12 Αυγ 2011

Διώξεις κατά χρηστών του Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης (αναδημοσίευση)



(Αναδημοσίευση από το Έθνος http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63297321)
Η βρετανική Δικαιοσύνη κατηγορεί 27χρονο για υποκίνηση ταραχών μέσω μηνυμάτων, ενώ κάλεσε για "υποδείξεις" μέχρι και 11χρονη! "Ο κόσμος βρίσκει πάντα τον τρόπο" προειδοποιούν οι ειδικοί

Κλιμακώνεται η προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να ελέγξει την κατάσταση στη χώρα και να περιορίσει τις ταραχές. Ταυτόχρονα, ωστόσο, αυξάνονται και οι περιπτώσεις αμφιλεγόμενων αποφάσεων και η σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αν και ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τα χαρακτήρισε "ψευτοανησυχίες".

Μετά την κινητή γιγαντοοθόνη που προβάλει δημοσίως πρόσωπα υπόπτων στο Μπέρμιγχαμ, σειρά πήραν οι κλήσεις σε απολογία για τη χρήση του διαδικτύου και των μέσων
κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας 27χρονος άνδρας παρουσιάστηκε σε δικαστήριο του Χέιστινγκς, στο Ανατολικό Σάσεξ, με την κατηγορία ότι υποκίνησε κοινωνικές αναταραχές και ότι "ενθάρρυνε σκόπιμα εγκλήματα (...) κυρίως ληστείες και εγκληματικές ζημιές" μέσω μηνυμάτων που ανέβασε στο Facebook.
Σε άλλη περίπτωση, η αστυνομία επισκέφθηκε τρεις νεαρούς άνδρες και ένα κορίτσι 11 ετών και τους "έδωσαν συμβουλές" σχετικά με την είσοδό τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association.
Προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση
Ο Κάμερον επιδιώκει περιορισμούς στην αποστολή μηνυμάτων μέσω Twitter, Blackberry Messenger κτλ. στη διάρκεια των ταραχών, οι ειδικοί ωστόσο διαφωνούν (και) για την αποτελεσματικότητα μίας τέτοιας κίνησης.
ο Ρικ Φέργκιουσον της εταιρείας ασφάλειας λογισμικού Trend Micro, χαρακτήρισε αδύνατο να εμποδιστεί η πρόσβαση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. "Είδαμε ότι στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και το Ιράν -πολύ πιο καταπιεστικά καθεστώτα από τη δημοκρατική κυβέρνηση της Βρετανίας- προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά ο κόσμος βρίσκει πάντα τον τρόπο".
Ενας τέτοιος περιορισμός θα σηματοδοτούσε την πιο "θεμελιώδη αλλαγή" στην προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης στο Διαδίκτυο εδώ και 15 χρόνια, σχολίασε ο δικηγόρος Στιβ Κούνσεβιτς στο Press Association.
Ο Γκράχαμ Κάλεϊ, ανώτερο στέλεχος και ειδικός στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στην εταιρεία Sophos, επεσήμανε: "Η απάντηση δεν είναι να κλείσουμε ιστότοπους όπως το Facebook και το Twitter. Ακόμη κι αν έκλεινε Facebook ή το Twitter, οι ταραξίες θα στρέφονταν σε εναλλακτικά συστήματα που θα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν".


3 σχόλια:

  1. Τα διαβασα και εγω αυτα για..περιορισμους στην αποστολή μηνυμάτων μέσω Twitter, κλπ, αλλα τα θεωρω προσωρινα μετρα ενος συστηματος σε..απελπισια και πριν τα...τελευταια του!

    Οσο για τη γιγαντοοθονη, (που θα ηθελα να ξερω ποσο κοστισε στην αστυνομια, ενω κοβουν παροχες, επιδοματα, κλεινουν κεντρα νεοτητος, ιατρικα κεντρα κλπ ,επιβαλλουν διδακτρα στα Παν/μια, κλπ) προβαλλει συνεχως το σλογκαν που μπορειτε να δειτε απο το videoclip, πιο κατω:

    ''Serve & protect'' καλωντας τον κοσμο να γινει καταδοτης ενος ανελεητου κοινωνικου κρατους που εχει να επιδειξη την χειροτερη λιτοτητα ακομα και απο την εποχη της..Σιδηρας Thatcher!
    Ο κοσμος εχει καταλαβει οτι τον εκμεταλλευονται και ειναι ζητημα χρονου να δουμε και αλλες εξεγερσεις και οχι ..''φασαριες'', οπως επιμενουν να τις αποκαλουν τα ..παπαγαλακια ολων των ΜΜΕ και οχι μονο...


    http://www.youtube.com/watch?v=1tW4mDFOnlE&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως Έλβα, ξαναγυρνάμε σε μέρες που ο χαφιεδισμός θα ανταμοίβεται. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά φασιστοειδή που θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του καταδότη, των σύγχρονων ταγματασφαλιτών δηλαδή.
    Η αίσθηση όλων μας είναι ότι το Σεπτέμβρη, με αρχή την έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσ/νίκης, θα έχουμε πολλά ντράβαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστηχως συντροφοι αυτες οι εξεγερσεις ας τις χαρακτηρισω ετσι αν και διαφωνω μονο υπερ της κοινωνικης προοδου δεν λειτουργουν.Μπορει οι εξεγερμενοι να ανηκουν σε φτωχα και απογοητευμενα τμηματα του λαου αλλα οι καταστροφες αυτες μονο συντηρητικα αντανακλαστικα δημιουργουν(χαφιεδισμο και χουντολατρεια),στα υπολοιπα τμηματα που εχουν ακομα να χασουν εστω κατι εστω την ψευδαισθηση της κοινωνικης αναριχησης η της διατηρησης ενος πιατου φαγητο που στον καπιταλιστικο παραδεισο της ΕΕ δεν ειναι πια σιγουρο για ολους.Πρεπει οπωςδηποτε η αντιπαλοτητα με τους καπιταλιστικους θεσμους να παρει ταξικα χαρακτηριστικα με στοχο την ολικη ανατροπη αλλιως σε λιγα χρονια θα ξαναζησει η ανθρωποτητα την βαρβαροτητα ενος τριτου παγκοσμιου πολεμου.Ας γινει στην Ελλαδα η αρχη VENCEREMOS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...