18 Ιουν 2012

Είτε με οχτώμισι είτε με τεσεράμισι, πάρτε λίγο κουκουέ ακόμα

είναι φανερό ότι έχασα :)

Λοιπόν ξεκίνησε το πανηγύρι: με αφορμή την (αναμενόμενη για πολλούς από μας) πτώση του ποσοστού του ΚΚΕ άρχισαν όλοι να μας κοροϊδεύουν, να μας δουλεύουν ψιλό γαζί, να κοιτάν συγκαταβατικά, κάποιοι τραμπούκοι μπορεί να περιμένουν στη γωνιά να μας πλακώσουν στις μάπες τώρα που πήραν κεφάλι, πολλοί σχετικά νιώθουν και μια ψιλοϊκανοποίηση που πέφτουμε. Δεν χωράει αμφιβολία, έχουμε πολλούς-πολλούς οχτρούς, κι όχι μόνο ταξικούς.

Εμείς αντιδρούμε όπως αντιδρούμε, συναισθηματικά, με οργή, με απογοήτευση, με αναφορές στο ιστορικό μας παρελθόν κλπ, όλα κατανοητά κι ανθρώπινα, δεν χρειάζεται να ξεφεύγεις όμως, το βλέπω ότι πάει να ξεφύγει, όχι στο ίντερνετ αλλά γενικά. Πολλοί είναι σα να έχασε η ομάδα τους την Κυριακή και τους τη σπάει που θα παν αύριο στη δουλειά και θα τ' ακούσουν κιόλας.
Έχασες. Παραδέχεσαι την ήττα σου όπως κάνει ένας σωστός επαναστάτης, λες εν πάσει ειλικρινεία “τον ήπια”, τα σπας και τα ξαναρίχνεις.
 Ξεκινάω την αντιμετώπιση των αμέτρητων καλ(κ)οπροαίρετων επιθέσεων με πολιτικά επιχειρήματα και ψύχραιμα. Είδα το παρακάτω tweet:
(στην αρχή το σβήσαμε το όνομα χρήστη, αλλά κατόπιν κραξίματος του ιδίου το ξαναβάλαμε. Αμα σε βρίσει κανένας αγαπητέ στα σχόλια, μη με λες μετά)

Αγαπητέ, το ΚΚΕ ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι εκφράζει το “λαό” έτσι γενικά κι αόριστα, πάνω από τάξεις, κοινωνικές ομάδες κλπ. Λέει ότι εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, αυτό είναι το σωστό. Τα εκφράζει αντικειμενικά, ανεξάρτητα δηλαδή αν το ψηφίζουν ή το στηρίζουν οι εργάτες, όταν λέω π.χ βασικό μισθό 1400 δεν το λέω μόνο για τους εργάτες ψηφοφόρους του κουκουέ, το λέω για όλους τους εργάτες. Καλά μέχρι εδώ;

Τώρα εγώ τι πρέπει να κάνω σαν κουκουέ; να σε πείσω. Δεν σε πείθω; Βεβαίως να με κάνεις κριτική και να με ξεσκίσεις γιατί δεν τα λέω καλά, γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Αλλά δεν είπα ποτέ ότι “εκφράζω το λαό”, ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν και αποστάτες της τάξης μου, και εξαγορασμένοι, και με άλλες αντιλήψεις όπως εσύ.

Έχω πρόταση, τη λέω σήμερα λαϊκή εξουσία, αύριο θα την πω φούφουτο, ό,τι τελωσπάντων καλώς ή κακώς νομίζω ότι στέκει. Έχεις κι εσύ πρόταση, κάντην στις μάζες και να δούμε ποιος θα πείσει περισσότερο κόσμο. Καλή η αναρχία σαν λάιφστάιλ, αρέσει σε πολλά παιδιά (και σε μένα άρεσε κάποτε), καλός ο ακτιβισμός, όλ' αυτά είναι λειψά όμως, η διαπάλη με τον αναρχισμό κρατάει απ' την πρώτη διεθνή, τα ξέρεις, τα ξέρω κι εγώ. Θαρρώ εγώ δικαιώθηκα περισσότερο από σένα με τα χρόνια που πέρασαν, δηλαδή αντικειμενικά με ποιες ιδέες και πολιτικές ωφελήθηκαν περισσότερο οι εργάτες κι άλλα χαμηλά λαϊκά στρώματα, όπου τέλωσπάντων νικήσαμε.

