13 Ιουν 2012

Περιμένοντας το ΚΚΕ στη..γωνία!


Πριν απο ενα χρονο περιπου, επεσα κι εγω θυμα του..."συρμου", που θελει τους περισσοτερους bloggers να εχουν ανοιξει λογαριασμο και στο Τwitter

Μεγα λαθος, βεβαια, το οποιο συνειδητοποιησα μετα απο καιρο και τωρα το χρησιμοποιω ολο και πιο σπανια, ακριβως επειδη εχω πραγματικα σιχαθει οχι τοσο το μεσον, per se, αλλα αυτα που συνηθως λεγονται (και) μεσω Twitter, πια. Θα μου πειτε οτι τα ιδια γινονται και στο...φατσοβιβλιο, αλλα μη οντας μελος ποτέ στο facebook, δεν τα ηξερα, ουτε προκειται, βεβαια, να γινω απο δω και στο εξης!

Δεν αμφεβαλλα παντως οτι και στην Ελλαδα, οπου τα ΜΜΕ ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις, θα ξεφευγε το ..Twitter, ή τα αλλα social media, απο τους οpinion makers, οι οποιοι μια χαρα κανουν και ετσι τη προπαγανδα τους και κυριως την...αντιΚΚΕ προπαγανδα τους, γιατι κυριως περι αυτου προκειται! 

Κι ενω εχει κανεις την απατηλη εντυπωση, οτι αρκετοι απο τους χρηστες/bloggers, που εμφανιζονται στο Τimeline, ειναι αυτο που λει κανεις "προοδευτικα ατομα", (αν και σημερα και οι οροι εχουν χασει πλεον το νοημα τους!), ερχεται καποια στιγμη που θεωρεις ισως οτι αξιζει να τους κανεις "follow", (να τους ακολουθησεις, δλδ). 


Ακριβως τη στιγμη εκεινη, ομως, που κανεις μια τετοια επιλογη, πλανάσαι πλάνην οικτράν, γιατι μετα απο λιγο διαστημα και ειδικα τωρα πριν τις εκλογες, οι ελπιδες για δηθεν "προοδευτικοτητα" αρκετων απο τους followers, διαψευδονται, πεφτουν οι μασκες πολλων και βλεπει ξεκαθαρα κανεις πια, οτι εχει να κανει με καποια ατομα, που ισως και να πληρωνονται για να καθονται μερα-νυχτα(!!), ειτε μεσω του Τwitter, ειτε και μεσω αλλων social media και κανουν ενα ανελεητο προπαγανδιστικο πολεμο περιμενοντας ειδικα, το ΚΚΕ στη…γωνια,  ειτε για να κοροιδεψουν προσωπικα την Αλεκα, (ναι, υπαρχουν και ατομα με τοσο χαμηλο επιπεδο στα tweets/σχολια τους!), ειτε να ...λοιδωρήσουν τα χαμηλα ποσοστα, που τωρα ολοι φασιστες, Δεξιοι αλλα και οι...δεξιαζοντες «αριστεροι», περιμενουν να παρει στις εκλογες της Κυριακης το ΚΚΕ! 

Σαν τα...κορακια, ενα πραμα και σαν κατι σιχαμενους συγγενεις, που περιμενουν κι αυτοι να πεθανει καποιος για να αρπαξουν ο τι εχει και δεν εχει! 
Οσοι δε προσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, ή ειναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εχουν μια μανια να καταφερονται εναντια στο ΚΚΕ, σε βαθμο που γινονται...αποκρουστικοι και για οσους απο εμας καναμε καποτε το λαθος να τους ακολουθησουμε στο Τwitter, πιστευοντας οτι ειναι «προοδευτικα ατομα»! Μαθαινει, ομως, κανεις απο τα λαθη του, θελω να πιστευω.

