12 Απρ 2013

Οι «κλειδοκράτορες», τα «κλειδιά», αλλα και τα..«γρανάζια» της ΕΕ!



Αρχισαν ηδη απο χθες οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που οπως λεγεται ειναι ενα Συνεδριο-σταθμός εξέτασης της πείρας που προκύπτει απ' τη δράση σε όλο το διάστημα που μεσολάβησε απ' το προηγούμενο Συνέδριο και σηματοδοτεί τη δυναμική εκκίνηση της προσπάθειας που απαιτείται ώστε να μπουν στη ζωή οι συνεδριακές αποφάσεις.
Αυτο το καταλαβαινουμε οσοι ασχολουμαστε, γεγονος, ομως, που κατα τη γνωμη μου, θα επρεπε να απασχολει πολλους περισσοτερους, στην Ελλαδα, οχι γιατι ειναι κομμουνιστες, αλλα ισως γιατι θα επρεπε να σκεφτουν το γιατι αυτοι κατω απο αυτες τις συνθηκες...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, οταν σημερα ειναι ξεκαθαρο οτι μονο το ΚΚΕ προσφερει ξεκαθαρες αντικαπιταλιστικες, αντιμονοπωλιακες λυσεις.

Αλλα «δεν..πειθει», λενε καποιοι, που ενω δεν εχουν καν ασχοληθει να διαβασουν τις θεσεις και το τι τελικα πραγματευεται το ΚΚΕ, βιαζονται μαλλον να παραλαβει ο...ΣΥΡΙΖΑ, τα...«κλειδιά»  της χωρας, γιατι ισως εχει...ωραιοτερο ηγετη; (!!) 
Δεν βλεπω για....ποιο αλλο λογο θα προτιμουσε κανεις ενα κομμα που πιστευει ότι οπως ειπε προσφατα ο ιδιος ο Τσίπρας, σε συγκέντρωση εργαζομένων στον ΟΣΕ, οτι «αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας εκτός κι αν καταλύσουν την ίδια τη δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα».

Καλα δεν βλεπει αραγε o Tσιπρας οτι εχει ηδη ...καταλυθει; Πως ειναι δυνατον να μη το βλεπει;
Αλλα ξεχασα αυτοι θελουν μονο τα... «κλειδιά», οπως τα θελουν ολοι οσοι δεν βλεπουν την ουσια, οτι δηλαδη δεν μπορεις να προχωρησεις και να διεκδικησεις κατι, οταν δεν εχεις αντιμονοπωλιακο προγραμμα και θεσεις και το μονο που σ ενδιαφερει ειναι να εισαι αλλος ενας... «κλειδοκράτορες» του συστηματος, γιατι μονο γι αυτο προκειται και το ξερουν καλα και οι ιδιοι, αλλα φυσικα προσπαθουν να πεισουν οσους ΔΕΝ το εχουν ακομα συνειδητοποιησει. Με...ευχελαια ομως δεν γιατρευεται η αρρωστεια του καπιταλισμου!

Πως θα το καταφερει ο Τσιπρας; Με μερικες ακομη...''εμπνευσμενες'', αλλα κενες ουσιας ομιλιες, ή μηπως ταξιδευοντας σαν τον...Σεβαχ τον Θαλασσινο, ανα τας ηπειρους; Ισως με ενα ταξιδακι στη Κυπρο, μετα ενα αλλο στην Ιταλια, μετα στη Πορτογαλια, την Ισπανια;  
Τα ταξιδια ...διευρυνουν, βεβαια τους οριζοντες, αλλα δεν βλεπω σε τι ωφελουν οταν δεν εχει κανεις θεσεις, ενα ουσιαστικο προγραμμα, εκτος κι αν το μονο που  θελει να κανει ο Αλεξης ειναι ενα ...«ευρυ μετωπο δυνάμεων που θα αμφισβητήσουν και θα ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη»! 
Μα, αγαπητε μου, η Γερμανια, η Μερκελ, ο Σοιμπλε, ο ταδε και ο δεινα, ειναι το προβλημα μας, ή εκεινες οι ιμπεριαλιστικες πολιτικες που σκολουθουνται καθε φορα και που επιτρεπουν σε μια δυναμη να φερεται καταδυναστευτικα απεναντι σε αλλους λαους;

Δηλαδη θελουν να πιστεψουμε οτι ο ..Αλεξης ακομη δεν εχει συνειδητοποιησει οτι το προβλημα δεν υπαρχει μονο στο ...Νοτο και οτι τα μνημονια δεν εγιναν «λογω κρισης»;

Προχθες, παντως, στην Δανια πανω απο 5.000-6.000 δασκαλοι σταθηκαν σε μια σειρα 35 χλμ απο το Roskilde στην Κοπεγχάγη, ενω βρισκονται σε απεργια πανω απο μια εβδομαδα για το lock out που τους εκαναν οι τοπικες αρχες με την αποφαση τους να κλεισουν τα σχολεια μετα απο διαπραγματευσεις για τις ωρες εργασιας. Μια μορφη διαμαρτυριας οπου ακομη και το συντηρητικο ΒΒC ασχοληθηκε προβαλλοντας την με το γνωριμο σκεπτικο της...ανησυχιας οτι περιπου 67.000 δασκαλοι σε ολη τη χωρα πληττονται απο το lock out και πανω απο μισο εκατομμυριο μαθητες μενουν χωρις μαθηματα! 
Ετσι λεει το ΒΒC, που ...ανησυχει για τη προοδο των απανταχου μαθητων, αλλα καθολου για το πως εργαζομενοι και γονεις θα ζησουν τα παιδια τους και πως ολοι αυτοι θα καταφερουν να περασουν τον μηνα!

