25 Ιουν 2013

ΣΕΒ: Aπαιτεί επίσπευση των μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση

Την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΕΒ.  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος των βιομηχάνων Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας στο σεμινάριο του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) για την απασχόληση στην Ελλάδα, «η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση είναι να παγιώσει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», εκφράζοντας την απαίτηση του κεφαλαίου να προχωρήσουν οι απαραίτητες αλλαγές για την ανάκαμψή του, μεταφέροντας τα βάρη της κρίσης τους εργαζόμενους.  

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο σεμινάριο, ο Δ. Δασκαλόπουλος επανέλαβε τις θέσεις του ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), χαρακτηρίζοντάς την «ένα αδειανό πουκάμισο» και ζήτησε την προσαρμογή της στα μέτρα του κεφαλαίου.  Σε μία προσπάθεια να χειραγωγήσει τη συνείδηση των εργαζομένων παρουσίασε κοινά - τα διαμετρικά αντίθετα - συμφέροντα εργατών και εργοδοτών, λέγοντας: «Δεν έχουμε οι κοινωνικοί εταίροι σήμερα την πολυτέλεια να είμαστε αντίπαλοι. 

Το ερώτημα είναι αν μπορούμε από απλοί κοινωνικοί εταίροι να γίνουμε συνέταιροι σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και σε μια κοινή προσπάθεια για τη νέα μορφή ανάπτυξης και προόδου». Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο ΣΕΒ, αλλά και η κυβέρνηση, για τους εργαζόμενους σημαίνει μισθοί και συντάξεις πείνας, τσακισμένα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, πλήρως εμπορευματοποιημένες υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...