7 Ιουλ 2013

ΠΑΜΕ Ολοι μια γροθιά στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούλη

 

Στην Αττική, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα

 

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούλη, έχουν μπει συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα. Η επιτυχία των συλλαλητηρίων που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα θα αποτελέσουν ακόμα ένα βήμα μπροστά στο δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που διαλύει τη ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας προς όφελος των μονοπωλίων. Γι' αυτό το κάλεσμα συμμετοχής πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, σε κάθε χωριό και πόλη.

Με ανακοινώσεις τους καλούν επίσης στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΑΕΙ και η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ» (ΕΣΚ - ΟΤΕ).

Την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη της οργανωμένης εργατικής - λαϊκής απάντησης αναδεικνύει στο σχετικό κάλεσμά του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Ολόκληρο το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι, νέοι και νέες

Ολοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ, ΩΡΑ 20.00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, της κυβέρνησής τους και των ανθρώπων τους για την "ανάπτυξη". Αυτήν τη στήνουν πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δε θα πεινάσουν αυτοί, δε θα τους κατασχέσουν το σπίτι, δε θα πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Ζουν μέσα σε απίστευτα πλούτη και χλιδή και φέρνουν νέο κύμα βαρβαρότητας στη ζωή των εργαζομένων.

Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ μέσα στο κατακαλόκαιρο φέρνουν νέο νομοσχέδιο "σκούπα" για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Συζητούν για νέα μέτρα με κύριο στόχο να δώσουν νέο πλήγμα στους κλαδικούς μισθούς, στα επιδόματα, στις συντάξεις με στόχο να πέσουν στον κατώτερο μισθό και αυτός με τη σειρά του να πάει ακόμα παρακάτω.

Συζητούν και προωθούν την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, ελαστικό 10ωρο, την πλήρη εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών.

Συζητούν για απελευθέρωση των απολύσεων ώστε να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις, παραπέρα μείωση έως κατάργηση των αποζημιώσεων!

Συζητούν για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!

Προετοιμάζουν νέα δεσμά στη συνδικαλιστική δράση, νέους νόμους για να τρομοκρατούν οι εργοδότες με λοκ άουτ, δηλαδή να απολύουν τους απεργούς χωρίς αποζημίωση, αφαιρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Νέα νομοθεσία που να εμποδίζει ακόμα και την λήψη απόφασης για απεργία.

Αυτά δείχνουν όχι τη δυναμική και την υπεροχή τους αλλά το φόβο τους. Στους περιβόητους "επενδυτές" διαφημίζουν ότι όχι μόνο θα έχουν στη δούλεψή τους φθηνούς εργάτες αλλά αλυσοδεμένους και φιμωμένους. Αυτό εννοούν "ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον". Αυτό σημαίνει η νέα Ελλάδα της συγκυβέρνησης, νέα Μανωλάδα για την εργατική τάξη και τα παιδιά της.

Το νομοσχέδιο "σκούπα" έρχεται να προωθήσει χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην εκπαίδευση, στους Δήμους και να νομιμοποιήσει το σχεδιασμό για κλείσιμο νοσοκομείων, κέντρων υγείας, σχολείων, παιδικών σταθμών.

Οι συντάξεις και η στοιχειώδης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο νέων περικοπών. Την ίδια στιγμή που μειώνουν την τιμή του ρεύματος στους βιομήχανους και τους δίνουν νέες φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα μέσω προγραμμάτων, κυνηγούν τους εργαζομένους με νέους φόρους και κατασχέσεις σπιτιών για ψίχουλα.

Συνάδελφοι,

Με το συλλαλητήριο στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, ταξικής απάντησης.

Στηρίζονται στη μοιρολατρία που οι ίδιοι καλλιεργούν. Μην ακούτε τους παπαγάλους της μεγαλοεργοδοσίας. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.

Στηρίζονται στα κόμματα της ΕΕ που τρομοκρατούν με ψευτοδιλήμματα. Στηρίζονται στις προδοτικές ηγεσίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έφτασαν στο σημείο να υπογράψουν το σφαγιασμό των μισθών, την κατάργηση των συμβάσεων με υπουργική απόφαση.

Ομως εμείς είμαστε η τεράστια πλειοψηφία που υποφέρει και δεν είπαμε ακόμα την τελευταία μας κουβέντα. Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών - αντεργατικών νόμων.

  • Δουλειά για όλους.
  • Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. ΟΧΙ στο γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Σταθερό ωράριο, 5μερο - 7ωρο - 35ωρο με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
  • Κάτω οι φόροι.
  • Αποδέσμευση από την ΕΕ.
  • Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

 

“Ριζοσπάστης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...