Ετσι σκεφτομαι να αλλαξω κι εγω τακτικη μαζι τους, οι δρομοι μας προφανως δεν επρεπε ποτε να ειχαν ανταμωσει! 
Τι δουλεια εχουμε εμεις ως ανθρωποι που αγωνιουμε για τα πραγματικα προβληματα με κατι τετοια ατομα, που αντι να βλεπουν ποιος ειναι ο πραγματικος εχθρος, αυτοι καταφερονται εναντια στο μονο κομμα που αγωνιζεται για τα δικαια των εργαζομενων, για την αξιοπρεπεια στη ζωη και σε τελικη αναλυση για την ιδια τη ζωη;

Ειναι τραγικα ηλιθιοι και πολιτικα αδαεις ολοι οσοι ακολουθουν τη γραμμη αυτη, που δε βγαζει πουθενα, παρα σε μια ακομη, ΤΕΡΑΣΤΙΑ απογοητευση και μια ακομη πολιτικη περιπετεια, γιατι το πρωτο που θα επρεπε να ειχαν καταλαβει οι ανθρωποι αυτοι, που καποιοι απο αυτους υποτιθεται οτι εχουν και μια Α μορφωση, ειναι οτι μια ανοδος των ποσοστων του ΚΚΕ δεν σημαινει οτι θα γινει η...«κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων» (!!) σημαινει ομως, οτι η παλη του εργατικου κινηματος δυναμωνει με μεγαλυτερη λαϊκη συμμετοχη, σημαινει οτι σαν εργαζομενοι ειμαστε πιο συσπειρωμενοι, σημαινει οτι δεν θα τολμησει κανεις να μας στερησει τα δικαιωματα μας, οταν ειμαστε ενωμενοι εναντια στην αυθαιρεσια της εργοδοσιας. 

Σημαινει οτι ξερουμε για ποια καθημερινα και πρακτικα πια ζητηματα αξιζει να αγωνιζομαστε, σημαινει οτι θελουμε δουλειες και οχι κοροΐδια, οτι δεν θα τους αφησουμε να στρωσουν με τις πολιτικες λιτοτητας το δρομο για τον ...ναζισμο, γιατι περι αυτου κυριως προκειται σημερα, εκει γινεται η μεγαλυτερη ιδεολογικη παλη και αυτο δεν θα στο πει το twitter, ανοητε! 
Θα στο επιβεβαιωσουν, ομως, οι ...μπουνιες και οι κλωτσιες απο τη μποτα του Χρυσαυγιτη που οι γελοιες, ασαφεις, γεματες ..συνιστώσες και επικινδυνες πολιτικες επιλογες που στηριζεις, εσπρωξαν τον κοσμο στην απελπισια, στα ακρα αωτα και τη χωρα αυτη σε μια ατελειωτη περιπετεια μιζεριας, ισως και σ ενα εμφυλιο πολεμο, τελικα! Τιποτα δεν ειναι απιθανο στη κατρακυλα του καπιταλισμου...

Εσυ, ομως, ο μικρομυαλος, προτιμας να κανεις..επιθεσεις στην Αλεκα και το...ΚΚΕ, μεσα απο το γελοιο Τimeliner σου, επειδη μεσα σου ξερεις οτι το ΚΚΕ ειναι ο...χειροτερος εχθρος του αναλγητου καπιταλισμου, που ΑΚΟΜΑ και παρα τα οσα εχουν συμβει και σ εσενα και στη χωρα, εσυ, συνεχιζεις να πιστευεις!!

(Περαστικα!)

16 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Μπράβο βρε Elva. Έπρεπε να τ' ακούσουν κάποια στιγμή μαζεμένα, χύμα και τσουβαλάτα, οι "χαβαλέδες" αριστερούληδες του κ....

    Μέσα στο γλυκό αντικομμουνιστικό μεθύσι τους δεν καταλαβαίνουν πιο τέρας τρέφουν τελικά;

    Φοβάμαι πως ακόμα κι όταν η σιδερένια μπότα του νεοναζισμού θα τους πατά στο λαιμό, αυτοί πάλι το ΚΚΕ θα έχουν "έγνοια". Ο λαός μας λέει "πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι!".

    Πρέπει όμως να καταλάβουν, όσο είναι ακόμα νωρίς, πως τότε θα 'ναι πολύ αργά για δάκρυα...για όλους...
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oikodome

      Να σαι καλα! Καποια στιγμη ξεσπαει κανεις, εχοντας ακουσει και διαβασει δεκαδες αποπροσανατολιστικα και βλακωδη πραγματα, ειτε σαν σχολια, ειτε σαν αρθρα!

