1 Δεκ 2011

"τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι",εσείς; ΑΠΕΡΓΙΑ,εμείς!



O Παπαδήμος και οι περιξ του "καλως κανoυν" και παιζουν τον προκαθορισμενο ρολο τους, δηλωνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης τους, να τηρησουν τη συμφωνία των Βρυξελλών και να δεσμευτει η Ελλάδα (τους) οτι θα λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Εστειλαν μαλιστα και επιστολή στα...αφεντικα, στο Κοινοβουλιο, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

H δικη μας Ελλαδα, ομως;

Εμεις, σαν λαος που υφισταται αυτη τη πρωτογνωρη βαρβαροτητα σε ολους τους τομεις, φαινεται οτι δεν καταλαβαμε ακομη, οτι πρωτα...ενημερωνουν τους Ρομπέι, Μπαρόζο, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και μετα εμας, ή μαλλον γιατι να κανουν το κοπο να μας ενημερωσουν; Αυτα γινοντουσαν παλια οταν υπηρχαν εστω και καποια...ψήγματα δημοκρατιας.

Τωρα, ξεδιαντροπα, πια, βαζουν τον ...αυτοματο πιλοτο που μιλαει για...τη δηθεν "εξασφαλιση της ομαλότητας" και για τη δηθεν βελτιωση της "διεθνους ανταγωνιστικότητας της χωρας", δυο οντως υπερ του δεοντως χρησιμοποιημενες …καραμελες, στο βαθμο που δεν αντεχει κανεις να ακουει πια ουτε τον ορο "διεθνης ανταγωνισμος" που τελικα σημαινει "σκαστε και πληρωνετε", ουτε τον ορο "ομαλοτητα" εφ οσον μονο....ομαλα δεν ειναι, πια, τα πραγματα, στην Ελλαδα, με μη εκλεγμενους πρωθυπουργους και ακροδεξιους στη κυβερνηση! 

Παντως, οτι θα καναμε ...γιορτες, φετος, παρεα με τοση ...βαρβαροτητα, δεν το περιμενα! Φαινεται οι αστεγοι, οι απληρωτοι, οι απολυμενοι, οι ανεργοι και οι μαθητες που πεινανε στα σχολεια, δεν ειναι τοσοι ...πολλοι, ωστε να δικαιολογειται ξεσηκωμος! (;)
Ας περιμενουμε, τοτε, λιγο ακομη, να διαβασουμε για περισσοτερες ....ληστειες, για αυτοκτονιες, για περισσοτερα ατομα που χανουν το σπιτι τους, επειδη δεν εχουν δουλεια, λες και φταινε οι ανθρωποι αυτοι που τις εχασαν. 
Δεν ξερω, πια, τι περιμενουμε, ισως οταν συμβει και σ εμας, να συνειδητοποιησουμε οτι ειναι καιρος να παρουμε πια καποιες αποφασεις και να δουμε τι ζωη θελουμε απο δω και περα και με ποιους πρεπει να αγωνιστουμε για να παρουμε πισω τα ονειρα μας.

Αυτοι διαλεξαν, εμεις, γιατι δεν μπορουμε να δουμε το συμφερον μας, ως ταξη;


Οσο το κλιμα αυτο θα στηριζεται στην ανοχη των πολιτων, τοσο θα συνεχισει να αναπαραγει στειρο αντικομμουνισμοαντιδημοκρατικους θεσμους και σκληρη λιτοτητα για τους πολλους, ενω προνομια και θεσεις για τους "ημετερους", ολα αυτα δηλαδη που ο λαος δεν εχει αναγκη στα 2011, οταν σημερα η τεχνολογια και η ενημερωση ....βγαζουν τη γλωσσα στην επιβαλλομενη οπισθοδρομιση, που καποιοι την βαφτισαν ''trend'' και τη κανουν ...βολτα σε ολα τα Ευρωπαικα-και οχι μονο-σαλονια!

Τελος, ας αναλογιστουμε οτι ειναι τουλαχιστον απογοητευτικο και γελοιο, συναμα, το γεγονος οτι πριν 42, μολις, χρονια καταφερε η ανθρωποτητα να παει στο ...φεγγαρι, ενω σημερα βασικα δικαιωματα οπως το να εχει κανεις δουλεια, φαγητο για την οικογενεια του και ...ηλεκτρικο ρευμα στο σπιτι του, χαρις στις κυβερνησεις αυτες, αρχιζουν να θεωρουνται....πολυτελειες (!). 
Ο δε τιτλος ''εργαζομενοι'' θυμιζει ολο και περισσοτερο...κολληγους, (κι ας εχουμε ολοι απο ενα...κινητο!)

Η πραγματικοτητα, απο μονη της, δειχνει τον δρομο για ...ανυπακοη!


