26 Απρ 2013

ΚΚΕ: Για τη δήλωση του Σαμαρά με τη ΝΟΚΙΑ!



Συνεχείς διαβεβαιώσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους ότι είναι εγγυημένη η κερδοφορία τους δίνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί ως «κράχτη» για την προσέλκυση επενδύσεων τους πολύ χαμηλούς μισθούς που έχουν επιβληθεί με τα αλλεπάλληλα μέτρα.

Την Παρασκευή συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη της ΝΟΚΙΑ. Η πολυεθνική εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει το τμήμα έρευνας που διαθέτει στην Ελλάδα και να προσλάβει 150 νέους επιστήμονες.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι η Ελλάδα εδραιώνεται ως μια χώρα όπου το παραγωγικό της μοντέλο μπορεί να βοηθήσει τέτοιου είδους μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους νέους επιστήμονες που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και σημείωσε πως «προχωράμε με σημαία την προσπάθεια για ανάπτυξη».

Οι επαφές αυτές εξυπηρετούν και επικοινωνιακούς σκοπούς αφού η κυβέρνηση θέλει να καλλιεργήσει στο λαό την ψευδαίσθηση ότι θα βελτιωθεί η ζωή του μόλις έρθει η ανάκαμψη.

Στην πραγματικότητα θα συμβεί το αντίθετο αφού η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει το τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος ενώ ο ανταγωνισμός των μονοπωλιακών ομίλων θα συμπιέζει τους μισθούς σε όλες τις φάσεις του οικονομικού κύκλου.

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν αυτό το παραγωγικό μοντέλο

Σε σχόλιό του για τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, στη συνάντηση με τη ΝΟΚΙΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:

«Το “παραγωγικό μοντέλο” που, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, βοηθάει τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως η ΝΟΚΙΑ, που πριν λίγο καιρό προχώρησε σε απολύσεις, είναι αυτό που καλεί τους εργαζόμενους να επιλέξουν μεταξύ μισθών πείνας και ανεργίας, που ενισχύει με φοροαπαλλαγές και κίνητρα το μεγάλο κεφάλαιο. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να το απορρίψουν και να παλέψουν για ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, καταργώντας το καπιταλιστικό κέρδος».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...