22 Ιουν 2012

Έρχεται η επανάσταση στο αμέρικα

Το κειμενάκι αυτό το ψάρεψα απ' το μισητό twitter. Πρόκειται για ένα κειμενάκι - επιστολή που έστειλε κάποιος Joseph Rouff σε μια τοπική εφημερίδα της πόλης Γιούμα της πολιτείας της Αριζόνα... Τρέχα-γύρευε δηλαδή. 
Το πώς σκέφτονται στο αμέρικα για τον κομμουνισμό και το σοσιαλισμό, άστα να παν στο διάλο, άμα δώσει κάνα επίδομα η κυβέρνηση νομίζουν ήρθε ο κομμουνισμός. Ο φίλος μας απ' την ερημική Αριζόνα λοιπόν, έγραψε τον πόνο του, την άποψή του με παροιμιώδη παιδική αφέλεια, αλλά πλάκα-πλάκα, σκέψου ότι είσαι στο στόμα του λύκου, το λίκνο του καπιταλισμού. Τέτοια πράματα να λες και να τα δημοσιεύεις είσαι μπολσεβίκος του κερατά. Διαβάστε:

"Η Αμερική χρειάζεται περισσότερο σοσιαλισμό


Παρατήρησα αυτές τις μέρες ότι πολύς κόσμος παραπονιέται για το σοσιαλισμό. Λεν ο σοσιαλισμός είναι αντιαμερικάνικος κι ότι ο Μπάρακ Ομπάμα είναι σοσιαλιστής. 
Αναρωτιέμαι πόσοι απ' αυτούς έχουν κοινωνική ασφάλιση. Η αλήθεια είναι ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι σοσιαλισμός στα καλύτερά του. Η κοινωνική ασφάλιση είναι καλό πράμα. [μιλάμε αφοπλιστική απλότητα!]

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερος σοσιαλισμός. Από πότε είναι αντι-αμερικάνικο να φροντίζεις αυτούς που έχουν ανάγκη; Θα πρεπε να ενωθούμε με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο και να παράσχουμε εντελώς δωρεάν φροντίδα υγείας σε κάθε αμερικάνο πολίτη [που το είδε αυτός ότι στον υπόλοιπο κόσμο έχουμε δωρεάν υγεία; τέσπα]. Θα μπορούσαμε να βγάλουμε τα έξοδα αν δεν ξοδεύαμε τόσα πολλά χρήματα στην άμυνα.

Σήμερα οι Αεροπορία μας είναι διπλάσια στο μέγεθος της ρώσικης και της κινέζικης. Το ναυτικό μας είναι δέκα φορές μεγαλύτερο απ' τον δεύτερο μετά από μας ανταγωνιστή. Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε τόσο μεγάλες δυνάμεις. Δεν μπορούμε να τα πληρώνουμε. 

Οι ρεπουμπλικάνοι λένε ότι πρέπει να αυξήσουμε το μέγεθος του στρατού μας. Το μόνο που εύχονται είναι να δώσουν ελεημοσύνες σ' αυτούς που κάνουν συμφωνίες. Αυτοί που κάνουν τις συμφωνίες για την άμυνα γίνονται πλουσιότεροι ενώ η Αμερική γίνεται ταπί. 

Τέτοιο μεγάλο Ναυτικό και Αεροπορία τι χρειάζεσαι μόνο για να τρομάζεις και να φοβίζεις τον υπόλοιπο κόσμο. Κανένας δεν τολμάει να μας επιτεθεί. Μόνο τρομοκρατικές ομάδες αυτοκτονίας θα σκέφτονταν να μας επιτεθούν. Δεν χρειαζόμαστε 10.000 αεροπλάνα για να νικήσουμε την τρομοκρατία.

ο αμερικάνικος κόκκινος στρατός είναι το τάγμα της Τσάινα Τάουν.
Ο Μπάρακ Ομπάμα δεν είναι και τόσο αριστερός [έλα!]. Θα πρεπε να ανεβάσει τους φόρους στους πλούσιους. Οι πλούσιοι μάγκες πληρώνουν μόνο 16 τα εκατό φόρο ενώ πολλοί από μας τους υπόλοιπους πληρώνουμε 30 τα εκατό. Αυτό δεν είναι καθόλου δίκαιο [το παληκάρι είναι μιλάμε ατσίδα, βουλωμένο γράμμα διαβάζει]

Οι ρεπουμπλικάνοι το υπερασπίζονται αυτό και λεν ότι οι πλούσιοι δίνουν δουλειά στον κόσμο. Αυτό είναι λάθος. Με το να δίνεις περισσότερα λεφτά στους πλούσιους δεν φτιάχνει δουλειές, μόνο η αυξανόμενη αγορά φτιάχνει δουλειές [ήμαρτον δηλαδή, που και να μην ήθελε περισσότερο σοσιαλισμό]. Οι πλούσιοι δεν θα δημιουργήσουν περισσότερες δουλειές αν δεν υπάρχει απαίτηση από την αγορά για αγαθά και υπηρεσίες, κι όταν υπάρχει απαίτηση απ' την αγορά για αγαθά και υπηρεσίες τότε οι πλούσιοι παίρνουν δάνεια αν χρειαστεί ώστε να μεγαλώσουν τις μπίζνες τους και να εκμεταλλευτούν τις νέες ανάγκες.

Η αλήθεια είναι ότι, αυτοί που τους αποκαλούν "δημιουργοί δουλειάς" έχουν φοροαπαλλαγές και χρησιμοποιούν τα λεφτά για να αγοράζουν αντικείμενα πολυτελείας και για να αυξήσουν τις καταθέσεις τους. Ας δούμε την αλήθεια, ο Μιτ Ρόμνεϊ  είναι ο Ρομπέν των δασών απ' την ανάποδη. Προκάλεσε μεγαλύτερη απώλεια δουλειών απ' όσες δημιούργησε. Είναι ώρα οι πλούσιοι να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους όπως κάνουμε οι υπόλοιποι [αθώο μου παιδί...].

