6 Νοε 2013

ΠΑΜΕ- AΘΗΝΑ: H απεργιακή συγκέντρωση (VIDEO)

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες και άνεργοι καταγγέλλουν τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν αυτά που έρχονται.




Στην Αθήνα, η καρδιά της απεργίας χτυπά στην Ομόνοια. Εκεί συγκεντρώθηκαν απεργοί εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και σπουδαστές, γυναίκες, συνταξιούχοι και μετανάστες.
Οι προσυγκεντρώσεις ξεκίνησαν μισή ώρα νωρίτερα από τις πλατείες Κάνιγγος, Βάθης, Καραϊσκάκη, Κοτζιά και τα Χαυτεία.

Στην Ομόνοια παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η εργατική τάξη της χώρας σήμερα απεργεί και διαδηλώνει ενάντια στις νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς, στις συντάξεις και στα εφάπαξ, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις. Απαιτούν αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία και Παιδεία, να σταματήσουν όλα τα χαράτσια, κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση των απολύσεων, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, στην απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας.


Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας το δικό τους μαχητικό «παρών» δίνουν οι απεργοί του εργοστασίου της Coca Cola από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και μαθητές από δεκάδες σχολεία της Αθήνας, οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο.
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και ψήφισμα για τους 4 Κουβανούς που κρατούνται στις ΗΠΑ.
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι ομιλίες. Στην Ομόνοια παραβρίσκονται επίσης αντιπροσωπείες από τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών, την Κούβα, τη Σενεγάλη, τη Νότια Αφρική και ο αντιπρόεδρος της ΠΣΟ, Ετιενε Μουσαβού.

Ομιλία και χαιρετισμοί στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...