10 Νοε 2011

Συμπεράσματα των τελευταίων ημερών

Αντώνης & Γιώργος, χαλαρώνουν μετά απο ένα εξοντωτικό 5ημερο
Αφού λοιπόν πέρασε η ακέφαλη περίοδος για την χώρα (όμορφες ήταν αυτές οι 5 μέρες χωρίς ουσιαστικά κυβέρνηση, χωρίς μέτρα, χωρίς φόρους, χωρίς άμεσα τρομοκρατικά διλήμματα), είπαμε να ξεκινήσουμε δειλά δειλά να γράφουμε τα συμπεράσματά μας για το πρωτόγνωρο κουκλοθέατρο που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες ...

Καταρχάς επιβεβαιώθηκε (για άλλη μια φορά ....) το ΚΚΕ, για αυτό που έλεγε εδω και πολλά χρόνια, πολύ πριν την κρίση, πολύ πριν τα μνημόνια και την αντιλαϊκή θύελλα, πως δηλαδή στο Κοινοβούλιο και γενικά την ελληνική πολιτική σκηνή, μπορεί να υπάρχουν πέντε, έξι, δεκαέξι, εκατόν-εξι κόμματα, αλλά στην ουσία υπάρχουν 2 και μόνο πολιτικές. Η πολιτική που εφαρμόζεται απο τους εκπροσώπους της αστικής τάξης και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, και η πολιτική που εφαρμόζεται απο τον λαό και τα όργανά του, και εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.

Τρόπος, με τον οποίο να εξυπηρετούνται και των δυο συγκρουόμενων αυτών τάξεων, τα συμφέροντα, δεν έχει υπάρξει, όσο διαρκεί αυτός ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και δεν θα υπάρξει ποτέ. Πολύ απλά, διότι τα συμφέροντα αυτά είναι πλήρως ΑΝΤΙδιαμετρικά. Με λίγα λόγια, ή ο κοινωνικά παραγώμενος πλούτος θα ανήκει στις κοινωνίες και τους λαούς, ή στους κεφαλαιοκράτες ... ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Και όσοι ακόμα διατηρούν σοσιαλδημοκρατικές μικροαστικές ψευδαισθήσεις και μάλιστα τις καλλιεργούν στον κοινωνικό και πολιτικό τους περίγυρο, καλά θα κάνουν να συμμορφωθούν στα ιστορικά πλαίσια που τους φτύνουν στο περιθώριο.

Δεύτερον, είδαμε με εμφατικό τρόπο τις τελευταίες μέρες, το πως οι αστοί θα ασκούν απο εδώ και εμπρός την πολιτική τους εξουσία, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Μονοπωλιακής Ένωσης και όχι μόνο, ξεσκίζοντας τα δικά τους ψευτοδημοκρατικά Συντάγματα, ζυγίζοντας και αναθεωρώντας τους δικούς τους θεσμοθετημένους κανόνες, φλερτάροντας και υποκύπτοντας σε ακραίες πρακτικές, με μόνο κριτήριο την διάσωση της εξουσίας τους και της κυριαρχίας τους πάνω στην βούληση των λαών. Είδαμε επίσης τηλεοπτικά μαγαζάκια που μάχονταν για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, εντεταλμένους δημοσιογράφους που λειτουργούσαν ως εκπρόσωποι τύπου συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων, πολιτικά παλτά και απολιθώματα, όπως επίσης και μουχλιασμένες ιδεολογίες, να παρελαύνουν στις οθόνες μας ως πολιτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί σωτήρες της Ελλάδας, του έθνους, της πατρίδας, του κράτους ... και μια κυρίαρχη αστική ιδεολογία τσακισμένη μεν στις συνειδήσεις των Ελλήνων απο την πραγματικότητα της συστημικής κατάρρευσης, αλλά αδίστακτη και βρώμικη όσο ποτέ.

Τις τελευταίες μέρες η ελληνική τηλεόραση, κρατική και ιδιωτική, "για να καταπολεμήσει τον κομμουνιστικό βάκιλο που κυκλοφορεί λόγω των -μόνιμων- άστατων καιρικών συνθηκών":
(α) αναπαράγει ό,ποιο γκαιμπελικό ντοκυμαντέρ έχει διαθέσιμο και έχει παραχθεί τα τελευταία 40 και 50 χρόνια απο τα εργαστήρια της CIA, της SIS, της BND και της Μossad, για το "κολαστήριο" της Σοβιετικής Ένωσης, τον "ανθρωποφάγο" Στάλιν και τον μεγάλο αδερφό της Στάζι :-o  ...
(β) αποκλείει την εκπροσώπηση φορέων που αντιτίθονται στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρνείται έστω και για εγκυκλοπεδικούς λόγους να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση για τον άλλον, τον ΛΑΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, τον οποίον οι πολιτικάντηδες χαρακτηρίζουν χωρίς ουδεμία τεκμηρίωση η δικαιολόγηση ως ΧΑΟΣ. Εδώ - θα μου πείτε -  μπορεί να έχουμε μάθει μέσα απο τα ντοκυμαντέρ, πως αναπαράγεται η πράσινη κατσαρίδα και ποιά είναι τα σεξουαλικά βίτσια του ιππόκαμπου, αλλά μια ανάλυση για την λειτουγία του κοινωνικού μας συστήματος, τους οικονομικούς και πολιτικούς κανόνες του Καπιταλισμού, δεν έχουμε δει. Πως εσύ περιμένεις τώρα να δούμε μια πολιτική και επιστημονική συζήτηση-ανάλυση για τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ή για το πως θα μπορούσε να γίνει ΕΝΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ? Υποτίθεται μια κοινωνία που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αρχίζει και εξετάζει όλες τις εναλλακτικές που υπάρχουν ... ή δεν είναι έτσι ?

