1 Δεκ 2011

Καταγγελία 1/12/2011




Κατέβηκα σήμερα, όπως και πολλοί άλλοι, στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στην πόλη των Χανίων. Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων και λίγο πιο μετά συνέβησαν δυο γεγονότα, στα οποία ήμουν αυτόπτης μάρτυρας και που θεωρώ ότι είναι καλό να αναφερθώ.
Αρχικά, μετά το πέρας την συγκεντρώσεως, και κατά τη διάρκεια της πορείας, πετάχτηκε προς εμάς αυγό, από άγνωστο άτομο/α το οποίο(ή τα οποία) κρυβόταν πίσω από τον φράχτη του ΚΤΕΛ Χανίων, εμείς δεν δώσαμε πολύ σημασία στο γεγονός και συνεχίσαμε την πορεία.
Αργότερα, μετά το πέρας και της πορείας μερικοί από εμάς πήγαμε στα γραφεία του ΚΚΕ, όταν μετά από λίγο πέρασε από εκεί η συγκέντρωση της Πλατείας Αγοράς που οργανώνεται από ΓΣΕΕ και που σε αυτήν συμμετέχουν άτομα από διάφορους χώρους, ύποπτους και μη, όπως επίσης και διάφοροι άλλοι συμπολίτες μας.  Καθώς η συγκέντρωση περνούσε, σταμάτησε μπροστά από τα γραφεία του κόμματος και ακούστηκαν αντι-ΚΚΕ συνθήματα, όπως επίσης πετάχτηκαν διάφορα βαριά αντικείμενα(ίσως πέτρες, δεν ξέρουμε γιατί είχαμε κλειστά τα παντζούρια) στα παράθυρα.

Δεν γνωρίζω ποιοι οργάνωσαν αυτόν τον σαματά, όμως σίγουρα αυτό δείχνει(για χιλιοστή φορά) πολλά πράγματα για τις δήθεν «ανεξάρτητες» κινητοποιήσεις. Δείχνει ότι στον κόρφο τους μπορεί να κρύβεται κάθε καρυδιάς καρύδι, προβοκάτορες, φασίστες, ή άτομα που παίζουν τον ρόλο του προβοκάτορα και ας μην το καταλαβαίνουν. Επίσης φαίνεται καθαρά ότι αυτού του είδους οι συγκεντρώσεις κάθε άλλο παρά ανεξάρτητες είναι, μιας και όσο και αν προσπαθήσει κάποιος, δεν μπορεί με τίποτα να με πείσει πως όλο αυτό το σκηνικό ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση.
Ο κόσμος να καταλάβει ότι τα στοιχεία αυτά που ωθούν εργάτες, ή δρουν μέσα από εργατικές κινητοποιήσεις, χρησιμοποιώντας τες ως κάλυψη, για να επιτεθούν σε άλλους εργάτες, δεν πρέπει να έχουν θέση μέσα στους αγώνες του. Ο κόσμος επίσης να καταλάβει ότι αυτές οι επιθέσεις ενάντια στο οργανωμένο κομμάτι της εργατιάς, κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι, και ότι η βασική τους σκοπιμότητα είναι να αμαυρώσουν αυτού του είδους τον αγώνα, τον οργανωμένο, τον εξορθολογισμένο, και να διασπάσουν τις όποιες υγιείς δυνάμεις μέσα στο κίνημα.
Εμείς συνεχίζουμε δυνατά και απαντούμε σε αυτούς τους προβοκάτορες ότι θα μας βρουν σε κάθε τους τέτοια προσπάθεια απέναντι τους με κάθε τρόπο, με ιδεολογία, με δράση, με οργάνωση. Συνεχίζουμε δυνατά και απαντούμε στον λαό ότι θα μας βρει ουσιαστικά δίπλα του, όχι για να τον χρησιμοποιήσουμε ως πιόνι, αλλά για να αγωνιστούμε μαζί του. Η υποστήριξή του κόσμου  στο ΠΑΜΕ και στους αγώνες του είναι εγγυημένο ότι όχι απλά δεν θα πάει χαμένη, αλλά θα επιστραφεί στο πολλαπλάσιο.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

8 σχόλια:

  1. poe,

    Σιγουρα, περιστατικα σαν αυτα δεν ειναι με τιποτα ..''αυθόρμητες αντίδρασεις'', αλλα κατευθυνομενες κινησεις εναντια στο μονο αντιμνημονιακο κομμα που αγωνιζεται για τα δικαια των εργαζομενων και που πολυ θα ηθελαν να το βαλουν στην ακρη, ωστε να μην υπαρχει πια καμμια αντισταση!

