20 Ιουλ 2012

COLORADO: Ποιός ειναι ο «ήσυχος και βολικός» James Holmes;


Μετά την είδηση ​​που ξέσπασε νωρίς το πρωί της της Παρασκευής ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στο Center 16 Movie Theaters στην Aurora, Colorado, στη διάρκεια μεταμεσονύκτιας προβολής, της ταινιας The Dark Knight Rises, η προσοχή στράφηκε στον ύποπτο, 24χρονο James Holmes. Ποιος oμως είναι;  

Αυτα ειναι οσα ξέρουμε μέχρι τώρα:
 
Σύμφωνα με τα κρατικά αρχεία, η τελευταία διεύθυνση που σχετίζεται με τον Holmes ήταν περίπου τρία μίλια από την αιθουσα προβολης της ταινιας, κοντά στη διασταύρωση της λεωφόρου και 17ης λεωφορου και της Peoria Street, στην Aurora. Μπορεί να διεμενε εκεί με δύο συγκατοίκους, αν και η αστυνομία έχει αποκλείσει οποιουσδήποτε συνεργους στην επίθεση. Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Holmes είχε ζήσει σε αυτή τη διεύθυνση από το Μάιο του 2011. Πριν από αυτό, έζησε στο San Diego και στο Riverside της Καλιφόρνια, κοντά στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στη πανεπιστημιούπολη του Riverside. 

Ένας υπάλληλος στο γραφείο του γραμματέα του πανεπιστημίου, είπε ότι ο Holmes παρακολούθησε το πανεπιστήμιο, αλλά δεν θα μπορούσε να δωσει οποιεσδήποτε συγκεκριμένες λεπτομέρειες λόγω των περιορισμών στα αρχεία του. Το πανεπιστήμιο κυκλοφόρησε αργότερα μια δήλωση που να βεβαιώνει ότι ένας φοιτητής με το όνομα του James Eagan Holmes "αποφοίτησε από το UCR με BS στις νευροεπιστήμες την άνοιξη του 2010." 
Σύμφωνα με το Associated Press, ο Χολμς πρόσφατα μελετουσε για το διδακτορικό του δίπλωμα στις νευροεπιστήμες, στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, αλλά αποσύρθηκε από το πρόγραμμα τον περασμένο μήνα για άγνωστους λόγους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Ντιέγκο είπε, την Παρασκευή το πρωί, οτι ο Χολμς δεν είχε ποινικό μητρώο, ενώ ζουσε στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο. Και σύμφωνα με μια εκπρόσωπο απο την αστυνομία της Aurora, που μίλησε στην εκπομπή Τοday show, o Χολμς δεν ηταν γνωστος  στην αστυνομία, εκτός από ένα μικρη οδικη παραβαση. Οι ομοσπονδιακές αρχές υποστηρίζουν ότι δεν ήταν σε καμία λίστα που ανεφέρε ότι ήταν επικίνδυνος, και το περιστατικό δεν πιστεύεται ότι συνδέεται με οποιαδήποτε πράξη της τρομοκρατίας.
 
Την Παρασκευή το πρωί, μια γυναίκα που η ίδια προσδιόρισε τον εαυτο της ως η μητέρα του Χολμς, επικοινώνησε με το ABC News, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς. "Έχετε το σωστο πρόσωπο," είπε η κ. Arlene Holmes, μιλώντας από το σπίτι της στο Σαν Ντιέγκο. "Xρειαζεται να καλέσω την αστυνομία ... θα πρέπει να πετάξω στο Κολοράντο. 
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Ντιέγκο William Lansdowne, είπε στο δικτυο FOX Σαν Ντιέγκο 5 Νέα, ότι αστυνομικοι  είναι στο σπίτι της οικογένειας στη γειτονιά Rancho Penasquitos να παρέχουν ασφάλεια μετα απο αίτημα της οικογένειας.


Παρά το γεγονός ότι δημόσια αρχεία δείχνουν ότι ο Χολμς δεν ειχε κρυφή άδεια όπλου, κουβαλούσε ένα  ντουφεκι, μια καραμπίνα και δύο πιστόλια πάνω του κατά τη στιγμή της κράτησης του, σύμφωνα με το Associated Press. 


Αφού προφυλακίστηκε, είπε ο Χολμς στις αρχές ότι είχε εκρηκτικά υλικά στο σπίτι του. Oι αρχές εκκενωσαν πέντε κτήρια στην περιοχή και έψαξαν το διαμέρισμα, το οποίο φαίνεται να ειναι παγιδευμένο με εκρηκτικά, σύμφωνα με το Denver Post. 
 Ο αρχηγός της αστυνομίας Dan Oates δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν ήταν «αρκετά περίπλοκοι," λέει, "Θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ για μέρες."
 
Σύμφωνα με  πληροφορίες από το Denver Post, ο ίδιος ο Χολμς περιγράφεται στην αίτηση ενοικίασης διαμερισματος του περασμένου έτους, ως φοιτητής, ο οποίος ήταν ...''quiet & easygoing'' «ήσυχος και βολικος».

 Mτφ απο Τime
 

3 σχόλια:

  1. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την αμερικάνικη ψυχολογία αν δεν την ζήσει. Η αποξένωση, η μοναξιά και η επίθεση που δέχεται κανείς όταν ζοριστεί οικονομικά χωρίς συνήθως πουθενά αποκούμπι, οδηγούν τους ανθρώπους σε διάφορα "κανάλια" ψάχνοντας κάτι να πιαστούν ή ένα νόημα στη ζωή τους.

    Κρίμα γιατί κάποτε βγάζαν κάτι ταξικά τραγούδια που τουλάχιστον εμένα μου "δείχνουν" ότι σε αυτό το επίπεδο ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

    'Αντε και στα δικά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπερα yianni

    Ποιος ξερει τους λογους που τον οδηγησαν σε μια τετοια πραξη..Μηπως ομως μαθαινοντας τους θα αλλαξει η κοινωνια αυτη προς το καλυτερο; Θα γινει πιο δικαια, ή μηπως θα σκυψει με μεγαλυτερη ευαισθησια πανω στα προβληματα των ανθρωπων που νοιωθουν αποξενωμενοι,μονοι και δεν εχουν να πιαστουν απο πουθενα; Πληρης αδιαφορια για τα κοινα, ειναι το χαρακτηριστικο του μεσου Αμερικανου, που εχει απηυδησει απο τους ηγετες του και σιχαθηκε τις κουφιες υποσχεσεις..Αν μας θυμιζει αυτο κατι, ειναι γιατι και οι δικες μας κυβερνησεις κατα εκει μας..πανε, ασχετα βεβαια αν μερικοι δεν ειμαστε προθυμοι να τους κανουμε το..χατηρι!

    Η Αμερικανικη κοινωνια ειναι μια προδομενη κοινωνια απο τους ηγετες της γιατι και πολυμορφους αγωνες εχει να επιδειξει και η μουσικες της ριζες ειναι ακριβως εμπνευσμενες απο τους αγωνες αυτους, βλ. Woody Guthrie, Pete Seeger, Bob Dylan, Joan Baez, Neil Young και τοσοι αλλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αποξένωση που καλλιεργείται στον καπιταλισμό, ο ατομικισμός, ο φιλοτομαρισμός, οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα !

    Δεν είναι δα ούτε το πρώτο ούτε θα είναι το τελευταίο κρούσμα ...
    Δυστυχώς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...