21 Ιουν 2013

Κυβέρνηση: Απειλεί εργαζόμενους να εκκενώσουν την ΕΡΤ





















Με απειλές στους εργαζόμενους «να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών την ανακοίνωση για την έναρξη καταβολής των αποζημιώσεων στους χιλιάδες απολυμένους της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα».

Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών «έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ (σ.σ. είναι 2.656 από τους συνολικά 2.907), ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός, μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για «προοπτική να υπάρξει πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης μέσα σε 1-2 μέρες», με τον όρο «οι εργαζόμενοι να απελευθερώσουν τις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου», να εγκαταλείψουν δηλαδή τον αγώνα τους.

3 σχόλια:

  1. "Κυβέρνηση: Απειλεί εργαζόμενους να εκκενώσουν την ΕΡΤ"

    Και γιατί να μην το κάνει, αφού μόνοι τους απέδειξαν ότι δεν πρέπει να τους φοβάται η κυβέρνηση.

    Τι έκαναν στις αρχαιρεσίες τού κλάδου τους προχτές;;;

    Ψήφισαν ...ακίνδυνους για το σύστημα συνδικαλιστές και όχι τους ...επικίνδυνους κομμουνιστές.

    Τι φαντάζονται λοιπόν ότι κατάλαβε η κυβέρνηση;;;
    Αυτό που καταλάβαμε όλοι και από γενικότερες συμπεριφορές τους.
    Ότι τρέφουν αυταπάτες.

    Ε, πάνω στον ύπνο των αυταπατών τους πατά και η κυβέρνηση..., κάνοντας ...μια χαρά κι ανεμπόδιστα τη ...δουλειά της.

    Είναι αυτό που λένε, θελέστα και παθέστα...

    Βάλαν τα χέρια τους και βγάλαν τα μάτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. revoltanergosafragos

      Eχεις απολυτο δικιο, ενω ειχαν ευκαιρα να ψηφισουν συνδικαλιστες που θα τους στεκοντουσαν, οπως αλλωστε γινεται σε καθε κινητοποιηση, αυτοι εκαναν ο τι εδω και χρονια κανει ο μεσος Ελληνας ..''εβαλαν τα χέρια τους και εβγαλαν τα μάτια τους''!
      Το δραμα ειναι οτι οι αστοχες και επικινδυνες επιλογες καποιων κλαδων δεν βλαπτουν μονο τους ιδιους, αλλα εχουν επιπτωσεις παντου ''νομιμοποιωντας'' ετσι τη συνεχιση επιπλεον αντιλαικων μετρων! Ποτε θα συνειδητοποιησουμε, ως λαος, τα αυτονοητα;

      Διαγραφή
    2. Οφείλω να ... ομολογήσω, ότι συμφωνώ απόλυτα και με τους δυο σας !

      Και να το ... υπογραμμίσω κιόλας !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...