9 Ιουλ 2011

Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες ...

Τελικά η κυβέρνηση έχοντας συναίσθηση της κρίσιμης κατάστασης των Ελλήνων εργαζομένων, αποφάσισε να προωθήσει την μείωση των φορολογικών συντελεστών ... των επιχειρήσεων ! Σε άρθρο της "φιλολαϊκής" εφημερίδας Καθημερινή, το οποίο παραθέτουμε στην συνέχεια, φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η καλοκουρδισμένη αστική δημοσιογραφική μηχανή της χώρας. Απο την μια παραθέτει την εξωφρενική αυτή είδηση, την οποία δεν μπορεί φυσικά να κρύψει, απο την άλλη όμως προσπαθεί να καλμάρει τους αναγνώστες της (όσοι δηλαδή απο αυτούς ανήκουν σε χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα), με την αντιπαράθεση του δήθεν εξορθολογισμού των φοροαπαλλαγών, οι οποίες φυσικά ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τις επιχειρήσεις, αλλά φυσικά πρόσωπα.

Παράλληλα μας ενημερώνει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συλλέξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη απο μεγαλοοφειλέτες, με τα αποτελέσματα της "προσπάθειας" αυτής να είναι ήδη γνωστά απο πριν ... Θα πληρώσουν μερικές μικρές επιχειρήσεις, οί μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι, αλλά οι μεγάλες και μονοπωλιακές επιχειρήσεις θα μείνουν στο απυρόβλητο !

Δεν υπάρχει ουτε μια κυβερνητική απόφαση η οποία να μην πραγματοποιείται με στόχο την στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτός είναι ο ρόλος μιας αστικής κυβέρνησης, αυτός είναι ο ρόλος του αστικού κράτους ... απλά γίνεται πιο εμφανές σε περιόδους κρίσης, κάτω απο την επίδραση της πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους και των έντονων ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών !Φορολογικός συντελεστής 15% στις επιχειρήσεις (Από την Καθημερινή)
Πώς θα εντοπιστούν όσοι έχουν μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές
 
Τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15%, με ταυτόχρονη κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι αφ' ενός μεν θα μειωθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων, αφ' ετέρου δε θα απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα. Σημαντικές αλλαγές σχεδιάζονται και για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία από το 2012 θα έχουν μικρότερες εκπτώσεις φόρου, καθώς οι φοροαπαλλαγές θα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα μειώσει το κόστος που έχει ο προϋπολογισμός από τις φοροαπαλλαγές κατά 50%, δηλαδή στα 4 δισ. ευρώ από 8 δισ. ευρώ που ανέρχονται σήμερα.


Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα αναθέσει σε δικηγόρους, λογιστές και ελεγκτές τον εντοπισμό όσων φορολογουμένων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ. Πρόκειται για 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που χρωστούν, μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις 41,1 δισ. ευρώ. Επίσης, ξεκινούν έλεγχοι, για όσους δεν είχαν υπαχθεί στην περαίωση του 2010, επειδή κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ ανά άτομο ή λόγω μεγάλου κύκλου εργασιών. Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Βενιζέλος θα ανακοινώσει το σχέδιό του για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Απο την άλλη φυσικά πρέπει να σωθεί και η "χώρα". Η χώρα των Αλαφούζων. Και έτσι, όταν απο την μια απαλλάσεις τους κεφαλαιοκράτες απο φόρους, (αν τους πληρώνουν και αυτούς), πρέπει στην συνέχεια να τους φορτώσεις κάπου αλλού ! Ε λοιπόν, οι ευεργετικές και φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης να σώσει την χώρα .... βρήκαν επιτέλους λύση και θα θυσιαστεί για άλλη μια φορά, ο εργαζόμενος λαός. Το πως, το διαβάζουμε απο το Πρώτο Θέμα παρακάτω.

Ένα χαράτσι κάθε δέκα μέρες ως το τέλος του έτους!
Ένα καινούργιο "χαράτσι" κάθε βδομάδα ή, το αργότερα, κάθε δέκα μέρες, θα πληρώσουμε οι περισσότεροι από τώρα μέχρι τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το… χρονοδιάγραμμα των νέων φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνονται και στο μεσοπρόθεσμο.

Ήδη από αυτό το μήνα, οι μισθωτοί ηλικίας άνω  των 30 ετών, αλλά και συνταξιούχοι ηλικίας  μέχρι 65 ετών, με μηνιαίες αποδοχές από  μόλις 650 ευρώ και άνω, θα διαπιστώσουν μείωση στο μισθό ή τη σύνταξή  τους. Σχεδόν κάθε μήνα θα λαμβάνουμε και 2-3 ειδοποιητήρια για την πληρωμή  κάποιου φόρου, ειδικά όσοι έχουν  ακίνητα.

Πιο συγκεκριμένα η "μεσοπρόθεσμη" φορο-λαίλαπα που έρχεται για τους φορολογούμενους προβλέπεται να εξελιχθεί ως εξής:

Ιούλιος 

- Από αυτόν  το μήνα ξεκινά η αυξημένη  παρακράτηση φόρου (έως 25 ευρώ  το μήνα) σε μισθούς – συντάξεις,  λόγω μείωσης του αφορολόγητου  ορίου από τις 12.000 ευρώ στα  8.000. 

