3 Ιουν 2013

ΚΚΕ, ΚΝΕ: Η μαχητική συγκέντρωση-καταδίκη, στην Αθήνα, για την κρατική καταστολή στην Τουρκία!


Λίγο μετά τις 20:00 ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και πορεία καταδίκης της καταστολής του αστικού κράτους της Τουρκίας απέναντι στους διαδηλωτές, που διοργάνωσαν η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ στην Αθήνα. Η πορεία ξεκίνησε από το Πολεμικό Μουσείο, κατευθύνθηκε προς την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα.

Μετά την συγκέντρωση, η πορεία κατευθύνθηκε από το Πολεμικό Μουσείο προς την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα στον οδό Ρηγίλλης. Η αστυνομία που είχε παρατάξει κλούβες των ΜΑΤ εμπόδισε την είσοδο σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην πρεσβεία προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κρατική καταστολή εναντίον του τουρκικού λαού.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο, έχοντας κλείσει το ένα ρεύμα στη Β. Σοφίας και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο λαό και τη νεολαία της Τουρκίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.



Στη συγκέντρωση διαβάστηκε από τον Βασίλη Κολοβό ποιήμα του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ από το θάνατο του οποίου σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια.



Στην συνέχεια από το βήμα της συγκέντρωσης ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σημείωσε ότι "με αυτήν με αυτή την συγκέντρωση εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, ενώνουμε την φωνή μας με τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας" και αναφέρθηκε στα γεγονότα και την κρατική καταστολή στην Τουρκία.

"Αυτές οι κινητοποιήσεις αφετηρία έχουν στις μεγάλες ταξικές αντιθέσεις στην τουρκική κοινωνία που παρά τους υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης που απολαμβάνει η αστική τάξη, οι εργάτες ανιτμετωπίζουν την σκληρή πραγματικότητα της τζάμπα δουλειάς, των μισθών των 150 ευρώ χωρίς άλλα δικαιώματα, την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση" συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις αντιθέσεις που οξύνονται στην περιοχή και τα επικίνδυνα πολεμικά σενάρια για τους λαούς σημείωσε: "Το ΚΚΕ έχει καλέσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας και όλης της περιοχής, να μην χύσουν το αίμα τους για τα μονοπώλια που θέλουν να ελέγξουν τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου της περιοχής".

Στη συγκέντρωση ξεχωρίζουν τρία πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Το ένα γραμμένο στα ελληνικά που γράφει "Καταγγέλουμε την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας" και τα άλλα δύο γραμμένα στα τουρκικά και τα αγγλικά που γράφουν "Αλληλεγγύη στην πάλη του τουρκικού λαού. Αλληλεγγύη στο ΚΚ Τουρκίας". Επίσης οι διαδηλωτές κρατούν ένα μεγάλο λάβαρο του ΚΚ Τουρκίας.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως "Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι, στον καπιταλισμό ποτέ υποταγμένοι", "Αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό, κόντρα στα μονοπώλια και τον αυταρχισμό", "Καμία υποταγή στον καπιταλισμό, αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό".

902gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...