      Για το μονο που νοιαζονται οι .."χαβαλέδες" αριστερούληδες του κ..." ,οπως τους λες, κι εχεις δικιο, ειναι να γινουν κι αυτοι κυβερνηση και ας ειναι και με τη συνδρομη των Πασοκων συνεργατων τους..Τι σημασια εχει..ολοι και ολες αναβαπτιζονται και ξαναβγαινουν ...καθαροι και..''καλα παιδια''!!

      Κριμα που θα πρεπει, ως χωρα, να ξαναγευτουμε, απ ο τι φαινεται, αλλη μια ακομη.. ''Πασοκικη περιοδο διακυβερνησης'' με παραλληλη ανοδο του φασισμου!
      Πότε, επιτελους, θα συνειδητοποιησει τα λαθη του ο κοσμος, που συνεχιζει να ψηφιζει με..κλειστα ματια και αυτια; :(

      Διαγραφή
  2. Μην γελάσουμε πικρά αν τους δούμε και εκεί να μας χτυπούν παρεούλα, λέω εγώ ο κακεντρεχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρεα

      Και δεν εισαι ο μόνος που υποπτευεται κατι τετοιο..

      Διαγραφή
  3. Να εκφράσω την ανείπωτη χαρά μου, κατ΄αρχή, που βλέπω επιτέλους άρθρο της Συντρόφισσας, Φίλης Έλβας !

    Να συμφωνήσω επίσης με τις επισημάνσεις του Οικοδόμου, που είναι απόλυτα σωστές.

    Κα, να υπογραμμίσω το εξής:
    Σύμφωνα με το γνωστό "ανέκδοτο" με την "Ρηγά" που πέθαινε ... φαντάζομαι το ξέρετε !
    Έτσι δεν είναι ;
    Άρα, ας παραδεχτούμε στην τελική, ότι ο χώρος αυτός (ο κατ΄εξοχήν οπορτουνιστικός - του καθαρού δεξιού οπορτουνισμού - χώρος, εκτρέφει - στην κυριολεξία - βαθειά και χυδαία αντικομμουνιστές - κι άρα και αντιΚΚΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Καποιος παραπονεθηκε χθες στο δικο μου μπλογκ, για...''εμπαργκο''! Δεν ειναι αληθεια, οπως βλεπεις! :)

      Ξερεις αυτο που με αηδιαζει περισσοτερο σε οσους επιτιθενται στο ΚΚΕ ειναι το ..χαμηλο τους επιπεδο, γιατι δεν εχουν βεβαια κατι σοβαρο να αντιπαραθεσουν, οποτε γινονται γελοιοι και..''κατινες'' γιατι ασχολουνται με το να υποβιβαζουν ατομα, οχι ιδεες!

      Υ.Γ Ισως στην Ελλαδα να ξερουν ολοι, οπως λες το "ανέκδοτο" με την "Ρηγά", αλλα εγω, στο Βορρα, δεν το εχω ακουσει! :-)

      Διαγραφή
    2. Elva: Πράγματι ΔΕΝ είναι ... Και χαίρομαι πολύ γι αυτό !
      (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ)

      Είδες που ... πιάνουν που και που τα ... παράπονα ; Χε χε !

      Έχεις πολύ δίκιο ... το αντιμετωπίζω κι εγώ αρκετές φορές εδώ που ζω ...
      Όμως, τις τελευταίες μέρες (ειδικά σήμερα) είδα κάποιες διαφοροποιήσεις ...
      Τι να πω, ίσως έχουμε και εκπλήξεις !

      Χα χα, δεν το ξέρεις ; Να το πω, ή μάλλον να το γράψω !
      Κατ΄αρχή "Ρηγάδες" ήταν οι νεολαίου του λεγόμενου "εσωτερικού".
      Πέθαινε που λες ένας και σαν τελευταία επιθυμία ζήτησε να γραφτεί στην ... ΚΝΕ !!!
      Μετά από τις πρώτες εκπλήξεις, του κάναν το χατήρι.
      Κι αυτός όταν "έφευγε" αναφώνησε περιχαρής: "Επιτέλους, ένας κνίτης λιγότερος" !!!

