3 Δεκ 2012

Χτύπημα των αγώνων η κατάργηση του Ασύλου

Νέο κρούσμα ποινικοποίησης του αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά. Σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδίκασε το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τους 11 απεργούς εργολαβικούς εργαζόμενους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που είχαν συλληφθεί μετά την εισβολή των ΜΑΤ την Παρασκευή στο Ιδρυμα.

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια διοργάνωσε το ΠΑΜΕ ενώ στο πλευρό τους, βρέθηκε ο Γιάννης Ζιώγας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονιας.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, απαιτεί: «Να αφεθούν ελεύθεροι και αθώοι. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι από το ίδιο το ΑΠΘ (όπως επιβάλλει ο νόμος που αρνείται να εφαρμόσει η πρυτανεία). Να πεταχτούν από το ΑΠΘ και τους άλλους δημόσιους οργανισμούς οι εργολάβοι».

Στο μεταξύ, νέα εισαγγελική παραγγελία διετάχθη γιατί το Ιδρυμα εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη από εργαζόμενους και φοιτητές. 

Πηγή: 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...