Απο κει και πέρα, μην κάνετε σα μικρά παιδιά με το φίλο σου το “ξωτικό” που θέλετε να εξαφανιστεί το κουκουέ, δεν εξαφανίζονται έτσι τα κόμματα επειδή σου τη σπάει η Αλέκα κι ο Μαΐλης. Κι εμένα μου τη σπάει ο Μιχαλολιάκος, αλλά ξέρω δεν έχει νόημα να “εύχομαι” να εξαφανιστεί η Χρυσή Αυγή, αφού υπάρχει και θεριεύει. Να μου κάνεις κριτική σωστή, π.χ δεν έκανες καλή δουλειά στις γειτονιές γι' αυτό φυτρώνει ο φασισμός, όχι ότι νομίζω ότι “εκφράζω το λαό”! Αμα γουστάρεις που πέφτουμε, καλά κάνεις, διασκέδασέ το, πιες και για μένα μια μπύρα. 
Αλλά θα το δεις, παρόλο που δε γουστάρεις κοινοβούλια, διαβούλια, τριβούλια και αστικούς θεσμούς, ότι μικρή εκπροσώπηση απ' το κουκουέ είναι πρόβλημα για το εργατικό κίνημα και λέγε ό,τι θέλεις. Η καθόλου εκπροσώπηση πάλι, είναι πενήντα χρόνια πίσω το κίνημα. Δε σου λέω ότι είμαστε και οι πρώτοι, ότι εμείς είμαστε το κίνημα και κανένας άλλος κλπ, αλλά δεν παίζει ρόλο νομίζεις που στους μεγάλους αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα ότι υπάρχει κι ένα κουκουέ εδώ; Ότι είχε τόσους υποστηριχτές τόσα χρόνια, ότι γινόταν απεργίες μαζικές, συγκρούσεις με το κεφάλαιο (πιο ουσιαστικές απ' ότι με τα ΜΑΤ, αλήθεια στο λέω) ε, του πούστη, μπορούμε και φρενάρουμε πέντε πράματα. Απ' αυτά τα πέντε μαθαίνει ο άλλος, έτσι γινόταν πάντα. Κι όταν έρθει η ώρα θα φάει και την γκλομπιά, αυτό που εσείς το χετε τίτλο τιμής να πλακωθείτε με τα ΜΑΤ. Όλο μας λεν “ε, και τι κερδίσατε με τις απεργίες” κλπ (που έχει και μακροπρόθεσμα κέρδη αυτό το πράμα, όχι μόνο πρακτικά και οικονομικά αλλά και συνειδησιακά, μαθαίνει ο άλλος ν' αγωνίζεται, κι ας μη σώσει να γίνει κουκουές ποτέ). Ε, εσείς με τα “πεσίματα”, με τις καταλήψεις ήδη εγκαταλειμένων κτιρίων και με το ένα και το άλλο, τι κερδίσατε περισσότερο απ' τους αγώνες του ΠΑΜΕ ας πούμε, που το κοροϊδεύεις;

Δεν στα λέω να τη βγάλουμε και να την μετρήσουμε, απλά σου λέω δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν έχει. Όπως με κριτικάρεις έτσι κι εγώ απαντάω στην κριτική σου.

Άντε να σαι καλά.

