2 Νοε 2011

Το μεγάλο όχι που ισοπέδωσε τον καπιταλισμό!(απο την δευτέρα στους κινηματογράφους)

Ακούω από διάφορους να λένε σχετικά με το δημοψήφισμα, ότι αυτή είναι η ευκαιρία λέει να χαλάσουμε τα σχέδια της πλουτοκρατίας.

Σε όλους αυτούς συστήνω να κρατάνε μικρό καλάθι…

Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο αθώοι;


Αν λέμε αν γίνει το δημοψήφισμα, και αν το ερώτημα είναι η αποδοχή ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης,  ποια ακριβώς θα είναι η ευκαιρία σε περίπτωση που θα ψηφίσουμε ΟΧΙ(το λέω ηρωικά);
Δεν έχουμε υπογράψει συμβάσεις και κόντρα συμβάσεις που έχουν ήδη καταστήσει την χώρα ξέφραγο αμπέλι και έχουν μετατρέψει, αν τις αποδεχθούμε και δεν τις πολεμήσουμε, τους έλληνες σε νομιστεράκια;



Δηλαδή στην περίπτωση που ψηφίσουμε όχι τι θα αλλάξει;
Τίποτα, απλά θα μας πούνε «συγνώμη χρεοκοπήσατε(ως κράτος)» θα μας βγάλουν από την ευρωζώνη και θα συνεχίσουν την δουλειά τους, θα μας την λένε και από πάνω ότι αυτοί ήθελαν να μας σώσουν αλλά εμείς αρνηθήκαμε άρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Αν υποκύψουμε στους εκβιασμούς και ψηφίσουμε ναι(ένα δειλό ναι, όχι ηρωικό) μετά θα θεωρήσουν ότι έχουν λαϊκή εντολή και θα συνεχίσουν να παίρνουν μέτρα μέχρι τελικής πτώσης. Τίποτα δεν θα τους σταματήσει να μας βγάλουν από την ευρωζώνη(ή να μας κρατήσουν σε αυτή) και να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα.

Σκεφτείτε λοιπόν πόσο τους βολεύει ένα απλό δημοψήφισμα…
Ρίχνεται η ευθύνη στην πλάτη του λαού, για ακόμη μια φορά, και αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Δηλαδή έτσι απλά ο Γιωργάκης, το παιδί του State Department, θα ανοίξει την Κεκρόπορτα του καπιταλισμού για να πατήσει ο λαός το κόκκινο κουμπί και το σύστημα να καταρρεύσει; Αυτά δεν γίνονται ούτε στο σινεμά.

Αυτές οι λύσεις «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε» μας έφτασαν ως εδώ, καιρός είναι να ωριμάσουμε δεν νομίζετε;
Στο ερώτημα τους «αν προτιμάμε στην κρεμάλα που μας έχουν στήσει να τραβήξουμε το σχοινί με το αριστερό ή το δεξί χέρι» δεν έχει νόημα να απαντήσουμε.

Την απάντηση μόνο στους δρόμους και με αγώνα μπορούμε να τους τη δώσουμε, ούτε με δημοψήφισμα, ούτε με εκλογές.

Το ΚΚΕ ζητά εκλογές, όχι επειδή αυτή είναι η λύση, αλλά επειδή θα αλλάξουν οι συσχετισμοί και θα προκύψει μια πιο αδύναμη κυβέρνηση, κάτι που θα δημιουργεί δυσκολίες στα σχέδια τους, όπως και όποια και αν είναι αυτά.

Δεν υποκύπτουμε σε ψευτοδιλήματα, δεν ελπίζουμε σε λύσεις fast food…

Ο δρόμος του αγώνα έχει ανοίξει, δεν κάνουμε πίσω, δεν ανακόπτουμε την πορεία μας!



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

18 σχόλια:

  1. Δειτε και αυτο

    http://www.rizospastis.gr/page.do?id=13762&publDate=2%2F11%2F2011&direction=&pageNo=31

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aς σταματησουμε επιτελους να τους επιτρεπουμε να μας ...μπερδευουν. Eκλογες (και συντομα μαλιστα) για να βγουμε μια και καλη απο τα τεχνητα τους διλημματα και να τους δωσει ο λαος το μαθημα που τους αξιζει.
    Υπαρχει πιο ξεκαθαρη λυση;Ασχετα βεβαια αν δεν τους συμφερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε ρε spiral ... χε χε ... που το βρήκες αυτό ;;;

    Ξεκαθαρίζουμε:

    1. Ματαίωση του δημοψηφίσματος ΚΑΙ εκλογές αμέσως!

