8 Οκτ 2012

Απαγορεύεται να ...διαδηλώσουμε;

Απο νωρις το πρωι σημερα κυκλοφορουσαν φημες, οτι δηθεν ειχαν ...απαγορευσει και το δικαιωμα του διαδηλωνειν! 

Μαλιστα καποιοι εκαναν πλακες στο twitter για το αν διαδηλωναν αυριο τα..μονα, ή τα ζυγα, κοροιδευοντας και την ανακοινωση που ελεγε οτι κλεινει μετα τις 3 το μεσημερι και το μετρό που οπως επεσημαναν φιλοι αν έκλεινε από απεργία, ολοι οι υπηρετες των ΜΜΕ θα λυσσαγαν με αρθρα τους πέρι κατάλυσης της δημοκρατίας κλπ κλπ.. Τώρα που το κλείνουν οι ...μπάτσοι όλα ενταξει; 

Ολα αυτα μεχρι που διαβασα πριν λιγο στο ποντικι την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να απαγορεύσει αύριο οποιαδήποτε πορεια, ή δημόσια υπαίθρια συνάθροιση απο 09:00-22:00 στο κεντρο των Αθηνών! 

Ειναι αληθεια λοιπον, το...αποφασιζωμεν και διατασσωμεν!

«Ωραια πραγματα», απαγορευση διαδηλωσης, αλλου διαβασα για...ελευθερους σκοπευτες! Tι αλλο περιμενουμε να δουμε; 

Τον ...φοινικα να ξεπροβαλλει απο τις σταχτες για να καταλαβουμε σε τι γυψο μας εχουν βαλει; Η μηπως καμμια φωτο του... Αδολφου; !!

Και ενω οι στρατιες των ανεργων, αλλα και των ..απληρωτων εργαζομενων πληθαινουν, μεσα σ ενα κλιμα αδιεξοδου, πασπαλισμενο με ξενοφοβια και αστυνομευση με...μαυρες φανελλες, ειναι σιγουρο οτι ο κοσμος θα δωσει το παρον αυριο, ειτε διαδηλωνοντας οπως και οπου μπορει,  ειτε... κανοντας θορυβο, (!) ενω θα ξανακουστουν και οι ..σειρήνες πολέμου με την άφιξη της Μέρκελ! 

Ενα τραγελαφικο σκηνικο, καθ ολα...αναλογο με τις πολιτικες τους! 


 Δεν θα τους περασει, ομως!





9 σχόλια:

  1. Ελληνες,

    »Υπενθυμίζω εις υμάς ότι αι Δυνάμεις του Αξονος, καίτοι έχουσαι να αντιμετωπίσουν όλας τας συνεπείας και τας βαρείας υποχρεώσεις του πρωτοφανούς εις έκτασιν πολέμου επέδειξαν εις πάσαν ευκαιρίαν την προς τον ελληνικόν λαόν συμπάθειάν των.

    »Μη λησμονείτε ότι διά γενναίας χειρονομίας των ηγετών της Γερμανίας και Ιταλίας ο ελληνικός στρατός αφέθη ελεύθερος, μη θεωρηθείς αιχμάλωτος πολέμου.

    »Μη λησμονείτε ότι ο ελληνικός λαός τελείως εγκαταλελειμμένος και αποκεκλεισμένος πανταχόθεν, θα κατεδικάζετο εις ομαδικόν εξ ασιτίας θάνατον, αν μη, παρ’ όλας τας τρομακτικάς δυσχερείας και παρ’ όλα τα εγκληματικά σαμποτάζ, επεσιτίζετο η χώρα μας, εκ του υστερήματός των, υπό των Δυνάμεων του Αξονος ως και αν δεν διευκόλυνον αύται τη μεταφοράν δι’ ουδετέρων ατμοπλοίων, φορτίων απαραιτήτου διά την Ελλάδα σίτου και άλλων ειδών.

    »Μη λησμονείτε ότι δεν εδίστασαν αύται και εμπειρογνώμονας ακόμη να στείλουν εις τη χωράν μας, διά να σώσουν τον ελληνικόν λαόν από τον εκφυλισμόν εκ της πείνης, ότε είδον την τρομεράν τραγωδίαν του χειμώνος του 1941.

    »Ελληνες,

    »Εις χείρας μας έγκειται η σωτηρία μας. Μη ακούετε την ύπουλον φωνήν των επικινδύνων εχθρών μας, των λύκων οι οποίοι έρχονται εν σχήματι προβάτων.

    »Ακούσατε την φωνήν μου, φωνήν ειλικρινούς πατριωτισμού, φωνήν τιμίας ελληνικής συνειδήσεως και βοηθήσατε να σώσωμεν όλοι μαζί την Μεγάλην και Αγαπητήν μας Πατρίδα και την Ελληνικήν Φυλήν.

    »Εν Αθήναις τη 5 Μαΐου 1943.