      Διαγραφή
  4. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΏ ΤΟ TWITTER ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ Ο ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΛΊΨΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ
    dikritsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. efestios

    Aφου δεν σε αφορoυν οσα λεγονται εδω, γιατι ασχολεισαι τοτε; Μηπως επειδη ειναι αληθεια τα οσα διαπιστωνει κανεις στα media με τις καθημερινες επιθεσεις στο ΚΚΕ, απο ΣΥΡΙΖΑ, δεξιους και το..κακο συναπαντημα;
    Οταν δεν εχει ομως κανείς επιχειρηματα, το ριχνουμε στη κλασσικη απαξίωση ''προκαλει θλιψη ο τροπος που σκεφτονται πολλα μελη και οπαδοι του ΚΚΕ''...

    Ο δικος σας τροπος, να δεις τι ...θλιψη (και τι θυμο!) προκαλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες πως αντιδρούν όταν πιάνονται στα πράσα ;

      Όταν κάποιος τους βγάζει τα άπλυτα στη φόρα ;

      Όταν τους ξεβρακώνει ;

      υ.γ.: που να γίνουν και ... κυβέρνηση !!!!!!
      (πολλά πολλά γέλια)

      Διαγραφή
  6. Elva δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω παραπάνω με το κειμενό σου...

    Σε σχέση με τα όσα λέει ο "efestios", αν το μόνο του πρόβλημα είναι το θέμα του twitter, ειλικρινά δεν πειράζει, εμείς τον καλούμε να παλέψει στο πλευρό μας για λαϊκή εξουσία κι ας βλέπει-χρησιμοποιεί όπως θέλει το twitter και τα υπόλοιπα social media....
    Α!Και ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΑΔΟΙ!!! Δεν είναι μπάλα, δεν στηρίζουμε μια "ομάδα" στα τυφλά...
    Είμαστε ΦΙΛΟΙ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ του ΚΚΕ, συμφωνούμε με την πολιτική του ανάλυση-πρόταση, ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xrwmatakaiskies

    Δεν ξέρω ποιο ειναι το προβλημα του @efestios, ή μαλλον υποθέτω, αλλά εφ οσον, οπως ισχυριζεται, δεν τον ''αφορουν'' τα οσα γραφουμε, δεν θα το μαθουμε ποτέ! :-)

    Παντως, το ζητημα, οπως καταλαβαινεις, δεν ειναι το twitter, per se, αλλα η χρηση και αυτου του μεσου απο δεξιους, ''αριστερους'' και αλλους της ιδιας κατηγοριας, που αντι να προβαλλουν επιχειρηματα, (που να τα βρουν,θα μου πεις;), αναλωνονται σε φτηνα σχολια επι προσωπικου, εναντια στο ΚΚΕ, κατι, που οπως ειπα και πιο πανω, ειναι πολυ χαμηλου επιπεδου! Δεν ξερω αν εχεις παρατηρησει το φαινομενο αυτο και στο Τwitter!
    Ομως, για το χαμηλο επιπεδο στην πολιτικη, ευθυνονται σημερα, σ ενα μεγαλο βαθμο, οι απανταχου διεφθαρμενες ηγεσιες και κυβερνησεις, οποτε θα ελεγα οτι καποιοι χειροκροτητες τους παιζουν σε...δικο τους γηπεδο οταν τους μιμουνται!

    Οσο για αυτο που λες, οτι καποιοι ισως να βλεπουν τη πολιτικη ως...
    ποδοσφαιρικη ομαδα, τι να πω;
    Περαστικα και σ αυτους, φταιει το κλιμα των ημερων, φαινεται.. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αντίδρασή σας και τα ¨πολιτικά¨
    συμπεράσματα που βγάζετε δυστυχώς επιβεβαιώνουν όσα έγραψα Λίγη παρα τηρητικότητα στην υπογραφή θα σας βοηθούσε να καταλάβετε καλύτερα την πολιτική τοποθέτηση μου .
    καλά αποτελέσματα να ΄χουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. efestios

      Αν σε παρεξηγησαμε, εχεις ολο το δικαιωμα να εξηγησεις τι εννοεις και μη μας κατηγορεις για τις αντιδρασεις μας και για ελλειψη παρατηρητικοτητας, οταν για να...μαντεψουμε τη πολιτικη τοποθετηση σου, εφ οσον οπως λες καναμε λαθος, θα πρεπει να ειμαστε..μαγοι, ή..βοηθοι φακιρη!
      Διαφωτισε μας, λοιπον, αλλιως μη βγαζεις συμπερασματα για αλλους, οταν εσυ κρατάς τα χαρτιά σου κρυφά!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...