    2. Αν γίνει το δημοψήφισμα, συμμετέχουμε (δεν θα τους κάνουμε το χατήρι όπως το 2009 με την τεράστια αποχή να ξαναβγάλουμε με άλλον τρόπο τον Γιωργάκη) και ψηφίζουμε ΟΧΙ !
    - ΟΧΙ, στα Μνημόνια
    - ΟΧΙ, στα μεσοπρόθεσμα και τα εφαρμοστικά
    - ΟΧΙ, στην ΕΕ
    - ΟΧΙ, στην σύμβαση

    Αλλά, το ΟΧΙ αυτό είναι και:
    ΝΑΙ, στον άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Τελεσίγραφο απο την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ αναμένεται να λάβει απόψε στις Κάννες ο πρωθυπουργός.

    ''Οχι δημοψήφισμα για την συμφωνία''

    Συμφωνα με πληροφορίες η κυρια Μέρκελ θα του ζητήσει ευθέως η δανειακή σύμβαση να περάσει από τη Βουλή προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση του δανείου και να ηρεμήσουν οι διεθνεις αγορές''.

    http://bit.ly/tqh5bt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva: Ξέρεις δεν εμποδίζει τίποτα τον Παπανδρέου, να ψηφίσει πρώτο το σχετικό νόμο στη Βουλή και μετά να πάει στο δημοψήφισμα !

    Μπορούν μια χαρά να γίνουν και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαρο εγω αυτο δεν το καταλαβαινω, στην πραξη. Αν περασει η δανειακη συμβαση απο τη βουλη και βγει οχι σε αυτην απο το δημοψηφισμα, τι υπερισχυει?
    Τωρα θα μου πεις τι ρωταω και γω..αφου εχουν κανει τοσες φορες κουρελοχαρτο το ιδιο τους το συνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Manny Calavera: Για να έχει σ΄αυτή τη περίπτωση κύρος το δημοψήφισμα πρέπει να συμμετέχει το 50% τουλάχιστον των εγγεγραμμένων.

    Κάτι ξέρουν αυτοί που ήδη άρχισαν να καλλιεργούν την αποχή !
    Τι εννοώ ;
    Ότι σ΄αυτή τη περίπτωση κι ο κόσμος θα εκτονωθεί και πρόβλημα δεν θα υπάρξει γιατί με την αποχή θα ακυρωθεί το δημοψήφισμα !

    Τώρα, το κατάλαβες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανω παστε μια απαντηση που εδωσα στο blog του Σελιν και προεκτεινει λιγο το αρθρο

    Φιλε σελιν, αυτο που λεω εγω, ειναι οτι αυτοί δεν σου δινουν δυο κουτια αυτη τη στιγμή, και αμα επιλέξεις το σωστο κουτι εχει μεσα ενα κλειδι που σε βάζει στο σπιτι τους.

    Δεν έχουν κανένα λόγω να το κάνουν

    αρα πισω απο το ναι και πισω απο το οχι κρύβονται είτε οι 2 όψεις του ίδου νομισματος, είτε οπως λες και εσυ, διαφορετικά στρατόπεδα καπιταλιστικά.

    Και ερχομαι και λεω

    την χωρα δεν την εχουνε κανει οικοπεδο έτοιμο προς πώληση;

    Ακυρώνεται αυτο αν ψηφίσουμε όχι(αν δεις εχω γραψιε και σχετικο αρθρο στο γλομπινγκ που το οχι το λεω ηρωικο, κατι που σημαινει οτι το προτιμω σε σχεση με το ναι και εγω);

    Επιθεση των συμφερόντων για εξαγορα και συνθηκες κινας θα γινει και με το ναι και με το όχι, ισως διαφοροποιούνται οι παικτες και οι μεθόδοι ναι(και η σχετική απόσταση που κρατουν οι αμερικανοι σχετικα με το δημοψηφισμα εμενα με κανει να εχω υποψιες(βεβαια ισως να πηραν θεση και να μην το ξερω)).

    συνεχιζεται
    Συγκρούσεις μεταξυ τους υπάρχουν και θα υπάρχουν, σε κανένα σενάριο τους ομως, κανεις απο αυτους, δεν προβλέπει συνθήκες καλύτερες για τον λαο.

    Αυτο που λεω εγω, και αυτο που λεει και το ΚΚΕ ειναι ότι η απαντηση διδεται στον αγωνα στους δρομους, εκεί παίζεται για τον λαο ολο το παιχνιδι.

    Δηλαδη δεν μπορουμε να χαιρομαστε που ο ιδιος ανρθωπος που εχει μπει μπροστα για να παρθουν τοσα μετρα, τωρα ερχεται και καλα και μας διδει επιλογή ή διεξοδο...καμια σχεση.

