15 Νοε 2013

ΚΚΕ: Για τη τραγωδία στη Λευκάδα με 12 νεκρούς μετανάστες (ανάμεσά τους και 4 παιδιά! )


Τραγωδία με 13 νεκρούς μετανάστες, ανάμεσά τους και 4  παιδιά, σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος κοντά στη Λευκάδα όταν αναποδογύρισε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους συντοπίτες τους. Δεκαπέντε μετανάστες κατάφεραν να βγουν σώοι στην παραλία της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν 27 άτομα τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία,  πιθανόν είναι πρόσφυγες από τη Συρία.

Οι νεκροί και οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί  στα νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο Αγρινίου.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας  βρέθηκε από την πρώτη στιγμή  αντιπροσωπεία της Γραμματείας Λευκάδας του ΠΑΜΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  όπου ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. ότι βρίσκονται σε σκάφος και κινδυνεύουν, γύρω στις 7:30 το πρωί. Στο σημείο πήγε πλοίο του Λιμενικού που εντόπισε το σκάφος τους αναποδογυρισμένο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των διακινητών, ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι το σκάφος είναι κλεμμένο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ  

«Οι νεκροί μετανάστες - ανάμεσά τους και μικρά παιδιά - ανοιχτά της Λευκάδας, έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ξεκληρισμένων, θυμάτων της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής.

Το τραγικό ναυάγιο επιβεβαιώνει ότι, όσα μέτρα καταστολής και αν αποφασίσει και προωθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, αυτά δεν αποτρέπουν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα, θα αυξάνουν τους θανάτους των απελπισμένων και τις τιμές του δουλεμπορίου.

Η προοπτική βρίσκεται στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Κανένας λαός να μη δεχτεί η Μεσόγειος να γίνει θάλασσα νεκρών μεταναστών και προσφύγων. Χρειάζεται ενιαία πάλη για τη νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που ζουν πολλά χρόνια. 

Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σέγκεν σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...