- Ακριβότερα  έως και 40 λεπτά το πακέτο  θα πωλούνται από το τέλος  Ιουλίου τα φθηνά τσιγάρα. Οι  καπνιστές θα τα αγοράζουν  προς 2,80 έως 3 ευρώ. 

- Επιτηδευματίες  που εκμεταλλεύονται ταξί και  χρησιμοποιούν υγραέριο ως καύσιμο  κίνησης, επιβαρύνονται ήδη με  αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωση  που επιβαρύνει την τελική  τιμή του καυσίμου, από 12,5 σε 20 λεπτά ανά χιλιόγραμμο. 

- Μέσα στο  μήνα θα περικοπούν 6% οι συντάξεις του ΟΓΑ. 

Αύγουστος

- Μέχρι το  τέλος Αυγούστου θα αρχίσουν  να έρχονται τα σημειώματα  για την καταβολή της έκτακτης  εισφοράς στους φορολογούμενους  που δήλωσαν εισοδήματα πάνω  από 12.000 ευρώ.  

- Τον Αύγουστο  θα καταφτάσουν και τα πρώτα  10.500 ειδοποιητήρια για να πληρώσουν  τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους  οι συνολικά 900.000 οφειλέτες του  δημοσίου. 

- Τέλη Αυγούστου  με αρχές Σεπτεμβρίου θα σταλούν  τα σχετικά εκκαθαριστικά για  να πληρώσουν το Τέλος επιτηδεύματος  των 300 ευρώ, περίπου 1.000.000 ελεύθεροι  επαγγελματίες και επιτηδευματίες.  

- Αύγουστο ή  Σεπτέμβριο θα μπει εισφορά  3%-14% σε συντάξεις άνω των 1700 ευρώ. Επιπρόσθετη μείωση 6% θα δουν  αν είναι και κάτω των 60. 

Σεπτέμβριος

- Από Σεπτέμβριο  ξεκινά η αποστολή ειδοποιητηρίων  σε ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων  άνω των 1.929 κ.εκ. και μέχρι 10 ετών, κάτοχους σκαφών αναψυχής καθώς και όσους κατέχουν πισίνες, για να πληρώσουν έκτακτη εισφορά 5% επί των τεκμηρίων διαβίωσης.  

- Από 1ης Σεπτεμβρίου  θα αυξηθεί από το 13% στο 23% ο  ΦΠΑ σε όλα τα αναψυκτικά, τους  χυμούς και τα ανθρακούχα εμφιαλωμένα  νερά, καθώς και τα σερβιριζόμενα αγαθά σε εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, ψητοπωλεία, καφετέριες, κ.λπ. 

- Από 1η Σεπτεμβρίου  θα ακριβύνει το φυσικό αέριο  που χρησιμοποιείται για τη  θέρμανση χιλιάδων νοικοκυριών.  Θα επιβαρύνεται πλέον με ειδικό  φόρο κατανάλωσης πλέον με  ειδικό φόρο κατανάλωσης 1,5 ευρώ  ανά Gigagoule, δηλαδή μια επιβάρυνση που φθάνει τα 50 ευρώ το χρόνο.

- Εισφορά 3%-10% θα επιβληθεί πιθανότητα από  τον Σεπτέμβριο και σε επικουρικές  300 και άνω.  

Οκτώβριος 

- Ακριβότερα  κατά 5-6 λεπτά το λίτρο θα πωλείται  από τις 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο  θέρμανσης που χρησιμοποιούν  τα νοικοκυριά λόγω της αύξησης  του ΕΦΚ. 

- Ακριβότερα  έως 50 λεπτά θα πληρώνουν από  15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης  και οι επιχειρήσεις. 

- Από Οκτώβριο ή Νοέμβριο ξεκινά η πληρωμή δόσεων για επιχειρήσεις που κλείσουν με «συνοπτικό έλεγχο» τις ανέλεγκτες χρήσεις τους. 

Νοέμβριος 

- Αυξημένα Τέλη  κυκλοφορίας έως 12,5% για το  έτος 2012 θα κληθούν να πληρώσουν  στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011, όλοι οι κάτοχοι οχημάτων. 

- Νοέμβριο ή  Δεκέμβριο θα στείλει αν προλάβει  η ΓΓΠΣ και τα εκκαθαριστικά  για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.  

- Τον Νοέμβριο  ξεκινά με δόσεις και η πληρωμή  από όσους «τακτοποιήσουν» τα  αυθαίρετά τους. 

Δεκέμβριος 

-         Μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009, αν ξεπεραστεί το πρόβλημα με την ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση και εμφακέλωση των ειδοποιητηρίων.  

Επιπλέον τότε θα καταφτάνει και όποιο χαράτσι δεν έχει εκκαθαριστεί έως τότε στους πολίτες…

3 σχόλια:

 1. Η κυβέρνηση, πάντως, όπως και όλα τα αστικά κομματα, είναι με τα ... μπούνια με το κεφάλαιο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρόσθεσε εδώ και τις δηλώσεις Γερουλάνου σε Τούρκικη εφημερίδα, που λέει ότι δεν θα πρέπει να βλέπουμε την αδικία αν ένας είναι πλούσιος ή φτωχός, αλλά στο αν πληρώνει ή όχι τους φόρους του!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σοβαρά ;
  Είπε μια τόσο ... χοντρομακακία ο Γερουλάνος ;;;

  Όχι, ότι δεν τον έχω ... ικανό, αλλά τόσο ξεδιάντροπος πια ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...