5 Δεκ 2012

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει πάντα μέσα στις προβλέψεις για την κρίση;

(Αναδημοσιευση απο Red Attack) 


Όχι, δεν είναι αστείο. Όχι δεν γράφτηκε από κάποιον για να αυτοξεφτιλιστεί. Είναι δημοσίευση, που αλλού, στο left.gr.

Στην αρχή ήταν ο καζινοκαπιταλισμός, λίγο πιο μετά ήταν η κρίση δανεισμού, αργότερα έγινε κρίση χρέους, κρίση διαφθοράς. Όλα αυτά εκτός από καπιταλιστική οικονομική κρίση. Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Ότι προεκλογικά ο Τσίπρας έκανε ήρωα το Ραχόϊ, που τάχα διαπραγματεύτηκε σκληρά; Ότι λέει τώρα ότι έλεγε ο Σαμαράς όταν ήταν αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ; Ή να θυμηθούμε την προγραμματική αντιπολίτευση στο «λεφτά υπάρχουν» (την προγραμματική αντιπολίτευση την ανέτρεψε η ζωή μόλις 5 μήνες αφού εξαγγέλθηκε. το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε πει τότε "πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ"); Ή ότι στην αρχή ξόρκιζε το ΔΝΤ και τώρα λέει τα ίδια για τη διαχείριση της κρίσης;

Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα όντως τα λένε όλοι (και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, τα κανάλια της «διαπλοκής», οι «ανίκανοι» διαπραγματευτές, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που λένε για κρεμάλες στα λαμόγια και ψάχνουν το παράνομο χρέος για να το διαγράψουν). Σαν τις σουπιές ρίχνουν μελάνι για να μην φανεί η πραγματική αιτία της κρίσης, ο καπιταλισμός, που τον υπερασπίζονται. Ας αφήσουν λοιπόν την μπουρδολογία. Η πραγματικότητα το έχει ήδη γράψει: μόνο το ΚΚΕ έχει επιβεβαιωθεί στις εκτιμήσεις του.

ΥΓ: το άλλο το αστείο για τα «θεωρητικά εργαλεία» του ΣΥΡΙΖΑ το αφήνουμε ασχολίαστο


5 σχόλια:

  1. Γεια σου Elva

    Και βέβαια και η υπογραφή του Μάαστριχτ "θεωρητικό εργαλείο" ήταν για την αυτοεκπληρούμενη προφητεία
    που τώρα ξεσκονίζουν οι συριζονοστράδαμοι. Όπως και με τον Νοστράδαμο τα γεγονότα είναι ασαφή και μπορείς να παίζεις με τις λέξεις τα πρόσωπα και τις ημερομηνείες. Και αν δεν σου βγει τώρα σα σου θα βγεί μετά...είπαμε, έχουμε το όπλο..
    θεωρητικά πάντα..δεν είναι παίξε γέλασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νtina

      Eυτυχως που δεν εχουν ολοι ..μνημη χρυσοψαρου και θυμουνται τι ειπε και τι δεν ειπε ο Τσιπρας, αλλιως αυτοι ειναι ικανοι να κανουν τη νυχτα ...μερα με οσα λενε, για να τα παρουν συντομα πισω, μπερδευοντας ακομη περισσοτερο τους ηδη μπερδεμενους ψηφοφορους τους! :)

      Διαγραφή
  2. Ο χώρος των οπορτουνιστών, έχοντας ως ..."θεωρητικά εργαλεία" ό,τι συμφέρει στην αστική τάξη, την πλουτοκρατία, δεν έχει κανένα ... κόμπλεξ είτε να "πέφτει μέσα" είτε να "πέφτει έξω" !

    Άλλωστε, οι πολιτικές ... προφητείες, χρόνια τώρα, μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν !

    Επίσης, να πούμε, ότι μόνο με μαρξιστικολενινισιτκή ανάλυση της κατάστασης, μπορεί κάποιος να κάνει σωστές προβλέψεις, είτε σε πολιτικό επίπεδο, είτε στον οικονομικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Aλλοιμονο, αν περιμενε κανεις προβλεψεις απο το ΣΥΡΙΖΑ! Η μονη σιγουρη ''προβλεψη'' θα ηταν οτι αλλα λενε τη μια και αλλα την αλλη, παντα με γνωμονα το ...συμφερον της αστικης ταξης, φυσικα! (Να μη θιγουν και το σπιτι τους!)

      Διαγραφή
  3. H μεταστροφή του σομελιέ Μπάμπη:
    Καλώς ήρθατε στο Mνημόνιο
    με κριτική από (ακόμα πιο) δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...