24 Οκτ 2012

«Μade in Germany»:Τώρα και..δημοσιογραφική εκπαίδευση!


Και πανω που αναρρωτιομασταν αν υπαρχουν σχολες που βγαζουν δημοσιογραφους με ..καλουπι, διαβασα ενα αρθρο στον Ριζοσπαστη, που κατατοπιζει σχετικα με το πως διδάσκεται στους δημοσιογράφους η προπαγάνδα υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων. Οχι οτι οι ανθρωποι που εξυπηρετουν το συστημα δεν εχουν ...ταλεντο, (ας μην τους αδικουμε τοσο!) αλλα οσο να ´ναι δεν φτανει το ατομικο ταλεντο χωρις την απαραιτητη....καλλιεργεια απο επαγγελματιες του ειδους!

Ετσι το κομματι αυτο το αναλαμβανει το..γερμανικο πολιτικό ίδρυμα KAS (Konrad-Adenauer Stiftung) του κόμματος της Αγκελας Μέρκελ (CDU), το οποιο διοργανώνει αυτές τις μέρες στην Αθήνα σεμινάρια εκπαίδευσης Ελλήνων δημοσιογράφων, με «εκπαιδευτές» μεταξύ άλλων τον Γερμανό πρέσβη Wolfgang Dold, το μέλος της Task Force (Ομάδα Δράσης) Jens Bastian, τον Γιώργο Τζογόπουλο, συνεργάτη του γνωστού και μη εξαιρετέου ΕΛΙΑΜΕΠ και τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» και του «Σκάι» Τάσο Τέλογλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «μέχρι τώρα, η σχέση του ιδρύματος (καθώς και της γερμανικής πρεσβείας) περιοριζόταν στη στενή επαφή που είχε με δυο, τρεις γνωστούς δημοσιογράφους, αλλά τελευταία ενδιαφέρεται και για τη νέα γενιά των Ελλήνων δημοσιογράφων». Ενδεικτικό του περιεχομένου και της σκοπιμότητας που υπηρετεί το συγκεκριμένο σεμινάριο, είναι το μάθημα που έγινε την περασμένη Δευτέρα από το Γερμανό εκπρόσωπο της Task Force, με αντικείμενο την «οικονομική προσαρμογή της Ελλάδας και τις δομικές μεταρρυθμίσεις».

Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος στην Ελλάδα διαβεβαιώνει ότι με τα σεμινάρια και άλλες πρωτοβουλίες «δημιουργείται μία ομάδα συνεργατών του ιδρύματος», το οποίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, συνεργάζεται ως εταίρος «με κρατικά θεσμικά όργανα, κόμματα, οργανώσεις της δημοκρατικής κοινωνίας, καθώς και με την επιλεγμένη ελίτ (...) συμβάλλουμε στην τήρηση της διεθνής τάξης, που σε κάθε χώρα καθιστά δυνατή την ανάπτυξη σε έναν χώρο ελευθερίας και ατομικής ευθύνης». Οι ίδιοι λένε ακόμα ότι το ίδρυμα «μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη στήριξη της μεταρρύθμισης των υποδομών της χώρας με σταθερό προσανατολισμό».


(Και εις αλλα με υγεια, λεμε εμεις.... )

6 σχόλια:

  1. Αθώο και ίσως και αφελές ερώτημα.

    - Αυτοί που θα αποφοιτούν ευδοκίμως, θα βρίσκουν μετά πιο εύκολα δουλειά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα faro,

      Υπαρχει περιπτωση να μην ''αποφοιτουν ευδοκιμως'',αφου για να..φοιτησει κανεις εκει, σιγουρα εχει προεπιλεχθει και ακριβως για τον λογο αυτο θα βρισκει ΠΑΝΤΑ δουλεια! Συμφωνεις;

      Διαγραφή
  2. Διαφωνώ σε ένα κομμάτι. Δεν είναι θέμα ταλέντου και καθοδήγησης από τους σωστούς δασκάλους. Είναι ένα συνειδητότατο ξεπούλημα από πολύ μικρή ηλικία.
    Θα νιώσουνε τη λέρα και το κωλογελίψιμο στο πετσί τους και συνειδητά θα συνεχίσουνε τη δουλειά.
    Τουλάχιστον οι ματατζήδες, στη νεαρή ηλικία, έχουν το ελαφρυντικό πως είναι βλαμμένοι και αμόρφωτοι.
    Αυτή η "νέα γενιά δημοσιογράφων" δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Είναι χειρότερου και από μπάτσους.

    Tsaf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tsaf: Το κείμενο, στο σημείο που αναφέρεσαι, ειρωνεύεται ...

      Διαγραφή
    2. Τsaf

      Με καλυψε ο faros. Ασφαλως και ειρωνευμαι φιλε Τsaf. Οσο για την "νέα γενιά δημοσιογράφων" δεν ξερω αν πολλοι απ αυτους ειναι διαφορετικοι απο τη .. ''παλια γενια'', αν και δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να ξεχωρισει ετσι καποιους που ασχετα απο ηλικια και εποχη διαλεγουν να ξεπουληθουν, ενω αλλοι, λιγοστοι καταγγελουν τα κακως κειμενα και δεν χαριζονται, οπως πολλοι συναδελφοι τους και αυτο φυσικα δεν ισχυει μονο για τη δημοσιογραφια!

      Διαγραφή
  3. Δείτε τι αίσχη ανεβάζουν κάτι εφημερίδες. Ελεος πια!

    http://goo.gl/OFLVs


    Μanolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...