19 Δεκ 2011

Μια Πρόταση Νόμου για τον Εργαζόμενο Λαό

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ Για την κατάργηση της λεγόμενης «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», του λεγόμενου «τέλους επιτηδεύματος» και του λεγόμενου «έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών» 


ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αιτιολογική Έκθεση
Α. Επί της αρχής
Σε συνθήκες κορύφωσης της καπιταλιστικής κρίσης, αλλεπάλληλων μειώσεων των μισθών, των συντάξεων και αλματώδους αύξησης της ανεργίας, μία πρωτόγνωρη φοροεπιδρομή οδηγεί στην συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος , διαμορφώνει συνθήκες εξαθλίωσης για ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Πλάι στην δυσβάστακτη φορολογία των άμεσων και έμμεσων φόρων, προστέθηκαν και η λεγόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, που οδηγούν το λαό στην απόγνωση.
Μόνο η πλήρης απόδοση του χαρατσιού μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε έσοδα ύψους 2,9 δις Ευρώ για το 2012. 

Την ώρα που, από τη μια μεριά, η κυβέρνηση οργανώνει τη βάρβαρη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα,  από την άλλη δρομολογεί μια νέα, ακόμα πιο εκτεταμένη φοροαπαλλαγή για το μεγάλο κεφάλαιο. Τα έσοδα από την άμεση φορολογία των νομικών προσώπων προβλέπεται ότι το 2012 θα μειωθούν κατά 22%, εξαιτίας της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη, από το 24% στο 20%. Ουσιαστικά δηλαδή, η όποια συνεισφορά των επιχειρήσεων στα φορολογικά έσοδα περιορίζεται στο .... ιλιγγιώδες ποσοστό του 3,9% του συνόλου των φορολογικών εσόδων.
Για τους λόγους αυτούς το ΚΚΕ καταθέτει πρόταση νόμου για την κατάργηση της λεγόμενης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.
 
Β. Επί του μόνου άρθρου 
Με την παράγραφο 1 προτείνεται η αναδρομική κατάργηση (δηλαδή από την έναρξη ισχύος τους)  των χαρατσιών που επιβλήθηκαν και συγκεκριμένα της λεγόμενης <<ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα» (άρθρο 29 ν. 3986/2011), του λεγομένου <<τέλους επιτηδεύματος>> (άρθρο 31 του ν. 3986/2011) και  του λεγόμενου <<έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών>> (άρθρο 53 του ν. 4021/2011).
Επίσης προτείνεται και η κατάργηση κάθε διάταξης ή διοικητικής πράξης που τυχόν έχει εκδοθεί για την  εφαρμογή αυτών των χαρατσιών, όπως επίσης και τυχόν διατάξεις που είναι αντίθετες με την προτεινόμενη κατάργηση των χαρατσιών
Με την παράγραφο 2, αίρεται αυτοδίκαια, δηλαδή καταργείται σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται, απευθείας από τον νόμο, χωρίς καμία ενέργεια ή επιβάρυνση των πολιτών, κάθε εκκρεμής  διαδικασία είσπραξης από το κράτος των χαρατσιών.
Τέλος, με την παράγραφο 3 προτείνεται η επιστροφή από το κράτος στους πολίτες  ως αχρεωστήτως καταβληθέντων και μάλιστα εφάπαξ, όποιων ποσών  αντιστοιχούν στα χαράτσια, συμπεριλαμβανομένων και των όποιων τυχόν προσαυξήσεων και έχουν  ήδη εισπραχθεί από το κράτος. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Για την κατάργηση της λεγόμενης «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», του λεγόμενου «τέλους επιτηδεύματος» και του λεγόμενου «έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών»
 
Άρθρο
1.  Καταργούνται από τότε που ίσχυσαν οι διατάξεις των άρθρων 29 και 31 του ν. 3986/2011 και του άρθρου 53 του ν. 4021/2011.
Ομοίως καταργείται κάθε διάταξη ή διοικητική πράξη εφαρμογής των πιο πάνω καταργούμενων διατάξεων, καθώς και κάθε διάταξη αντίθετη στο περιεχόμενο του παρόντος νόμου.

2. Οποιασδήποτε μορφής εκκρεμής  κατά την δημοσίευση του παρόντος  διαδικασία είσπραξης από το ελληνικό δημόσιο ή για λογαριασμό του  των εισφορών, τελών ή όπως αλλιώς ήθελε χαρακτηριστούν, που προβλέπονταν στις πιο πάνω καταργούμενες διατάξεις, αίρεται αυτοδίκαια.
 
3. Οποιαδήποτε ποσά έχουν εισπραχθεί από το  ελληνικό δημόσιο ή για λογαριασμό του από την εφαρμογή των στην πιο πάνω παράγραφο 1 καταργούμενων διατάξεων, θεωρούνται ως αχρεωστήτως   καταβληθέντα και επιστρέφονται ολοσχερώς και  εφάπαξ στους πολίτες που τα κατέβαλαν.