26 σχόλια:

  1. ΥΓ. Μ' αρέσει μεσιέ απ' το twitter που έγραψες ακριβώς: 4,49%. Μη χάσεις καμμιά μονάδα, ούτε μπουρμπουάρ δεν άφησες, άμα έλεγες 4,5 "στρόγγυλο" θα μας χάριζες :)
    Τώρα δηλαδή στο 99% (αντε, στο 98,43%) της ενσωμάτωσης που είμαστε στο 4,51 θα πεις τέσσερα κόμμα πενηνταένα για να σαι ακριβής; Κάτι μου λέει ότι εδώ θα το στρογγύλευες :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραφικός, μονάχος μου να μείνω, δωρητής οργάνων για τον διπλανό μου δεν θα γίνω ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!
    Να πεθάνει μονάχος του στον πάτο του βαρελιού που διάλεξε γι αυτόν και τα παιδιά του ο ξεφτίλας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλαρώσε άσπιλε κ αμόλυντε αγωνιστή (IhΔευ Ιουν 18, 02:04:00)!!! Χαχα! Σε ευχαριστώ για τις ...ευχές σου! Πάνω από όλα εργατικές!!!

      Διαγραφή
    2. Το "χα χα!" να το πεις στο γερο πατέρα σου που θα πληρώσει τα φάρμακά του αύριο γιατί το ΕΟΠΥΥ τελείωσε ή στο παιδί σου που θα διαβάσει από τις φωτοτυπίες αν τις βρει κι αυτές το Σεπτέμβρη!

      Διαγραφή
  3. Αλεξ, τελικα πηγε 4,50 για να μην χαλασει το χατηρι ουτε εσενα ουτε των πειρατων:)

    Πειρατη, αυριο μεθαυριο, μπροστα στο αδειο σου πιατο, να σκεφτεσαι τα ποσοστα του κκε που σε ευθυμουν, για να μην παθεις καταθλιψη.

    Αντε καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα σε όλους!

      "Πειρατη, αυριο μεθαυριο, μπροστα στο αδειο σου πιατο, να σκεφτεσαι τα ποσοστα του κκε που σε ευθυμουν, για να μην παθεις καταθλιψη".
      Τόσα χρόνια το ΚΚΕ μου έδινε τροφή ενώ τώρα θα τη χάσω...!!!
      Οσο για την κατάθλιψη, κράτα μικρό καλάθι!!! Θα χαθεί κ η πρωτοπορία!!! :-)

      Το σχόλιο μου, γιατι περί αυτού η συζήτηση, δε νομίζω ότι εμπεριεχει καμία δόση ειρωνείας!
      Καταρχήν, δεν είναι προκλητικό, προσβλητικό, δε βρίζει κανεναν κ δε περιχαρακώνει!!!
      Αντιθέτως τα σχόλια σας (@@Elva ελπίζω να μη περιλαμβάνεις κ εμάς στο καλάθι σου) ειναι επιθετικά αλλά αυτό ειναι κ ακριβώς το οποιο ανέμενα. Δε με ενοχλεί βέβαια γιατί υποτίθεται πως μιλάω με ανθρώπους που σκέφτονται κ δεν ειναι ρομποτάκια!

      Ζήτησα να φύγει κ η σκιά από το post γιατι ότι λέω το λέω δημόσια, κ όχι σε Κεντρικές Επιτροπες (δε σε εκραξα φίλε Δελάρζ, σου το ζήτησ)!

      Το μεγάλο ζήτημα, λοιπόν, είναι ότι ακόμη κ μετά από μία τέτοια αναμέτρηση, με το 4,5...% whatever, με το ποσοστό σας στα ιστορικά χαμηλά, συνεχίζεται την περιχαράκωση κ την άμυνα σε οποιοδήποτε σας κάνει κριτική, καλοπροαίρετη είτε κακοπραίρετη.

      Ταυτοχρονα, το εργατικό κίνημα που πρεσβέυετε οδεύει ολοταχώς προς ταχεία συρρίκνωση κ αν νομίζετε ότι οι ευθύνες σας ειναι μικρές, καλώς. Πάντως η εργατική τάξη ή ότι έχει μεινει απο αυτή, δε φαίνεται να σας εμπιστεύεται ακόμη κ στις σημερινές συνθήκες πολύ σκληρές αλλά συνάμα πρόσφορες για την Αριστερά, συνθήκες. Κ αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο κ ειναι απολύτως βάσιμο!

