9 Δεκ 2011

Να σταματήσει επιτέλους το πολιτικό κρυφτούλι!


Κάνοντας την βόλτα μου στο διαδίκτυο σήμερα, είδα με πολύ ενδιαφέρον είναι η αλήθεια, πως υπάρχει ένας μονοθεματικός ιστότοπος με  «Ιστολόγιο αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς». Να πώ, πως δεν χάρηκα; ψέματα θα πώ...
Πρώτη κίνηση λοιπόν, ήταν να μπω και να αρχίσω την αναπαραγωγή ειδήσεων και την ,όσο περνάει από το χέρι μου, παραπέρα διάδοση του ιστολόγιου.
Έλα όμως που μπαίνοντας, δεν βρήκα σε 75(!) τίτλους αναρτήσεων ούτε μία (αρ.1!) φορά, κάποια από τις λέξεις ΠΑΜΕ(!!!), ΚΚΕ, Λαϊκή Συσπείρωση...
Αντίθετα πάλι, κατεβατό ολόκληρο από τίτλους που αναφέρονται στο μπλογκ «βαθύ κόκκινο»(!),  σε «αριστερές κινήσεις», σε «ανεξάρτητες αριστερές κινήσεις», σε ανακοινώσεις διάφορων ΕΛΜΕ, στην «αντικαπιταλιστική ανατροπή» κλπ...
Α..., για να είμαι και έντιμος, υπήρχε και μία αναφορά στον 902, αλλά για ανάρτηση από το (καλά καταλάβατε) ... «βαθύ κόκκινο».
Είναι καθόλα θεμιτή η επιθυμία του οποιουδήποτε πολιτικού χώρου να προβάλει τις ενέργειες-εκδηλώσεις των φίλιων συνδικαλιστικών του παρατάξεων, και για αυτό δεν θα κατηγορήσουμε κανέναν.
Από την άλλη το να χρησιμοποιεί κάποιος, ουδέτερους τίτλους παίζοντας πολιτικό κρυφτούλι για να το κάνει, το να δημιουργεί σε κάποιον που δεν έχει επαρκή ενημέρωση παραπλανητικές εντυπώσεις και τέλος να χρησιμοποιεί έναν σκληρό και έξω από τον ίδιο, απεργιακό αγώνα για να πετύχει τα παραπάνω, είναι για τον γράφοντα, αχαρακτήριστο.
Από ότι φαίνεται η τρίμηνη μασκαράτα στους «αγανακτισμένους» άφησε άσχημα κουσούρια σε κάποιους...

11 σχόλια:

  1. Όταν ο Ριζοσπάστης βρίθει πολυφωνίας, άσε το δικαίωμα και σε άλλους να κάνουν τα ίδια. Και κυρίως άσε το δικαίωμα και σε άλλους να είναι αλληλέγγυοι στην απεργία ων χαλυβουργών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To dikaiwma twn "allwn" na einai allhlegyoi stous apergous, oxi apla to afhnw, to prow8w kiolas sto metro tou dynatou.
    -H apaithsh mou apo tous "allous" einai akrivws "na kanoun ta idia"! Na poune dhladh poion akrivws ekproswpoun, to lew pentaka8ara: "Είναι καθόλα θεμιτή η επιθυμία του οποιουδήποτε πολιτικού χώρου να προβάλει τις ενέργειες-εκδηλώσεις των φίλιων συνδικαλιστικών του παρατάξεων, και για αυτό δεν θα κατηγορήσουμε κανέναν."
    ti den katalabes?
    O rizospasths pws einai organo ths k.e. tou KKE, to leei sthn prometwpida tou. Den to paizei kai kala oudeteros! Gia ayto akrivws milaw. H den katalaves h den 8eleis na katalabeis, to ti kafthriazw.
    Y.G. sory gia ta greeklish-problhma plhktrologiou.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρόκειται περί πολυφωνίας, Ανώνυμε. Πρόκειται περί συνειδητής απόκρυψης του γεγονότος ότι συσπειρώνονται με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Όχι του ΚΚΕ απαραίτητα, του ΠΑΜΕ, του μετώπου που στηρίζει το ΚΚΕ στους εργαζόμενους. Αλλά αν ακουμπάει έστω και μια τρίχα στο ΚΚΕ, τζιζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε,καλά και ποιός περίμενε κάτι διαφορετικό και απορεί δλδ;μια ζωή αυτό δεν κάνουν;εδώ έπρεπε να περάσουν 25 μέρες για να ανακαλύψουν τους χαλυβουργούς οι φυλλάδες τύπου ελευθεροτυπία και τα αστικά μμε και πάλι για τους χαρούμενους ο Ριζοσπάστης είναι η αναφορά τους...δεν πειράζει...το ΠΑΜΕ (ξανα και ξανα και ξανα) στις πύλες των εργοστασίων και των χώρων δουλειάς θα είναι χωρίς να περιμένει τα "μπράβο" των επαναστατών των καναλιών...και επειδή πάντα εκεί είναι,οι χαλυβουργοί (και επιτέλους όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι) το τιμάνε με την εμπιστοσύνη τους...μακρυά από εμάς μονοπώληση αγώνων σαν μερικούς μερικούς που ανακαλύπτουν επαναστάσεις,πλατείες αιγύπτου σε κάθε ευκαιρία...και προφανώς όλα αυτά που λέω δεν αφορούν την άδολη,αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου στους απεργούς,αλλά του πανηγυρτζίδες (γνωστούς και μη εξερετέους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι ακριβώς λειτουργούν οι κάθε λογής "αριστερούληδες" !

