναν σύμβολο αντίστασης σε εργατες όλης της Ευρωπης, που οι αγώνες του χτυπήθηκαν όσο τίποτα από τον ταξικό αντίπαλο, που τα μέλη του απολύονται και μένει ζωντανός ο τίτλος του κομμουνιστή τον 21ο αιώνα. κόντρα στο ρεύμα της τρομοκρατίας, του εκβιασμού!

    Βλαδιμηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλαδιμηρος: Εκπληκτικό το βίντεο !

      Βάζει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις !

      Πως λέμε: 7 κόμματα 2 πολιτικές ;

      Ακριβώς !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...