31 Ιουλ 2012

H Ιndependet, η Eλληνική επίδειξη χλιδής (+ η μετάφραση που..χάθηκε!)


Carlton Club

Lost in translation, αραγε, ή ...επιτηδες ξεχασαν τη τελευταια παραγραφο οι μεταφραστες-αρθογραφοι φυλλαδων, που φροντιζουν να μεταφραζουν μονο τα ...καλα και συμφεροντα; 


Διαβαζοντας την ειδηση μαθαινουμε οτι η εφημερίδα Independent ηταν αυτη που κατηγορησε σημερα σε αρθρο της Ελληνες αξιωματουχους για επιδειξη χλιδης της Ελληνικης αντιπροσωπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, λεγοντας ότι παρά την κρίση ξόδεψαν 150.000 λίρες για να κλείσουν ολόκληρο το Carlton Club, στο St James´s, για να το μετατρέψουν σε «Σπίτι των Ελλήνων». 

Η κριση, ειπαμε, δεν ειναι για ολους!

Σύμφωνα, λοιπον, με την Independent, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ενοικιάσουν το ιδιωτικο club και να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του για την «προώθηση της ελληνικής κουλτούρας». Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι οι 75.000 λίρες θα δοθούν από χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών και τα υπόλοιπα από τον ΟΠΑΠ.

Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, παντως αναφέρει πως κατέληξαν στη λύση της ενοικίασης του Carlton Club, γιατί ήταν ο μόνος διαθέσιμος χώρος.(!)

Η Independent χαρακτηριστικα γραφει οτι τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από "καταστροφικά" οικονομικά μέτρα οι Ελληνες αξιωματούχοι που βρίσκονται στην βρετανική πρωτεύουσα ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου...».

Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που διοργανώνει την εκδήλωση, δήλωσε ότι  ελπίζει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις «για να διασκεδάσει τους επισκέπτες και να προωθήσει την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Η βρετανική εφημερίδα εχει τη δήλωση του προέδρου του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρη Οικονομοπουλου, ο οποίος τονίζει πως «ήταν χρέος του ιδιωτικού τομέα να οργανώσει και να φιλοξενήσει την Εθνική ολυμπιακή αποστολή έστω και για ένα μέρος των Αγώνων».

Ο Οικονομόπουλος συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο το λίκνο του Ολυμπισμού και της Δημοκρατίας, αλλά και τη μητέρα των πανευρωπαϊκών ιδεώδη. Το Carlton Club βρίσκεται σε κομβικό μέρος και αποτελεί σημαντικό χώρο όπου έχουν παρθεί πολλές κρίσιμες αποφάσεις για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους τον 19ο αιώνα».

Στη συνεχεια, ομως στο αρθρο της Independent, υπαρχει η δηλωση ενος Ελληνα που ζει στο Λονδινο την οποια δεν μεταφρασε η iefimerida και ..αναρρωτιεται κανεις γιατι!

To αποσπασμα που ...λειπει μας πληροφορει οτι: 

Eνας 28χρονος Έλληνας, ο Σπυρος Van Leemnen, απο το Hackney, που ζει στο Λονδίνο, δήλωσε στo ιδιο αρθρο της Ιndependent, οτι οι Ελληνες αξιωματουχοι θα επρεπε να "δινουν ενα πιο μετριοπαθες παράδειγμα" δήλωνοντας οτι: «Είναι άλλο ενα χλιδατο προτζεκτ που ξεκινησε απο Έλληνες εκατομμυριούχους και γραφειοκράτες και στοχευει μονο να να προωθήσει το εγώ τους». "Τώρα, οι ελληνικές οικογένειες θα πληρώσουν για το φουσκωμένο λογαριασμο. Μολις επέστρεψα από την Ελλάδα πριν από τρεις ημέρες και η κατάσταση για το κοσμο είναι αφόρητη».
«Το μισο του νεαρού πληθυσμού στην Ελλαδα είναι άνεργοι, ακόμα και αυτοί που εχουν καποιες θέσεις εργασίας, με το ζορι κερδιζουν μόλις 400 ευρώ το μηνα. Ακομη και στα παιδια αρνουνται φάρμακα και θεραπεία ζωτικής σημασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία λόγω των περικοπών".