Ειναι γνωστος, φυσικα, ο ρολος των απανταχου ΜΜΕ να δημιουργουν εντυπωσεις και να μην εμβαθυνουν, γιατι σε μια χωρα οπως η Δανια για παραδειγμα η οποια σ ενα αλλο ρεπορταζ παλι απο το ΒΒC, αν και ειναι μια χωρα που δεν εχει λογους να...ανησυχει για την ασφαλεια της, ξοδευει συμφωνα με το ρεπορταζ, 2,5 δισεκατομμυρια λιρες για τις ενοπλες δυναμεις της και το κοστος δεν ειναι μονο οικονομικο, εφ οσον 43 Δανοι σκοτωθηκαν στο Αφγανισταν, ενω η χωρα συμμετεχει και σε επιχειρησεις στη Λιβυα, το Μαλι και οπου αλλου χρειαστει, γιατι φαινεται οτι και εκει παιρνουν τη συμμετοχη της χωρας στο ΝΑΤΟ τοσο σοβαρα ωστε μαζι αντιπολιτευση και κυβερνηση εχουν στο θεμα της συμμετοχης στο ΝΑΤΟ, κοινη γνωμη.  

Οπως λεει ο ..σοσιαλιστης John Dyrby Paulsen, στο κομμα του πιστευουν οτι ο καλυτερος τροπος αμυνας της Δανιας, βρισκεται καπου ...μακρια απο τα συνορα, και ο ακροδεξιος Søren Espersen, απο το Δανικό Λαϊκό Κόμμα (Dansk Folkeparti) ''δεν βλεπει τον λογο να ..πεθαινουν μονο Αγγλοι και Αμερικανοι,'' οπως κυνικα ειπε, ''ενω αλλοι λαοι δεν κουνουν ουτε το δαχτυλακι τους, ειναι ντροπη'', δηλωσε..
Αυτο ομως σημαινει οτι αφηνονται στην προστασια του ΝΑΤΟ και οτι η μη πυρηνικη Δανια δεν εμποδιζει τα πυρηνικα υποβρυχια των Αμερικανων να μπαινουν στα υδατα τους! Οταν φυσικα δαπανωνται δισεκατομμυρια σε εξοπλισμους, περιμενει αραγε κανεις οτι τετοιες κυβερνησεις ενδιαφερονται να δωσουν χρηματα για τη Παιδεια και να στηριξουν τον...αγωνα των δασκαλων για καλυτερη μορφωση; Ποιος θα παει στο ...Αφγανισταν, μετα;

Στο μεταξυ διαβαζουμε τις (για πολλους αμφιλεγομενες) στατιστικες της ΕΚΤ, συμφωνα με τις οποιες  τα Κυπριακα νοικοκυρια ειναι τα πλουσιοτερα στην Ευρωζωνη, ενω τα Γερμανικα τα φτωχοτερα. Στατιστικες που τωρα  δημοσιεύονται για τον πλούτο των νοικοκυριών στην ευρωζώνη, αριθμητικά δεδομένα, δηλαδη, που συμφωνα με φήμες εμεναν καλα κρυμμένες κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Κύπρο. Στη Γερμανία, η αποκαλυψη για τη χαμηλη τοποθέτηση της χωρας ειναι σκετος πολιτικός δυναμίτης, οπως διαβαζα, ειδικα μετα απο αρθρα οπως αυτο της Frankfurter Allgemeine με τιτλο Οι Γερμανοι ειναι οι πιο φτωχοι στην Ευροζωνη! 


Παρ ολα αυτα, ομως βλεπουμε οτι «καλα κρατει» η προσπαθεια του απανταχου κεφαλαιου για συνεχη μείωση του κόστους εργασίας στις περισσοτερες χωρες της ΕΕ, τακτικη που ηδη ξεκινησε από το 2008, εμφανίζεται ακόμα και στα στοιχεία της Εurostat, και που δείχνει ότι ακόμα και τα επίσημα όργανα της ΕΕ δεν μπορούν να παραβλέψουν τη δραματική επιδείνωση της ζωης εκατομμυριων εργαζομενων και το βάθεμα της ταξικής εκμετάλλευσης από τους κεφαλαιοκράτες, ενω φυσικα οι μονοι που κερδίζουν είναι οι επιχειρησεις που διαθετουν ένα όλο και φθηνότερο εργατικό δυναμικό, ειτε ειναι λογω κρισης, ειτε για αλλες αιτιες.

Αυτο ομως που πρεπει να καταλαβουμε οι λαοι στην ΕΕ ειναι η αναγκη επιλογης ενος διαφορετικου δρόμου, αυτου της ρήξης με τις βαθύτερες αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, της σύγκρουσης με τη μεγάλη μονοπωλιακή ιδιοκτησία και ιδιοποίηση του κοινωνικού πλούτου που δημιουργείται στο πεδίο της οικονομίας και ταυτόχρονα της πολιτικής αναμέτρησης με τους πολιτικούς φορείς που την υπηρετούν.


3 σχόλια:

  1. Τα κλειδιά, να τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, το θέμα είναι να μας πουν που θα τα ... βάλουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faro

    Ισως κι αυτο να ειναι ενας λογος που δεν τους τα...δινουν! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elva:

      Τι δηλαδή ;

      Φοβάνται, μην τυχόν και τα ... λερώσουν ;;;;


      (χεχε, χαχα, χιχι)

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...