18 Νοε 2014

11 Κοινές Δράσεις αποφάσισαν οι Κομμουνιστές

Την πραγματοποίηση σειράς κοινών και συγκλινουσών δράσεων αποφάσισαν τα 53 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συμμετείχαν στη 16η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Νοέμβρη στην πόλη Γκουαγιακίλ του Ισημερινού.

Οι δράσεις που αποφασίστηκαν:
  1. Να τιμήσουμε την Πρωτομαγιά με συμμετοχή στους αγώνες της εργατικής τάξης σε κάθε χώρα, για τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, αναδεικνύοντας το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), που κλείνει 70 χρόνια τον Οκτώβρη του 2015.
  2. Να καταγγείλουμε τα ηγεμονικά σχέδια του ιμπεριαλισμού, τις πραγματικές αιτίες πίσω από τον πόλεμο, και τη χρησιμοποίηση του λεγόμενου "αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία", υπογραμμίζοντας τη σημασία της πάλης για την ειρήνη. Να αναπτύξουμε δράσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις στρατιωτικές του βάσεις και αυτές που ο ιμπεριαλισμός έχει επιβάλει σε πολλές χώρες, ενάντια στις επεμβάσεις και το μιλιταρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεράστια άσκηση του ΝΑΤΟ "Ταχεία Τρίαινα".
  3. Να εντείνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Ιράκ και στη Συρία και στον πόλεμο που διεξάγουν εγκληματικές ομάδες, τις οποίες υποστηρίζει ο ιμπεριαλισμός και τα αντιδραστικά κράτη, ενάντια στο Λίβανο, στη Λιβύη και στην Τυνησία. Να καταγγείλουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην Ουκρανία και στην Αφρική.
  4. Να τιμήσουμε την 70ή επέτειο από την Αντιφασιστική Νίκη, υπογραμμίζοντας το ρόλο της ΕΣΣΔ και των ΚΚ στην πάλη και την ενότητα ενάντια στο φασισμό - ναζισμό, την πάλη ενάντια στο αντιδραστικό ξαναγράψιμο της Ιστορίας και στην αθώωση του φασισμού και του ναζισμού.
  5. Να τιμήσουμε την 40ή επέτειο της νίκης του λαού του Βιετνάμ για την απελευθέρωση της χώρας του, κατά τη διάρκεια της ιμπεριαλιστικής επίθεσης των ΗΠΑ.
  6. Να καταγγείλουμε και να παλέψουμε ενάντια στους νόμους και τις νομοθετικές διατάξεις της αντικομμουνιστικής επίθεσης. Να αναπτύξουμε δράσεις αλληλεγγύης με κόμματα που αντιμετωπίζουν αντικομμουνιστική επίθεση, απαγορεύσεις και διώξεις, ιδιαίτερα με τους Ουκρανούς κομμουνιστές.
  7. Να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη και την κοινή δράση υποστήριξης των λαών και συντρόφων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό, ιδιαίτερα με την ευκαιρία της επετείου της 29ης Νοέμβρη. Να διευκολύνουμε μια επίσκεψη αλληλεγγύης της Ομάδα Εργασίας στην Παλαιστίνη, ανοιχτή για όλα τα μέλη του Solidnet. Να διοργανωθεί διεθνές σεμινάριο για τους αγώνες των λαών των αραβικών χωρών και της Μέσης Ανατολής.
  8. Να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας με τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και με τους λαούς στους αγώνες για εθνική και κοινωνική χειραφέτηση, που διεξάγονται στη Λατινική Αμερική και σε άλλα μέρη του κόσμου. Να επιβεβαιώσουμε το δικαίωμα των λαών για την κυριαρχία, ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές επιβολές, επεμβάσεις και επιθέσεις. Να επιβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη με τις εμπειρίες και τα καθήκοντα του αγώνα για το σοσιαλισμό σε διάφορες χώρες.
  9. Να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη με τη σοσιαλιστική Κούβα για να μπει τέλος στο εμπάργκο των ΗΠΑ, για την κατάργηση της κοινής θέσης της ΕΕ και να απορρίψουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο που διεξάγουν τα αστικά ΜΜΕ. Να εντείνουμε τη δραστηριότητα για την απελευθέρωση των 3 Κουβανών που παραμένουν φυλακισμένοι στις ΗΠΑ και να υποστηρίξουμε τη διεθνή καμπάνια που κορυφώνεται το Σεπτέμβρη του 2015.
  10. Να υποστηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τις διεθνείς αντιιμπεριαλιστικές μαζικές οργανώσεις, την ΠΣΟ, το ΠΣΕ, την ΠΔΟΓ, την ΠΟΔΝ, ιδιαίτερα τονίζοντας το ρόλο και τη σημασία τους, με αφορμή τις σχετικές επετείους που θα γιορταστούν το 2015 (70χρονα ΠΣΟ, 65χρονα ΠΣΕ, 70χρονα ΠΟΔΝ, 70χρονα ΠΔΟΓ).
  11. Να δώσουμε εντολή στην Ομάδα Εργασίας να αρχίσει μια σκέψη, σε συντονισμό με τα κόμματα από την πρώην ΕΣΣΔ, για τις επετείους και κοινές δράσεις, με αφορμή τα 100χρονα της Σοσιαλιστικής Οχτωβριανής Επανάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...