25 Νοε 2014

Γερμανος ιστορικος (με επισημη Γερμανικη θεση για τα αντιποινα)...επίτιμος διδάκτωρ του παν/μιου Κρήτης!


Νέο κύκλο αντιπαραθέσεων προκάλεσε η τελετή αναγόρευσης του γερμανού ιστορικού Χάινς Ρίχτερ, που έγινε χθες το μεσημέρι κάτω από άκρα μυστικότητα, στην υπό κατάληψη πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Η εκδήλωση κρατήθηκε μυστική, ακόμη και από μια μερίδα πανεπιστημιακών, ενώ από την άλλη, οι συγγενείς των θυμάτων κατά τη μάχη της Κρήτης δεν κρύβουν την έντονη δυσφορία τους για αυτή την απόφαση του πανεπιστημιακού ιδρύματος του νησιού. Θυμίζουμε ότι οι αντιδρούντες υποστηρίζουν πως τα όσα αναγράφει στο βιβλίο του ο καθηγητής, παραποιούν την ιστορία της μάχης της Κρήτης και υποτιμούν τον αγώνα των κρητικών.


Αναλυτικότερα, τι και αν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης κάποιοι συγγενείς θυμάτων στη μάχη της Κρήτης, αντέδρασαν εντονότατα ενός και εκτός του ωδείου της πόλης του Ρεθύμνου… Το πανεπιστημιακό ίδρυμα του νησιού αγνόησε τις όποιες φωνές διαμαρτυρίας και αναγόρευσε τελικά τον γερμανό ιστορικό, Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορά του


Η τελετή αναγόρευσης -που διεξήχθη κάτω από άκρα μυστικότητα- έγινε στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου, η οποία αν και τελεί υπό κατάληψη, άνοιξε τις πύλες της για το σκοπό αυτό, έπειτα από συνεννόηση με τους φοιτητές, που αποτελούν τα μέλη του συντονιστικού της κατάληψης.

Η όλη εκδήλωση κρατήθηκε μυστική, όχι μόνο από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από μια μερίδα πανεπιστημιακών οι οποίοι κυριολεκτικά κατόπιν εορτής ενημερώθηκαν με ένα ολιγόλογο εσωτερικό mail, το οποίο ανέγραφε ότι ο καθηγητής Ρίχτερ είναι πλέον επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Κρήτης.
Ο γερμανός ιστορικός που τάραξε τα ύδατα, στο επίμαχο βιβλίο του για τη μάχη της Κρήτης ταυτίζεται, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων, με την επίσημη γερμανική θέση ότι δηλαδή, τα αντίποινα εναντίον πολιτών ήταν και «δικαιολογημένα και επιβεβλημένα, αφού αυτοί παραβίασαν το δίκαιο του πολέμου». Άποψη την οποία ο ίδιος αντέκρουσε την περασμένη Τετάρτη.

Θυμίζουμε ότι «πρωταγωνιστές» της ιστορίας είναι τα αρμόδια όργανα της σχολής κοινωνικών οικονομικών και πολιτικών επιστημών και του τμήματος πολιτικής επιστήμης. 
2 σχόλια:

  1. Θυμάμαι, πόσο πολύ εντύπωση μας έκανε το γεγονός, ότι οι καθηγητές των Πανεπιστημίων της χώρας, δεν αντιδρούσαν στη χούντα των Παπαδόπουλου - Παττακού - Ιωαννίδη.

    Πλέον ... δεν έχουμε απορίες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορώ πως οι καταληψίες φοιτητές επέτρεψαν τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης (αν κατάλαβα καλά)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...