    Τίποτα το παράξενο ...

    Την ... πολυφωνία την απαιτούν από τους άλλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλληλεγγύη δεν είναι σποτάκι στο ίντερνετ.
    Η αλληλεγγύη δεν είναι ένα Δελτίο Τύπου με επαναστατικά λόγια.

    Αλληλεγγύη είναι η συμμέτοχη μας στην απεργία στις 13 Δεκέμβρη στην Ελευσίνα. Αλληλεγγύη είναι η ενημέρωση των συνάδελφων μας για το δίκιο του αγώνα των χαλυβουργών.
    Αλληλεγγύη είναι η μετατροπή κάθε εργοστάσιου σε κάστρο αντίστασης γιατί χιλιάδες προλετάριοι θα φρουρούν τα δίκια της τάξης μας.
    Αλληλεγγύη λοιπόν αλλά όχι στα λόγια και στο ίντερνετ. Αλλά στο εργοστάσιο και στην παγωνιά.
    Αλληλεγγύη και συμμετοχή στην απεργία στις 13 Δεκέμβρη στην Ελευσίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρης: Θα μας βρεις σύμφωνους ΟΛΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..πάντως δεν πρόκειται μόνο για πολιτική κατινιά (απο αυτήν που διαθέτου μπόλικη) αλλά για κάτι βαθύτερο..μην ξεχνάμε ότι πάντα πασάρουν τους εαυτούς τους σαν "ανεξάρτητους"..νομίζω έχει νακάνει με μια ζωτική παραχώρηση στο κεφάλαιο και στην ιδεολογία (που είναι ζωτικό κομμάτι της ο αντικκεδισμός) του, στην άρνηση της ανάγκης στράτευσης στο κόμμα της εργατικής τάξης και στην αντικατάσταση της ταξικής πάλης με διάφορα ιδεολογήματα όπως ο αντιγραφειοκρατισμός, η αμεσοδημοκρατία,ο αντιιεραρχισμός,ορηχος αντιμπατσισμός και εν τέλει ο μικροαστικός εγωισμός και αντίληψη περι ελευθερίας του ατόμου (πρωτίστως φυσικά κατηγορώ τις ηγεσίες αυτών των χώρων που ευθύνονται για τον μη απεγκλωβισμό των αγωνιστών που κινούνται σε αυτούς τους χώρους απο τέτοια ιδεολογήματα). Είναι χαρακτηριστικό ότι θυμήθηκαν την χαλυβδουργίαμετα απο20 μέρες απεργία (ενώαν είχε σύγκρουση με τα ΜΑΤ απο την πρώτη μέρα..) καθώς κιότι εν τέλει η περιφρούρηση στην πορεία τους ενοχλεί και αισθητικά (δεν αντέχουν την ιδέα του ατόμου που πειθαρχεί, αυτοπεριορίζεται καιδρά στρατευμένα στον συλλογικό του φορέακαι όχι στο συναίσθημα της στιγμης..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Manuel Harper :
    Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου. Θα προσθέσω μόνο πως πέραν των άλλων, εδώ έχουμε και ένα φαινόμενο πολιτικού στραβισμού. Μπορεί δηλαδή με τέτοιους τρόπους να ξεγελάς κάποιους ανθρώπους για λίγο, αλλά μακρόχρονα θα σε σιχτιρίσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκ μέρους της διαχείρισης του εν λόγω ιστολόγιου.

    Καταρχήν σκοπός του είναι να συγκεντρώσουμε - προβάλλουμε την αλληλεγγύη σήμερα στον απεργιακό αγώνα των εργατών της ελληνικής χαλυβουργίας, κυρίως από όσους φορείς δεν έχουν πολλά μέσα προβολής των δράσεων αλληλεγγύης τους.

    Επιπλέον, στο ιστολόγιο δημοσιεύουμε ότι μας στέλνετε ή έρχεται σε γνώση μας και αφορά την αλληλεγγύη στην απεργία των χαλυβουργών.
    Επιβεβαίωσε πρώτα αν έχει στείλει κάποιος υλικό από ΠΑΜΕ(!!!), ΚΚΕ, Λαϊκή Συσπείρωση και μετά κάνε το σπεκουλάρισμα.