Σημειώσεις:
1. Η Πρόταση Νόμου έχει ένα και μοναδικό άρθρο, που όμως τα λέει όλα
2. Η Πρόταση Νόμου κατατέθηκε από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

24 σχόλια:

 1. Περιττή η πρόταση. Η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας έχει ήδη πληρώσει, άρα έχει συναινέσει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ipefthinos:
  4 λάθη(;) σε μία πρόταση:
  1)Το "συντριπτική (κιόλας!) πλειοψηφεία" από ποια ακριβώς στοιχεία προκύπτει;
  2)Πλήρωσα δεν σημαίνει και συναίνεσα. Οταν ο βιαστής πευχαίνει τον σκοπό του με την χρήση απειλής, προκύπτει πως έχει κια την "συναίνεση" του θύματος; Θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και ο οποιοσδήποτε ληστής: "Εφόσον τελικά το θύμα μου έδωσε τα λεφτά του, συναινούσε στο να τα πάρω- δεν υπάρχει έγκλημα"
  3)Ακόμη και αν δεν ήταν λάθος τα δύο πρώτα, η πρόταση σε καμμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "περιτή" καθώς υπάρχουν και πάρα πολλοί άνθρωποι, που ακόμη και να ήθελαν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρώσουν!
  4)Μετά τα παραπάνω, το nickname είναι τουλάχιστον άστοχο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ipefthinos γιατί περιττή η πρόταση? ούτως ή άλλως και νωρίτερα να είχε κατατεθεί θα είχε καταψηφιστεί όπως θα γίνει και τώρα. το θέμα είναι για αυτούς που συνεχίζουν να έχουν αυταπάτες για τα αστικά κόμματα τα οποία έδειχναν ττην αντίθεσή τους στο μέτρο... για να δούμε τώρα είναι ακόμα αντίθετοι ή τσάμπα μάγκες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλά ρε λεβέντες χάθηκε να διαβάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Ν.3986/2011 εκείνος που κάθισε να συντάξει την πρόταση νομοσχέδιου για την κατάργησή του ?
  Τόσο χρονικό διάστημα έχει περάσει από την εφαρμογή του και χρόνος ΑΡΚΕΤΟΣ για την μελέτη του.
  Ορέ παλικάρια το χαράτσι με όνομα: "ειδική εισφοράς αλληλεγγύης" ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ για το ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΝ !!!
  Οχι ΜΟΝΟ με το αρ.29 παρ.2 ΑΛΛΑ και με το αρ.38 παρ.2α του ίδιου Νόμου, για το ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ και ΠΟΣΟΝ !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ipefthinos: Μάλλον, έχεις παρασυρθεί, από τη μαύρη προπαγάνδα κυβέρνησης - τηλεοπτικών παπαγαλίσκων ...

  Δεν εξηγείται αλλιώς !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. TRASH: Άλλη μία απόδειξη της μαύρης δουλειάς δημοσιογραφίσκων - παπαγαλίσκων.

  Έχουν καταφέρει και έχουν παρασύρει τον κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γιώργος: Δεν έχει σημασία πότε κατατίθεται ...

  Άλλωστε υπάρχουν και κάποιοι λεγόμενοι "τεχνικοί" λόγοι ...

  Επίσης, η πρόταση, έχει αναδρομική ισχύ, ΟΠΟΤΕ κι αν ψηφιστεί !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για όποιον εξέφρασε το ... μη διάβασμα του νόμου !

  Έστω ότι είναι έτσι !
  Και λοιπόν ;
  Δεν θα έπρεπε να κατατεθεί η συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου ;

  Η ουσία μετράει ...
  Όχι ο τύπος ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δηλαδή όσοι πλήρωσαν, θα συνεχίσουν να έχουν να πληρώνουν; Αναρωτιέμαι!!!
  Το ΚΚΕ βλέπει πολύ μπροστά όταν καταθέτει τέτοιους νόμους.
  Αυριο η "συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών" που λέει και ο "ipefthinos" δε έχει να ξαναπληρώσει τότε τι θα γίνει;
  Θα έχει ή όχι αξία ο νόμος που πρότεινε το ΚΚΕ; Αναρωτιέμαι(!) και πάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ποιος ειναι ο λογαριασμος ενισχυσης των χαλυβουργων?
  Κωστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Faros ίσως να μην έγινα κατανοητός, αλλά αυτό που αναφέρεις λέω κι εγώ... φυσικά και δεν έχει σημασία ο χρόνος που κατατίθεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μια γενική παρατήρηση:

  - Όσο τους πληρώνεις αυτούς, τόσο τους ... ανοίγει η όρεξη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κώστας: Αριθμός τραπεζικού ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 200/62330152

  Κάτοχος : Λιάκος Δημήτρης ( μέλος Δ.Σ. Σωματείου )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γιώργος: Το κατάλαβα Φίλε μου ... Το κατάλαβα.