    Οσοι ομως πιστευουν οτι αυτα ειναι ''μεμονωμενα περιστατικα'' ειτε εχουν μεγαλα συμφεροντα, ή ειναι αφελεις και εξακολουθουν να παρακολουθουν ειδησεις απο τα γνωστα καναλια της Εξαπατησης, νομιζοντας οτι ζουν σε...δημοκρατια! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικα ο ορος αντιμνημονιακό Ελβα εμένα δεν μου αρέσει, δεν ειμαστε αντιμνημονιακο αλλα αντικαπιταλιστικό, Μαρξιστικο Λενινιστικό και τα ρέστα:)

    Γιατι σκετο αντιμνημονιακό μας το παν κιάλλοι

    Οχι βεβαια ολα αυτα δεν ειναι μεμωνωμενα περιστατικά, γίνονται και τροφοδοτούνται ακριβώς επειδή το κόμμα μας είναι ο μεγαλύτερος τους φόβος, για την ανατροπή των σχεδίων τους, και με πραγματικά λαική προταση εξουσίας.

    Εννοείται πως δεν φοβόμαστε, ολα αυτα τα περιμένουμε, απλα πρεπει να δώσουμε οσο το δυνατον σε περισσότερο κόσμο, την διέξοδο του δικού μας αγώνα και όχι του φασιστικού λιθοβολισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή γνωρίζουμε διάφορες "κινήσεις" του χώρου του ΠΑΣΟΚ αμέσως μόλις πήραν την κυβέρνηση το 2009, κυρίως ενάντια στα μέσα ενημέρωσης του Κόμματος, φαίνεται ίσως πιο καθαρά πλέον από που προέρχονται και από ποιους χρησιμοποιούνται οι κάθε λογής "γνωστοί - άγνωστοι" !

    Κρυβόμενοι πίσω από ένα συνοθήλευμα μαύρου μετώπου - "αριστεράς" τύπου σύριζα-ανταρσύα.

    Σήμερα πέσαν και οι τελευταίες μάσκες !
    "Πορεύτηκαν" μαζί, μάλλον σε όλη την Ελλάδα, μαύρο μέτωπο - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οτι και να κάνουν το ιδιο που τους κάνει! Το ΠΑΜΕ καί αυτή τη φορά είχε τον περισσότερο κόσμο παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Stelth, και την βαθύτερη και πιο οργανωμένη δράση και οργάνωση, μην το ξεχνάμε αυτο!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ομιλία των χαλυβουργών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
    http://youtu.be/csnR8oouKK8

    Το κάλεσμα προς την εργατική τάξη των άλλων χωρών
    http://youtu.be/Dp7I1PPbOuw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Faros:
    Στην Αθήνα δεν πορεύτηκαν ...καθόλου!
    Μόνοι μας έιμαστε στο κέντρο (δυστυχώς και στην απεργία).
    @ΡΟΕ:
    Σημαντικότατη η καταγγελλία σου, και έπρεπε να έχω σχολιασει-διαδώσει πιο πριν.
    Πέραν των υπολοίπων, νομίζω πως η "αλεργία" του ΚΚΕ στα "ανοιχτά" και "ανεξέλεγτα" σχήματα, στα οποία μπορεί να εισχωρήσει και τα μανιπουλάρει ο κάθε προβοκάτορας, φασίστας, παρακρατικός κλπ, δικαιώνεται πλήρως!
    Καλό θα είναι να αναδείξουμε και αυτήν την παράμετρο που προκύπτει από τέτοια περιστατικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...