    Να τονίσω επίσης πως στις αναρτήσεις κυριαρχούν ψηφίσματα σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων (ως προς τις παραταξιακές μομφές). Τα οποία βέβαια μιας και δε συμπλέουν με τη Λαϊκή εξουσία στη καλύτερη δεν υπάρχουν, στη χειρότερη είναι δεκανίκια της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ λες και δεν είναι γνωστή και έμπρακτη η στάση ΕΚΕ, ΠΑΣΚΕ και μπορεί κάποιος να τα μπερδεύει τόσο μα τόσο κρυφτουλίστικα εύκολα...

    Τέλος όπως πολύ καλά αναφέρει ο Άρης, το τσουνάμι της αλληλεγγύης σε αυτόν τον αγώνα, αν και δεν εκφράζεται ακόμα ταξικά με γενικευμένες απεργίες αλληλεγγύης, ευτυχώς μας προσπερνά όλους μας.

    Καλούς αγώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:
    Δεν μας τα λέτε καλά συναγωνιστές.
    Μας λέτε πως φτιάξατε ένα μπλογκ για να προβάλει "την αλληλεγγύη σήμερα στον απεργιακό αγώνα των εργατών της ελληνικής χαλυβουργίας" όπως γράφετε και στην προμετωπίδα του ιστολόγου σας. Ποιού την "αλληλεγγύη" λοιπόν θέλετε να προβάλετε; Οσο αυτό δεν διευκρινίζεται, εννοείται οποιουδήποτε προβάλει αυτήν την αλληλεγγύη. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνει από το εισαγωγικό σας σας σημείωμα ο αναγνώστης που σας επισκέπτεται για πρώτη φορά.
    Η κύρια μας αιτίαση λοιπόν, συνίσταται σε αυτήν την λαθροχειρία. Οστόσο μια και οι ίδιοι καταλαβάνετε το βάσιμο μιας τέτοιας αιτίασης (και μην θέλοντας να σταματήσετε το κρυφτούλι για το οποίο και σας εγκαλούμε) συμπληρώνετε στο σχόλιο σας (και όχι βεβαίως στο εισαγωγικό σημείωμα της ιστοσελίδας σας, πράγμα που θα μας υποχρέωνε να ανακαλέσουμε εν μέρη) πως αναφέρεστε "κυρίως σε όσους φορείς δεν έχουν πολλά μέσα προβολής των δράσεων αλληλεγγύης τους". Τώρα βέβαια εμείς δεν έχουμε υπόψην κανέναν ταξικό φορέα που να έχει "πολλά μέσα προβολής" μια και τα ΜΜΕ ελέγχονται στην συντριπτική πλειοψηφεία τους από το μεγάλο κεφάλαιο. Αλλά έστω, ας δεχτούμε για την οικονομία της κουβέντας πως η μία εφημερίδα, η μία ιστοσελίδα και το ένα ραδιόφωνο που διαθέτει το ΠΑΜΕ για την προβολή της δράσης του (και τάχα δεν διαθέτουν οι "άλλοι") συνιστούν "πολλά μέσα προβολής". Σε αυτήν την περίπτωση, γιατί μας λέτε πως εάν σας έστελνε το ΠΑΜΕ κάτι θα το δημοσιεύατε; Εδώ η αντίφαση βγάζει μάτι.
    Ακόμη το επιχείρημα "για το ΠΑΜΕ δεν βάλαμε τίποτε, γιατί το ΠΑΜΕ δεν μας έστειλε τίποτε" είναι επιεικώς απαράδεκτο, καθώς υπάρχουν αναδημοσιεύσεις από το "βαθύ κόκκινο" πριν αυτό πληροφορηθεί για την ύπαρξη του μπλογκ σας (και άρα δεν σας τα έστειλαν, εσείς τα ψάξατε και τα βρήκατε). Αυτό το γνωρίζουμε θετικά από τον χρόνο ανάρτησης ,της παρουσίασης του μπλογκ σας από το "βαθύ κόκκινο". Ή μήπως να πιστέψουμε πως με το που ανοίξατε το μπλογκ σας, άρχισαν όλες (πλην ΠΑΜΕ) οι συνδικαλιστικές παρατάξεις να σας στέλνουν δελτία τύπου;
    Για να κλείσω:
    -Φυσικά και έχετε κάθε δικαίωμα, όχι μόνο να μην προβάλετε αλλά ακόμη και να θάβετε το ΠΑΜΕ. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε.
    -Είναι απολύτως θεμιτό να θέλετε να προβάλετε την δράση συγκεκριμένων, και όχι άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων.
    -Είναι απαράδεκτο (τουλάχιστον) να κάνετε τα παραπάνω κάτω από ένα τάχα "αντικειμενικό" και "πλουραλιστικό" προσωπείο.
    Πιστεύω πως κάποια πράγματα είναι πολύ σοβαρά για μικροπολιτική.
    Μια και ο αγώνας αυτός είναι κοινός, θα σας ανταποδώσω (και όχι από ευγένεια) τις ευχές για καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...