5 Δεκ 2011

Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι & Λυών: Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!




Παρέμβαση σε ομιλία Μπακογιάννη-Πρετεντέρη στη Λυών!

"Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου παρευρέθηκαν στην Λυών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Πρετεντέρης για να συμμετάσχουν στο φόρουμ της εφημερίδας Liberation, σε ομιλία με θέμα 'H Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;'.

Ομάδα Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων αποφάσισε να παρέμβει με κείμενο της κατά την διάρκεια της ομιλίας, προσπαθώντας να σπάσει την μονόπλευρη παρουσίαση της κατάστασης, αλλά και να εκφράσει την αντίθεση της στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας. Ενδεικτικά, ο Πρετεντέρης παρουσιάστηκε από τον συντονιστή της συζήτησης ως 'εκπρόσωπος του λαού'




(συνεχεια...)
Ο ίδιος συντονιστής μας ζήτησε τρεις φορές να είμαστε σύντομοι ενώ στην έναρξη της παρέμβασης μας ένας φουσκωτός ήρθε προς την πλευρά του ατόμου που έκανε την παρέμβαση.

Οι διοργανωτές του φόρουμ ανησύχησαν μην τους χαλάσουμε την γιορτή τους και μην ακουστεί κάποια διαφορετική άποψη, δείχνοντας ότι η επιλογή των καλεσμένων κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, σε εμάς τουλάχιστον, προκάλεσαν οι δηλώσεις Μπακογιάννη και Πρετεντέρη σχετικά με την άκρα δεξιά, αφού τόνισαν πως δεν την παίρνουν στα σοβαρά (Μπακογιάννη), χαρακτηρίζοντάς την αστεία (Πρετεντέρης).

Δηλώσεις αν μην τι άλλο υποκριτικές μιας και οι δύο τους 'ξέχασαν' ξαφνικά ότι στήριξαν και στηρίζουν το εν λόγω κόμμα, είτε με την ψήφο τους είτε με άρθρα τους σε εφημερίδες. Φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να τους το θυμίσουμε.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Βερολίνο και που δείχνουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η κάστα αυτή που κυβερνά, δεν μας εκπροσωπεί, δεν έχει καμία νομιμοποίηση και θα μας βρίσκει διαρκώς απέναντι της, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ούτε στη Λυών, ούτε πουθενά!

Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι και Λυών
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών! "


Σημ. 
απο το vimeo κατεβασαν το video το οποιο ειχα βρει εκει, ενω το κειμενο το ειχα αντιγραψει απο το site http://nouvelleshorslesmurs.word

19 σχόλια:

  1. Της εφημερίδας Λιμπερασιόν ;
    Της ... γνωστής Λιμπερασιόν ;;;

    Οποία κατάντια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γλόμπινγκ υποστηρίζει και προωθεί την κομμουνιστική ιδεολογία, οι συντάκτες του συμφωνούν με τις θέσεις και την πολιτική ανάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.


    Αν επιτέλους διώξετε το παραπάνω, μπορείτε να δημοσιεύετε άφοβα οποιαδήποτε οπορτουνιστική παρέμβαση θέλετε. Είναι δυνατόν??

    Η Liberation εφημερίδα της Αριστεράς? Έλεος

    "Η φωνή του λαού έχει πάψει να ακούγεται" Ενώ τόσα χρόνια καπιταλισμό ακουγόταν?? Η κακιά κρίση χάλασε τον καλό καπιταλισμό??

    "Νέο νεοφιλελεύθερο μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας". Αυτό είναι το πρόβλημα? Δαηλαδή ένα Σοσιαλιστικό ή "ευρύτερο αριστερό" ή δεν ξέρω και εγώ τι θα μπορούσε να μας σώσει? Το πρόβλημα είναι διαχειριστικό?

    "Συστήματος Οικογενειοκρατίας" Γνωστό ιδεολόγημα, φταίνε οι πολιτικοί και οι οικογένειες, τα τζάκια, όχι ο καπιταλισμός... Καρατζαφέρειο επιχείρημα

    "αντισυνταγματικό τρόπο". Άντε να μας σώσει το αστικό Σύνταγμα

    "δεν έχουν τιμωρηθεί βουλευτές" Τί να σχολιάσω για αυτό. Γιατί αν τιμωρηθούν θα σωθεί η Ελλάδα. Γιατί είπαμε, δε φταίει ο Καπιταλισμός, η κακή διαχείρηση φταίει.

    Και άλλα πολλά που δε χρειάζεται να σχολιάσω.

    Αυτό που θέλω να πω: μπορείτε να διαφημίζετε τους "ακτιβισμούς" σας όσο θέλετε. Δεν έχουν όμως καμία σχέση με την πολιτική και τη στρατηγική του ΚΚΕ.

