3 Οκτ 2012

Νισάφι! Κι άλλα σενάρια..«διαδοχής»; (Part A´)



Δουλεια δεν εχουν τα ΜΜΕ και ασχολουνται με..κουτσομπολιστικες ειδησεις, αντι να βλεπουν τα ουσιαστικα ζητηματα.

Ετσι αν και εχουμε ακουσει πολλες φορες οτι ούτε θέμα αλλαγής ηγεσίας τίθεται στην παρούσα φάση, ούτε «κούρσα διαδοχής» υπάρχει, ή υπήρξε ποτέ στο ΚΚΕ, τα ΜΜΕ καταπιαστηκαν και παλι με τα σεναρια για τη...«διαδοχη» της ΓΓ, Αλέκας Παπαρήγα.

Το αστειο ειναι οτι ενω παραδεχονται ότι «δύσκολα διαχέονται πληροφορίες από τον Περισσό και από τις κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις των στελεχών του κόμματος» τα ΜΜΕ ειναι μαλιστα σε θεση να παρεχουν ονοματα των ...επικρατεστερων υποψηφιων και σπεκουλαρουν με διαφορα ονοματα στελεχων, οπως και με το οτι «ουδέποτε μη μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος αναδείχθηκε γενικός γραμματέας του»!

Καποιοι δεν μπορουν φαινεται να περιμενουν μεχρι το..19ο Συνέδριο, (και οχι το 13 οπως κατα λαθος γραψαμε), που ακομη και για την ημερομηνια του οποιου γινεται μεγαλη σπεκουλα και γραφονται πολλα σε διαφορα blogs σχετικα και με το τι θεματα θα ασχοληθει.  

Ας μας πουν λοιπον οι ...ασπονδοι φιλοι πότε τους ..βολεύει να γίνει το συνέδριο του ΚΚ, γιατι βλεπουμε οτι ανησυχουν πολυ με το αν θα γινει περαιτερω ανάλυση του εκλογικου αποτελεσματος και για το αν, εκτος απο τα θέματα θέσεων, θα ασχοληθουν και με το θέμα της ηγεσίας.


Βεβαια το θεμα της..«διαδοχής» εμφανιζοταν εδω και αρκετους μηνες στα ΜΜΕ, ισως και πολυ πιο πριν. Μαλιστα στη τηλεοπτικη εκπομπη «Φάκελοι», οταν ρωτηθηκε η Αλεκα, δηλωσε οτι:

«Η ανανέωση είναι ένας νόμος που ισχύει για όλους μας. Και η φυσική και η πνευματική ανανέωση. Ξέρετε πολύ καλά ότι στο δικό μας το κόμμα την ευθύνη της εκλογής του Γραμματέα και της αλλαγής την έχει η Κεντρική Επιτροπή. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να μου πει “ευχαριστώ, κάνε κάτι άλλο”. Είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να πάρω οποιαδήποτε δουλειά μού αναθέσει το κόμμα. Δεν είμαστε κόμμα προσωπικοτήτων και στο κόμμα υπάρχει μια γενιά πολύ καλών στελεχών. Όταν η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα είναι Γραμματέας δεν θα φανεί καθόλου σε τίποτε, ίσα ίσα πιστεύω ότι το κόμμα θα πάει και μια χαρά μπροστά και καλύτερα».

Eιδικα, ομως, μετα τα εκλογικα αποτελεσματα, που έριξαν το κόμμα στο 4,5% από το 8,5%, τα σεναρια φουντωσαν πιο πολυ και μιλουσαν για ..αναζήτηση νέας ηγεσίας απο το ΚΚΕ. 

Τοτε ακουστηκαν εικασιες συμφωνα με τις οποιες η μακροβιότερη γραμματέας του ΚΚΕ, με 21 συνεχή χρόνια στην θέση αυτή, «η χαρισματική Αλέκα», οπως δικαια φυσικα χαρακτηριζεται στο αρθρο, ηταν δηθεν πολυ «πιθανό να αποχωρήσει και στη θέση της φημολογείται ότι θα εκλεγεί ένας νέος άνθρωπος και εξαιρετικός δημοσιογράφος, ο Νίκος Μπογιόπουλος» (!!). 

Σημερα, παντως, στα αρθρα που διαβαζα φιγουραρουν...λλα ονοματα με επικεφαλης τους: Θανάση Παφίλη, Νίκο Σοφιανό, Δημήτρη Αρβανιτάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, πρώην διευθυντή του Ριζοσπάστη.

Σε δουλεια να ...βρισκονται, λες και η χωρα δεν εχει αλλα προβληματα!

Πηγες:

35 σχόλια:

  1. Όχι, δεν θα δώσουμε καμμία πληροφορία σχετική, έτσι για να ... σκάσουν κάποιοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλοι τού γλόμπινγκ,


    Ευχαρίστως να σας πούμε πότε μας βολεύει να γίνει το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ (εκ παραδρομής έχετε γράψει 13ο —το λέμε απλώς για να το διορθώσετε, όχι για να σας ‘‘την πούμε’’).

    Λοιπόν, όπως κατά πάσα πιθανότητα ξέρουν αρκετοί από όσους συχνάζουν εδώ, το τσαρδί μας δεν σηκώνει καμία κομματική σημαία. Σηκώνει μόνο την παραταξιακή (την Κόκκινη). Από αυτή τη σκοπιά δεν τίθεται ζήτημα πότε μας βολεύει και πότε όχι. Έχει γραφτεί δεξιά κι αριστερά ότι το 19ο συνέδριο προγραμματιζόταν να γίνει τον Φεβρουάριο του 2013. Είναι αλήθεια ότι από το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι επ’ αυτού (ούτε επιβεβαίωση ούτε όμως διάψευση). Όμως, για πολλούς από τον κόσμο που στηρίζει ΚΚΕ εθεωρείτο ότι το συνέδριο θα γίνει τον Φεβρουάριο. Το ρεπορτάζ τού Βήματος με το οποίο ασχοληθήκαμε στην ανάρτηση που έχετε λινκάρει, δεν σχολιάστηκε καθόλου από επίσημα χείλη (προφορικά, ή γραπτά, με κάποιο κείμενο, ή έστω με μία απλή και ξερή δήλωση). Όπως καταλαβαίνετε (άσχετα αν η διαστρεβλωμένη αντίληψη περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού που έχετε δεν σας επιτρέπει να παραδεχθείτε) η σιωπή αυτή είναι μία πρώτης τάξεως επιβεβαίωση. Και όπως εξηγούμε στην επόμενη ανάρτηση από αυτήν που έχετε λινκάρει, το επιχείρημα πως «το Κόμμα δεν ασχολείται με πολλά από αυτά που γράφονται εις βάρος του, μόνο με τα σοβαρά» μετατρέπεται αυτομάτως σε ανέκδοτο καλύτερο κι από τα ανέκδοτα με τον Τοτό και μόνο από το γεγονός τής ενασχόλησης της ΚΝΕ (και του Κόμματος, επομένως) με το ‘‘φοβερό’’ και ‘‘τρομερό’’ (ζήτημα για το οποίο ξενυχτούσαν όλοι οι αριστεροί!) της συμμετοχής τών …Going Τhrough(!!!) και …ΝΕΒΜΑ(!!!) στο Φεστιβάλ τής ΚΝΕ!!!

