29 Ιουν 2012

Καμιά ελπίδα από την ΕΕ

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ γίνεται σε κλίμα οξύτατων ανταγωνισμών στους κόλπους της και ιδιαίτερα εντός Ευρωζώνης, ανάμεσα κυρίως σε Γερμανία - Γαλλία και με την κρίση να βαθαίνει.
 
Το βάθεμα της κρίσης σε Ισπανία - Ιταλία μεγαλώνει με την πρώτη να εντάσσεται στο μηχανισμό των μνημονίων μαζί με την Κύπρο, ενώ στη Γαλλία του Ολάντ των προσδοκιών για ανάπτυξη ήδη ετοιμάζονται νέα μέτρα περικοπών. 

Οι ανταγωνισμοί για το λεγόμενο «μείγμα οικονομικής πολιτικής» για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου δεν αναιρεί, αφενός την προσήλωση στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, αφετέρου την προσήλωση στις αναγκαίες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.

Οποιος και αν είναι ο συμβιβασμός που ψάχνουν, τα σχέδια που συζητούν αποτελούν εναλλακτικά αντιδραστικά ενδεχόμενα, για να προχωρήσουν ενιαία οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, όπως η ενίσχυση του ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών, ώστε να παίρνονται πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα όταν δεν ισοσκελίζονται, η λεγόμενη «αμοιβαιοποίηση» του χρέους που αποτελεί και σημείο τριβής, η ενιαιοποίηση της φορολογίας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ η ανισομετρία θα ενισχύεται. 

Ο «νέος θετικός αέρας αλλαγής», που προπαγάνδιζαν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στην Ελλάδα, ήταν αέρας που φέρνει νέα καταστροφικά δεινά στους λαούς, αφού για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου επιμένουν στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και στις αναγκαίες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για την καπιταλιστική ανάπτυξη. 

Η πάλη ενάντια στις συνέπειες της κρίσης μέσα από τη διεκδίκηση λύσης στα λαϊκά προβλήματα σε κάθε χώρα πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της ΕΕ σε ρότα ρήξης, ανατροπής.

4 σχόλια:

  1. Ισως να διαβασες ηδη το παρακατω κειμενο στο

    http://leninreloaded.blogspot.se/2012/06/blog-post_5879.html

    οπου ο ΣΥΡΙΖΑ αντι να δει την πραγματικοτητα βλεπει μονο ο τι θελει να δει, δλδ. την ήττα της Γερμανίας ενω μιλαει για θετικα "αποτελεσματα της διαπραγματευσης"(!) που μονο θετικα δεν τα βλεπει κανεις αφου τα πραγματα σκουραινουν με το κυριαρχο ρολο της ΕΚΤ, μεσω της επιβολης μνημονιων στις χωρες.
    Κριμα τις..προεκλογικες ομιλιες που ακουγαμε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοι εχουν σκοπο να μας βαλουν ολους στο χερι, με τη συναινεση της...
    ''Αριστερας'' μαλιστα! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elva: Ναι γνωρίζω τη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ !

      Όπως είπα και αλλού, διακρίνω (πεντακάθαρα, είναι η αλήθεια) μια ευρωλατρεία άλλο πράγμα !

      Τί ; Τζάμπα πήγαν οι συναντήσεις με τους της G20 ;
      Συνεχίζει να δίνει διαπιστευτήρια για το μέλλον ...

      Προφανώς του έχουν υποσχεθεί την επόμενη κυβέρνηση !!!
      Και ξέρεις ...

      Μην τάξεις κάτι σε μικρό ή τρελλό ...

      Διαγραφή
  2. Η Ε.Ε. θα διαλυθεί και κάποιοι θα φωνάζουν να κτίσουν με "αναδιαπραγμάτευση¨ εκ νέου μια Ε.Ε. Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα παραμένει ο εθνάρχης, ο Σημίτης ο εκσυγχρονιστής και το Κ.Κ.Ε. που σε όλα έπεσε μέσα 100 %, δογματικό που θέλει η Ελλάδα να είναι "εκτός Ευρώπης" που συνηθίζουν να λένε και οι γελοίοι δημοσιογράφοι, γαλάζιοι,πράσινοι και ροζ.
    Να το θυμηθείτε ότι θα μας πασάρουν νέα "Οικοδομήματα" στα ερείπια της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Red Star: Θα διαλυθεί η ΕΕ, αν αντιληφθούν οι ... 7 αδερφές (επιχειρηματικοί όμιλοι) ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντά τους (βλέπε υπερκέρδη)!

    Μάλλον ετοιμάζεουν Νέο Οικονομικό Σχήμα του ... Νότου !!!
    Που, πάλι θα ... τρώμε με χρυσά κουτάλια !!!

    Όσο οι λαοί δεν λένε να ξυπνήσουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...