5 Ιουλ 2012

Δ. ΑΜΝΗΣΤΙΑ: Η υπερβολική βία εναντίον Ελληνων διαδηλωτών!


Για το ..καλό σας, πάντα!
 (Mτφ απο Arbetaren)

«Η αστυνομία, στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί συνήθως υπερβολική βία εναντιον ειρηνικών διαδηλωτών. Παρολο που αρκετοί άνθρωποι ξυλοκοπουνται όταν συλλαμβάνονται, ή κρατούνται, οι αρχές αρνούνται να αναγνωρίσουν τα προβλήματα, υποστηρίζει η Διεθνης Αμνηστία, σε νέα έκθεση.


Σε μια προσφατη έκθεση, η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία κανει συστηματική χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών. 
Η κακοποιηση  συμβαινει τόσο κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων, οσο και υπό κράτηση. Ακόμη και αν η βία ερχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι οι αρχές δεν θέλουν να κανουν ερευνα και να τιμωρήσουν τους ενόχους αστυνομικούς.

-Η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση έχει τώρα την ευκαιρία να αναγνωρίσει τη μεγάλη έκταση της αστυνομικής βίας και να λαβει τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι η αστυνομία είναι συγκρατημένη και σαφώς αυτοπροσδιορίζεται κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. 
Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι ανεξάρτητες και αποτελεσματικες έρευνες θα λαμβάνουν χώρα γύρω από τετοιες παραβιασεις, έτσι ώστε οι υπευθυνοι να μπορούν να λογοδοτουν. 

Επίσης, να καθιερωθει ένας ανεξάρτητος φορέας για τις καταγγελίες της αστυνομίας, λέει ο David Diaz-Jogeix, σε ανακοίνωσή της Διεθνούς Αμνηστίας. Ιδιαίτερα ευάλωτοι στη βία, ειναι οι πρόσφυγες, οι αιτούντες άσυλο και οι ανθρωποι που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας. Δεδομένου ότι η βία δεν ερευναται, η Αμνηστία, λέει, ότι τα θυματα χάνουν την πίστη τους στο δικαστικό συστημα και σταματουν να κανουν καταγγελιες.

-Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και πολυ λιγοτερο από όλους, οι ανθρωποι που είναι εκεί για να τους επιβάλλουν. Εάν οι Ελληνικές αρχές δεν δώσουν προτεραιότητα σε παραβάσεις που πραγματοποιούνται από την αστυνομία και επικρατησουν τα συστημικά προβλήματα που θα τους επιτρέψουν να συμβεί κατι τετοιο, θα επικρατησει η ατιμωρησία, λέει ο David Diaz-Jogeix».



Σχολιο δικο μας: Mεσα απο μια εκθεση της…Διεθνούς Αμνηστίας, φτασαμε σ ενα απο τα κυριοτερα προβληματα, στην Ελλαδα, σημερα: Το φαινομενο της ατιμωρησιας!

2 σχόλια:

  1. Μηδαμινής αξιας η διαπίστωση μιας ΜΚΟ από την μία πλευρά, αλλά από την άλλη όμως δειχνει οτι υπάρχνουν θέματα που ούτε οι ιδιοι οι επίσημοι οργανισμοι μπορούν να αγνοήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oύτε Καν

    Φυσικα και δεν περιμενε κανεις τιποτα φοβερες διαπιστωσεις απο μια ΜΚΟ, αλλα η αξια του ολου ζητηματος ειναι, ακριβως αυτο που λες κι εσυ, οτι εχουν γινει πλεον γνωστες οι μεθοδοι και οι τακτικες της Ελλ.αστυνομιας και καλο ειναι να καταγγελονται με οποιοδηποτε τροπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...