25 Ιουλ 2012

Υποκριτικές αποφάσεις;



Εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η ΕΟΕ Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη Βούλα Παπαχρήστου, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο Twitter, σχετικά με τα ...κουνούπια του Δυτικού Νείλου και τους Αφρικανούς μετανάστες, κατι που θεωρήθηκε ακρως ρατσιστικό. 

Παρά τη δημόσια ανακοίνωση συγγνώμη της, η ΕΟΕ δεν της επετρεψε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που ξεκινούν την Παρασκευή.

Αλλοι ειπαν οτι θα επρεπε να ειναι πιο προσεκτικη ως αθλητρια! ''Ο αθλητισμος δεν αφορά μόνο τη φυσική κατασταση αλλά και την πνευματική διαύγεια και το ήθος καποιου που αντιπροσωπευει τη χωρα του μεσα στο ....ιδεωδες της ολυμπιακής ιδέας'', διαβασα σ ενα σχολιο. Αλλοι παλι αμφισβητουν και τα τωρινα...ηθη μας και τα ...''ολυμπιακα ιδεωδη'' που ξεπουληθηκαν προ πολλου στο ονομα της εμπορευματοποιησης των παντων...


Τωρα λογικα ..περιμενουμε και την ...αποπομπη των βουλευτων της ΧΑ απο τη Βουλη, γιατι με την ιδια λογικη και αυτοι προσβαλλουν με τη παρουσια τους και τη...δραση τους το πνευμα, τη κουλτουρα της χωρας και προπαντων τα..ιδεωδη των...Ολυμπιακων αγωνων!!

12 σχόλια:

  1. Παρ΄ όλα αυτά, μπορούν να συνεργάζονται μέσα στη Βουλή με τον Χρυσαύγουλο,Αρτέμη Ματθαιόπουλο που αντικαθιστά τον παραιτηθέντα Νικήτα Ζώη και που τραγουδά:
    "Γαμώ τον Βίζενταλ
    γαμώ την Άννα Φρανκ
    γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
    Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω
    αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!
    Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω
    στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω.
    Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…"

    Από τον Αναρχογατούλη http://anarhogatoulis.blogspot.gr/

    Ακόμη δεν έχουν καμιά ευαισθησία για την τοποθέτηση στη θέση του Γενικού γραμματέα του Υπ.Δημόσιας τάξης.

    Του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου.
    Υπήρξε βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας , αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας.

    Ύμνους για την Χούντα των συνταγματαρχών έχει εκφωνήσει.
    Και όμως δεν θίγεται κανείς.
    Η ΔΗΜΑΡ το αριστερό προφίλ με το οποίο έπρεπε να συνεργαστεί και το ΚΚΕ κατόπιν έκκλησης του Σύριζα τι έχει άραγε να πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημερα φιλη blackbedlam

    Aς μην ''απορει'' κανεις με κατι τετοια περιστατικα ..ευθιξιας(!) που δειχνουν το επιπεδο της υποκρισιας στη πολιτικη που εχει δυο μετρα και δυο σταθμα!
    Oλα δηθεν ..ενοχλουν, εκτος απο το να συνεργαζεται κανεις με χουντοβασιλικους και..ναζιστες!!
    Οσο για το ΔΗΜΑΡ φανερωθηκαν, ηδη, οι..προθεσεις τους, οποτε..


    Επισης ειναι χρησιμο να δει κανεις και τo TL της αθλητριας..Ισως και απο εκει βγαλει κανεις συμπερασματα για τη σημερινη κατασταση και πως φτασαμε εκει που φτασαμε...

    https://twitter.com/papaxristoutj

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξερω επισης αν αληθευει αυτο που διαβασα σ ενα σχολιο οτι
    ''Η Βούλα Παπαχρήστου είναι οπαδός της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και δη του Κασιδιάρη''.