    Πάει αυτό. Μένει όμως κάτι για να ολοκληρώσουμε την απάντησή μας και να μην αφήσουμε καμία απορία (ή να δώσουμε λαβή σε κατηγορίες για μισόλογα και μασημένα λόγια).

    Αφού εξηγηθήκαμε παραπάνω γιατί δεν υπάρχει ζήτημα βολέματος ή όχι, να εξηγηθούμε τι θα κάναμε στην περίπτωση (υπόθεση εργασίας) που το τσαρδί μας σταθερά και επί μονίμου βάσης υποστήριζε το ΚΚΕ. Σας ενδιαφέρει; Ωραία. Η απάντηση είναι σύντομη, συντομότατη. Για την ακρίβεια πέντε μόλις λεξούλες!

    Έκτακτο συνέδριο εδώ και τώρα!

    Ξέρουμε ότι οι γραμμιτζήδες από την παρέα σας θα ανατριχιάσουν. Δεν το γράφουμε για να τους κάνουμε να υποφέρουν. Στην πραγματικότητα δεν σχολιάσαμε καν για τους γραμμιτζήδες. Τους ξέρουμε πολύ καλά τους yes men και τις yes women της Αριστεράς (όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων της) και δεν χάνουμε χρόνο για δαύτους. Για τους σκεπτόμενους σχολιάσαμε. Γι’ αυτούς δηλαδή που έχουν βγάλει τις κόκκινες μαρμελάδες από τα μάτια, ακριβώς για να μπορούν να δουν καλύτερα σε ποιο σταθερό σημείο θα πρέπει να στήσουν την Κόκκινη σημαία!


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα, πέραν του ότι "είσαι ό,τι δηλώσεις", φαίνεται και να ευδοκιμεί και το ... φρούτο, "η αλήθεια είναι η δική μου" !!!

      Βέβαια, σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι θέλεις !
      Αλλοίμονο ...

      Αν και πολύ θα ήθελα να μάθω - μιας και εσύ ξέρεις το ... χρώμα της δικής μας (μου) - τι χρώμα μαρμελάδα φοράς εσύ !

      Επίσης πολύ θα ήθελα να μάθω για ποιο τσαρδί μιλάς ...

      Επί της ουσίας δυο λέξεις: Το πότε θα κάνει Συνέδριο το ΚΚΕ, ή αν αυτό θα είναι έκτακτο ή όχι, το αποφασίζει το Κόμμα και όχι τα ... μπλογκς ή οι διάφοροι σχολιαστές !
      Πειράζει πολύ που είναι έτσι ;

      Διαγραφή
    2. Και πέρα από την πλακίτσα, η τόση πρεμούρα για το αν θα κάνει συνέδριο το ΚΚΕ, πότε θα κάνει, αν δεν θα κάνει, αν ο Μπογιόπουλος μετράει σαν ΓΓ, αν η Αλέκα γέρασε κλπ, μαρτυράει και κάτι που τουλάχιστον ο φίλος Λέφτης δεν ομολογεί:
      Μέχρι πότε θα σας περιμένουμε ρε συντρόφια εκεί στο ΚΚΕ; Πρέπει να διαβάσουμε τα αποτελέσματα του 19ου συνεδρίου, για να κανονίσουμε και μεις τη γραμμή μας. Στα πρόθυρα της κυβέρνησης είμαστε.

      Προσωπικά θέλω να γίνει το συνέδριο στην ώρα του και όποτε λέει το καταστατικό.
      (δεν θυμάμαι το καταστατικό, δεν είμαι πλέον μέλος)
      Αν αυτό βαφτιστεί "έκτακτο" ή "τακτικό" είναι περισσότερο θέμα εντυπώσεων. Ένα έκτακτο συνέδριο δείχνει βιάση και (ίσως) πανικό κάτι που δεν θέλει να δείξει το Κόμμα προς τα έξω. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει και τότε τα μπλόγκια θα πάρουν φωτιά.
      Γιατί σύντροφοι Λέφτηδες, αν (σας) λείψει το Κόμμα, τη βάψατε!
      (και τη βάψαμε βέβαια)

      Ότι καλό έγινε διαχρονικά σ' αυτόν τον τόπο έγινε με τη ενργό συμμετοχή του ΚΚΕ κα των μελών του, που πολλοί παλιότερα το πλήρωσαν και με τη ζωή τους.
      Ότι πισωγύρισμα εργατικών κατακτήσεων έγινε τα τελευταία 2-3 χρόνια έγινε με την συνυπογραφή ΚΑΙ των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ στα πρωτοβάθμια συνδικάτα, στη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

      Το αστικό κράτος και τα κόμματά του βρίσκουν άλλους τρόπους να ενσωματώνουν, να χειραγωγούν, νέους τρόπους εξαγοράς μαζί με νέα όπλα που διαθέτουν για να επιβάλλουν την βία, και τέτοιο όπλο είναι η Χρυσή Αυγή, που ξεκινά την βία από τους μετανάστες και θα την επεκτείνει στο κίνημα και στους αγώνες του. Είναι μόρφωμα ναζιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό, με αιχμή μάλιστα το χρώμα του δέρματος, απολύτως συστημικό, λειτουργεί στο πολιτικό πεδίο σαν τους μπράβους της νύχτας. Στηρίζεται από θύλακες του συστήματος στο χώρο των ένστολων, στο παρακράτος που είναι προέκταση του κράτους. Μπορεί το αστικό πολιτικό σύστημα να την υπολογίζει κυρίως γιατί αφαιρεί εκλογική δύναμη, όμως από την άλλη την χρειάζονται για να δικαιολογήσουν μέτρα κατά του κινήματος, κατά του ΚΚΕ, με την γνωστή εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού. Δεν τους φοβόμαστε τους μπράβους της Χρυσής Αυγής, δεν θα περάσουν καθόλου καλά μαζί μας"
      (ομιλία της Αλέκας στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ, τη μέρα που δεν έπαιξαν οι ΝΕΒΜΑ και οι G.T)

      Mην ανησυχείτε. Πάλι το Κόμμα θα βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά. Aν γουστάρετε βάλτε ένα χεράκι ...

      So long ...

      Διαγραφή
    3. Πραγματικά, από τη μία βλέπουμε στην ουσία να μην γουστάρουν ... αλλά στην κριτική είναι πρώτοι ...

      Καλοδεχούμενη φυσικά η κριτική, αλλά και το χεράκι τους να το έβαζαν μαζί μας ... έ, δεν θα μας χάλαγε !

      Διαγραφή
    4. Φίλε Φάρε,


      Δεν μου είπες κάτι ουσιαστικό. Και αυτά που έγραψες ως απάντηση στον ανώνυμο παραπάνω (Τετ Οκτ 03, 06:42:00 μ.μ.), μου δείχνουν ότι έχεις μείνει πολύ πίσω…


      Τα λέμε (έχουμε όλη την καλή διάθεση, αλλά βόηθα κι εσύ!)

      Διαγραφή
    5. Διόρθωση: Στον ανώνυμο (Τετ Οκτ 03 06:42: μ.μ.) παρακάτω

      Διαγραφή
    6. Φίλε Σπειροειδή αρχιτέκτονα,


      Σε ό,τι μας αφορά καμία πρεμούρα δεν έχουμε για το συνέδριο. Το εξηγήσαμε στο αρχικό σχόλιό μας. Αντίθετα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο Βήμα, ρεπορτάζ επιβεβαιωμένο από τη σιωπή τού ΚΚΕ, η ηγεσία είναι αυτή που έχει πρεμούρα να το σπρώξει παραπίσω. Γι’ αυτή την πρεμούρα τής αναβολής είναι η κουβέντα. Όχι για τη δική μας, την ανύπαρκτη.