    »ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΡΑΛΛΗΣ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε τη Λεωφόρο δονούσε το σύνθημα:
    "Φόρτσα Ρότσα Μπουμπλής"
    (όταν ήταν ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ λογικα τα οσα λεει και μας βρισκει συμφωνους. Ειδικα οσον αφορα τις παρατηρησεις του:

      1.Οι Έλληνες ακόμη δεν αντιδρούν, αν και τα μέτρα που επιβάλλονται εδώ είναι ακόμη σκληρότερα!
      2.Υπαρχει μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα απ ο τι στην Αργεντινη
      3.Δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τις αιτίες της κρίσης. Ούτε για το πως θα έλθει ανάπτυξη, σε μια «ξεζουμισμένη» χώρα.

      Διαγραφή
  3. spiral architect

    Καλα κανεις και μας θυμιζεις το ποιον τους...

    ''Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, τον Απρίλιο του 1943 ο Ιωάννης Ράλλης ανέλαβε πρωθυπουργός της διορισμένης κυβέρνησης της ναζιστικής «Ελληνικής Πολιτείας», προκαλώντας — καθώς λέγεται — ακόμα και την οργή του γιου του, Γεωργίου. Παράλληλα, διατήρησε ο ίδιος τα υπουργεία Γεωργίας, Επισιτισμού και Εθνικής Άμυνας.

    Ως κατοχικός πρωθυπουργός, ο Ιωάννης Ράλλης οργάνωσε τα Τάγματα Ασφαλείας, για την άμυνα της υπαίθρου και την αντιμετώπιση των ενόπλων ανταρτών του ΕΑΜ και των άλλων αντιστασιακών ομάδων. Ο ίδιος εκτιμούσε ότι τελικά θα επικρατούσαν οι Σύμμαχοι, αλλά πίστευε πως μόνον με τη δημιουργία των Ταγμάτων Ασφαλείας και υπό την καθοδήγηση της Βέρμαχτ θα αποτρεπόταν προσωρινά η επικράτηση του κομμουνισμού στην Ελλάδα. (!)

    Τα Τάγματα Ασφαλείας ήταν υπό τις απόλυτες διαταγές των Γερμανών κατακτητών, όπως και όλες οι υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού της χώρας. Όμως, υπό το πρόσχημα της αποτροπής του κινδύνου του κομμουνισμού, τα Τάγματα Ασφαλείας συμμετείχαν σε πάμπολλες εγκληματικές ενέργειες και έγιναν ιδιαιτέρως μισητά από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Τα μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας έφεραν γερμανική στολή, και γι' αυτό έγιναν γνωστοί ως «Γερμανοτσολιάδες» ή «Ράλληδες»''.
    (wikipedia)


    Kαι μετα ακους καποιους να λενε..''περασμενα ξεχασμενα''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αρχίζει το ματς!
    να αρχίσω και τα στοιχήματα για τον χρόνο ζωής της κυβέρνησης μετά την αυριανή απαγόρευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤRASH

      Χωριο που φαινεται, ετσι; Για πες να δoυμε αν συμφωνεις με τον δικο μας...bookie! :)

      Διαγραφή
    2. Μα καλέ και συ ρε Τρας, δεν λυπάσαι τον σ. Φώτη που όνειρο της ζωής του είναι να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας;

      Μα τω θεώ, πάνω απ' τον τάφο του σχωρεμένου το υποσχέθηκε!
      Ευχή και κατάρα του'δωσε ο σχωρεμένος ...

      Διαγραφή
    3. @Εlva:
      Από μήνες, μέχρι και μέρες, ανάλογα με το τι θα συμβεί αύριο.
      @spiral architect:
      γιατί να μην γίνει "πρόεδρος της Δημοκρατίας" ο Φώτης;
      Ενα σωρό αποτυχημένοι της πολιτικής, πρόεδροι της Δημοκρατίας έγιναν σε αυτήν την χώρα, από τον Καραμανλή που το κυνήγησε ο λαός το '81, μέχρι τον αποτυχημένο ακροδεξιό Στεφανόπουλο... Να σκεφτείς πως μόνος που δεν το είχε στείλει ο λαός σπίτι του όταν έγινε πρόεδρος, ήταν ο ...Παπούλιας!
      Ο Φώτης γιατί δηλαδή;

      Διαγραφή
  5. "...Ενδεικτικές είναι και οι ανακοινώσεις των κομμάτων που συμμετέχουν στην τρικομματική κυβέρνηση και εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την πρωτοφανή απόφαση της αστυνομίας.

    Η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση πως «δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων» ενώ σημειώνει παράλληλα ότι απαιτείται σοβαρότητα και σύνεση από όλες τις πλευρές.

    Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων άυριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους»...."
    http://www.koutipandoras.gr/?p=26618

    Αυτοί είναι πιο χεσμένοι από τον Αντώνη μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...