      Κ αυτό δε το λέω εγώ, αλλά η εργατική τάξη σε εργατικές περιοχές!


      Το ΚΚΕ λοιπόν, αντί να προσπαθήσει να ενωθεί με τη βάση του αρχικά και εν συνεχεία με το δοκιμαζόμενο λαό, τον καλεί να “διορθώσει” την ψήφο του και να μπει κάτω από τις φτερούγες της νουθεσίας του άτρωτου, αλάνθαστου και σκληρού ΚΚΕ. Του κόμματος που ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ!!!!!

      Κ κλείνω με κάτι κλεμμένο από μία φίλη, όχι απο το χώρο των αναρχικών ή του γενικοτερου ελευθεριακού κινήματος, αλλά πρώην στελεχος του ΚΚΕ: "Ειναι δυνατόν να ανέχεστε μόνο τον Εαυτό σας;"

      Αυτά!

      Καλο απόγευμα!

      ΥΓ.1 Οσο για τους φασίστες που αναφέρεστε, σε ποια αντιφασιστική πορεία που καλέστηκε, πήρατε μέρος; Κ αναφέρω κατα σειρα: Νικαια, Κορυδαλλος, Προπύλαια, Πέραμα, Καλλιθέα, Αγιο Παντελεήμονα, Bύρωνα, Πετράλωνα κλπ; Κ μη μου πείτε ότι ήταν αναρχικα καλέσματα κ μονο;

      ΥΓ.2 Ευχαριστώ κ το φίλο Κομμουνιστή για τα "πανανθρώπινα σχόλιά του"...Εμεις τα λέμε για τους φασίστες αυτά!!!

      Διαγραφή
    2. Για τη σιρυκνωση της μαχομενης εργατιας που λες δεν φταιει το κκε, ισα ισα, το κκε ειναι και η αιτια που υπαρχει ακομα. Για την συρίκνωση φταιν οι λογικες της γενικα αποκαλουμενης "αριστερας" που τεμαχιζει την πραγματικοτητα και αδυνατει η αποφευγει να δει την αληθεια. Μεσα στην χαζομαρα της, και συχνα στην πονηρια της η λεγομενη "αριστερα" κυνηγαει δεντρα και αφηνει τα δαση. Ε εμεις τετοιοι δεν ειμαστε, οσο για το γιατι δεν μας ακολουθει ο κοσμος, τι να κανουμε η μαλακυνση εχει χτυπησει κοκκινο, τα τοσα χρονια πλυσης εγκεφαλου καια ποδοχης ενος συγκεκριμενου εκμεταλλευτικου και πολυ σκληρου συστηματος δεν ξεπερινονται ουτε σε ενα χρονο ουτε σε δυο(να σου θυμισω την κριση του 29).

      Και να στο πω και αλλιως
      εμεις ρε φιλε εχουμε αυτον το κοσμο που εχουμε και αγωνιζομαστε οπως αγωνιζομαστε σε οσα μετωπα αγωνιζομαστε.

      Εσεις μωρε που εισαστε; ποιοι εισαστε; ποιο ειναι το προταγμα σας; ποια η ιστορια σας;

      Γυρω απο εμας κινειστε μωρε!!! Απο εμας ψάχνετε να αντλησετε λογο ύπαρξης, δεν ειναι τυχαιο οτι εκτος απο στειρο "αντισυστημικο" λογο μπαρουφας μπουρδας και κοτσανας και θεωριας χωρις πραξη(περα απο καμια πορεια και καμια πετρουλα και καμια πλατειοκαταληψη) η μονη αλλη δραση που εχετε ειναι να κατηγορειτε το ΚΚΕ
      (και μετα να μας κατηγορειται και που δεν ερχομαστε μαζι σας στις κινητοποιησεις και απο πανω).