ΑΠΕΡΓΙΑ λοιπον, γιατι Ζωη δεν ειναι μονο....Επιβιωση, (κι ας προσπαθουν να μας πεισουν γι αυτο!)





6 σχόλια:

  1. Το πιο πιθανό είναι, φέτος, να μην κάνουμε γιορτές !

    Κάτι το ότι δεν πληρώθηκε το ... αυθαίρετο της Φάτνης, κάτι ότι οι μάγοι δεν πήραν ... βίζα για να έρθουν, κάτι ότι τα "δώρα" αποσύρθηκαν, κάτι το αστέρι δεν θα βγει λόγω ... αιθαλομίχλης, κάτι ότι ο Ιωσήφ πήγε ... μετανάστης στην Αυστραλία κλπ. κλπ. Χριστούγεννα ... δεν βλέπω !

    Μην πούμε για Πρωτοχρονιά ...
    Θα ψάχνουμε την Πρώτη του Μηνού, να καταλάβουμε ποια ... χρονιά μας ξημέρωσε !!!
    Του 2012 ή του ... 1012 !!!

    Μόνο τα ... Φώτα, θα ... γιορταστούν !!!
    Ξέρετε ...
    Τότε που το περιστέρι κάθεται στο κεφάλι του ... κολοτούμπα !!!
    Όλο και κάποιοι θα περιμένουμε μπας και φέτος το ρημάδι το ... κολόπουλο επιτέλους ... κουτσουλήσει !!!
    (μην γράψω άλλη λέξη, πιο ... σικ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sorry Elva που το πρωτο σχόλιο είναι κομματάκι άσχετο (εως πολύ θα έλεγα) αλλά θα σκάσω αν δεν το κάνω...νέος κυβερνητικός παπαγ...εεεε εκπρόσωπος ήθελα να πώ είναι ο Καψής (όχι του mega μην τα ξεφτιλίσουμε όλα)..είδατε ρε παλιόπαιδα ότι η Ελλάδα είναι ηχώρα των ευκαιριών?τόσα χρόνια σλάρπ σλουρπ,την πήρε την θέση..άντε και άλλος Καψής (του mega για να τα ξεφτιλίσουμε όλα) πρόεδρος στη ΓΣΕΕ να μιλάει για το δίκιο του εργάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. faro

    Aς σκεφτουμε, τοτε, πως θα ειναι οι …γιορτες για καποιους, oπως π.χ τους απεργους της Χαλυβουργικης, που δεν ξερουν αν θα δικαιωθουν και πως θα τα βγαλουν περα με τετοιες συνθηκες!
    Eυτυχως, οπως ακουω το κυμα της αλληλεγγυης ειναι μεγαλο και ελπιζω να αντεξουν οι ανθρωποι και οι οικογενειες τους, ειναι ολοι τους παραδειγμα προς μιμηση για ολους μας...

    Y.Γ
    Μη περιμενεις τα..περιστερια τους,τα...Φώτα! :) (Κι αυτα με το μερος τους ειναι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. blogseviko

    Μην ανησυχεις, μεσα στο...πνευμα των ημερων εισαι! :)
    Το διαβασα αυτο που λες και μαλιστα αναφερομαι κι εγω, λιγο, μεσα απο link, στο θεμα των.. σογιων και ονοματων που μας εχουν...καψει,στη "χωρα των ευκαιριων", οπως λες, για τους λιγους και του .."τραβατε κουπι και μη μιλατε" για τους πολλους! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τελος, ας αναλογιστουμε οτι ειναι τουλαχιστον απογοητευτικο και γελοιο, συναμα, το γεγονος οτι πριν 42, μολις, χρονια καταφερε η ανθρωποτητα να παει στο ...φεγγαρι, ενω σημερα βασικα δικαιωματα οπως το να εχει κανεις δουλεια, φαγητο για την οικογενεια του και ...ηλεκτρικο ρευμα στο σπιτι του, χαρις στις κυβερνησεις αυτες, αρχιζουν να θεωρουνται....πολυτελειες (!). "


    Πηγαν στο φεγγάρι για να στείλουν μετα και τα δικαιώματα στο φεγγάρι, για αυτό είχανε τόσο ζόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. poe

    Mε την ιδια λογικη ας στειλουμε κι εμεις τις πολιτικες τους στο ..φεγγαρι, ή στο χρονοντουλαπο, μια και καλη!

    Υ.Γ Πλακα πλακα σε ενα αλλο αρθρο κατι τετοιο ειχα...''προτεινει'' και να φανταστεις οτι ηταν ενα χρονο πριν, οχι οπως ειναι η κατασταση τωρα!

    http://stovoreiostereomatiselva.blogspot.com/2010/03/send-off-to-space-yes-we-can.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...