4 Ιουν 2013

Η άγρια μυρωδιά της ελευθερίας!




Διαβαζε τις μερες αυτες για τις διαδηλώσεις στις μεγαλουπόλεις της Τουρκίας, για την πρωτοφανη κρατικη καταστολή, για τους θανατους διαδηλωτων, τα χημικα που τυφλωσαν τουλαχιστον πεντε ατομα, για την μαζικη προσέλευση του κόσμου στις διαδηλώσεις κι ομως παρ ολα τα δυσαρεστα νεα καπου ενοιωθε οτι ζηλευε τους γειτονες για τις μερες που ζουν τωρα. Ηξερε οτι το ιδιο επρεπε να γινει οσο το δυνατον πιο συντομα παντου και φυσικα και στη δικη του χωρα, που οποτε εξεγερθηκε και εκει ο κοσμος πνιγηκε η καθε προσπαθεια στο δακρυγονο και στην αστυνομικη βια, ενω με τη συνδρομη των ΜΜΕ που παντα παιζουν το παιχνιδι του status quo, στο τελος, απο θυμα ο λαος, βρισκεται να κατηγορειται ως ...φταιχτης και τρομοκρατης!

Το ειχε δει το εργο πολλες φορες, δεν ηταν η πρωτη φορα, αλλα δεν ηθελε να γερασει και να μην εχει κατι καλο να λεει στα παιδια του....Δεν ηθελε να ντρεπεται, σαν το γειτονα που δεν ειχε δουλεια και φαγητο για το παιδι του, αλλα εσκυβε το κεφαλι και δεν ειχε ποτε πατησει το ποδι του σε διαδηλωση, πιστευοντας οτι «θα περασει η μπορα και θα ορθοποδησουμε και παλι μια μερα».... Ισως χωρις σπιτια και παιδια;

Κι ομως αυτος καταλαβαινε οτι εχει τα ιδια συναισθηματα, οπως τοτε που πρωτοενoιωσε ερωτευμενος, τι δυνατο αισθημα ηταν αυτο, οταν ενοιωθε οτι τιποτα δεν θα τον σταματουσε, ετσι θα ηταν και η αγρια μυρωδια της ελευθεριας, δεν την ειχε νοιωσει καλα καλα, μονο περιστασιακα, αλλα θα πρεπει να ειχε κατι το μοναδικο, εβγαινε μεσα απ τα κυτταρα, απ το DNA, ηταν το καλυτερο αφροδισιακο...Δεν μπορει, κατι θα εχει μεινει απο τον πρωτογονο εαυτο μας, σκεφτοταν μερικες φορες, αυτον τον εαυτο που δεν θα μπορουσες να υποταξεις ΠΟΤΕ με το να του ταξεις χρηματα, τιτλους, εξουσια. 
Καπου εκει εξω υπαρχει ακομα ο εαυτος μας, ο ανυποτακτος εαυτος μας, ενω εμεις συνεχιζουμε να κανουμε τους χιλιαδες συμβιβασμους καθε μερα, αγνοωντας την πρωταρχικη αυτη αναγκη, πηγαινοντας ουσιαστικα εναντια στη Φυση μας, που μας θελει ελευθερους, οχι υποταγμενους!

Καπου εκει εξω ολοι οσοι νοιωθουμε καταπιεσμενοι, πουλημενοι φτηνα ως πολιτες ενος αναλγητου κρατους, ενωμενοι κουναμε κοκκινες σημαιες, αυτες με το σφυροδρεπανο, (οχι τις αλλες τις ...ρετουσαρισμενες απ τις συγκεντρωσεις του ΣΥΡΙΖΑ), και δινουμε υποσχεση οτι δεν θα παμε στα σπιτια μας παρα οταν τους στειλουμε ολους αυτους στη φυλακη, στην εξορια, στον ...αγυριστο, εκει που τους αξιζει γι αυτα που αυτοι επετρεψαν και επιτρεπουν να περνανε καθε μερα στα περισσοτερα κοινοβουλια της ΕΕ, για το οτι εχουν ολοι τους ...αγκαλιασει τον φασισμο και μας τον σερβιρουν σαν ...φαρμακο σε τακτες δοσεις καθε μερα, για το οτι ξεπουλανε τα αδερφια μας απο διαφορες φτωχες χωρες του κοσμου, αιματοβαμμενες απο τους πολεμους που η τοπικη και διεθνης κεφαλαιοκρατια προκαλεσε και αντι για να τους βοηθησουν εχουν το θρασος ακομα να τους λοιδορουν και να τους εκμεταλλευονται ακομη περισσοτερο στιβοντας τους σαν λεμονια, σε κακοπληρωμενες «δουλειες», ή και σε ακομα χειροτερες συνθηκες οταν η λογικη απαιτηση για τα δεδουλευμενα φτανει να κοστισει ακομα και τη ζωη τους! 

Τα βλεπουμε και ομως κατι μας κραταει πισω...Ισως επειδη το ενστικτο αυτοσυντηρησης ειναι συχνα μεγαλυτερο απο τη..διψα για ελευθερια-γιατι αυτο θα πρεπει να ξεπερασει κανεις αν θελει να μη κανει πισω- αν θελει να τους δειξει τα δοντια του, ως λαος...

Μονο τοτε θα κανουν πισω...Οταν καταλαβουν οτι δεν φοβομαστε τα δακρυγονα τους, τα τανκς τους, τη καταστολη τους, αλλα θελουμε επιτελους να νοιωσουμε πως ειναι να ζεις σε κρατη που οταν διεκδικεις την ελευθερια που σου στερουν, δεν σου στελνουν τα ...ΜΑΤ, δεν σε πυροβολουν, δεν σε τυφλωνουν, δεν σου παιρνουν το σπιτι, γιατι ξερουν οτι τιποτα απ αυτα δεν σε ...αγγιζει, πια! 
 


ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ το ξερεις και εισαι ετοιμος, σαν λαος, (σαν μια γροθια), να καταπιειες ολους τους δυναστες!!

Τοτε και μονο τοτε θα ξερεις πως ειναι να νοιωσεις μεσα σου την ..αγρια μυρωδια της ελευθεριας! 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...