      Οσο για το μονο τον εαυτο μας
      αυτα ειναι παπαριες
      χιλιαδες κοσμος μας ακολουθει στους αγωνες που δεν ειναι μελη του κκε
      ενας απο αυτους ειμαι και εγω
      οποτε να πεις στην φιλη σου να σταματησει να ριχνει στο κκε την ευθυνη, προκειμενου να αθωωθει, που αυτη δεν αντεξε να αγωνιζεται και κιοτεψε.

      Διαγραφή
    3. Εάν υποθέσουμε πως το ΚΚΕ "έχει ευθήνες" γιατί η πολιτική του δεν είναι δημοφιλής στην εργατική τάξη, οι δικές σου ευθήνες για το γεγονός πως εσύ είσαι ακόμη πιο αντιδημοφιλής από αυτό, που ακριβώς βρίσκονται; (μία απλή σύγκριση του κόσμου που επηρρεάζει το ΠΑΜΕ με τον δικό σου, είναι ενδεικτική). Εκτός εάν η ορθότητα μίας θέσης δεν εχει σχέση με το ποσοστό αποδοχής της, οπότε όλο σου το σχόλιο πάει περίπατο...
      Καιρός να συνεινηδητοποιήσουν οι αφελείς, πως αν το ΚΚΕ εξαϋλωθεί, οι ίδιοι δεν θα πάρουν την θέση του αλλά θα είναι το επιδόρπιο.
      Καλά μυαλά...

      Διαγραφή
  4. Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα (έρμε!)... Ζίζεκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΚΚΕ δεν αλλάζει τις θέσεις του με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε τις "κωλομπαρεύει". (κατά Ντόρα)

    Ο λαός απεφάνθη, με ένα γενναίο εκφασισμένο τμήμα του, έκανε ναζιστική επιλογή.
    Φταίει το ΚΚΕ γι' αυτό;
    Ένα τουίτ για την άνοδο των ναζιστών δεν είδα!

    Αλήθεια, ποιος είναι ο εχθρός σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρηκαν τωρα ευκαιρια οι πιο ελεεινοι (και) του twitter να βγαλουν τα αντιΚΚΕ απωθημενα τους, βλ. τον φανατικο αντικομμουνιστη,Εlf,(ξωτικό),
    που ενω δεν ειπε κουβεντα για την ανοδο της ΧΑ, παρακαλει διακαως να... εξαφανιστεί το κουκουέ! Δε θα σου κανουμε τη χαρη!
    Αν ομως εξαφανιστει το ΚΚΕ, ειδικα στην Ελλαδα, οπως ελπιζουν καποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ (και Φασιστες, αν και το δευτερο ειναι πλεονασμος!) θα βγουν οι εργαζομενοι στη ζητιανια!
    Aν ειναι δυνατον το προβλημα καποιων να ειναι η..Αλέκα κι ο Μαΐλης, λες και τα προσωπα κανουν τις πολιτικες! Ομως αν ειναι κανεις τοσο μικρομυαλος ετσι μικρα και ρηχα τα βλεπει.

    Περαστικα για τα μυαλα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα πανηγυρίζουν οι κάθε λογής απολογητές τους συστήματος !

    Τρίβουν τα χέρια οι κεφαλαιοκράτες ...
    Κι ο λαός ; Απλά ελπίζει ...

    Σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα της ψήφου.
    Να είναι σίγουροι όλοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Τα πρόσωπα δεν κάνουν τις πολιτικές άλλα τις προωθούν! Και ο νοών...κλπ.κλπ.κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού το ΚΚΕ είναι κατά της ΕΕ γιατί έχει ευρωβουλευτή στο κοινοβούλιο που πληρώνεται αδρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ακούγεται και κάποιο ΟΧΙ μέσα στη σφηκοφωλιά.