    Η εργατική τάξη παλέυει στις απεργίες και στα εργοστάσια, όχι με παρεμβάσεις σε αστικές εφημερίδες και γιαουρτώματα.

    Ευχαριστώ

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. faro

    Ο λογος δεν ηταν η ..Liberation,που καθολου δεν
    μ´ενδιαφερει τι γραφει, αλλα το θρασος οσων ειπαν οτι εκπροσωπουν τον Ελλ. λαο στη συνεντευξη αυτη!
    Aυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργο

    Το τι εμεις ως, ''γλομπιγνκ'', υποστηριζουμε και προωθουμε, δεν αποκλειει αναγκαστικα και τη δημοσιευση ενημερωτικων θεματων, σχετικα με γεγονοτα στην Ελλαδα και το εξωτερικο.
    Το συγκεκριμενο το ανεβασα ακριβως επειδη δειχνει τι λενε ατομα που δηλωνουν οτι.. εκπροσωπουν την Ελλαδα (!) και φυσικα το κειμενο δεν ειναι δικο μου, ειναι αντιγραφη απο το vimeo, γι αυτο ειναι αλλωστε σε εισαγωγικα. Υπαρχει και το link που μπορεις να το επαληθευσεις.

    Οταν ανεβαζουμε θεμα που αναφερεται στο.. ΛΑ.Ο.Σ, θα πρεπει, μηπως, να ...θορυβουνται οσοι μας διαβαζουν; (!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Γιώργο:
    Αν και το άρθρο δεν είναι δικό μου, θεωρώ σκόπιμο να απαντήσω στις αιτιάσεις σου.
    1)Για τα δεδομένα και την αντίληψη της Γαλλίας, η liberation είναι πράγματι μια ιστορική εφημερίδα της "αριστεράς" με τον τρόπο που η τελευταία ορίζεται εκεί, ή αν το θες αλλιώς με τον τρόπο που αυτοπροσδιορίζεται το αναγνωστικό κοιν΄'ο της εφημερίδας. Καλό θα είναι να θυμόμαστε πως δεν υπάρχει καν ΚΚ Γαλλίας και το τι ήταν αυτό όταν υπήρχε (λίγο δεξιότερο από τον ...Κύρκο!)
    2)Νομίζω πως σχολιάζεις επιλεκτικά. Στο τέλος της παρέμβασης του ο φοιτητής μιλάει επι λέξη για "καπιταλιστικό σύστημα".
    3)Δεν μπορούμε να κρίνουμε παρά να κρίνουμε με διαφορετικά μέτρα, διαφορετικές καταστάσεις. Παρακολουθώντας και εγώ την παρέμβαση, υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία θα εκφραζόμουν τελείως διαφορετικά. Οστώσο:
    -Καλό είναι να μην ξεχνάμε πως αυτή απευθήνοταν στο γαλλικό αναγνωστικό κοινό της liberation, και όχι στην εργατική τάξη της Ελλάδας. Αρα, φαντάζομαι, πως θα ήταν και προσαρμοσμένη προς τον επηρρεασμό αυτού.
    -Σαν παρέμβαση ήταν χρήσιμη, με την έννοια πως η παρουσίαση των απόψεων της Ντοράκλας και του Πρετεντέρη από την συγκεκριμένη εφημερίδα, προκαλεί εντελώς παραπλανητικούς συνειρμούς για το ποιο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αυτοί εκφράζουν, στο Γαλλικό κοινό. Αρα ήταν σκόπιμο, να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους.
    -Θα συμφωνήσω απόλυτα πως η εργατική τάξη παλέυει εκεί που είπες, και δεν βλέπω να το έχει αμφισβητήσει αυτό ποτέ κάποιος από τους συντελεστές του μπλογκ. Ομως εδώ μιλάμε για έλληνες φοιτητές της Λυών, που ούτε εργατική τάξη με την επιστημονική έννοια του όρου είναι, ούτε καμμία πρόσβαση στα ελληνικά εργοστάσια έχουν! Αυτήν την παρέμβαση είχαν την δυνατότητα να κάνουν τα παιδιά, αυτή έκαναν.
    -Με δεδομένο τον συνολικό αριθμό των ελλήνων φοιτητών στην Λυών, που δεν είναι και ...χιλιάδες και κοιτώντας και πάλι την παρέμβαση, η εντύπωση που εγώ αποκομίζω είναι πως προσπάθησαν να βγάλουν ένα κείμενο που να εκφράζει "λίγο από'λα" το σύνολο των σίγουρα μικρών αριθμητικά "αριστερών" δυνάμεων της ελληνικής φοιτητικής "αριστερής" παροικίας της πόλης. Θα ήταν μάλλον ουτοπικό να περιμένουμε και υπερβολικό να απαιτούμε και "ιδεολογική καθαρότητα" στο σύνολο των θέσεων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επισης, αν εκανες το κοπο να δεις προηγουμενες αναρτησεις μου (και μας)π.χ

