3 Ιουλ 2012

Τα..Ελληνικά πογκρόμ της ντροπής!


Kristallnacht
Τελευταια εχει κανεις την αισθηση οτι διαβαζει..παλιες εφημεριδες και μαθαινει …παλιες ειδησεις, οταν ακουει και δυστυχως με λυπη, θυμο και αηδια μαζι, συνειδητοποιει οτι καποιοι στη χωρα μας εχουν βαλθει να ξεπερασουν τους πρωτους…διδαξαντες, στη Γερμανια του 1938 (βλ. Kristallnacht) οταν τρομοκρατουν  μεταναστες απειλωντας τους με επιθεσεις και τελεσιγραφα του τυπου «Κλείστε τα μαγαζιά σας και δρόμο». 

Οπως διαβαζα το περασμένο Σάββατο 40 τυποι με μηχανες έκαναν βόλτες στους δρόμους της Νίκαιας και σταμάτησαν μπροστά από 4 καταστήματα ιδιοκτησίας αλλοδαπών, απειλωντας τους καταστηματάρχες πως αν δεν φύγουν μέσα σε 48 ώρες, τότε θα βρουν κατεστραμμένα τα μαγαζιά τους.

Mαζευοντας τα συντριμμια, Γερμανια 1938
 Ευτυχως οι απειλές δεν έγιναν πράξεις, αλλα ο φοβος των ανθρωπων αυτων ειναι κατι που κανεις φανταζομαι δεν θα ηθελε να ζησει...Ηδη οι  δουλειες έχουν μειωθεί σημαντικά, για ολους, και οι δικοι τους ανθρωποι φοβούνται πια ακομη και να βγουν εξω, αφού οι επιθέσεις εναντίον τους εχουν γινει πλέον συχνό φαινόμενο. 

Πως θα μας φαινοταν, αραγε, να ειμασταν εμεις στη θεση τους, το εχουμε ποτε σκεφτει, η δεν μας απασχολει επειδη εμεις δεν ειμαστε...μαυριδεροι, σχιστοματηδες, και δεν ξερω τι αλλο μπορει να λενε για τους ανθρωπους αυτους, οι μισανθρωποι αυτοι της Χ.Α, που ουτε ...Χρυση, ουτε ...Αυγη ειναι! Ενα μαυρο σκοταδι ειναι και εκει θα πρεπει να μεινουν!

Η Χρυσή Αυγή, ομως, που κανονικα δεν θα επρεπε να ειχε τη στηριξη κανενος Ελληνα ωστε να πραγματοποιει τις αισχρες δρασεις της, φροντιζει και διαδικτυακα να...ενημερωνει γραφοντας στην ιστοσελίδα της ότι στις 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε «μηχανοκίνητη ενημερωτική δράση σε Νίκαια, Κορυδαλλό και Ρέντη», ενώ «ιδιαίτερη στάση έγινε στην Πλατεία του Αγίου Ιωάννη Ρέντη όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες».

Και ενω ολα αυτα συμβαινουν, αναρρωτιεται κανεις, που ειναι η Αστυνομια..Ρητορικη, βεβαια, η ερωτηση οταν ολοι ξερουμε τι ψηφισε μεγαλη μεριδα της Αστυνομιας και οταν συμφωνα με αρθρο, η αστυνομια βρισκοταν σε απόσταση 30 μέτρων, χωρίς ομως να επεμβαίνουν, (!!) ενώ οι νεοναζί έμπαιναν στα μαγαζιά και ζητούσαν να κλείσουν και να φύγουν οι μετανάστες που βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα, δινοντας προθεσμία μίας βδομάδας για να κλείσουν οριστικά τα καταστήματα και να φύγουν οι μετανάστες από την περιοχή», συμφωνα με τη Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Πιστευω, ομως, οτι ολοι εχουν διαβασει ενα κειμενο που κυκλοφορησε τελευταια και που εξηγει την απροσμενη ανοδο της ΧΑ, αλλα και τη ...τρικυμια μυαλου οσων τους ψηφισαν!

H Eλληνικη κοινωνια εχει ξεπερασει, σε αδιαφορια κατα πολυ την Ευρωπη, σας πληροφορω, γιατι τετοιες φασιστικες συμπεριφορες με την ανοχη της αστυνομιας, δεν τα εχω δει, ουτε τα εχω βιωσει ολα αυτα τα χρονια που ειμαι εδω και ειλικρινα ελπιζω να μην τα δω ποτέ οσο ζω!

11 σχόλια:

  1. Δειτε επισης και το ρεπορταζ πανω στις «κοινωνικές δράσεις» της ΧΑ που κάνει το τουρκικό δίκτυο CNN Τurk, που με ανταπόκρισή του στην Αθήνα σχολιάζει το κοινωνικό παντοπωλείο του κόμματος που θα λειτουργεί αποκλειστικά για ...Έλληνες!

    http://bit.ly/LOT2DQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνο που είναι εξοργιστικό, είναι ότι το επίσημε συντεταγμένο ελληνικό κράτος "κάνει τα στραβά μάτια" σε όλη αυτή την κατάσταση, χωρίς να παίρνει υπόψην του (βασικά οι κυβερνώντες μας), ότι στην κυριολεξία μια ακόμα Ελλάδα βρίσκεται στο εξωτερικό !

