6 Νοε 2011

Που πάνε τα δάνεια

Όλα τα ποσά των δανείων που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την λεγόμενη τρόϊκα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), με τα οποία υποτίθεται ότι πληρώνονται μισθοί και συντάξεις (ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια του πολιτικού προσωπικού της πλουτοκρατίας και των δημοσιογράφων - παπαγαλίσκων, όπως αποδείξαμε σε άλλο άρθρο στο μπλογκ αυτό), πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία των τραπεζών που έχουν κρατικά ομόλογα.

Αυτό, πρέπει να το γνωρίζουν με ακρίβεια οι εργαζόμενοι, για να μπορούν, αφ΄ ενός να συνειδητοποιούν καλύτερα τους στόχους των μνημονίων (εφαρμοστικών, μεσοπροθέσμων κλπ.), αφετέρου, να ξεσκεπάζουν τα ύπουλα ψέματα που διαδίδουν όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό για να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του.

Χωρίς πολλά πολλά, έχουμε και λέμε:

1) Το σύνολο των δανείων που προβλέπεται από την περσινή συμφωνία με την Τρόϊκα, φτάνει τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ, που σχεδιάζεται να εκταμιευτούν σε 12 δόσεις μέχρι τον Μάρτη του 2013.

2) Η Τρόϊκα μέχρι στιγμής έχει εκταμιεύσει, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, 5 δόσεις συνολικού ποσού 65 δισεκκατομμυρίων ευρώ.

3) Την ίδια περίοδο, η κυβέρνηση έχει ήδη πληρώσει προς τους τραπεζίτες, τόκους και χρεολύσια που φτάνουν τα 78,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Άρα, τα 65 δις ευρώ του δανείου της Τρόϊκας πήγαν κατευθείαν στα ταμεία των τραπεζών και η κυβέρνηση Παπανδρέου μαζί με αυτά έδωσε επί πλέον άλλα 13,8 δις ευρώ, που φυσικά τα άρπαξε από τους εργαζόμενους και τους συνταξιουχους.

4) Για το 2012 το πρόγραμμα της Τρόϊκας προβλέπει να εκταμιευτούν 24 δις ευρώ. Οι προγραμματισμένες πληρωμές τοκοχρεολυσίων για την επόμενη χρονιά φτάνουν τα 54,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το δάνειο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Τρόϊκα προβλέπει να εκταμιευτούν προς την ελληνική πλευρά 110 δισεκατομμύρια ευρώ, στα επόμενα τρία χρόνια (από τα τέλη του 2010 μέχρι τον Μάρτη του 2013).
Το ίδιο ακριβώς διάστημα, οι πληρωμές προς τις τράπεζες κεφαλαίου και τόκων, ανέρχεται στο ποσό συνολικά των 132,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το τεράστιο ΨΕΜΑ κυβέρνησης - παπαγαλίσκων, ότι το δάνειο το παίρνουν για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, είναι ολοφάνερο.
Ολόκληρο το δάνειο ΕΕ  - ΕΚΤ - ΔΝΤ, δίνεται αποκλειστικά και μόνο για την σωτηρία των τραπεζών και μάλιστα, εκτός από αυτά τα 110 δις ευρώ που θα χρεωθεί ο ελληνικός λαό, να τα πληρώνει μια ζωή, θα δοθούν κι άλλα 22,3 δις ευρώ !

Καιρός λοιπόν να αφήσουν τα παραμύθια ότι τα δάνεια πάνε σε μισθούς και συντάξεις.
Και τα δάνεια και οι μισθοί και οι συντάξεις, εξανεμίζονται όλα στο βωμό της σωτηρίας των τραπεζών!!!

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, για να καταλάβει καλύτερα, για το θέατρο που παίζεται πίσω από τις πλάτες του (εδώ καταλυτικό ρόλο παίζουν τα κανάλια που είναι ΟΛΑ ταγμένα στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας), για να σχηματιστεί η δήθεν "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας"!
Ο στόχος τους ο πραγματικός είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση για την σωτηρία των τραπεζών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, για την σωτηρία της πλουτοκρατίας.

Ήρθε η ώρα για την συμπόρευση με το ΚΚΕ, τη μοναδική ελπίδα για το λαό, για την αντεπίθεση του Λαϊκού Κινήματος, την συγκρότηση μιας πραγματικής Λαϊκής Συμμαχίας, που θα φέρει τα πάνω κάτω, που θα οδηγήσει την Εργατική Τάξη στην κατάκτηση της Εξουσίας, που θα εφαρμόσει την Λαϊκή Οικονομία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με κεντρική κατεύθυνση και εργατικό έλεγχο, την μονομερή διαγραφή του χρέους των μονοπωλίων, μοναδικές συμφέρουσες λύσεις για τον εργαζόμενο λαό μας.



4 σχόλια:

  1. Εγω βγηκα το πρωι ενα τσουβαλακι λεφτα εξω απο την πορτα, ειναι το τριτο αυτον τον μηνα, εχω αρχισει να φοβαμαι για τη ζωη μου.

    Δηλαδη σταματηστε επιτελους βρε εταιροι να μου στελνετε χρήματα, δεν εχω που να τα κρυψω και εχω αρχίσει να φοβάμαι για την ζωη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Poe: Να σου δώσω μια ... συμβουλή ;;;

    Στείλε αμέσως πίσω τα λεφτά και κράτα ... τα τσουβαλάκια !!!

    Θα χρειαστούν ...
    Να ... τσουβαλιάσεις όλους τους καραγκιόζηδες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχαχα, Φαρο καλη ιδεα, αν και μερικοι μερικοι δεν χωρανε σε τσουβάλι, αυτονων θα τους συρράψουμε χειρολαβες και θα τους παρουμε σηκωτους:)

    Τωρα το ποσοι θα χρειαστουν να τους κουβαλησουν δεν ξερω, πάντως αμα χρειαστει ειμαστε δυο ειμαστε τρεις ειμαστε χιλιοι δεκατρεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλύτερα που δεν χωράνε ...

    Σκέψου τι θα τους κάνουμε για να χωρέσουν ...

    Χε χε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...