    http://e-globbing.blogspot.com/2011/12/blog-post_04.html

    τοτε δεν θα μιλουσες για οπορτουνιστικες θεσεις κλπ. Μερικες φορες οταν κανεις δεν ειναι..
    σιγουρος,καλο ειναι να κρατα τη γνωμη του και τις αποψεις του για τον εαυτο του και μονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν επειδη δε θέλω να επεκταθώ. Για μένα όλο το παραπάνω και μόνο από το τίτλο είναι ουσιαστικά μια παραίνεση για τέτοιου είδους "μορφές πάλης" (που δεν είναι καν μορφές πάλης αλλά οκ).
    Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο που να λέει ότι σε κάποιο σημείο το μπλογκ διαφωνεί με κάτι από όλα όσα λέει ο κύριος ή και με τη μορφή αυτή της αντίδρασης.
    Και γιατί να υπάρξει ενημέρωση για το γεγονός αυτό? Βοηθάει στη δημιουργία ταξικής συνείδησης ή απότελεί παράδειγμα προς μίμηση?

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ακριβώς επειδή παρακολουθώ, δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει το παραπάνω με το υπόλοιπο μπλογκ.

    Εκεί γίνεται το έλα να δεις. Μπαίνω, Βλέπω σφυροδρέπανα, λέω ΚΚΕ εδω, και ξάφνου πάρε όλο τον οπορτουνισμό μαζεμένο στο βίντεο...

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...και καλό θα είναι να θυμόμαστε πως το μπλογκ δηλώνει πως:
    "...Δεν εκφράζει επίσημα το ΚΚΕ ή άλλες οργανώσεις που συνδέονται σε οποιοδήποτε βαθμό μ' αυτό και ως εκ τούτου, το ΚΚΕ (ή οι φίλιες οργανώσεις) δεν φέρει καμμία ευθύνη για απόψεις που εκφράζονται εδώ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα οργανωθει στη Θεσσαλονικη εκδηλωση αλληλεγγυης για τους απεργους της χαλυβουργικης;
    salot sor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παω και εγω να δω τι σοι οπορτουνιστες ειμαστε και το βιντεο εχει χαθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η αλήθεια ειναι ομως οτι δεν μπορουμε να βαζουμε τοσο αυστηρΑ τον κανονα, ιδιαιτερα για ατομα που ουτε στο κομμα προσκεινται ουτε κομμουνιστες θεωρουν τους εαυτους τους. Αυτο ειναι και κατι το οποιο θα μας βοηθησει να καταλαβουμε και να προσεγγισουμε τον κοσμο, κατι που ειναι απαραιτητο αν θελουμε να προχωρησει το πραγμα με τις λαικες επιτροπες και την οργανωση του λαικου μετωπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εμένα πάντως μ'άρεσε,μια χαρά τους τα είπαν τα παιδιά,αν δεν είχε γίνει αυτή η κίνηση μπορεί και να μην είχαμε ιδέα οτι αυτοι οι δυο τίποτες πάνε στο εξωτερικό και λένε τα δικά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. TRASH, Poe, Stelth,

    Θεωρω οτι μια χαρα καταλαβατε το λογο της αναρτησης και με καλυψαν οι τοποθετησεις σας. Ειναι κριμα να μην θελουμε να βλεπουμε λιγο πιο μακρια, κρατωντας, μερικες φορες, ο, τι ειναι θετικο, αλλα επιμενουμε παντα να απορριπτουμε
    ο, τι νομιζουμε οτι ειναι παντα 'αντιδραστικο' !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραια ανοιξε το βιντεο, πολυ καλο και γουσταρω να τους βλεπω να τρωνε τα νυχια τους απο την αμηχανια τον Πρετεντερη και την κορη του Βλαντ.

    Ξεκινησαν να λενε και για το ΚΚΕ τα κοθωνια, υποστηριζουν τους φασιστες και το ΚΚΕ τους πειράζει, αχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν είπε κανείς να απορρίψουμε. Έλεος. Δε θα το διαφημίσουμε όμως κιόλας. Μη λέμε και ότι θέλουμε. Αλλά όχι άκριτα. Δηλαδή και αυτούς που μούτζωναν στο Σύνταγμα έπρεπε να τους λέμε μπράβο χωρίς να τους λέμε το από κει και πέρα?

    Ανεβάσατε ένα κείμενο που παρουσιάζει μια δράση που δε βγάζει πουθενά. Κάποιος που βλέπει στο βίντεο βγάζει το συμπέρασμα ότι όλα είναι ζήτημα κακής διαχείρησης.

    Ποτέ δεν πρόκειται να αποθεώσω κανένα επειδή "άγχωσε τον Πρετεντέρη και τη Μπακογιάννη".