    Σκέφτονται άραγε κάποιοι, ότι ίσως έχουμε αντίποινα ;

    Με τόσους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, μήπως δούμε αντίστοιχες "οργανώσεις" που θα κάνουν το ίδιο ;

    Θα θέλουν να φύγουν οι Έλληνες από τις χώρες τους ;
    Όπως γίνεται στην Ελλάδα ... ;

    Περνάει κάτι τέτοιο από το μυαλό "επισήμων" και "ανεπισήμων" ;

    Ρητορικά μάλλον ερωτήματα, που προφανώς ΔΕΝ θα πάρουν απάντηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημερα faro

      Mα, αν τους ενδιεφερε ο εγκληματικος αντικτυπος της αδιαφοριας τους και οσον αφορα τους Ελληνες του εξωτερικου, τοτε μιλαμε για...αλλου ειδους κυβερνηση, ετσι δεν ειναι;
      H μηπως ενδιαφερονται για το γεγονος οτι μια ολοκληρη γενια νεων ανθρωπων απο τη χωρα μας εχει ηδη φυγει για το εξωτερικο και προσπαθει μεσα σε αντιξοες συνθηκες να βρει δουλεια και να τα βγαλει περα... Πληρης αδιαφορια για τα παντα. Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι τα προσωπικα τους συμφεροντα να μη θιχτουν, κατι που φροντιζουν να το εξασφαλιζουν παση θυσια!

      Διαγραφή
    2. Από ότι φαίνεται, έχουμε πλέον την πλήρη ... κλωνοποίηση του ... Σκρούτζ Μακ Ντακ !

      Διαγραφή
  3. Σε τέτοιες δράσεις τους χρειάζεται άμεση λαϊκή αντιμετώπιση, π.χ. με το που έπαιρναν χαμπάρι οι κάτοικοι της περιοχής τι γίνεται να μαζεύονταν Έλληνες και μετανάστες μαζί και να τους εμπόδιζαν να πλησιάσουν τα μαγαζιά, να τους έδιωχναν...
    αλλά που ... φόβος και τρόμος παντού, ποιός να ξεμυτήσει...
    Κι ο ρατσισμός όλο και αυξάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα φιλη xrwmatakaiskies

      Κι εγω πιστευω οτι θα επρεπε να υπηρχε και απο τους κατοικους μεγαλυτερη υποστηριξη..Τετοιες ενεργειες δεν αφορουν μονο τους μεταναστες, αλλα ολους οσους θεωρουν ως αντιπαλους τους! Παντως οπως απο το ΚΚΕ υπηρξε αμεση απαντηση στις προκλητικες ενεργειες της ΧΑ στη Νικαια!

      http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6927911

      Διαγραφή
    2. Καλά έκανε το ΚΚΕ και πήγε και συζήτησε μαζί τους. Το να ξέρουν οτι δεν είναι μόνοι τους σ' αυτό,οι κάτοικοι της περιοχής βοηθάει στο να σπάσει κάπως το κλίμα φόβου που ενστικτοδώς προκαλούν οι "κουρεμένοι μηχανόβιοι"...

      Διαγραφή
    3. xrwmatakaiskies

      Eννοειται και μακαρι να βλεπουμε ολο και πιο συχνα απαντησεις σε τετοιου ειδους προκλησεις, γιατι αν δεν υπαρχει απαντηση και αν δεν διαμαρτυρηθει ο κοσμος, αυτοι θα αποθρασυνθουν εντελως, ενω θα απογοητευτει ο κοσμος, νομιζοντας οτι η Χ.Α δρα ανενοχλητη!

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μην επικεντρωνόμασε στην χ.α.
    Το θέμα είναι πιο σύνθετο.

    Αν δεν υπήρχε η δράση του κράτους και κυρίως του παρακράτους, προς αυτή την κατεύθυνση - δηλαδή να στοχοποιηθούν οι μετανάστες για όλα τα δεινά του κόσμου - όπως αυτό φάνηκε και στα κανάλια και σε δημοσιεύματα εφημερίδων, αλλά και κάποιων δήθεν αναλυτών ή εκπομπών, δεν θα είχαμε τέτοια φαινόμενα που τα βλέπαμε σε άλλες χώρες π.χ. Γαλλία και δεν τα υπολογίζαμε !

    Αυτή τη περίοδο φαίνεται ότι επιλογή της αστικής τάξης είναι να χρησιμοποιήσει και την ρατσιστική ακροδεξιά - δεν είναι δα η πρώτη φορά στη χώρα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά προφανώς, αν δεν έκαναν και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης την προπαγάνδα τους και δεν υπήρχε και η στήριξη της άρχουσας τάξης δεν θα είχε φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο. Απλά γίνεται κυρίως αναφορά στην Χ.Α. επειδή είναι ο βασικότερος εμφανής "εκπρόσωπος" (γιατί υπάρχουν πολλοί αφανείς) του ρατσισμού και της ακροδεξιάς. Χαρακτηριστικό για τις επιλογές της αστικής τάξης που λες είναι οτι ακόμα και κόμματα όπως η ΝΔ που παραδοσιακά χαρακτηρίζονται ως "απλά συντηρητικά-δεξιά" κόμματα έχουν αρχίσει να παίρνουν όλο και πιό ακραίες ρατσιστικές θέσεις...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...