  Το σχόλιό μου έγινε για να υπογραμμίσω (απλώς) αυτό που ΕΣΥ λες !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Θα συμφωνησω, με τον "οσο τους πληρώνεις, τόσο τους ..ανοίγει η όρεξη". Αν ολοι δειχναμε εμπρακτα την αντιθεση μας κανενα απο αυτα τα μετρα δεν θα περναγε! Τι θα εκαναν τοτε μπροστα στη γενικη αντιδραση; Ομως μια μεγαλη μεριδα κοσμου εχει δυστυχως πιστεψει το επιχειρημα οτι "η κριση απαιτει θυσιες" ειδικα μαλιστα απο τον λαο και οχι απο τους κεφαλαιοκρατες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Η κρίση απαιτεί θυσίες και ο φόβος φυλάει τα έρμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Elva: Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος είναι μακρυά ...
  Μακρυά από αυτά που πρέπει να κάνει.
  Μακρυά από τις ανάγκες του Κινήματος.

  Αυτό φάνηκε και με τα χαράτσια.
  Φοβήθηκε την ... τηλεόραση και έσπευσε να πληρώσει !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ipefthinos: Αφού υπογραμμίσω ότι δεν κατάλαβα αυτό το "ο φόβος φυλάει τα έρμα", σε τι ακριβώς αναφέρεται, θα μου επιτρέψεις για το πρώτο που λες να απαντήσω με το παρακάτω σύνθημα:

  "Οι μόνες θυσίες, που έχουνε αξία
  είναι αυτές, για άλλη εξουσία" !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. " Η ουσία μετράει ...
  Όχι ο τύπος ... "
  Για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ Πρόταση Νόμου που ζητήται κατάργηση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΩΝ άρθρων ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥ Νόμο ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΙ και ΤΥΠΙΚΟΙ faro !!
  Η ΟΥΣΙΑ είναι ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ στις φάμπρικες, στα γιαπιά και στα σχολεία και σε πληροφορώ οτι το ζω μισόν αιώνα και κάτι.
  Ο ΤΥΠΟΣ όμως είναι η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ !
  Ηταν σαφές το σχόλιο μου στην ανάρτησή σου.
  Αν εσύ κατάλαβες ότι:
  "Δεν θα έπρεπε να κατατεθεί η συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου" ...ε τι να σου πω ?
  Για όλα πρέπει να "έχεις" μια απάντηση (και τη στιγμή που το όποιο ερώτημα μου δεν απευθυνόταν σε σένα που έκανες την ανάρτηση, αλλά στους συντάκτες της Πρότασης Νόμου) ?
  Στην τελική για να μην αναγκάζεστε να ΣΒΗΝΕΤΕ σχόλια ή να απαντάτε άλλα αντ' άλλων (!!!) κλειδώστε τις αναρτήσεις σας να πάει στο δι@λο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @Ανώνυμος :
  to sxolio sou metafer8hke, kai mou eipan 8a to koita3oun... (den einai sigouroi pws isxyei)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. -gia opoion prospa8hse na kouventiasei kalopista me ton "ipefthino",
  Ri3te mia matia sto blog tou, na deite ti presvevei:
  http://ipefthinos.wordpress.com/

  o anthrwpos trollarei apo thn arxh...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Για τους ... τυπικούς :

  Η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ, περιλαμβάνει τα εξής:

  Με την παράγραφο 1 προτείνεται η αναδρομική κατάργηση (δηλαδή από την έναρξη ισχύος τους) των χαρατσιών που επιβλήθηκαν και συγκεκριμένα της λεγόμενης "ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα" (άρθρο 29 ν. 3986/2011), του λεγομένου "τέλους επιτηδεύματος" (άρθρο 31 του ν. 3986/2011) και του λεγόμενου "έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών" (άρθρο 53 του ν. 4021/2011).

  Επίσης προτείνεται και η κατάργηση κάθε διάταξης ή διοικητικής πράξης που τυχόν έχει εκδοθεί για την εφαρμογή αυτών των χαρατσιών, όπως επίσης και τυχόν διατάξεις που είναι αντίθετες με την προτεινόμενη κατάργηση των χαρατσιών.

  Για περισσότερα, το σχετικό λινκ είναι:

  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=20/12/2011&id=13820&pageNo=15&direction=1

  υ.γ.: Για να μην παρεξηγηθώ, όλες οι απόψεις είναι δεκτές ...
  Απλά, λέω κι εγώ την γνώμη μου ...
  Και, όποιος θέλει να με ... μαλώσει, ας το κάνει βάζοντας ένα ψευδώνυμο για να μπορούμε να συννενοούμαστε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. TRASH: Μην σε απασχολούν τέτοια θέματα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. αμάν βρε trash,μας έστειλες και είπα σήμερα να χαρώ ότι είμαι απογευματινός με το καφεδάκι μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...