29 Οκτ 2012

ΗΠΑ «Αυτή η σχέση πατέρα-γιου έπρεπε να φτάσει στο τέλος της»!

( Πηγη: ΝΥΤ )

Το πιο κατω αρθρο, της Guardian, που ειχα μεταφρασει και αναρτησει, στο γλομπινγκ, τη Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, λογω προβληματων του blogger, ειχε, τοτε, ...χαθει! Ομως χαρις στο οτι δυο ιστολογια το αναδημοσιευσευαν την ιδια μερα μπορεσα, τοτε, να το ξαναβρω και το ανηρτησα, μετα, και εδω για να υπαρχει ως αρχειο. 
Αναφεροταν στη περιπτωση του δεκαχρονου, τοτε, Joseph, στις ΗΠΑ που σκοτωσε τον νεοναζί πατερα του.

Σημερα, διαβαζω για την ιδια υποθεση, οτι ο Joseph οδηγείται τωρα στο δικαστήριο – χωρίς σώμα ενόρκων- ειναι ο μικρότερης ηλικίας κρατούμενος στις φυλακές εφήβων της California. Ομως δεν ειναι πια το δεκάχρονο μπερδεμένο αγόρι. Σήμερα οι δικαστές θα δουν έναν εύσωμο δυνατό έφηβο, το ιδιο αγόρι που τη στιγμή της σύλληψης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «αυτή η σχέση πατέρα γιου έπρεπε να φτάσει στο τέλος της». 

Πως ομως εφτασε ενα δεκαχρονο παιδι να κανει μια τετοια πραξη; Το οδηγησε το παιδι να εκδικηθει τον πατερα του; Το παρακατω αρθρο δειχνει τη μιζερη ζωη ενος παιδιου που ανατραφηκε σε ένα  νεο-ναζί περιβάλλον και τη φυσική κακοποίηση που υπέστη πριν φτασει στο εγκλημα.


Αμερική: To αυγό του φιδιού σκοτώνει (και το..φίδι!)


''Ο J. Hall, μελος ακροδεξιας οργανωσης, βρεθηκε νεκρος στο σπίτι του στη California. Οι αρχες πιστευουν οτι τον πυροβολησε ο ...γιος του και ακομη πιο παραξενο ακουγεται οταν μαθει κανεις την ηλικια του παιδιου! Μολις 10 χρονων! 


Οι λογοι δεν ειναι ακομα γνωστοι, στο δικαστηριο που το δεκαχρονο παιδι εμφανιστηκε, φορωντας στολη φυλακισμενου, δεν κοιταξε ουτε για μια στιγμη προς το μερος της οικογένειάς του. 

Τα στοιχεια που παρουσιαστηκαν δινουν την εικόνα ενός ταλαιπωρημενου αγοριού, που πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωης του μεσα στη πείνα και την αθλιότητα. Οι γονείς του αγοριου πηραν διαζύγιο, στον φακελλο του οποιου, περιλαμβάνονται κατηγορίες για παιδικη κακοποίηση και από τα ...δύο μέρη! 

Η μητέρα, που δεν ειχε δει εδώ και χρόνια, εφυγε απο το δικαστήριο χωρίς να κανει κανενα σχόλιο. Το αγόρι ζήτησε να δει μονο τη γιαγιά του και τη θετή μητέρα του. Ο δικηγορος υπερασπισης είπε ότι σκεφτοταν να επικαλεστει ως ελαφρυντικο τη περιπτωση "παραφροσύνης" του.

Το αγόρι ανατράφηκε από τον πατέρα του, Jeffrey Hall, ακροδεξιο μελος, αρχηγος μιας ομαδας στο Riverside, της California και ποτέ δεν έκρυψε την εμμονή του με το ρατσισμό, τα όπλα και τα ναζιστικά εμβλήματα. Ο Hall ηταν υδραυλικος και ειχε σε τατουάζ το συμβολο του σταυρου και μια νεκροκεφαλη, στο πίσω μέρος του ξυρισμενου κεφαλιου του.

Διοργανωνε τακτικά συλλαλητήρια μισθωνοντας χώρους, ενω, αλλες φορες τα συλλαλητηρια γινοντουσαν έξω από τη τοπική συναγωγή. Με τα κηρυγματα του ο Jeffrey προκαλουσε αντιμεταναστευτικο μισος, υποκινουσε τη βία στα νεαρα μέλη των skinheads, τους ηλικιωμενους της Ku Klux Klan, οπως και τους διαφορους εξτρεμιστες. Διοργανωνε επίσης ....μπάρμπεκιου και ..παιδικά πάρτυ στο σπίτι του! 

Οταν το αγορι ηταν 2 ετων το πηραν οι κοινωνικοί λειτουργοί μαζί με τα δύο αδέλφια του και τα δύο ετεροθαλη αδέλφια του, απο το σπιτι της μητερας τους, επειδη αφηνε συχνα τα παιδια βρώμικα και πεινασμένα, σε ένα σπίτι που δεν υπηρχε ηλεκτρικο ρευμα, ή φυσικο αεριο, ενω ...σκουληκια σέρνονταν στα πιάτα και το γάλα ειχε πηξει στα μπιμπερο των μωρών!
Το αγορι το εστειλαν αργοτερα να ζήσει με τη γιαγιά του, ο πατέρας ήταν υπο επιτηρηση για τρια χρονια, αφου ειχε βρεθει να οδηγει σε κατάσταση μέθης. Πλήρης επιμέλεια του αγοριου δωθηκε στον Ηall το 2004. 

Τα τελευταία χρόνια ο J. Hall και άλλα μέλη του NSM (η μεγαλυτερη ομαδα λευκων supremacists με περίπου 400 μέλη σε 22 κράτη) υποκινουσαν οδομαχίες σε διάφορα κράτη, οπως επισης και συγκρουσεις κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του ΝSM, τον περασμενο Απρίλιο στο Pemberton, New Jersey. 

Βασισμένο στο Detroit, το NSM, του οποιου ο ηγετης J. Schoep, υποστηρίζει ότι ηγείται ενος «λευκου κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων" και οτι δεν διαφέρουν από άλλες ομάδες που υπερασπίζονται μειονότητες. Η ομάδα του ασχολειται με το να υποκινει το αντιμεταναστευτικο συναίσθημα. "Θέλω μια λευκή κοινωνία , δηλωνε ο Hall, μια μερα πριν τον θανατο του, σε συνεντευξη στους New York Times. " Αυτός είναι ο λόγος που έγινα μέλος στο NSM. Τι νύχτα! Δεν μπορώ να περιμένω μεχρι αύριο...» Πιστευω στην αποσχιση (Secession). Πιστευω τοσο που μπορω να δωσω και τη ζωη μου για την αποσχιση*.

*Σημ. Η αποσχιση (αλλιως αποστασια) των Απειλούμενων Πολιτισμών: Αν ένας πολιτισμός μειονότητας απειλείται μέσα σε ένα κράτος που έχει έναν πολιτισμό πλειοψηφίας, η μειοψηφία παιρνει το δικαίωμα να διαμορφώσει ενα δικο της κρατος του για να προστατευσει τον "πολιτισμό" της. "

2 σχόλια:

  1. Θα είναι χαρά μας να σας δούμε στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ τού blog μας.
    Πάρτε την παρέα σας κι ελάτε.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ

      Καλη αρχη ευχομαστε και θα τα λεμε και απο εκει!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...