      Διαγραφή
    2. να σου πω και ενα αλλο να λες με τους φιλους σου;

      "αφου το ΚΚΕ δεν θελει την αστικη δημοκρατια, γιατι συμμετεχει στο αστικο κοινοβουλιο"

      αντε με τις υγειες σου

      Διαγραφή
    3. @elf

      Το επιπεδο των συνηθισμενων ερωτησεων επιπεδου...νηπιαγωγειου κρατηστε το για αλλου!
      Εμεις εδω..μπουχτισαμε απο κατι τετοιες ''αποριες''! Διαβαστε και κανενα βιβλιο, δε βλαπτει!

      Διαγραφή
    4. the elf at bay: Το να σου εξηγήσουμε πως βλέπουν οι κομμουνιστές, το Κόμμα της Εργατικής Τάξης, τη δράση τους στα πλαίσια ενός κράτους όπου κυριαρχεί ο καπιταλισμός (το ίδιο είναι κι όταν μιλάμε για ομάδα καπιταλιστικών κρατών), θέλει να κάνουμε μάλλον ένα σχετικό άρθρο στο μπλογκ.

      Το να αναφερθούμε σε ένα σχόλιο, στο τι λέει για το θέμα ο Μαρξ, ο Λένιν κλπ., είναι δύσκολο πολύ.

      Έτσι ας περιοριστούμε ως απάντηση και ελπίζω να το δεχτείς, στο ότι οι αστικοί θεσμοί είναι πεδία διαπάλης, συνειδητοποίησης, ριζοσπαστικοποίησης όχι μόνο αυτών που μετέχουν σ΄αυτούς, αλλά και μέσω αυτών (των θεσμών) ενός ολόκληρου λαού.

      Ξέρεις, εμείς δεν είμαστε διαχειριστές, αλλά θέλουμε να ανατρέψουμε αυτούς τους θεσμούς.
      Και στη θέση τους να ιδρυθούν νέοι που θα συμμετέχεις ακόμα και εσύ που σήμερα διαφωνείς μαζί μας.

      υ.γ.: θέλω να μου επιτρέψεις, να σου πω ότι αυτά περί αμοιβών (και μάλιστα αδρών) είναι ανοησίες του συστήματος και των μηχανισμών του, μην τους αναμασάς και εσύ !

      Διαγραφή
    5. @the elf at bay:
      Δεν πληρώνεται ρε καραγκιόζη, τα λεφτά τα δίνει στο κόμμα!
      Μην αυτοεξεφτελίζεσαι με τέτοια πομπώδη επίδειξη άγνοιας...

      Διαγραφή
  10. Πω πω, μου κάνατε τα μούτρα κιμά. Παίρνω τα κουβαδάκια μου και πάω σε άλλη παραλία. Εύχομαι ολόψυχα την ολοκληρωτική σας συντριβή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλουμε δεν κανει τιποτα

      και να προσεχεις τις πισες

      Διαγραφή
    2. άντε στο καλό να πας!!!Δυστυχώς , κατά την γνώμη μου , αλλά το ΚΚΕ αγωνίζεται και για γελοίους σαν εσένα...Η πολιτική σου σκέψη είναι απύθμενου βάθους!!!Μπήκα λίγο στο blog σου , διάβασα 1-2 άρθρα σου και έπαθα πλάκα , αν τα πιστεύεις αυτά που γράφεις , η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!!Πάρε το ευρωπαικό σου πρόσταγμα , την αγαπημένη σου Ε.Ε των μονοπωλίων , τους επιχειρηματίες που λατρεύεις και τα μνημόνια στην μασχάλη και τράβα να πνιγείς στον βάλτο όπου βουλιάζεις!!!Εσύ δεν θες καν "κράτος" , εσύ θέλεις να γυρίσεις κυριολεκτικά πίσω στις σπηλιές , εσύ γουστάρεις να σου κάνουν κατευθείαν κουμάντο οι τραπεζίτες , οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι να σε βιάζουν καθημερινά και να δουλεύεις σκυμμένος μια ζωή για ένα ξεροκόμματο.Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό μην ανησυχείς.Εσύ είσαι το τέλειο παράδειγμα του "Σφάξε με αγά μου ν'αγιάσω"!!!

