12 Ιουλ 2012

ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για την κατάργηση μνημονίων!

 

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή στις 11:30 π.μ. την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων - Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.
Σε ανακοίνωσή του του το ΚΚΕ αναφέρει ότι τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση κατέθεσε σήμερα Πρόταση Νόμου στην Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ στην συνέχεια, με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑΟΣ.

Με την ίδια πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι οι νόμοι που :

- Τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα.

- Καταργούν συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Επιβάλλουν δυσβάστακτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

- Πετσοκόβοντας τις κοινωνικές δαπάνες και προωθώντας τις αρνητικές αλλαγές στον χώρο της υγείας – πρόνοιας στερούν στοιχειώδεις υπηρεσίες, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή.

Τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε μια φάση που εντείνεται ο διεθνής ανταγωνισμός. Τα μνημόνια συμπεριλαμβάνουν πολλά μέτρα που προέβλεπε η συνθήκη του Μάαστριχτ, που αποφασίσθηκαν από την ΕΕ και τις Ελληνικές κυβερνήσεις την προηγούμενη περίοδο, αλλά η εφαρμογή τους εμποδίσθηκε, καθυστέρησε από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες.

Η πρόταση νόμου που καταθέτει το ΚΚΕ στην Βουλή και η προσπάθεια που θα καταβάλει να γίνει αυτή κτήμα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, είναι μια συμβολή στην πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα.

Ταυτόχρονα, με την ανάγκη κατάργησης των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, το ΚΚΕ υποστηρίζει ένα συνεκτικό πλαίσιο με σημαντικούς στόχους πάλης που υπηρετούν τα άμεσα λαϊκά συμφέροντα και δίνουν ανακούφιση στον λαό.

5 σχόλια:

 1. Έχω ακούσει, αλλά επιφυλάσσομαι για την ακρίβεια του, ότι για να μπορεί να υποβάλλει κοινοβουλευτική ομάδα πρόταση νόμου προς ψήφιση στη βουλή πρέπει να αποτελείται από κατ' ελάχιστο 15 βουλευτές. Ισχύει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οχι, για να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία τους χρειάζεται.

  Είναι που είναι φενάκη δημοκρατίας οι διαδικασιες στο αστικό κοινοβούλιο, αν δε μπορούσε και κόμμα με κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση να κατεβάσει νόμο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με το νομοσχέδιο του ΚΚΕ προτείνεται η κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπροθέσμου, των εφαρμοστικών νόμων και της δανειακής σύμβασης και ειναι μια ξεκάθαρη γραμμή που αποδεικνυει τη διαφορα απο τη πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προταση που δεν αφορουσε την κατάργηση συνολικά του Μνημονίου, αλλά την επαναφορά των εργασιακών.
  Μενει να δουμε πως θα...δικαιολογησουν τη μη ψηφιση του! :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Elva: O ΣΥΡΙΖΑ μάλλον βρήκε δικαιολογία μη ψήφισης... Βγάζει σπυριά με διάφορες μονομερείς καταγγελίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...