    Βεβαια οπως λεει και ο Μπογιοπουλος νομιζω στο άρθρο του, εμεις τις διαμαχες μεταξυ τους ωφειλουμε να τις χρησημοποιησουμε προς το συμφερον μας, ναι έτσι είναι.

    Οσο για τους συχετισμους που αναρωτιέσαι, αυτοι δεν αλλαζουνε επειδη μας αρεσει εμας ή επειδη βαρεθήκαμε να περιμένουμε να αλλάξουν, αλλάζουν με αγωνα καθημερινο(και καθηβραδυνο:) σε ολα τα επίπεδα, και μεσα στη βουλή ακόμα. Οσο για την αδύναμη κυβέρνηση μετα τις εκλογές, δεν λεω εγω οτι θα προκυψει, το λένε τα γκάλοπ και το λέει και το ΚΚΕ, το οποιο εδω και 20 χρονια δεν εχει πεσει εξω και σε πολλά.

    Αυτα τα ολίγα απο μενα, ετσι για να γινω πιο σαφης.

    Το αρθρο του Σελιν για οσους θελουν να το διαβάσουν βρίσκεται εκει και παρουσιαζει αρκετους ενδιαφεροντες συλλγισμους.

    http://celinathens.blogspot.com/2011/11/jigsaw.html?showComment=1320272386680#c5630528270684877886

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάλι σας εξέθεσε η ηγεσία του ΚΚΕ.
    και ψάχνατε να βρείτε επιχειρήματα κατά του δημοψηφίσματος.Την επόμενη φορά να τους πείτε τη γραμμή να την στέλνει ο καθοδηγητής πιο γρήγορα. Κριτική και αυτοκριτική.
    Οι διαχειριστές του μπλόγκ έπρεπε να πουν εξαρχής(μαζί και η ηγεσία του ΚΚΕ)
    ΝΑΙ στο δημοψήφισμα,ΝΑΙ στις εκλογές.Παρατεταμένοι εργατικοί αγώνες για να πέσει τούτη η κυβέρνηση του Πασοκ και όποια άλλη έχει παρόμια πολιτική. ΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ στα διλήμματα των αστών στο δημοψήφισμα.Οι οπορτουνιστές που έχουν κατσικωθεί στην ηγεσία του ΚΚΕ αλλάζουν την τακτική του ανά 24ωρο.Καιρός είναι να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και σεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατι το δημοψηφισμα το κανουν για καλο μας;

    Θελουν να παρουν νομιμοποιηση
    πλεον δειχνει οτι οι ευρωπαιοι θελουν μονο ναι για αυτο το θετουν ετσι το ερωτημα.

    Επισης εμεις δεν εκπροσωπουμε επισημα το κομμα, ο καθε συντακτης ειναι υπευθυνος για τα οσα λεει.

    Επισης ποια τακτικη άλλαξαν στο ΚΚΕ; Ζητουσαν εκλογες και οχι δημοψηφισμα.

    Τωρα λενε δημοψηφισμα και οχι εκλογες;

    Απλα αν γινει δημοψηφισμα τελικα, θα παρουν θεση και επ αυτου, που το προβλημα σου εσενα;

    Α βαζε και ενα Nickname ετσι για να υπαρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω ότι το δημοψήφισμα θα γίνει με όρους απάτης και εκβιασμού. Το ερώτημα θα είναι τέτοιο που οποιδήποτε απάντηση θα είναι καταδικαστική! Θα είανι του τύπου "δεχεσται την συμφωνία και την παραμονή μας στην Ευρωζώνη?" Αν απαντήσουμε ΝΑΙ, τότε καλά να πάθουμε, Αν απαντήσουμε ΟΧΙ (ηρωικά η μη) τότε πάμε στην δραχμή με τους ίδιους άλλους καπιταλιστές στην εξουσία και πάλι βγάζουμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας (Η Αμεση Δημοκρατία που λέγαμε). Για αυτό θεωρώ ότι η πιο σωστή ταξικά τακτική είναι Αποχή απο το δημοψήφισμα προκύρηξη εκλογών τώρα, προσπάθεια να ακυρωθεί το δημοψήφισμα( να μην πάει το 40% (κατά άλλους συνταγματολόγους 50%), οπότε καθίσταται άκυρο). μεγάλες συγκεντρώσεις την ημέρα του δημοψηφίσματος ώστε να εμποδιστεί με σύνθημα εκλογές τώρα. Είναιεφικτό να μην συμμετέχει πάνω από το 40%ή 50%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με ορους απατης και εκβιασμου θα γινει σιγουρα, και σιγουρα με το οχι δημιουργουνται ευκαιριες για καποιους.