    Και καλύτερα θα ήταν να ενημερώνετε για τους εργατικούς αγώνες που γίνονται σε πολλά εργοστάσια της χώρας, παρά να μας δείχνετε τι έκαναν κάποιοι φοιτητές στη Γαλλία.

    Αλλά οκ, είστε περισσότεροι. Το στη Γαλλία είναι δύσκολα, ας κάνουμε παραχωρήσεις δε μου φτάνει. Άντε να αρχίσουμε να βλέπουμε και ανακοινώσεις του Συριζα εδω μέσα. Δε διαφέρουν καθόλου από το λόγο του κυρίου. Α! Και χρησιμοποιούν πλέον και τη λέξη καπιταλισμός. Άρα έγιναν ταξικές κιόλας.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλε Γιωργο,μια απλη αναρτηση ειναι,δεν προκειται ουτε για διαφημιση ουτε πολυ περισσοτερο για προπαγανδιση θεσωεων.Το να μαθουμε μια κινηση ελληνων φοιτητων στη Γαλλια,δεν μας χαλαει.Εστω κι αν προκειται για μια επιπολαιη κινηση,που οντως ειναι.

    Συμφωνω οτι η ταξικη παλη κρινεται στους χωρους δουλειας,και οχι στο κατα ποσο αγχωθηκαν ο Πρετεντερης και η Μπακογιαννη.Πολυ περισσοτερο ομως η ταξικη παλη δεν διεξαγεται μεσω του διαδικτυου.Το διαδικτυο μια αναγκη επικοινωνιας και εκφρασης καλυπτει,τιποτ αλλο.Δεν χρειαζεται να το κανουμε θεμα οταν βλεπουμε να προβαλλεται κατι με το οποιο δεν συμφωνουμε.

    φιλος του ΚΚΕ
    (βαζω username μετα απο προτροπη της Elva,μετα απο δυο σχολια που ειχα κανει σε αναρτησεις με ασχετο θεμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιωργο

    Δεν μπορουμε να αντιμετωπιζουμε τους αναγνωστες του blog σαν αβουλα οντα, ο καθενας βλεπει το βιντεο και βγαζει τα συμπερασματα του.

    Η λαικη οργη και η λαικη αγανακτιση πρεπει να ακουσθει και να αφωμοιωθει πρωτα απο εμας του ΚΚΕδες, αν θελουμε να εχουμε τον κοσμο μαζι μας πρεπει πρωτα να τον καταλαβουμε και οχι να πεταμε απλα ενα "ειναι σωστο", "ειναι λαθος".

    Οι ιδιοι οι φοιτητες εκει, μιλουν αν ειδες και λενε οτι η οποια αλλαγη θα ερθει με λαικους αγωνες στους δρομους.

    Μπορει λοιπον η δικη μας αντιληψη να ειναι πιο μελετημενη και πιο σωστη, αλλα μην αποκοληθουμε για χαρη της απο το λαο και γινουμε ελιτιστες.

    Πρέπει λοιπον κατα τη γνωμη μου να χαιρομαστε οταν ο λαος, εστω και με σχετικά ¨ακυνδυνους" τροπους αντιδρα, διοτι ο δρομος προς την ριζοσπαστικοποιηση της συνειδησης ενος λαου μοιραια περναει και απο εκει.

    Θα προτιμουσες δηλαδη να μην ειχε γινει τιποτα; Και να ελεγαν τις μαλακιουλες τους ο Πρετεντερης και η Βαμπιρελα;

    Και ναι, σιγουρα με νοιαζει τι θα πουν και αυτοι, γιατι ως καλοπληρωμενα πιονια του συστηματος διαμορφωναν και διαμορφωνουν σε ενα βαθμο ακομα συνειδησεις, οποτε η αμφισβητιση απεναντι στα προσωπα τους με αφορα. Βεβαια θα μου πεις, το ζητημα ειναι να αμφισβητησουμε το σύστημα, οκ και εγω μαζί σου, αλλά το σύστημα ειναι και ταυτοχρονα ολοι αυτοι οι "κυριοι" και "κυριες".

    Αυτα

    θεωρω δεν μας κανει καλο να ειμαστε τοσο αυστηροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και το οτι μας αρεσε αυτο το βιντεο δεν σημαινει οτι δεν ειμαστε υπερ των αλλων αγωνων σε ταξική βάση, οχι απλα ειμαστε υπερ αλλα οι περισσοτεροι απο εδω μεσα, οσοι μενουμε ελλαδα, συμμετεχουμε και σε αυτους.

    Οσο για το blog, θεωρεις οτι αυτους τους αγωνες δεν τους προβαλουμε αρκετα; Μην ξεχνας δεν ειμαστε το Site του ΠΑΜΕ, ενα Blog φιλων του ΚΚΕ είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...