4 Φεβ 2013

Που το πάνε ;

Τριήμερες ναυτικές «ασκήσεις» ανοικτά των ανατολικών ακτών της Κορεατικής Χερσονήσου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με ισχυρές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ να κάνουν επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, επισείοντας την απειλή επέμβασης έναντι της ΛΔ Κορέας.

Στις «ασκήσεις» συμμετέχουν μεταξύ άλλων πάνω από 10 νοτιοκορεατικά πολεμικά σκάφη, αντιτορπιλικά με σύγχρονα συστήματα ραντάρ «Aegis» και υποβρύχια, όπως το αμερικανικό πυρηνικό «USS San Francisco».

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των νέων ασκήσεων είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αμερικανό νέο υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι και το Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Κιμ Σουνγκ-Χουάν, οι οποίοι συμφώνησαν πως η ΛΔ Κορέας «θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις σοβαρές συνέπειες της διεθνούς κοινότητας σε περίπτωση που συνεχίσει τις προκλήσεις».

Ωστόσο, το ίδιο 24ωρο η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έστειλε στην Κίνα τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για τα πυρηνικά, σε μία απόπειρα άσκησης και διπλωματικής πίεσης για επανέναρξη των λεγόμενων εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου για «αποπυρηνικοποίηση» της Κορεατικής Χερσονήσου.

Πάντως, προχτές, αξιωματούχοι της ΛΔ Κορέας είχαν χαρακτηρίσει τα γυμνάσια ΗΠΑ - Ν.Κορέας «κοινή άσκηση για προληπτική επίθεση» έναντι της Πιονγκγιάνγκ, ανακοινώνοντας παράλληλα την πραγματοποίηση «σημαντικής συνάντησης» υψηλόβαθμων στελεχών του κυβερνώντος «Κόμματος Εργατών Κορέας» υπό την ηγεσία του προέδρου της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την οποία καθορίστηκαν «σημαντικές οδηγίες για επιχειρήσεις του στρατού και την προστασία της εθνικής αυτοκυριαρχίας».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...