5 Ιουλ 2012

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Πολιτικό και οικονομικό έγκλημα, η πώληση των εργοστασίων ζάχαρης»




«Για το ΚΚΕ συνιστά πολιτικό και οικονομικό έγκλημα οποιαδήποτε σκέψη για πώληση των εναπομεινάντων εργοστασίων ζάχαρης. 
Η πώληση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την κρίση, αλλά γίνεται για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής- και μάλιστα δεν πωλείται μόνο το εργοστάσιο, αλλά πωλείται και το δικαίωμα στην ποσόστωση, έτσι ώστε αυτοί που θα πάρουν το εργοστάσιο, πχ πολωνικοί όμιλοι, θα αγοράσουν και τις επιδοτήσεις που έπαιρναν οι αγρότες», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Περισσό με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Η Αλεκα Παπαρήγα ανάφερε ότι το ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή πρόταση για «τροποποίηση του σχετικού εδαφίου του Μνημονίου που αναφέρεται στην πώληση της ΕΒΖ».

«Και «200 εκατομμύρια ευρώ» να παίρναμε θα ήμασταν αντίθετοι στην πώληση, ενώ, αντίθετα, πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα με την παραγωγή των τεύτλων και περισσότερα εργοστάσια ζάχαρης, μπορούν να εξασφαλίσουν την πλήρη αυτάρκεια της χώρας μας σε ζάχαρη, ενώ η θέση μας είναι να μην γίνονται εισαγωγές προϊόντων τα οποία μπορούν να παράγονται στην Ελλάδα», είπε η Aλεκα Παπαρήγα.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι συνέπειες από το κλείσιμο των εργοστασίων ζάχαρης δεν θα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά και «την αγροτιά και όλες τις άλλες επιχειρήσεις -και κυρίως τους εργαζόμενούς τους, που ασχολούνται με τη συγκέντρωση, την αποθήκευση και τη συσκευασία ζάχαρης- ενώ θα αυξηθεί και το πρόβλημα εισαγωγών στην Ελλάδα, καθώς και το πρόβλημα της αύξησης της τιμής της ζάχαρης, λόγω του εκτοπισμού της ελληνικής ζάχαρης».

 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε την κ. Παπαρήγα για τις τελευταίες εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα στην ΕΒΖ έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια, αλλά «σήμερα κορυφώνονται μετά την ανακοίνωση ότι η ΕΒΖ είναι «ψηλά» στη λίστα των υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεων, που για εμάς δεν είναι αποκρατικοποίηση αλλά ξεπούλημα και ανίερο έγκλημα».

Ο κ. Βαρκάκης επισήμανε ότι το ΚΚΕ εδώ και χρόνια είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΒΖ και κατέληξε: «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μια φορά με το ΚΚΕ, ώστε να αποτρέψουμε το έγκλημα που προσπαθούν να διαπράξουν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Η ΕΒΖ είναι η χαρακτηριστική περίπτωση ξεπουλήματος μιας βιομηχανίας που παράγει ένα ανελαστικό προιόν.
    Σκοπός: Το κλείσιμο του μαγαζιού και η εισαγωγή του προϊόντος με άμεσα αποτελέσματα την ανεργία και τον πολλαπλασιασμό της λιανικής τιμής της ζάχαρης.

    Κάποτε η ΕΒΖ είχε 5 εργοστάσια, κάλυπτε την ντόπια παραγωγή και έκανε κι εξαγωγές, τώρα έχει μόνο ένα (στο Πλατύ Ημαθίας). Ο κάμπος της Δράμας που κάποτε έβαζε τεύτλα, τώρα είναι χέρσος λόγω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η ζάχαρη που βάζουμε στο καφεδάκι έρχεται τώρα από την Τσεχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα spiral architect

    Πρεπει να..βοηθησουμε παση θυσια τους ..εταιρους, βλεπεις! Βοηθησε τον πλουσιο που λεει και η παροιμια για να μη γινει..φτωχος σαν κι εσενα! :(

    Θυμαμαι σε συνεντευξεις και συζητησεις ποσα προιοντα ειχαν απαριθμησει και η Αλεκα, και η Λιανα και πολλοι αλλοι απο το κομμα, τα οποια παραγει η χωρα μας και οι ...φιλοτροïκανες κυβερνησεις μας φροντιζουν να μας ..απαλλασσουν απο αυτα, ωστε να κανουμε και εισαγωγες, αλλα να εχουμε και ανεργια!! Τι να πεις;

    Y.Γ Εχεις επισης χαιρετισμους και απο τον faro που προσωρινα λειπει σε..
    ταξιδακι, αλλα θα επιστρεψει ..δριμυτερος! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεταξύ μας τώρα, είναι δυνατόν να προκόψει κάποιος πωλώντας τα υπάρχοντά του ;

    Προφανώς όχι !

    Άρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Τά ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...ετσι δεν λενε;

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...