      Διαγραφή
    3. Πρόσεξε όμως στην παραλία να μην συχνάζουν τίποτα (νομιμοποιημένοι με ψήφο πλέον) "σφίχτες" με καπελάκια και πίτμπουλ που ψάχνουν για μειονότητες παντός είδους.
      Όταν θα ζητήσεις βοήθεια πιθανόν να μην υπάρχει κανείς εκεί γύρω να σε βοηθήσει ...

      Διαγραφή
    4. ... κατά το:
      “Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους Κομμουνιστές, δεν φώναξα γιατί δεν ήμουν Κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο Φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν Καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου…”

      του Γερμανού πάστορα Martin Niemoller (που λανθασμένα αποδίδεται στον B. Brecht)

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί φίλοι
    Δεν είμαι από κείνους που θεωρούν ότι καλώς "έπεσε" το ποσοστό του ΚΚΕ. Εγώ αυτό το κόμμα το θέλω δυνατό να πλαισιώνει την ενωμένη αριστερά με τις διαφορετικές απόψεις του. Αυτό το λέω γιατί θέλω να το καταλάβετε όλοι σας το σκεπτικό μου. Αν το ΚΚΕ ήταν δυνατό υπήρχε η περίπτωση της κυβέρνησης αριστεράς. Τώρα όχι. κα υπάρχουν ευθύνες της ηγεσίας του ΚΚΕ Κάποιοι από σας μπορεί να είστε ανακουφισμένοι που δεν θα μπείτε στο κόπο να ξανασκεφτείτε τη στάση σας απέναντι στην αριστερά. Όμως σαν μέλος άλλου κόμματος θα μου επιτρέψετε κάποιες επισημάνσεις.
    1. Θεωρώ ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κατάλαβε ότι θα έπρεπε να πρωτοστατήσει ως το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς σε μια προσπάθεια ενότητας. Στα πλαίσια αυτά απεμπόλησε οποιαδήποτε σκέψη για διάλογο. Είτε σε επίπεδο ηγεσίας, είτε σε επίπεδο βάσης.
    2. Η στάση του απέναντι σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπως των αγανακτισμένων, το κίνημα της πατάτας, κ.αλ. λοιδορήθηκαν άγρια και ταυτίστηκαν σώνει και καλά με απολιτικούς και χαφιέδες, επειδή δεν ήταν το ΚΚΕ που ήλεγχε τη κατάσταση.
    3. Η επιθετική πολιτική του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την ενωτική του πρόταση το έφερε σε πολύ δυσκολη θεση. Το σύνθημα "μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ" ήταν κατά τη γνώμη μου λανθασμένο και εκείνο που σηματοδότησε την εκλογική του τακτική. Ταυτίστηκε με ευκολία με τα επιχειρήματα των δύο άλλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έφτασε να απειλεί το κόσμο ότι με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξουμε σε άτακτη χρεοκοπία και θα μας διώξουν από την ΕΕ.
    4. Δεν έκανε αντίστοιχη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το μνημόνιο το θεώρησε εξ αρχής μια αμυχή, ένα σκαλοπατάκι και δεν ενδιαφέρθηκε να ενταχθεί στις αντιμνημονιακές δυνάμεις(και μην μου απαντήσετε για Καμμένο και Χ.Α, εγώ δεν τους εντάσσω στην Αριστερά για να απολογηθώ γι αυτούς.)
    5.Ακολούθησε μοναχική τακτική στο συνδικαλιστικό τομέα χωρίς να επιχειρεί ποτέ την ενότητα από τα κάτω.
    6.Η πρόταση για ενότητα της αριστεράς παραμένει επίκαιρη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

    Αυτά τα ολίγα με όλο το θάρρος της καθαρής γνώμης μου και χωρίς καμιά υποκρισία ή υπεροψία. Μπορεί να μην την έχετε ανάγκη την άποψή μου, αλλά τη καταθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...