Κι όμως όχι μόνο δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά πλέον αποκλείονται και τα στελέχη του ΚΚΕ ώστε να μην χαλάσουν τις αστικές φιέστες ... με τις "περίεργες θεωρίες" τους και γεμίζουν τις οθόνες μας με όλους τους μπουρζουάδες εκπροσώπους, απο τον πιο βλαμμένο και άσχετο με την πολιτική, μέχρι τους πιο ακραίους συνειδητούς φασίστες νεοφιλελεύθερους (τον Μάνο τον είδαμε σε τουλάχιστον 4 διαφορετικά κανάλια την ίδια μέρα !!!), με αποτέλεσμα να μας δημιουργηθεί η εντύπωση, πως αφού οι αστοί ανέλαβαν πλέον να εκπροσωπήσουν απευθείας τους εαυτούς τους στα Κοινοβούλια, η χρήση των πολιτικών μετατοπίστηκε στα δελτία αποβλάκωσης !

Πως να μην έχεις πλέον χαμογελαστό, την μασκότ του ελληνικού κεφαλαίου, Δημήτρη Δασκαλόπουλο ? (Παρεπιπτόντως, οι εκπρόσωποι της επίσημης εργατικής συνομοσπονδίας ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΟΕΟ ?)

Αυτά προς το παρόν ... και θα επανέλθουμε.

10 σχόλια:

 1. Και για να θυμόμαστε και το παλιό ρητό:
  "Aν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες".
  Μήπως τελικά φτάσαμε εδώ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν ξερω αν ειδες spiral (αλλα και οι υπολοιποι) ενα ντοκυμαντερ προχτες στο Σκαι για την Ανατολικη Γερμανια? Εμετος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν βλέπω (βρωμο)Σκάι, γενικα δεν βλεπω TV,
  (την έχω για monitor ταινιών)

  Αυτό που είδα και κατάλαβα είναι το παρακάτω:
  (αντιγραφή απο ένα σχόλιο στον Παραλληλογράφο)

  Αν έστω κι ένας βουλευτής της Ν.Δ. έπαιρνε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αυτομάτως τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταλάμβανε δικαιωματικά το ΚΚΕ και τη θέση του αργηγού αυτής, η Αλέκα Παπαρήγα. Και τούτο διότι θα ήταν του ΚΚΕ, «η μεγαλύτερη σε δύναμη Koινoβoυλευτική Oμάδα», πoυ δεν θα μετείχε στην κυβέρνηση.

  Αυτό ίσως εξηγεί και την επιμονή της Ν.Δ. να μετέχουν στην, υπό τον Λ. Παπαδήμο, τρικομματική συγκυβέρνηση, μόνο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της και όχι και βουλευτές της. Δεν εξηγεί, όμως, τον διττό ρόλο του κ. Σαμαρά: Και συμπολιτευόμενος και αντιπολιτευόμενος, ταυτόχρονα!

  Αντιπολιτεύεται... συμπολιτευόμενος ο Σαμαράς! | Πολιτική | Ελευθεροτυπία

  Και όμως στη χουντική κυβέρνηση, συμμετέχει ο προς το παρόν βουλευτής της ΝΔ Δ.Αβραμόπουλος ο οποίος όμως θα παραιτηθεί απο τη βουλευτική του έδρα. Έτσι επιβεβαιώνεται απολύτως και το παραπάνω θέμα της Ελευθεροτυπίας. Αλίμονο να άφηνε η αστική τάξη το ΚΚΕ ως αξιωματική αντιπολίτεση εντός της Βουλής με τα δικαιώματα που δίνει αυτός ο αστικός τίτλος στο δεύτερο σε δύναμη κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. χα ουτε εγω βλεπω γενικα, αλλα τις τελευταιες μερες εκανα μια εξαιρεση..ειναι εξαιρετικα διασκεδαστικο αυτο που συμβαινει στα καναλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αμάν !

  Αξιωματική Αντιπολίτευση το ... ΚΚΕ ;;;;;;

  Το ξέρει ο ... Τσίπρας ;;;;;;;;;

  χε χε χο χο χα χαααααααα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Φάρε, με αυτή την "αρκουδιά" που έκανε η ΝΔ, το ΚΚΕ δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση!
  (αυτό δα θα έλειπε ...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. spiral, μην βιάζεσαι ...

  Θέλει ... ερμηνεία το Σύνταγμα !
  Από την στιγμή που υπάρχη η ... "δεδηλωμένη" συμμετοχή στην κυβέρνηση, το κόμμα θεωρείται "κυβερνητικό" είτε μπαίνουν βουλευτές είτε πολιτευτές, και ξέρεις γιατί ;

  Γιατί τους διορίζει ο αρχηγός του κόμματος - τους προτείνει στον πρωθυπουργό κι αυτός τελικά αποφασίζει !
  Κυρίως στις περιπτώσεις που έχουμε (όπως καλή ώρα) παραίτηση εν ενεργεία πρωθυπουργού.

  Αφού δηλαδή έχουμε κοινή δήλωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θεωρείται το κόμμα κυβερνητικό.

  Άρα: Από τις 16.00 της σήμερον το ΚΚΕ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και η Αλέκα αρχηγός της Α.Α. :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...