      Ένα δεύτερο: δεν είμαστε κανένα κόμμα ή οργάνωση για να περιμένουμε το συνέδριο ώστε να καθορίσουμε τη γραμμή μας. Οι απόψεις μας για την ενιαιομετωπική δράση τής Αριστεράς είναι δεδομένες και νομίζω σου είναι γνωστές. Όπως επίσης πρέπει να σου είναι γνωστό ότι δεν έχουμε την παραμικρή επιθυμία να εξαφανιστεί το ΚΚΕ από προσώπου γης. Κι εδώ, το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει: το περιμένουμε διακαώς να εμφανιστεί!

      Τέλος, φίλε Σπειροειδή: Έχεις μεγαλύτερες εμπειρίες από εμάς αλλά φαίνεται ότι μία φυσική (φυσική για τα κοινωνικά πράγματα) εξέλιξη και μάλιστα ανεπίστρεπτη δεν την έχεις κατανοήσει (ή την έχεις, αλλά δεν θέλεις να συμβιβαστείς μαζί της):

      Όπως συμβαίνει με τους προς τη Ρώμη δρόμους, έτσι ακριβώς έχει συμβεί και με τις στρατηγικές και τις διάφορες ιδιαίτερες ιδεολογικές απόψεις εντός τής Αριστεράς: Δεν υπάρχει (και δεν μπορεί να υπάρξει μόνο μία) εκδοχή καθολικής αποδοχής. Συνεπώς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βάλουμε το χεράκι μας μαζί με το δικό σας (και πάλι: το ακριβώς αντίθετο!). Όχι όμως με διαταγές και ντιρεκτίβες. Το πώς θα βάλουμε το χεράκι μας θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί από κοινού. Έχουμε μία μεγάλη απέχθεια για τον συγκεντρωτισμό άνευ δημοκρατίας…

      Και επί τέλους, όλοι οι αριστεροί δεν είμαστε κατά τών μονοπωλίων; ;-)


      Τα λέμε


      ΥΓ Το ‘‘τσίγκλισμά’’ μας ήταν μισοαστείο-μισοσοβαρό. Βλέπω ότι εσύ απάντησες εντελώς τελείως σοβαρά. Χαμογέλα;, σύντροφε! Τι σου ζητάνε; :-)

      Διαγραφή
  3. Ξέρω εγώ βρε!
    Από ""έγκυρους κύκλους"" του ΠΓ, παίζει δυνατά για νέος ΓΓ ο σ.Σφυροδρέπανος, που είναι και πιο καλτ απ' την Αλέκα!
    (να δεις που θα το πιστέψουν και θα το αναπαράγουν στο τέλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμ, το βλέπω πολύ πιθανό ...

      (να το αναπαράγουν, φυσικά)

      Διαγραφή
  4. Διαβάζοντας τον Ριζοσπάστη και ακούγοντας τον 902, μπορεί κανείς να έχει εικόνα την συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα ολόκληρη.
    Οι εκτιμήσεις του κόμματος επιβεβαιώνονται καθημερινά. Και αυτές οι εκτιμήσεις έκαναν και κάνουν λόγο για επιχείρηση εξόντωσης του λαού.
    Το ΚΚΕ εκτιμάει ότι η κατάσταση θα επιδεινώνεται διαρκώς και ότι ο Καπιταλισμός έχει διαβεί τα ιστορικά του όρια.
    Κάνει λόγο για πολέμους,κάνει λόγο για εξοντωτική πολιτική,μιλά για την κρίση και τις συνέπειές της που διαρκώς ξεφεύγουν από τον έλεγχο των πλουτοκρατών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, που πλέον δεν μπορούν να διαχειριστούν την κρίση, που είναι κρίση του συστήματος.
    Το κόμμα μιλά και στις αρχές μιλούσε ακόμα πιο έντονα για την ιστορική ευκαιρία που δίνεται στην εργατική τάξη να ανατρέψει το σύστημα και να πάρει στα χέρια του,να επιβάλει την δική του κυριαρχία.
    Τώρα πια μιλά για την ανάγκη ανατροπής του συστήματος σαν μόνη διέξοδο.
    Όλα αυτά τα συνυπογράφουμε.
    Ο ιστορικός ρόλος του κόμματος δεν είναι παρά μόνο να οδηγήσει την εργατική τάξη στην δική της εξουσία.
    Οι αριθμοί δεν μας βγαίνουν.
    Οι αριθμοί δείχνουν πολλά πράγματα και το κύριο είναι, ότι δεν μπόρεσε στις συγκεκριμένες συνθήκες να έχει προετοιμάσει το λαό και το εργατικό κίνημα για να αντιμετωπίσει την σημερινή λαίλαπα,όπως έχει καθήκον του.
    Το να μην τον έχεις προετοιμάσει τον λαό καθώς έχεις χρέος, είναι ένα ζήτημα σοβαρο.
    Το να χάσεις όμως το 50% μέσα σε 40 μέρες, κοντά 250.000 κόσμου, να σου γυρίσουν την πλάτη,μάλιστα μέσα σε αυτές τις αντικειμενικές συνθήκες που υποτίθεται ότι μπορείς να παίξεις τον καθοριστικό και πρωτοπόρο ρόλο σου, είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας.
    Τόσο καθοριστικό που δεν μπορεί να διευθετηθεί, ούτε πολύ περισσότερο να αντιμετωπιστεί από τα στελέχη και την καθοδήγηση* που την.....δεν θα πω δημιούργησαν ή συνέβαλαν στο να εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά τουλάχιστον θα πω άφησαν να συμβεί.
    (Αδόκιμος όρος για ένα ΚΚ γιατί ένα ΚΚ δεν επιτρέπει να συμβεί από μόνο του τίποτα).
    Μέσα λοιπόν σε αυτές τις συνθήκες και μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το κόμμα μία επιλογή είχε και αυτή ηταν να πει, εδώ και τώρα Έκτακτο Συνέδριο.

    *Δεν παραβλέπω τις ευθύνες και των κομματικών μελών και την αμφίδρομη σχέση με την ηγεσία του κόμματος και την καθοδήγηση αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

    Taxika

    Δεν είχα διαβάσει τα παραπάνω σχόλια και θα ήθελα να προσθέσω ότι και φυσικά το κόμμα είναι που θα αποφασίσει πότε θα κάνει το Συνέδριό του,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος που είναι έξω από το κόμμα δεν έχει δικαίωμα να πει την δική του γνώμη.
    Και ακόμη κάτι,με αστειάκια, με δεικτικό τρόπο και ειρωνείες,δεν αντιμετωπίζονται αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

    Να ξέρετε ότι τα σχόλιά σας,(μας) διαβάζονται και από άλλους εκτός από αυτούς που τα απευθύνεται,στους Λεύτηδες εν προκειμένω, και που μπορεί να ξέρετε ότι μπορεί να είναι, οπορτουνιστές, προβοκάτορες, κακόβουλοι,πράκτορες, βαλτοί ή ότι άλλο.

    ΥΓ: Μην φοβάστε την κριτική.............