Είναι γεγονός ότι το εθνικό χρέος είναι 16 τρισεκατομύρια δολάρια. Τα ετήσια έσοδα της κυβέρνησης είναι μόνο ένα τρις, χωρίς τα έξοδα. Αν κάποιος βγάζει 100 χιλιάδες δολάρια το χρόνο και χρωστάει 1,6 τρις, τότε θα είχε μεγάλο πρόβλημα [πλάκα κάνεις!]. Αν η Αμερική πλήρωνε 100 δις κάθε χρόνο για το χρέος , θα έπαιρνε 160 χρόνια για να το ξεπληρώσει [εμείς στην Ελλάδα σε πόσα χρόνια θα το ξεπληρώσουμε το χρέος; σε καμμιά διακοσαριά; Σοσιαλισμός τώρα!]

Έφτασε η ώρα για την Αμερική να αποδεχτεί ότι δεν μπορούμε άλλο να είμαστε η αστυνομία του κόσμου. Δεν με νοιάζει αν οι κακοί ρίχνουν μωρά απ' τους μιναρέδες [!], δεν μπορούμε να πληρώνουμε για να βοηθήσουμε. Δεύτερον, πρέπει να φορολογήσουμε δίκαια τους πλούσιους. Αν κόβαμε λίγο την άμυνα και ανεβάζαμε τους φόρους στους πλούσιους θα είχαμε αρκετά λεφτά για να παρέχουμε δωρεάν ιατρική φροντίδα για όλους"

[ένα κι ένα κάνουν δύο δηλαδή. Αλί αλί και τρισαλί]


11 σχόλια:

  1. Για κάτοικος των Μεσοδυτικών Πολιτειών παραείναι αριστερός.
    (και δεν κάνω πλάκα)
    Απορώ πως δεν τον έχουν εντοπίσει για να τον πάνε one way trip to Γκουαντάναμο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην δε κλίμακα του αριστερόμετρου κάθεται πιο αριστερά από τον Κουβέλη και την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος!
      (τι θυμήθηκα και γω ...)

      Διαγραφή
  2. Εγώ πάντως, μέλος ... συνιστώσας του ... ΣΥΡΙΖΑ τον "κόβω" τον τύπο ...

    Γι αυτό λένε οι συριζαίοι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είχε ... παγκόσμια απήχηση !!!!!!!!!!!

    Οι συριζαίοι δεν είναι αυτοί που θεωρούν τον Ομπάμα ... αριστερό ;;;
    Έτσι λοιπόν και το αμερικανάκι μας, διαβάζοντας ... "αυγή", λέει αυτά που λέει !!!

    Μεταξύ μας, πάντως έχει μια νότα ... ευθυμίας ! χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα... ο μπαμπουλας του κόσμου μπουουουουου !!

      Διαγραφή
    2. Μπαμπούλας είναι η ... συνιστώσα ;;;;;;;;;;;;;; χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Με 20 τρίλιον ΑΕΠ οι ΗΠΑ είναι πρώτη και με διαφορά στον κόσμο σε παραγόμενο πλούτο. Οι αντιθέσεις είναι τεράστιες, απ τη μια πλούτος απ την άλλη 50,000,000 άστεγοι και έπονται και άλλοι με τις κατασχέσεις των ακινήτων από τις τράπεζες. Οι παραγωγικές δυνάμεις είναι φουλ αναπτυγμένες και οι παραγωγικές σχέσεις είναι σε μαύρα χάλια είναι λοιπόν ένα κράτος ότι πρέπει για σοσιαλιστική επανάσταση. Ο υποκειμενικός παράγοντας είναι λίγο χάλια αλλά στα 300 εκατομμυριάκια δεν θα βρεθεί μια μειοψηφία κομουνιστών να τους ανοίξει τα μάτια; ΕΣΔΗΠΑ λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ομπάμα πράγματι σοσιαλίζει αφού κρατικοποιεί την Leeman Brothers με τη διαφορά ότι εφαρμόζει τον σοσιαλισμό για τους πλούσιους και σκληρό καπιταλισμό για τους φτωχούς.
    http://goo.gl/8IUbe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελπιζω να μην τον επισκευτουν με πυρσους στο σπιτι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι και ενα απο τα βαθυστοχαστα σχολια κατω απο το κειμενο

    Someone's been hitting the Hippie Lettuce a little too hard. Greece, Spain, Italy and Portugal are about to implode because of the socialist policies you claim are great.

    υπαρχουν και χειροτερα βεβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νιώθω μεγάλη χαρά αυτή τη στιγμή που μεγάλωσα στην δισμοιρη Ελλαδίτσα μας... τουλάχιστον εδώ έχουμε το ΚΚΕ, έχουμε αριστεριστές, έχουμε αριστερά ρεύματα που αντιπαρατίθενται και που σε βάζουν λίγο στη διαδικασία να ψάξεις κάποια πράγματα, να διαβάσεις και λίγο βρε αδερφέ...
    να μην μπερδεύεις την βούρτσα με την "οδοντόβουρτσα" ....
    Φαντάζομαι κι ο Αμερικανός φίλος μας αν ζούσε εδώ θα είχε βρει το δρόμο του... (ή μπορεί να είχε μπερδευτεί ακόμα περισσότερο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A!και το καλύτερο...
      ο "σοσιαλιστής" Ομπάμα για την "νέα" κυβέρνηση της Ελλάδας:
      http://www.protothema.gr/world/article/?aid=206010

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...