    Σ ενα αλλο σχολιο, ενας φιλος μας σχολιαστης εγραψε οτι ολα αυτα γινονται ''για να αποπροσανατολιζουν τον κοσμο απο τα καιρια ζητηματα oπως π.χ την υποθεση των χαλυβουργων''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τη γνώμη μου πρέπει κανείς να πάρει υπόψη του τα εξής:

    1. Ο αθλητής, κυρίως ο καταξιωμένος, αποτελεί ΚΑΙ πρότυπο για τη νέα γενιά, άρα κάθε του πράξη ή λόγος πρέπει έτσι να αντιμετωπίζεται.
    (τα περί εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, ο προβληματισμός για τα δήθεν "ολυμπιακά ιδεωδη" κλπ. δεν αναιρούν τα παραπάνω)

    2. Όταν κάποιος προβαίνει σε μια καταδικαστέα πράξη, επειδή το κάναν και άλλοι, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει αυτό να στιγματιστεί !

    3. Ότι πίσω από την τιμωρία της αθλήτριας υπάρχει ένας άκρατος κυρίως κομματικός φαρισαϊσμός και υποκρισία είναι ένα το κρατούμενο - σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις δεν είδαμε καν να ασχολείται κανείς !

    4. Είναι σίγουρο ότι αυτό το γεγονός (της έκφρασης ρατσισμού) θα γινόταν αντικείνο εκμετάλλευσης από εχθρούς και φίλους από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε - μένει το ερώτημα "αν το μάθαιναν" !

    5. Και μένει το ερώτημα: Από ποιον άραγε ξεκίνησε η όλη ιστορία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημερα faro

    1.Νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο το οτι θεωρητικα τουλαχιστον ενας αθλητης θα πρεπει να ειναι και ''προτυπο'' για τη νεα γενια!
    (Ομως, αν οπως ακουστηκε, η συγκεκριμενη αθλητρια ειναι οπαδος της ΧΑ, τοτε δεν ισχυουν τα παραπανω!)
    O προβληματισμός για τα δήθεν .."ολυμπιακά ιδεωδη" κλπ, φυσικα και δεν αναιρούν τις ευθυνες του αθλητη. Η ειρωνεια ηταν οτι αυτοι που κατακεραυνωνουν μια περιπτωση κανουν τα στραβα ματια σε πολυ χειροτερες πρακτικες και ..συνεργασιες!

    2.,3. Συμφωνω απολυτα

    4.,5. Πραγματικα σε κανει να αναρρωτηθεις το απο που ξεκινησε ολη αυτη η ιστορια και ποιος/τι βρισκεται πισω απ ολα αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δείτε το λογαριασμό της στο twitter και θα καταλάβετε περισσότερα ...Δεν είπε τυχαία όσα είπε ούτε για πρώτη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. efestios

      Λεμε το ιδιο πραγμα, αν δεις στο πρωτο σχολιο μου, παραθετω link στον λογαριασμο της στο twitter, που φαινεται καθαρα το τι πιστευει και απ ο τι ειπαν φιλοι εχει ηδη σβησει πολλα σχολια της που απευθυνονταν σε προσωπα της ΧΑ.

      Διαγραφή
  7. http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8794:mpitstakis-elafros&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. διαβάζω φιλικά προσκείμενα μπλογκ και βλέπω πως υπάρχουν διάφορες απόψεις. εγω θα συμφωνήσω με τον φάρο. η απόφαση σίγούρα είναι υποκριτική αλλά δεν παύει να είναι σωστή. ο καθένας έχει την προσωπική του ευθύνη για τις πράξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κattis

      Δε διαφωνει κανεις εδω,για την αποφαση, απλα λεμε οτι μεσα στο ολο..φασιστικο κλιμα αδιαφοριας και διαφθορας στη χωρα, μια τετοια αποπομπη φανταζει λιγο πολυ ως..υποκριτικη! Επισης, αν και ειναι δικαιη ως προς τη λογικη της, η αποφαση, μας βαζει σε σκεψεις για το ποιος ξεκινησε την ιστορια αυτη.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δε θα το μάθουμε ποτέ, αλλά είναι όντως ύποπτο. Δώσε χαιρετίσματα στον κρύο βορρά που θα επισκεφτώ σύντομα :)

      Διαγραφή
  9. Κattis


    Τι να πει κανεις, ολα τα ..υποπτα στην Ελλαδα συμβαινουν; :)

    Kαλως να ορισεις στον Βορρα, με θερμοκρασιες...φθινοπωρου τελευταια! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...