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μας κανένας δεν αμφισβητεί το δικαίωμα (πρόσεξέ με σε παρακαλώ, μιλάω για δικαίωμα) και της κριτικής και της Πρότασης και ο,τιδήποτε άλλο θέλει κάποιος ... κυρίως όταν υπάρχει δημόσιος ανοιχτός διάλογος όπως σ΄αυτό το μπλογκ !

      Θα μου επιτρέψεις μια άποψη (δεν είναι κομματική φυσικά) και σε παρακαλώ δες την.

      - Με την παραδοχή ότι το ΚΚΕ σε ό,τι έχει πει από την αρχή της Ίδρυσής του, αλλά κυρίως από το 1992 (την συνθήκη του Μάαστριχτ) έχει δικαιωθεί, η δραματική (αλήθεια) μείωση των εκλογικών του δυνάμεων στις προχθεσινές δεύτερες εκλογές, δείχνει ότι ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος για την μεγάλη ανατροπή !

      Όταν ένας κόσμος, ξαφνικά, ψάχνει το λιγότερο κακό, τρέχει πίσω από κάποιον που τρέφει αυταπάτες, δεν δείχνει μόνο ευθύνες στο Κόμμα, αλλά κυρίως στον κόσμο !

      Ας σταματήσουμε κάποια στιγμή να χαϊδεύουμε αφτιά και ας αποδώσουμε τις ευθύνες στον κόσμο, αυτές που του αναλογούν !

      Τώρα, κάτι άλλο.
      Φίλε μας, πες μου σε παρακαλώ τι θα πρόσθετε ένα έκτακτο Συνέδριο - χωρίς να παραβλέπω την άποψή σου.
      Αλλά τι θα πρόσθετε, θα ήθελα να μου το πεις.
      Έκτακτο Συνέδριο γίνεται για συγκεκριμένους και σοβαρούς λόγους - και πίστεψέ με δεν είναι ούτε ειρωνεία ούτε αστειάκι (κάθε άλλο) να σου πω ότι το αποτέλεσμα αστικών εκλογών δεν είναι ...

      Άλλωστε γιατί να κάνεις ένα έκτακτο Συνέδριο όταν σε λίγους μήνες θα κάνεις το Τακτικό.
      Για να αναζητηθούν ευθύνες από κάποιους ;
      Όχι Φίλε μας !
      Στο κάτω κάτω, ευθύνες έχουμε όλοι μας ... κι η Αλέκα κι εγώ που σου απαντάω !
      Τις ευθύνες μας, ήδη τις έχουμε αναζητήσει στις ΚΟΒες και σε άλλα μετερίζια και προφανώς θα τις δούμε και στο Συνέδριο.
      Τότε που θα πρέπει να παρθούν Αποφάσεις ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε φίλε (Τετ Οκτ 03, 06:42:00 μ.μ.),


      Αφού πω ότι συμφωνώ με το πνεύμα τού σχολίου σου και κυρίως με το υστερόγραφό σου ("μη φοβάστε την κριτική") θέλω να δηλώσω ότι εγώ προσωπικά δεν εισέπραξα καμία αιχμή ή υπονοούμενο ότι είμαστε "προβοκάτορες, κακόβουλοι,πράκτορες, βαλτοί" κ.λπ. Συνεπώς, η σχετική αναφορά σου δεν έχει νόημα. Από την άλλη, θέλω να πιστεύω ότι δεν είχες καμία κακή πρόθεση και η εισαγωγή ενός τέτοιου ανύπαρκτου ζητήματος στην κουβέντα μας εδώ έγινε από λάθος διατύπωση.


      Τα λέμε

      Διαγραφή
  5. Φίλε Σπειροειδή αρχιτέκτονα,


    Θα απαντήσουμε αργότερα στο σχόλιό σου. Προς το παρόν, δεν αντέχω να μη σε "τσιγκλίσω": :-)

    Καλά, αφού δεν είσαι πια μέλος τού ΚΚΕ κι αφού συνεπώς δεν παίζει ζήτημα διαγραφής, γιατί έριξες μαύρη πέτρα στο τσαρδίμας; ;-)


    Τα λέμε (αργότερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παρακάτω σχόλιο το έγραψα κάτω απ’ την ανάρτηση του LEFT G700 με τον μαρτυριάρικο τίτλο για τα …όνειρα αυτού του LEFT G700...
    "ΚΚΕ: Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση".
    Το αντιγράφω επακριβώς, διότι ουσιαστικά κι εδώ σχολιάζω την ίδια κουραστική, πολυλογάδικη και ανούσια ανάρτηση.

    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    Ανώνυμος Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2012 6:53:00 μ.μ.
    Όλη η ουσία αυτής τής ανάρτησης συμπυκνώνεται σ' εκείνο που και το blog ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ πρεσβεύει.

    Ότι δηλαδή το ΚΚΕ οφείλει τάχα να κάνει συνεργασίες κορυφής με ...Αριστερά κόμματα και σχήματα.
    Αλλιώς, το ΚΚΕ και η ηγεσία του είναι για πέταμα...

    Λοιπόν, το ΚΚΕ έχει σωστότατη πολιτική συμμαχιών, που εστιάζει στη συμμαχία απ' τα κάτω. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στα ντοκουμέντα τού κόμματος, στο Ριζοσπάστη, στην ΚΟΜΕΠ και τις πάμπολλες ανακοινώσεις τού ΚΚΕ.

    Τώρα, με τις φαντασιώσεις τής εφημερίδας Βήμα δε θ' ασχοληθώ, γιατί κατ' επανάληψη εδώ και τέσσερα χρόνια, σχεδόν απ' το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, αυτή η εφημερίδα αναμασά τα ίδια, αλλά όχι πάντα με τα ίδια ονόματα στελεχών. Λέει δηλαδή μπούρδες.

    Και τελειώνω με όλους αυτούς που καμώνονται τους κομμουνιστές για να χτυπήσουν το ΚΚΕ, λέγοντάς τους ότι τσάμπα σκοτώνονται.

    Κανένας κομμουνιστής δεν τους πιστεύει, ειμί μόνον οι διαθέσιμοι... Οι δήθεν σαν και δαύτους.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Το παρακάτω σχόλιο το έγραψα κάτω απ’ την ανάρτηση του LEFT G700»
      Ευχαριστώ που σχολίασες εκεί μέσα, γιατί εγώ πλέον αηδιάζω.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Ιβάν,


      Αηδιάζεις; Πρωτότυπο. Εγώ, όταν πήγαινα στο δημοτικό και μου έλεγε ένας θείος μου «φέρε ρε το σκάκι να παίξουμε», επειδή ήταν πολύ καλύτερος από εμένα και τσαντιζόμουνα που όλο με κέρδιζε, του έλεγα ότι πονάει η κοιλιά μου! ;-)


      Τα λέμε (όταν σταματήσει να …‘‘πονάει’’ και η δική σου κοιλιά! ;-) )

      Διαγραφή
  7. Επανέρχομαι μ' αφορμή το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που πρόκειται να γίνει το Φλεβάρη τού 2013, πρώτα ο λαός.
    Γιατί άραγε έχει πιάσει τέτοια πρεμούρα την αστική τάξη μέσω των φυλλάδων της για το επερχόμενο Συνέδριο του ΚΚΕ;
    Γιατί η ίδια πρεμούρα απ' τα διάφορα blogs που κοιμούνται κι ονειρεύονται μεγάλη αναταραχή στο ΚΚΕ και που γι' αυτούς, αν ήταν αλήθεια, θα ήταν μια υπέροχη κατάσταση;
    Τι φαντάζεται το άρρωστο μυαλό τους;
    Και ποιος τούς είπε ότι ακόμη κι αν προκύψει αλλαγή πόστων των στελεχών τού κόμματος, αυτό θα σημάνει και αλλαγή τής πολιτικής του;
    Τόσο πολύ δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι το ΚΚΕ είναι και θα παραμείνει ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ;
    Ή μήπως εντέλει αυτό είναι που στοιχειώνει τα όνειρά τους;
    Ναι, αυτό είναι. Αυτό τους κάνει να παραμιλάνε και να μην ξέρουν τι λένε.
    Ας φανώ όμως κι εγώ λίγο γαλαντόμος, κι ας τους προσφέρω κάτι παραπάνω από μια απλή πληροφορία.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ "ΤΡΕΛΑΙΝΟΤΑΝ" Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΗΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΨΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ.

    Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ!!! ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ "ΤΡΕΛΑΘΕΙ".

    Αυτοί όμως που στα σίγουρα θα τρελαθούν απ' το κακό τους και την στενοχώρια τους, θα είναι οι φανεροί εχθροί τού ΚΚΕ και οι δήθεν φίλοι του, οι κρυφοί εχρθοί του. Γιατί;
    Διότι και το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ θα έχει την ίδια επιτυχία με το 18ο!
    Και το 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ, είναι ο σημαντικότερος μπούσουλας των κομμουνιστών για να προχωρήσουν με την ίδια επιτυχία μπροστά κι όλο πιο μπροστά, μέχρι να πάρει ο λαός την εξουσία και να προχωρήσει η οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.
    Σ' αυτό το δρομολόι πάνω λοιπόν, είναι και το 19ο Συνέδριο κι όλα τα επόμενα.
    Όσο για τις κορώνες περί έκτακτου συνεδρίου, τι να πει κανείς; Ότι υποτιμούν αυτοί οι δήθεν ενδιαφερόμενοι τη νοημοσύνη μας;
    Για δε μας λένε και τι θέμα θένε σ' αυτό το έκτακτο στρατοδικείο που ζητάνε. Ε, συγνώμη, έκτακτο συνέδριο ήθελα να πω.
    Τι κλάψα όμως κι αυτή για τα χαμένα εκλογικά ποσοστά τού ΚΚΕ. Τόσο πολύ τούς κόφτει, που δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν την ανακοίνωση του Κόμματος σχετικά και με τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Διότι αν την είχαν διαβάσει θα ήξεραν και τις απαντήσεις και δε θα έλεγαν ένα σωρό παρλαπίπες (κατά μία αγαπημένη έκφραση του ΛΕΝΙΝ). Κι αναφέρομαι φυσικά στους κακοπροαίρετους. Για τους καλοπροαίρετους προτείνω να ενημερώνονται καθημερινά απ' το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, για να μην πέφτουν θύματα της μαύρης προπαγάνδας.
    Κι έχει δίκιο ο faros, όταν λέει πως κι ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών για το τι ψηφίζει. Αλλά δε θα βάλουμε και τα κλάματα πιασμένοι στο δόκανο των κοινοβουλευτικών αυταπατών. Διότι αν το κίνημα δεν προσανατολιστεί ταξικά, όπως τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, γύρω απ' τα ίδια θα κλωθογυρνά ο κόσμος και εκλογικά. Θα παραπαίει δηλαδή ανάμεσα στη ΔΕΞΙΑ και την ΑΡΙΣΤΕΡΑ τού καπιταλισμού. Γιατί με τα μονοπώλια στην εξουσία, η όποια κυβέρνηση, της πλουτοκρατίας τα χεσμένα σώβρακα θα πλένει...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ









    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσυπογράφω τα σχόλια του ΑΝΕΡΓΟΥ και ΑΦΡΑΓΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @LeftG700:
    «(…) της συμμετοχής τών …Going Τhrough(!!!) και …ΝΕΒΜΑ(!!!) στο Φεστιβάλ τής ΚΝΕ!!!
    Πάει αυτό»
    Το επιχείρημα του συντρόφου δεν πήγε πουθενά. Εδώ είναι και σε χαιρετάει.
    Smile back.
    «Πράγματι, κανείς δεν απάντησε στο εν λόγω κείμενο, του οποίου ολόκληρος ο επιχειρηματολογικός κορμός ήταν το άρθρο...Χασαπόπουλου στην γνωστή προλεταριακή επιθεώρηση Βήμα, μιας και λόγο για αναβολή συνεδρίου δεν έκανε κανείς άλλος»
    Στέκεται σε δύο σημεία: Στον αρθρογράφο και στην εφημερίδα.
    Εσύ 1) θέλεις να γράψεις για τους Goin’ Through και 2) νομίζεις ότι οι άλλοι είναι βλάκες.
    Επειδή λοιπόν το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο θέλεις να χρησιμοποιήσεις ως αντιπαράδειγμα δημοσιεύτηκε στην Αυγή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ‘σένα, και επομένως το επιχείρημα με το φεστιβάλ σου είναι πλέον άχρηστο, εσύ… αλλάζεις το αρχικό επιχείρημα, και μιλάς για «ρεπορτάζ άνευ σημασίας»
    Όποιος θέλει να… δει από κοντά αριστερούς να χρησιμοποιούν με άνεση πρακτικές Γκαίμπελς, ας κοπιάσει.

    «Όμως, για πολλούς από τον κόσμο που στηρίζει ΚΚΕ εθεωρείτο ότι το συνέδριο θα γίνει τον Φεβρουάριο»
    Το ότι μιλάς εσύ εκ μέρους της βάσης, μόνο κακόγουστο αστείο μπορεί να θεωρηθεί. Παραβίαση καταστατικού δεν υφίσταται. Όταν υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το συνέδριο, τότε θα αξιολογηθούν. Μέχρι τότε, ασφαλώς θα γίνεται συζήτηση και για αυτό το θέμα, ωστόσο σπέκουλα, και μάλιστα με κριτήριο άρθρα στο Βήμα, σε αντίθεση με τύπους όπως εσύ, κομμουνιστές δεν πρόκειται να κάνουν.

    «η σιωπή αυτή είναι μία πρώτης τάξεως επιβεβαίωση»
    Σίγουρα...
    Και όταν διαψεύστηκε, με χοντρούς αλλά επιεικέστατους χαρακτηρισμούς, η «φήμη» ότι ο Μπογιόπουλος είναι πίσω από τη Νέα Σπορά, τότε η διάψευση ήταν πάλι επιβεβαίωση(!!!) για το ότι οι φήμες ισχύουν. Αναφέρομαι φυσικά στον σύντροφό σου, τον ΕΟΣ.
    Συνεχίστε να ταπεινώνεστε. Δεν έχει ακριβώς πλάκα, αλλά έχει έως ένα βαθμό ενδιαφέρον, για να διαπιστώσουν και οι τελευταίοι κομμουνιστές, τις πρακτικές, το ήθος και τους στόχους ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, τι έγινε; Εδώ δεν αηδιάζεις να μας μιλάς; Ή σε ...ξεπόνεσε η κοιλιά σου;

      Ες αύριον τα σπουδαία. Αλλά πάρε μαζί σου πολλά μαντήλια. Θα ρίξεις πολύ κλάμα! ;-)


      Τα λέμε

      Διαγραφή
  10. Φίλοι τού Γλόμπινγκ,


    Μία διαδικαστική πρόταση (ελπίζω να μη θεωρηθεί επέμβαση στα εσωτερικά σας! ;-) ):

    Προσθέστε στα συστήματά σας εδώ και το κολπάκι που δείχνει τα πρόσφατα σχόλια. Διευκολύνει πάρα πολύ τους επισκέπτες τού μπλογκ σας.