    Για αυτο το ΚΚΕ λεει, ενα οχι δεν αρκει, χρειαζεται καθημερινος αγωνας.

    Και οχι να ψηφησουμε οπως ειπα και παραπανω, δεν σημαινει οτι λεμε οχι στα αρπαχτικα, αυτα θα ερθουν ετσι και αλλιως, το οχι στα αρπαχτικα εναν τροπο εχει να το πει ο λαος, με το να δυναμωσει με την σταση του το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα.

    Απλα ετσι οπως το εθεσαν το ερωτημα, δειχνει οτι οι γερμανογαλλοι τουλαχιστον, δεν το θελουν το οχι(ότι και να σημαινει αυτο), πιθανόν επειδή έτσι τους χαλαέι την συμφωνια που με τοσο κοπο ετοιμασαν και μας πλασαραν.

    Ομως εμεις ηδη ως κυβερνηση εχουμε υπογραψει διαφορα ομορφα, και η εξοδος απο το ευρω και πιθανη πτωχευση γνωριζουν αυτοι οτι θα ειναι ενας διαπραγματευτικος μοχλος για να ασκηθουν καινουριες, ισως και πιο ισχυρες πιεσεις, να συνεχιστει κανονικα το ξεπούλημα.


    Το εχω πει 50 φορες

    αλλα το μονο πραγματικο οχι, μπορει να το πει ο ελληνικος λαος με την δραση του ενάντια στον καπιταλισμο και τα μονοπωλια, ότι σημαια και αν έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. aglaos: Κοίτα, άλλο πράγμα ήθελε ο Παπανδρέου και η Ομάδα του και άλλο τελικά τους ... διέταξε ο Σαρκοζί κι η Μέρκελ !

    Ο Παπανδρέου ήθελε να πάμε σε δημοψήφισμα για την Δανειακή Σύμβαση και οι ... ξένοι επέβαλλαν δημοψήφισμα στις 4 Δεκέμβρη με ερώτημα:
    ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΕΥΡΩ !!!

    Ένα τέτοιο δημοψήφισμα ΔΕΝ νομίζω ότι θα το δεχτούν οι βουλευτές τους πασοκ.
    Δεν νομίζω ... Θα δούμε ...
    Η Παρασκευή είναι κοντά ... Μπορεί να έχουμε ανατροπές !

    Οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα (όπως λες σωστά), αρχίσουν από την Παρασκευή 4 του μηνού και κλιμακώνονται ολόκληρο το μήνα Νοέμβρη με βασικό σύνθημα:
    - Να πέσει η κυβέρνηση, να συρρικνωθούν όσο γίνεται τα αστικά κόμματα, να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

    υ.γ.: για την αποχή είπα και πριν, δεν είναι πάντα προς το συμφέρον μας ...
    Έχουν τους τρόπους να την φέρνουν στα μέτρα τους, όπως κάναν το 2009 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "αλλα το μονο πραγματικο οχι, μπορει να το πει ο ελληνικος λαος με την δραση του ενάντια στον καπιταλισμο και τα μονοπωλια, ότι σημαια και αν έχουν." Ακριβως
    Για αυτό δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε ενα "δημοψήφισμα" παίζωντας το παιχνίδι κάποιας μερίδας καπιταλιστών. Χωρίς να λέω ότι αυτή είναι μόνη πρόταση, απλά είναι μια πρώτη σκέψη και ασφαλώς θα πρέπει να δούμε και την τελική διατύπωση του ερωτήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να δουμε και αν θα γινει δημοψηφισμα οπως πολυ σωστα παρατηρει και ο Φαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαρος: για αυτό και νομίζω ότι το ερώτημα θα προσπαθήσει να συκεράσει και αυτό που εθεσε ο ΓΑΠ και αυτό που του είπε η Μερκχιτλερ.
    Πολυ σωστά το τοποθετείς ότι οι συγκεντρώσεις αρχίζουν (ή καλύτερα συνεχίζουν) την Παρασκευή και πραγματικά με πολύ εύστοχο και συσπειρωτικό σύνθημα.Τα υπόλοιπα θα ταδουμε στην πορεία. Τα πράγματα πραγματικά αλλάζουν πολύ γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Poe: Σωστά ...

    aglaos: Τελικά οι εξελίξεις τρέχουν με ... χίλια !
    (και παραπάνω)

    Μάλλον πάμε για εγκλογές ... Οπότε οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Συσπειρώσεων, πέρα από τα ειδικά προβλήματα (χαράτσια, Ταμεία, κλπ.) θα πάρουν και προεκλογικό χαραχτήρα !
    (με ό,τι συνεπάγεται αυτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...