9 Ιουν 2013

Αντ. Σαμαράς: Αποθεώνει τους «επενδυτές» και τη «θεωρία των δύο άκρων»

 



Σε επιχείρηση χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων, με αποθέωση των «επενδύσεων», που θα σώσουν τάχα το λαό και με αναπαραγωγή της αντιδραστικής «θεωρίας των δυο άκρων», επιδόθηκε ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Προσυνέδριο της ΝΔ, που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο της ΝΔ θα γίνει από 28 έως 30 Ιούνη και αναμένεται να λειτουργήσει  καταλυτικά στη συνολικότερη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με την ομιλία του, ο Α. Σαμαράς επιχείρησε ακόμα να οξύνει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ενισχύσει το δίπολο της διαχείρισης, ενώ εξήρε την προσφορά των δυο άλλων κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) στη «σταθεροποίηση της χώρας» και την «αποκατάσταση της αξιοπιστίας» της.

Θριαμβολογώντας για τα αντιλαϊκά μέτρα και χωρίς να λέει κουβέντα για τις εξελίξεις που μπορεί να δρομολογήσει ανά πάσα στιγμή η βαθιά κρίση στην Ευρωζώνη, ο Αντ. Σαμαράς μίλησε εκ νέου για αλλαγή του κλίματος, από το λεγόμενο «Grexit στο Greecovery» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό κάποιοι δεν μπορούν να το χωνέψουν».

Για τις επενδύσεις ντόπιων και ξένων κεφαλαίων που αναζητά η συγκυβέρνηση, είπε ότι θα φέρουν την ανάπτυξη και «θα δώσουν θέσεις εργασίας στους ανέργους», κρύβοντας ότι η ανεργία είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και ότι στη φάση της ανάκαμψης, ακόμα και οι ελάχιστοι που θα βρουν δουλειά, θα απασχολούνται με μισθούς πείνας και σε συνθήκες γαλέρας.

Για να εμπεδώσει στις λαϊκές συνειδήσεις ότι χωρίς καπιταλιστές δεν υπάρχει σωτηρία, είπε ότι όσοι «υπονομεύουν τις επενδύσεις» συντελούν στην «αποσταθεροποίηση» της χώρας. «Σε μία χώρα με ανεργία 27%, δεν είναι υπονόμευση να διώξουν τους επενδύτες, να πρωτοστατούν σε ματαίωση επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων, να πασχίζουν να μην καταφέρουμε να βγούμε από το μνημόνιο;», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν θέλει γενικά τις επενδύσεις και όχι μόνο κάποιες από αυτές, όταν ο Αλ. Τσίπρας έχει πει ευθαρσώς ότι το κόμμα του είναι αναφανδόν υπέρ των επενδύσεων και ότι στηρίζει τους «ηθικούς» και «καλούς» καπιταλιστές. Στην πραγματικότητα, η προπαγάνδα της κυβέρνησης και η «αντιπολιτευτική» τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι δυο όψεις της στρατηγικής που θέλει ανάπτυξη με μοχλό τους καπιταλιστές, ανεξάρτητα από τις διαφορές στο μείγμα της διαχείρισης που θα διευκολύνει τις επενδύσεις και θα εγγυηθεί την κερδοφορία τους.

Μιλώντας για την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι η ΝΔ είχε επισημάνει αυτά τα λάθη από την αρχή και τώρα μάχεται για τη διόρθωσή του, θέλοντας να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί να προσδοκά θετικές αλλαγές στη ζωή του από τα διαβούλια συγκυβέρνησης τρόικας. «Γι' αυτό δεν στηρίξαμε το πρώτο μνημόνιο, γιατί ήταν λάθος συνταγή» πρόσθεσε, υποκρινόμενος ότι η ΝΔ στήριζε από τότε τα σωστά, αλλά «δεν εισακουστήκαμε και η ζημιά έγινε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Α. Σαμαράς ξεσάλωσε σε αντιμεταναστευτική ρητορεία και με όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε από την πίσω πόρτα τη «θεωρία των δυο άκρων», λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες».

Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι «οι απεχθείς θέσεις τους δεν εκφράζουν κανέναν, δείχνουν το φόβο της κοινωνίας, σε αυτό ποντάρουν», για να κρύψει ότι το φασιστικό μόρφωμα είναι «παιδί» του αστικού συστήματος, που όλοι θέλουν να σταθεροποιήσουν και ότι αξιοποιείται σαν μαντρόσκυλο για να τρομοκρατηθεί και να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα. Δίνοντας επί της ουσίας κάλυψη και άλλοθι στους χρυσαυγίτες, ο Αντ. Σαμαράς είπε επί λέξη ότι «οι ακρότητες της μιας πλευράς τροφοδοτούν τις ακρότητες της άλλης πλευράς».

ΚΚΕ: Οι επενδύσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση θα ωφελήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες

Σε σχόλιό του, για την ομιλία Σαμαρά στο Προσυνέδριο της ΝΔ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:

«Οι επενδύσεις, που υπόσχεται η κυβέρνηση, δε θα οδηγήσουν σε ανακούφιση το λαό ούτε θα λύσουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας. Θα ωφελήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και θα στηριχτούν στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και σε άλλα που είναι προ των πυλών, όπως οι απολύσεις, η επέκταση της φοροληστείας, η ενεργοποίηση μηχανισμών κατάσχεσης ακόμη και για την πρώτη κατοικία.

Αυτός ο δρόμος εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα στους πολύμορφους οικονομικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς μεταξύ καπιταλιστικών χωρών και ιμπεριαλιστικών κέντρων. Αυτό άλλωστε εκφράζει και η αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από την κρίση και από ένα επικείμενο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να ταχθεί ούτε με τη σημερινή αντιλαϊκή συνταγή της κυβέρνησης Σαμαρά ούτε με κάποια άλλη – εξίσου αντιλαϊκή – "με άρωμα ΔΝΤ", που του προτείνουν τα άλλα κόμματα του καπιταλιστικού μονόδρομου».

 

Πηγή:- “902.gr”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...