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ LeftG700:
      - «Ή σε ...ξεπόνεσε η κοιλιά σου;»
      Όσον αφορά τέτοια συμπτώματα, έχω πάθει ανοσία στη χυδαιότητα.
      - «Αλλά πάρε μαζί σου πολλά μαντήλια»
      Κατέβα απ’ το καλάμι σου· όσες φορές έχουμε συζητήσει, ή έχεις πετάξει την μπάλα στην εξέδρα ή έχεις εγκαταλείψει τον διάλογο με διάφορες δικαιολογίες.
      Επίσης μην έχεις αυταπάτες. Γνωρίζω ότι από τη στιγμή που απευθύνθηκα σε εσένα, στο μυαλό σου, ο κερδισμένος θα είσαι εσύ. Ό,τι και να γίνει. Όσο και να ξεφτιλιστείς.
      Γιατί πολύ απλά κέρδος για σένα είναι 1) να αυξήσεις τους αναγνώστες στο «ιστολόγιό» σου (σε επτά σχόλια έχεις α) βάλει ένα λινκ β) ζητήσει έμμεσα να επιστρέψει σχολιαστής και γ) προτείνει να προστεθεί(!!!) εφαρμογή σε ιστολόγιο, για να ασχοληθούν περισσότεροι με την περίπτωσή σου)
      και 2) να επικεντρώνεται η πολιτική αντιπαράθεση όχι στα ουσιώδη θέματα της ταξικής πάλης, αλλά σε κατινιές, σε εικασίες, σε «φήμες» κτλ.
      Δεν συζητάμε π.χ. για το ΝΑΤΟ. Γιατί πολύ απλά, εσύ τι έχεις να πεις; Το κόμμα που στηρίζεις – και συνέχισε να λες τα γραφικά παραμύθια για κόκκινες σημαίες· η σημαία σου ήταν ροζ και πλέον πρασινίζει - υποκλίνεται στο ΝΑΤΟ και διαχρονικά στηρίζει ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
      Τόσο «αριστεροί» είστε εκεί μέσα. «Αριστεροί» των βομβαρδισμών και της «παραγωγικής ανασυγκρότησης με υγιείς επιχειρήσεις».
      Καλό δρόμο και προσοχή στο κενό.

      Διαγραφή
    2. Φάρο, Έλβα και προς όποιον άλλον είναι διαχειριστής στο μπλογκ:

      Το σχόλιο μπήκε κατά λάθος, κάτω από σχόλιο στο οποίο απευθύνεται σε εσάς.
      Επίσης αν θεωρείτε ότι τα σχόλιά μου είναι πολύ επιθετικά και δεν ταιριάζουν με τον προσανατολισμό του ιστολογίου σας, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε πριόνι.

      Διαγραφή
    3. Artdrone, να 'σαι καλά. Καλή δύναμη.

      Διαγραφή
    4. Ιβάν: Τα όποια σχόλια, δεν μας ενδιαφέρει αν είναι επιθετικά ή όχι, αρκεί να "ακουμπάν" το θέμα του ποστ !

      Όχι πριόνι δεν πρόκειται να ... χρησιμοποιήσουμε, απλά αν σε κάποιο σχόλιο δούμε ύβρεις ή χυδαιότητες το διαγράφουμε !

      Άλλωστε, κάτω κάτω, γράφουμε καθαρά τους όρους σχολιασμού του μπλογκ μας.

      Έτσι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απευθύνεται ο ένας στον άλλον σχολιαστές, αρκεί να μην ξεφεύγουν από το θέμα και να είναι κόσμιοι.

      Διαγραφή
  11. Φίλε Ιβάν,


    Αν και δυσκολεύτηκα να καταλάβω σε ποιο από τα δύο σου σχόλια (Πεμ Οκτ 04, 06:49:00 μ.μ. ή Παρ Οκτ 05, 06:43:00 π.μ.) έγραψες περισσότερες ανοησίες, τελικά τη βρήκα την άκρη: στο δεύτερο. Θα τα πάρω όμως με τη χρονολογική σειρά τους και θα ξεκινήσω από το πρώτο.

    Σχετικά με το επιχείρημα ότι το Κόμμα απαξίωσε να απαντήσει: γράψαμε και το επαναλαμβάνουμε: ακούγεται σαν ανέκδοτο. Όποιος διαβάζει Ρίζο ξέρει πολύ καλά ότι δεν περνάει σχεδόν μέρα που να μην απαντήσει με αυτόν ή τον άλλον τρόπο (σχόλιο, αρθράκι, άρθρο, ‘‘μπηχτή’’) σε διάφορα που γράφονται εδώ κι εκεί —κι όχι μόνο από τους ‘‘οπορτουνιστές’’. Αρκούσε και μόνο η ενασχόληση του ΚΣ τής ΚΝΕ με το γελοίο ζήτημα των Γκόινγκ Θρου για να φανεί η ‘‘σοβαρότητα’’ αυτού τού ‘‘επιχειρήματος’’. Και είναι κατάλληλη στιγμή να σου πω ότι σε όλη τη συζήτηση που κάναμε για το ζήτημα αυτό με οπαδούς τού ΚΚΕ δεν βρέθηκε ούτε ένας(1!) να πει, έστω να υπονοήσει, το προφανές: Κακώς δεν απάντησε το Κόμμα στο δημοσίευμα του Βήματος (εμείς πάντως το περιμέναμε 15 ολόκληρες μέρες!). Έπρεπε να απαντήσει και να τους δώσει να φάνε το ρεπορτάζ. Είναι αυτή η ‘‘φοβερή’’ αντίληψη που έχετε διαμορφώσει περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, αντίληψη που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κάνει τον Λένιν να χαμογελάει κάτω από το γενάκι του κάθε τόσο…

    Ποιος σου είπε ότι μιλάω εκ μέρους τής βάσης τού ΚΚΕ; Επειδή δεν είμαι ρομπότ, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι μπορώ να ποστάρω σχόλια εδώ, ζω μέσα στον κόσμο. Και ξέρεις κάτι; Υπάρχουν πολλοί οπαδοί τού ΚΚΕ που δεν μου έχουν κόψει την καλημέρα!...

    Όπως ξέρεις, γιατί ξέρεις αφού έχεις δει το δημοσίευμα των ΕΟΣ, η ειρωνεία μας στους Εοστζήδες για την ιδέα τους περί Μπογιόπουλου και Νέας Σποράς πήγε σύννεφο. Επομένως γιατί το αναφέρεις; Για να δώσεις την εντύπωση ότι συμφωνούμε με τις απόψεις τής ΕΟΣ; Αφού το ξέρεις (και το ξέρει όλη η πολιτική μπλογκόσφαιρα) ότι δεν συμφωνούμε! Όσο για το «σύντροφός σου» που γράφεις, κι εσένα σε θεωρούμε σύντροφο. Αυτό πάει να πει ότι συμφωνούμε σε όλα μαζί σου;;; Τι θέλεις για να πειστείς ότι δεν έχουμε τα μυαλά τής ΕΟΣ; Να τους καταγγείλουμε ως προβοκάτορες και χαφιέδες; Έ, όχι! Δεν την καταλαβαίνουμε έτσι την πολιτική αντιπαράθεση εμείς!