Μηπως ενοχλει καποιους η τραγικη πραγματικοτητα στη χωρα και κυριως το ποιοι ευθυνονται γι αυτην; Λεω μηπως;

3 σχόλια:

  1. Kαι η απαντηση υπευθύνων λειτουργίας του «Σπιτιού των Ελλήνων» στο δημοσιευμα της Ιndependent

    http://bit.ly/MZw1RC

    «Γελοίο, αισχρό και κακοήθες το δημοσίευμα της Independent για τις δήθεν σπατάλες»

    Την έντονη αντίδραση των υπευθύνων λειτουργίας του «Σπιτιού των Ελλήνων» που άνοιξε στο Λονδίνο με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Independent περί υπερβολικών δαπανών από Έλληνες Ολυμπιακούς αξιωματούχους εν καιρώ κρίσης.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ενοίκιο της αποκλειστικής Λέσχης Κάρλτον που φιλοξενεί το ελληνικό σπίτι για οκτώ ημέρες κοστίζει 150.000 λίρες, με το μισό ποσό να προέρχεται από πόρους του ΟΠΑΠ.

    Ο επικεφαλής του Βρετανοελληνικού Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος, που ανέλαβε την πρωτοβουλία χαρακτήρισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ το δημοσίευμα «γελοιότητα, αισχρή ψευδολογία και κακοήθεια», καθώς ο συντάκτης της εφημερίδας είχε λάβει αναλυτική ενημέρωση για το κόστος λειτουργίας του Σπιτιού των Ελλήνων.

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονομόπουλος, ο ΟΠΑΠ προσέφερε 50.000 ευρώ για αυτές τις οκτώ ημέρες, ενώ το υπόλοιπο ποσό προέρχεται αποκλειστικά από ιδιωτικές χορηγίες, όπως από τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Σημείωσε επίσης ότι οι 150.000 λίρες δεν αντιστοιχούν μόνο στο ενοίκιο του κτιρίου, αλλά καλύπτουν τα έξοδα διοργάνωσης μιας σειράς εκδηλώσεων, των μόνων εξαγωνιστικών δραστηριοτήτων προώθησης της Ελλάδας κατά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (παρουσίαση του προγράμματος Μαθητιάδα, του προγράμματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, επενδυτικό συνέδριο, εκδήλωση για τους Έλληνες εξαγωγείς, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κ.ά.). «Σίγουρα πάντως τα έξοδα αυτά δεν επιβαρύνουν Ολυμπιακούς αξιωματούχους, όπως υποστηρίζει ο συντάκτης της εφημερίδας», πρόσθεσε ο κ. Οικονομόπουλος.

    Αντίστοιχη πρωτοβουλία στο Πεκίνο είχε κοστίσει περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ, για διάστημα 21 ημερών.

    Σημειώνεται ότι το Σπίτι των Ελλήνων είναι ένα από τα δεκάδες ανάλογα «εθνικά σπίτια» που έχουν ανοίξει στο Λονδίνο οι αντιπροσωπείες άλλων χωρών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού του εκάστοτε οικοδεσπότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, εδώ ξοδεύονται χρήματα σε κάτι σαχλαμάρες σαν την γιουροβίζιον, στους ολυμπιακούς δεν θα ξοδευτούν ;

    Είπαμε ότι έχουμε κρίση μεν, αλλά δεν είπαμε κι ότι αυτή αφορά σε όλους ;
    Μόνο για το λαό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. faro

    Ναι, και το τι χαρατσωμα ετοιμαζουν παλι απο το φθινοπωρο, δε λεγεται.. Καταλαβαινω επισης οτι δεν θελει να ακουει ο κοσμος τετοιες συζητησεις προ..διακοπων, γιατι πως να το κανουυμε ειναι..δυσαρεστες! Τι να γινει ομως; Μηπως πρεπει να μιλαμε για τον ...καιρο τελικα και οχι για τη πραγματικοτητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...