    Σου έμειναν αρκετά μαντήλια; Ωραία! ;-) Συνεχίζουμε με το δεύτερο σχόλιό σου.

    1) Κανένα καλάμι δεν καβάλησα! Τι καλάμι να καβαλήσω επειδή η πολιτική σκέψη μου έχει ξεπεράσει το πρωτόγονο στάδιο να δείχνουν σε κάποιον το φεγγάρι κι αυτός να κοιτάει το δάχτυλό του, όπως κάνεις εσύ; Σιγά το κατόρθωμα!

    2) Γιατί ξεπέφτεις σε τόση φτήνια επιχειρημάτων; Ώστε ήρθα εδώ για να αυξήσω τους αναγνώστες τού τσαρδιού μας; Και για τον ίδιο λόγο έβαλα λίνκ; Και για τον ίδιο λόγο πρότεινα εδώ στα παιδιά να βάλουν το γκάτζετ με τα πρόσφατα σχόλια; (Και γιατί δεν καταγγέλλεις το Traverso Rossa ή το Lenin Reloaded, ας πούμε, που έχουν αυτό το γκάτζετ και δίνουν πάτημα να διαφημίζονται όσοι οπορτουνιστές σχολιάσουν εκεί;) Αλήθεια, δεν κοκκινίζεις λίγο μετά από την καταφυγή σε τέτοιες φτήνιες;

    3) Φυσικά και καλέσαμε τον Σπειροειδή Αρχιτέκτονα να έρχεται να τα λέμε! Όπως καλούμε κι εσένα και οποιονδήποτε άλλον! Γιατί το έχουμε το μπλογκ; Για να τα λέμε εμείς κι εμείς;

    4) Τι το θέλεις το ΝΑΤΟ και το ανακατεύεις; Θυμήθηκα εκείνον τον προδότη και οπορτούνα τού κερατά, τον Κάστρο ντε!, που κανακεύει τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές στο Γκουαντάναμο, αντί να τους δώσει μια κλωτσιά, να τους πετάξει στη θάλασσα για να πνιγούνε! ;-)

    Βαριά καλογερική η πολιτική, φίλε Ιβάν… Μήπως να περιοριζόσουνα στην αφισοκόλληση και στα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης; ;-)


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ LeftG700:
    Μπορείς να με θεωρείς «φίλο» σου, σύντροφό» σου, ή ό,τι άλλο θέλεις. Το αν αποδέχομαι αυτούς τους χαρακτηρισμούς, όπως και το τι σε θεωρώ εγώ, είναι εμφανές.

    «Τι το θέλεις το ΝΑΤΟ και το ανακατεύεις; Θυμήθηκα εκείνον τον προδότη και οπορτούνα τού κερατά, τον Κάστρο ντε!, που κανακεύει τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές στο Γκουαντάναμο, αντί να τους δώσει μια κλωτσιά, να τους πετάξει στη θάλασσα για να πνιγούνε! ;-)»
    Συνεχίζεις σταθερά τις λαθροχειρίες και τις χυδαιότητες. Δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς. Το «επιχείρημά» σου, για το ότι το κόμμα που στηρίζεις υποκλίνεται στο ΝΑΤΟ και διαχρονικά στηρίζει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είναι το… Γκουαντάναμο.
    Το Γκουαντάναμο είναι στο νησί της Κούβας, αλλά μετά από συμφωνίες που είχαν υπογραφεί, θεωρείται έδαφος των ΗΠΑ. Μάθε ότι ο Κάστρο δεν εισπράττει το μίσθωμα, κατήγγειλε χωρίς αποτέλεσμα σε διεθνείς οργανισμούς το παράνομο της συμφωνία, και αν «τους πετάξει στη θάλασσα», θα προκαλέσει πόλεμο με τις ΗΠΑ. Αν ελπίζεις να ανατραπεί ο σοσιαλισμός στην Κούβα, σκέψου κάτι άλλο. Το ότι για να δικαιολογήσεις την πολιτική σου θέση, συγκρίνεις μία σοσιαλιστική χώρα, που φτύνει τους ιμπεριαλιστές στα μούτρα, με τον Σφύριζα που σέρνεται γονατιστός πίσω από ΕΕ, ΝΑΤΟ και τις σχετικές επιδοτήσεις, είναι ενδεικτικό τόσο των αντιλήψεών σου, όσο και του ήθους σου.

    «Και γιατί δεν καταγγέλλεις το Traverso Rossa ή το Lenin Reloaded, ας πούμε, που έχουν αυτό το γκάτζετ και δίνουν πάτημα να διαφημίζονται όσοι οπορτουνιστές σχολιάσουν εκεί»
    Δεν είμαι κατά της εφαρμογής. Σχολίασα το ότι τη ζήτησε σχολιαστής, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που συμμετέχει σε διάλογο.
    Το κόμμα που στηρίζεις δεν είναι οπορτουνιστικό ή ρεφορμιστικό, αλλά σοσιαλδημοκρατικό.
    Όπως έχεις αντιληφθεί, από προσωπική πείρα, οι διαχειριστές των παραπάνω μπλογκ αντιμετωπίζουν τους προκλητικούς σοσιαλδημοκράτες καταλλήλως.

    «Επομένως γιατί το αναφέρεις; Για να δώσεις την εντύπωση ότι συμφωνούμε με τις απόψεις τής ΕΟΣ;»
    Τα «ενδοοικογενειακά» σας δεν με απασχολούν.
    Το ανέφερα γιατί πολύ απλά είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Για να επιτεθεί στο ΚΚΕ, εκείνος ισχυρίστηκε ότι η διάψευση μία «φήμης» ισοδυναμούσε με… επιβεβαίωση.
    Εσύ πάλι ισχυρίζεσαι ότι αν κάποιος δεν σχολιάσει μία «φήμη», τότε ή φήμη μετατρέπεται σε «γεγονός», όπως γράφεις ξεκινώντας την «ανάρτησή» σου.
    Το συμπέρασμα σχετικά με το ποιος είναι πιο φαιδρός, στους αναγνώστες.

    «ΚΟ-ΚΟ ΚΟ-ΚΟ Ε, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ (…) Όμως, η ίδια μούγκα επικράτησε και στα φιλοΚΚΕ τσαρδιά, που, όσο να ’ναι, ως ημιεπίσημα όργανα του Κόμματος, έχουν μεγαλύτερη άνεση»
    1. Τα μπλογκ που στηρίζουν το ΚΚΕ δεν είναι «ημιεπίσημα όργανα(!) του Κόμματος». Δεν θα γράψω «σοβαρέψου», για να μην καλλιεργώ αυταπάτες.
    2. Τα ιστολόγια που στηρίζουν το ΚΚΕ δεν σχολίασαν διότι:
    Παραβίαση καταστατικού δεν υφίσταται. Όταν υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το συνέδριο, τότε θα αξιολογηθούν. Μέχρι τότε, ασφαλώς θα γίνεται συζήτηση και για αυτό το θέμα, ωστόσο σπέκουλα, και μάλιστα με κριτήριο άρθρα στο Βήμα, σε αντίθεση με τύπους όπως εσύ, κομμουνιστές δεν πρόκειται να κάνουν.
    3. Τολμάς εσύ και μιλάς για κότες; Υπάρχει – με όλο το σεβασμός στις κότες· το λέω τελείως μεταφορικά – μεγαλύτερη κότα από ‘σένα;
    Από εσένα, που στην προσπάθειά σου να αποφύγεις να σχολιάσεις το γεγονός ότι το κόμμα σου στηρίζει τις σφαγές, τόλμησες να πεις ότι «ο Κάστρο κανακεύει τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές»;
    Είσαι απερίγραπτα χυδαίος.
    Πλέον πλάτες, στο ξύλο σε εργάτες, και εντός Ελλάδας:
    http://wwwpraxisred.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2888.html
    Καλό δρόμο και προσοχή στο κενό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Ιβάν,


    Σε κάθε σχόλιό σου, τα κάνεις όλο και πιο μούσκεμα! Πώς τα καταφέρνεις αδερφέ έτσι;

    1) Το τι θα κάνει μία χώρα με το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο θέμα βούλησης. Είναι και θέμα συσχετισμών. Είναι αυτοί οι συσχετισμοί που δεν επιτρέπουν στον Κάστρο να πετάξει τους Αμερικάνους στη θάλασσα. Αλλά ξέρεις κάτι; Οι συσχετισμοί δεν ισχύουν μόνο για τις σοσιαλιστικές χώρες. Ισχύουν και γι’ αυτές που δεν είναι και ενδεχομένως αποφασίσουν ότι θέλουν να γίνουν.

    2) «Δεν είμαι κατά της εφαρμογής. Σχολίασα το ότι τη ζήτησε σχολιαστής, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που συμμετέχει σε διάλογο».

    Γουάου! Τι λες, ρε μεγάλε, ξέρεις τι γράφει το ποντίκι σου; Και πότε ήθελες να διαπιστώσουμε την έλλειψη τού συγκεκριμένου γκάτζετ;;; Μία ημέρα τών ημερών χωρίς καμία αιτία; Τα παιδιά εδώ λινκάρανε μία ανάρτησή μας, ήρθαμε, αρχίσαμε τα σού ’πα μου ’πες, και τότε διαπιστώσαμε τη δυσκολία που παρουσιάζεται.

    3) Για το Traverso Rossa δεν ξέρουμε τίποτε. Για το Lenin Reloaded ξέρουμε ότι «αντιμετωπίζει τους προκλητικούς σοσιαλδημοκράτες καταλλήλλως…». Εσύ έχεις πάρει πρέφα πόσο ‘‘καταλλήλως’’ αντιμετώπισε τη γραμμή τού ΚΚΕ η μισή εκλογική του βάση;;;

    4) Το μπλογκ μας δεν έχει κόμμα. Μόνο παράταξη. Αν είχες κάνει τον κόπο να το παρακολουθείς, θα το ήξερες. Κι αν ήξερες ανάγνωση βέβαια…


    Τα λέμε


    ΥΓ Ρε παιδιά! Δεν υπάρχει κανείς από την καθοδήγηση να τον συμμαζέψει; Αν τον αφήσετε να μιλάει, σας βλέπω στο 2 σύν κάτι ψιλά στις επόμενες εκλογές! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ LeftG700:
    Το ποιον πρέπει να συμμαζέψουν είναι εμφανές.
    Διαμαρτυρήθηκες για την σύγκριση με τον ΕΟΣ. Απάντησα. Δεν είδα να επανήλθες.
    Παρεμπιπτόντως, δεν βρήκα καμία επίσημη αναφορά που να λέει ότι έχει αποφασιστεί το συνέδριο να γίνει τον Φεβρουάριο. Αν όντως δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, πρέπει να εξηγήσει ο αρθρογράφος στο Βήμα, και όσοι υιοθετείτε τους ισχυρισμούς, πώς γίνεται να αναβληθεί ένα συνέδριο το οποίο δεν έχει προγραμματιστεί.

    «Και πότε ήθελες να διαπιστώσουμε την έλλειψη τού συγκεκριμένου γκάτζετ;;;»
    Θα έπρεπε να περιμένεις να ολοκληρωθεί ο διάλογος πριν ζητήσεις να προστεθεί. Αυτό θεωρώ εγώ σωστή στάση. Δεν περιμένω να καταλάβεις.

    «Εσύ έχεις πάρει πρέφα πόσο ‘‘καταλλήλως’’ αντιμετώπισε τη γραμμή τού ΚΚΕ η μισή εκλογική του βάση;;;»
    Το κομμάτι της εκλογικής βάσης του ΚΚΕ, το οποίο σταμάτησε να το στηρίζει, μπορεί πλέον να απολαύσει τον εκπρόσωπο του Σφύριζα, να ζητάει ΙΣΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Το λινκ το πέρασα ήδη.

    - Όπως έχεις αντιληφθεί, από προσωπική πείρα, οι διαχειριστές των παραπάνω μπλογκ αντιμετωπίζουν τους προκλητικούς σοσιαλδημοκράτες καταλλήλως.
    - «Για το Traverso Rossa δεν ξέρουμε τίποτε»
    - Για «το» Traverso Rossa δεν ξέρω τι ξέρεις, για τον διαχειριστή του όμως γνωρίζεις.
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/04/praxis_16.html

    «Το μπλογκ μας δεν έχει κόμμα. Αν είχες κάνει τον κόπο να το παρακολουθείς, θα το ήξερες».
    Παρακολουθούσα μέχρι να καταλάβω το ήθος σου. Άργησα είναι η αλήθεια. Κάνω την αυτοκριτική μου. Τα παραμύθια με τις κόκκινες σημαίες, εκεί που σε παίρνει. Όλα όσα λες είναι μέσα στη γραμμή του Σύριζα. Εξάλλου σας χωράει όλους. Όπως έλεγε και το σύνθημα μίας συνιστώσας, «πρόγραμμά μας, τα αιτήματα του κόσμου μας». Ό,τι να ‘ναι.

    «Το τι θα κάνει μία χώρα με το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο θέμα βούλησης. Είναι και θέμα συσχετισμών».
    Όποιος ισχυρίζεται ότι η καταδίκη ιμπεριαλιστικών σφαγών είναι θέμα «συσχετισμών», δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον μαρξισμό – λενινισμό.
    Είναι αριστερό ασπόνδυλο και πασοκοειδές.
    Ο Κάστρο δεν έχει καμία σχέση. Και το ότι τολμάς να τον επικαλεστείς, στην προσπάθειά σου να βγάλεις λάδι τον Σφύριζα - τον οποίο κατά τα άλλα… δεν στηρίζεις - λέγοντας ότι «ΚΑΝΑΚΕΥΕΙ τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές», δείχνει πόσο φαιδρός είσαι.
    Επαναλαμβάνω: Το Γκουαντάναμο θεωρείται έδαφος των ΗΠΑ. Αν επέμβει ο Κάστρο, θα είναι εκείνος που θα έχει προκαλέσει πόλεμο.
    Η Κούβα δεν έχει την παραμικρή σχέση με ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Και έχει καταδικάσει όλες τις ιμπεριαλιστικές «επεμβάσεις».
    Το κόμμα σου τρέχει ΓΟΝΑΤΙΣΤΟ πίσω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
    Και στηρίζει τις σφαγές. Τελευταίο παράδειγμα, η Λιβύη, με την Δούρου να πανηγυρίζει.
    Καλό δρόμο και προσοχή στο κενό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...